diumenge, 30 de setembre del 2012

Hem vist porteria

Palamós CF 0 - FC Vilafranca 1
Victòria de vital importància per al degà penedesenc l'assolida a Palamós. Un gol del menut Brian Quijada al poc de començar la segona part ha servit per a que el Vilafranca tornés a guanyar fora de casa després de molt temps (no ho feia des del 25 de març al camp del Vilanova) i trenqués una llarga ratxa sense marcar que ha durat 405 minuts (des de que Puchi anotés davant el Terrassa a la Jornada 2).

Les noves xarxes de les porteries de l'estadi palamosí han dut sort al Vilafranca

El partit ha estat dominat per al Vilafranca de principi a fi i s'ha fet mereixedor dels 3 punts de totes totes. Si bé a la primera part les ocasions han estat escases a ambdues porteries, l'inici del segon temps ha estat premonitori del que ens esperava. La tripleta atacant Brian, Dani Delgado i Puchi han gaudit de dues ocasions clares en el transcurs d'un minut i poc després Marcos i de nou Puchi han rondat el gol. Aquest ha arribat al minut 56 quan Brian ha aprofitat una assistència de Puchi per a engaltar una volea que ha entrat prop l'escaire després de tocar el pal esquerre de la porteria de Bayona.
A partir d'aquí, el Palamós s'ha mostrat més nerviós encara i el degà penedesenc podria haver augmentat l'avantatge al marcador ja que Dani Delgado i Antolínez han fallat sols davant del porter de forma incomprensible...
Ara aturada de dues setmanes per la disputa de la Copa Regions UEFA. El Vilafranca aprofitarà per a disputar un parell d'amistosos per a no perdre el ritme de competició. El primer, aquest dijous al Municipal davant el Cubelles de 2a Catalana.

Gran Reserva: Cabia la possibilitat, després del darrer precedent amb el Palamós, que fos un partit calent i difícil de xiular. Res de res, els jugadors s'han emprat amb un "fairplay" total i l'àrbitre no ha tingut cap tipus de complicació.

Vi picat: Només s'han escoltat alguns insults en contra del degà penedesenc des dels radicals de darrera d'una porteria. Això i una pancarta que deia "Vilafranca, ni oblit ni perdò". Per sort tot ha quedat en això, en crits.

divendres, 28 de setembre del 2012

Tot sobre el Palamós - Vilafranca

 
 
 3a Divisió - Jornada 6 - 30 Set 12
Hora: 17:00 (Ràdio Vilafranca)
Estadi: Nou Estadi Municipal (Palamós)
Així arriben al partit
16è Classificació 13è
4 Punts 5
6-9 Gols a favor - Gols en contra  1-3
Targetes grogues 9
1 Targetes vermelles 1
1-1 Penals a favor - Penals en contra  2-0
Batanero (2) Màxim golejador Puchi (1)
Historial d'enfrontaments directes
Partits jugats 8
4 Partits guanyats 1
Partits empatats 3
1 Partits perduts 4
15-11 Gols a favor - Gols en contra 11-15
Darrers precedents
Temp. 10/11 (3a Div) = 1-1
Temp. 97/98 (3a Div) = 2-0
Temp. 96/97 (3a Div) = 1-0
Temp. 77/78 (R Pref) = 4-3
Temp. 52/53 (1a Reg) = 1-1
L'àrbitre
Calle Martínez, Raúl (Delegació de Barcelona)

Precedents amb el FC Vilafranca (2 PG - 2 PE - 0 PP)
Temp. 11/12 (3a Div) / FCV 1-1 CF Balaguer
Temp. 11/12 (3a Div) / CD Masnou 1-2 FCV
Temp. 10/11 (3a Div) / FC Ascó 0-3 FCV
Temp. 10/11 (3a Div) / ADC Manlleu 1-1 FCV

Aquesta temporada (0 Victòries locals - 1 Empat - 0 Victòries visitants)
Local: 5 TG 1 TV 0 Penals favor # Visitant: 2 TG 0 TV 0 Penals favor
Sabies que ...
... La única victòria vilafranquina en els 8 precedents existents data del 14 d'abril de 1951 quan l'equip entrenat per Juan Ibarra es va imposar per 1-2 amb gols de Nuet i Muñoz. (Crònica)
 ... Diumenge s'enfrontaran dos històrics del futbol català i els dos equips més antics de tots els que composen la 3a Divisió d'enguany: Palamós (1898) i Vilafranca (1904).
... El Vilafranca no guanya un partit fora de casa des del 25 de març quan en el derbi del Penedès-Garraf es va imposar per 1-2 al Vilanova al Camp dels Alumnes Obrers.
... Amb 1 gol a favor en 5 partits disputats, el degà penedesenc ha igualat el seu pitjor inici golejador de sempre a aquestes alçades de Lliga. Aquest registre ja es va donar la Temporada 1991/92 (1 GF - 12 GC) a 1a Catalana.

dijous, 27 de setembre del 2012

Debut i gol de Domínguez amb Catalunya

Catalunya 2 - Irlanda 1
Immillorable debut del central del Vilafranca, Antonio Domínguez, amb la Selecció Catalana Amateur. El jugador tarragoní ha sortit al descans, substituïnt Cano, i ha trigat poc més de 10 minuts en marcar el que fins llavors era el 2-0. Ha estat en una rematada de cap i a la sortida d'un còrner.
A banda del gol, Domínguez ha quallat un partit seriós en defensa com en ell ve sent habitual i, el més important en aquests casos, no ha pres mal...

Marcador final a la Nova Creu Alta de Sabadell
(Imatges d'Esport 3)
 
El partit s'ha posat de cara ben aviat per a Catalunya ja que Enric Gallego, davanter del Cornellà, ha inaugurat el marcador al minut 2 de joc amb un xut amb la cama esquerra. Abans del descans, una entrada de Cano a Wehelan ha propiciat que el futbolista irlandès haguès d'abandonar el terreny de joc en llitera amb una més que probable fractura de tíbia.
Irlanda ha reduït distàncies immediatament després del gol de Domínguez, mitjançant Lacey, i ha intentat empatar el partit fins al darrer instant però sense èxit.
Ara la Selecció Catalana jugarà dimecres vinent, al CAR de Sant Cugat, davant el Gavà el seu darrer amistòs abans de viatjar a Ucraïna per a jugar la Fase Intermitja de la Copa Regions UEFA. Tant de bo amb Domínguez entre els seleccionats...

dimarts, 25 de setembre del 2012

Domínguez amb la Selecció Catalana Amateur

El defensa central Antonio Domínguez ha estat convocat amb la Selecció Catalana Amateur per a disputar aquest dijous 27 un amistós contra Irlanda a l'Estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell (21:15 hores, Esport 3).
Domínguez arribà al FC Vilafranca aquest estiu procedent de l'Amposta i s'ha convertit en un dels fitxatges que més bon rendiment està donant i en peça imprescindible per a Puchi en el seu esquema. Es caracteritza per la seva anticipació i contundència a l'hora de marcar els davanters rivals.

Domínguez en una acció amb Óscar Muñoz
(foto: Álex Gallardo)

El seleccionador Toni Almendros va donar la setmana passada una primera llista amb 30 jugadors (on també hi figurava el migcampista del degà penedesenc Oriol Molins) de cara a preparar la Fase Final de la Copa Regions UEFA que es celebrarà a Kiev (Ucraïna) del 8 al 14 d'octubre.
Per a aquest encontre, han estat convocats 21 jugadors de 3a Divisió sent el Cornellà l'equip que més futbolistes aporta amb 5. El segueixen Figueres (4), Europa (3), Manlleu i Olot (2) i Gavà, Palamós, Santboià, Terrassa i Vilafranca (1).
Domínguez però no serà el primer jugador en la història del FC Vilafranca que defensarà la samarreta de Catalunya. El porter Luis Ramon Cano ja ho va fer el 19 de maig del 2000 quan la Selecció Catalana, a Burjassot, es va enfrontar a les Illes Balears (1-1) en la 1a Fase d'aquesta competició.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Activat el Pla Golcat

FC Vilafranca 0 - UE Castelldefels 0
Des d'avui ha quedat activat el Golcat (Pla Especial d'Emergències per manca d'encert davant de porteria). Només 1 gol a favor en 5 partits és el pobre balanç golejador del Vilafranca en el que portem de temporada. No hi ha manera de foradar les porteries rivals i avui, per a més inri, fins i tot Puchi ha fallat un penal en el primer minut de joc...

Puchi ha xutat a fora, des dels 11 metres, a la dreta del porter Álvaro
(foto: Álex Gallardo)

Sens dubte, aquesta jugada podria haver canviat l'esdevenir del partit ja que els visitants, en l'acció del penal s'han quedat amb 10 homes per l'expulsió de Lacambra.
Poc s'ha notat la superioritat numèrica vilafranquina i el Castelldefels s'ha mostrat com un equip ordenat i amb molt rigor tàctic que l'ha permès esgarrapar un punt merescut.
Destacar que en la segona part s'han anul·lat dos gols al Vilafranca per fora de joc de Dani Delgado i Valerio. Són d'aquelles jugades tant dubtoses que s'ha de donar el benefici del dubte a l'assistent.

Gran Reserva: Robert Font, per la seva manera de jugar, deixant-se la pell en cada acció, s'ha guanyat l'estima de l'afició vilafranquina en el poc temps que duu al club. Avui, en el tram final de partit i després de rebre una puntada a la cara d'un propi company que l'ha deixat KO, s'ha aixecat sagnant i ha abandonat el camp depressa i corrents per a no perdre temps. Exemple de compromís!

Vi picat: Em comenten que el Júpiter no deixa entrar al seu camp als jugadors de la categoria per a veure els partits. Potser està en el seu dret però no és gaire "ètic". No passa res. Que els clubs en prenguin nota i facin el mateix amb els jugadors grisgranes.

dijous, 20 de setembre del 2012

Tot sobre el Vilafranca - Castelldefels

 
 
3a Divisió - Jornada 5 - 23 Set 12
Hora: 17:00 (Ràdio Vilafranca)
Estadi: Municipal (Vilafranca del Penedès)
Així arriben al partit
15è Classificació
4 Punts 6
1-3 Gols a favor - Gols en contra  5-7
Targetes grogues 12
Targetes vermelles 1
1-0 Penals a favor - Penals en contra  0-0
Puchi (1) Màxim golejador Óscar Muñoz (3)
Historial d'enfrontaments directes
Partits jugats 7
Partits guanyats 2
2 Partits empatats 2
2 Partits perduts 3
8-5 Gols a favor - Gols en contra 5-8
Darrers precedents
Temp. 11/12 (3a Div) = 2-0
Temp. 10/11 (3a Div) = 1-1
Temp. 08/09 (1a Cat) = 0-1
Temp. 01/02 (1a Cat) = 0-2
Temp. 00/01 (1a Cat) = 1-0
L'àrbitre
Sales Font, Roger (Delegació de l'Anoia)

Precedents amb el FC Vilafranca (0 PG - 1 PE - 4  PP)
Temp. 10/11 (3a Div) / AE Prat 2-1 FCV
Temp. 08/09 (1a Cat) / FCV 1-1 UE Poble Sec
Temp. 07/08 (1a Cat) / UD At. Gramenet B 2-1 FCV
Temp. 07/08 (1a Cat) / FCV 1-2 CF Montañesa
Temp. 06/07 (1a Cat) / FCV 1-3 UE Vilassar Mar

Aquesta temporada (0 Victòries locals - 0 Empats - 1 Victòries visitants)
Local: 6 TG 0 TV 0 Penals favor # Visitant: 2 TG 0 TV 0 Penals favor
Sabies que ...
... El primer precedent entre ambdós clubs fou el 16 de setembre de 1973 quan, en partit corresponent a la 3a Jornada del Campionat de 1a Regional, el Vilafranca s'imposà al Castelldefels per 3-0. Un dels gols, el segon concretament, el marcà Catasús de còrner directe (del que era tot un especialista). (Crònica)
... Valerio arribarà als 100 partits de Lliga amb la samarreta del FC Vilafranca:
» Temp. 09/10 (1a Cat): 30 PJ (23 Titular) / 6 Gols / 3 TG - 0 TV
» Temp. 10/11 (3a Div): 30 PJ (22 Titular) / 8 Gols / 3 TG - 0 TV
» Temp. 11/12 (3a Div): 36 PJ (21 Titular) / 8 Gols / 4 TG - 0 TV
» Temp. 12/13 (3a Div): 3 PJ (2 Titular) / 0 Gols / 0 TG - 0  TV
» Total: 99 PJ (68 Titular) / 22 Gols / 10 TG - 0 TV
... Les estadístiques no estan al costat del degà penedesenc pel que fa a l'àrbitre de diumenge ja que el Vilafranca mai ha guanyat amb el col·legiat Sales Font. A més, l'únic partit que ha dirigit enguany acabà amb victòria visitant.
... El migcampista vilafranquí Marcos García no podrà jugar diumenge en estar sancionat per l'expulsió a Manlleu (doble groga).
... Vilafranca i Castelldefels ja es van enfrontar aquest estiu en partit corresponent a la Copa Catalunya 2012/13. El resultat final fou de 3-3 i els groguets van passar de ronda en imposar-se a la tanda de penals (2-4).

diumenge, 16 de setembre del 2012

Sense gol

AEC Manlleu 2 - FC Vilafranca 0
El Vilafranca ha perdut en la seva visita al sempre complicat camp del Manlleu. No ha estat un bon partit del degà penedesenc que ha evidenciat de nou problemes a l'hora d'encertar davant la porteria contrària. De fet, avui quasi ni ocasions clares s'han creat. Els locals, per la seva banda, amb dues jugades a pilota parada han aprofitat el que s'anomena "segona jugada" per a endur-se el partit.
Que existeix un problema de gol, és evident. Ara bé, fins a quin cert punt és preocupant tampoc ho sé. La realitat és que en el que portem de Lliga ens està costant "obrir la llauna".
Per no tenir, avui no hem tingut ni l'actuació salvadora d'altres dies a la que ens tenia acostumats el porter "Sant" Miguel.


El partit també ha tingut al col·legiat debutant a la categoria, Caballero León, com a factor determinant. Al minut 56 ha expulsat el vilafranquí Marcos per doble amonestació. Una segona groga més que rigorosa per una falta a la zona ampla i en camp contrari, quan era l'únic jugador amonestat del partit i davant la pressió ambiental de la tribuna principal. S'ha de ser més valent i més intel·ligent... No es pot perjudicar a un equip d'aquesta manera. No vull dir que s'hagués empatat però que condiciona totalment el que resta de partit sí. Amb 1-0 i un home menys la missió ha esdevingut ja quasi impossible.

Gran Reserva: La ovació que ha tributat el públic manlleuenc a Raúl Calvo quan enfilava el camí dels vestidors diu molt de la professionalitat d'aquest jugador que com un altre veterà, Javi González, demostra que la il·lusió per a jugar a futbol no té edat.

Vi picat: El Vilafranca, amb 1 gol a favor en 4 partits disputats, iguala el seu pitjor inici golejador de sempre a aquestes alçades de Lliga. Aquests registres ja es van donar les Temporades 1991/92 (1 GF - 11 GC) i 1992/93 (1 GF - 5 GC) llavors a 1a Catalana.

dijous, 13 de setembre del 2012

Tot sobre el Manlleu - Vilafranca

  
 
3a Divisió - Jornada 4 - 16 Set 12
Hora: 17:00 (Ràdio Vilafranca)
Estadi: Municipal (Manlleu)
Així arriben al partit
10è Classificació
Punts 4
2-3 Gols a favor - Gols en contra  1-1
Targetes grogues 4
0 Targetes vermelles 0
0-0 Penals a favor - Penals en contra  1-0
Baruc (1) Màxim golejador Puchi (1)
Historial d'enfrontaments directes
12 Partits jugats 12
Partits guanyats 1
4 Partits empatats 4
1 Partits perduts 7
23-9 Gols a favor - Gols en contra 9-23
Darrers precedents
Temp. 11/12 (3a Div) = 3-0
Temp. 10/11 (3a Div) = 1-1
Temp. 06/07 (1a Cat) = 0-0
Temp. 05/06 (1a Cat) = 0-1
Temp. 98/99 (3a Div) = 2-0
L'àrbitre
Caballero León, Víctor (Delegació de Barcelona)

Precedents amb el FC Vilafranca (0 PG - 0 PE - 0  PP)

 Aquesta temporada (0 Victòries locals - 0 Empats - 1 Victòria visitant)
Local: 1 TG 0 TV 0 Penals favor # Visitant: 3 TG 0 TV 0 Penals favor
Sabies que ...
... La única victòria vilafranquina al camp del Manlleu en 12 enfrontaments es produí el 29 d'abril del 2006 quan els homes entrenats per Manel Rodríguez es van imposar per 0-1 amb un gol d'Eloi. El protagonista però va ser el porter Massana que li va aturar un penal a Dot (actual entrenador manlleuenc) ja a les acaballes del partit. (Crònica)
... El partit serà enregistrat per la Xarxa de Televisions Locals i serà emés a partir de les 19:30 hores (en diferit) dins del programa XS-Esports. A Vilafranca, el podreu seguir per Penedès TV.
... Aquest dimecres el Manlleu va caure derrotat per 0-1 a la final de la Copa Catalunya 2011/12 davant del Gimnàstic de Tarragona.

diumenge, 9 de setembre del 2012

Empat i punt

FC Vilafranca 0 - FC Santboià 0
Diu una llei no escrita que dos partits seguits a casa ni es guanyen ni es perden. Doncs s'ha complert. Després de la victòria, diumenge passat, contra el Terrassa, avui s'ha acabat empatant davant tot un bon equip com és el Santboià.
A la primera part, el Vilafranca ha estat superior i ha gaudit de les millors ocasions. En un espai de 5 minuts el degà penedesenc ha gaudit de 3 oportunitats per a obrir el marcador. Primer, Antolínez ha vist com Marc Ramírez li sortia als peus per a abortar la seva internada. Després, una falta llançada per Puchi l'ha pentinat Valerio davant la sortida en fals del porter visitant i la pilota ha sortit fregant el pal. I finalment, un xut des de la banda dreta de Maldonado que entrava per l'escaire l'ha enviat a còrner Marc Ramírez de nou.

Miguel Ramos ha tornat a deixar la porteria a zero amb una bona actuació
(foto: Àngel Reynal)
 
El segon temps ha començat amb un possible penal sobre el visitant Álex Fernández. Sincerament, no m'ho ha semblat. De la mateixa manera que una caiguda posterior d'Antolínez a l'altra àrea. En ambdós casos, el defensor s'endú la pilota i potser sí que després topa amb l'atacant... però no per a xiular penal.
El Santboià, com a equip gran que és dins la categoria, no es conformava amb l'empat i ha apretat de valent en els darrers minuts per a endur-se el triomf. La bona feina en defensa dels vilafranquins i l'encert de Miguel Ramos en un cara a cara amb el visitant Cristian han propiciat que, no sense una petita dosi de patiment, el partit acabès com ha començat.

Gran Reserva: Un gol encaixat en 3 partits parla molt bé del treball de contenció de l'equip. No només és mèrit dels defenses o del porter (que en tenen) sinò que des de la davantera passant pel mig del camp tots apreten el rival d'una forma encomiable.

Vi picat: Per contra, un sol gol marcat (i de penal) evidencia que s'ha de ser més contundent a l'hora de resoldre les jugades d'atac. Tot i això, em preocuparia més no crear ocasions que no materialitzar-les.

dijous, 6 de setembre del 2012

Tot sobre el Vilafranca - Santboià

 
 
3a Divisió - Jornada 3 - 09 Set 12
Hora: 17:00 (Ràdio Vilafranca)
Estadi: Municipal (Vilafranca del Penedès)
Així arriben al partit
Classificació 11è
Punts 3
1-1 Gols a favor - Gols en contra  3-5
Targetes grogues 5
0 Targetes vermelles 0
1-0 Penals a favor - Penals en contra 0-0
Puchi (1) Màxim golejador I. Díaz (1)
Historial d'enfrontaments directes
45 Partits jugats 45
23 Partits guanyats 12
10 Partits empatats 10
12 Partits perduts 23
93-51 Gols a favor - Gols en contra 51-93
Darrers precedents
Temp. 11/12 (3a Div) = 2-2
Temp. 02/03 (1a Cat) = 2-0
Temp. 01/02 (1a Cat) = 1-1
Temp. 99/00 (1a Cat) = 0-2
Temp. 98/99 (3a Div) = 1-2
L'àrbitre
Rodríguez Enrique, Carlos (Delegació de Barcelona)

Precedents amb el FC Vilafranca (0 PG - 4 PE - 2  PP)
Temp. 11/12 (3a Div) / FCV 2-2 FC Santboià
Temp. 10/11 (3a Div) / FCV 2-2 Gavà CF
Temp. 10/11 (3a Div) / UD Castelldefels 3-0 FCV
Temp. 08/09 (1a Cat) / FCV 1-2 FC Benavent
Temp. 07/08 (1a Cat) / CF Amposta 3-3 FCV
Temp. 07/08 (1a Cat) / FCV 1-1 UE Vilassar Mar

La temporada passada (5 Victòries locals - 6 Empats - 0 Victòries visitants)
Local: 30 TG 1 TV 2 Penals favor # Visitant: 29 TG 4 TV 1 Penals favor
Sabies que ...
... L'11 de juny de 1944, Vilafranca i Santboià s'enfrontaven en el Torneig de Classificació a 1a Regional "B". En partit corresponent a la Jornada 15, el degà penedesenc va guanyar per un escandalós 10-0 amb gols de Beumala 4, Camps 2, Hill 2, Fernández i Ferrer. (Crònica)
... La darrera vegada que el Vilafranca va jugar 2 partits seguits a casa, contràriament al que es sol dir, els va guanyar. Fou la temporada passada: J23 (3-1 vs Montañesa) i J24 (4-3 vs Masnou).
... Al Santboià hi juguen 2 exfutbolistes del degà penedesenc: el porter Marc Ramírez (2006-08) i el davanter Reyes (2011-12). A banda, el seu entrenador, Miguel López, també defensà la samarreta del FC Vilafranca (1986-88).
... El Vilafranca mai ha guanyat amb el col·legiat Rodríguez Enrique. A més, curiosament, ja xiulà el Vilafranca-Santboià de la passada campanya (2-2).

diumenge, 2 de setembre del 2012

De gamma extra

FC Vilafranca 1 - Terrassa FC 0
La setmana de Festa Major ha acabat de la millor manera possible: victòria i gran partit del Vilafranca. Si dijous, a la Diada Castellera de Sant Fèlix, els verds van tenir una memorable actuació davant les altres colles (entre elles els minyons), avui el degà penedesenc ha volgut estar a la mateixa alçada davant el Terrassa i ha ofert un encontre seriós, lluitant del minut 1 al 90 i gaudint, fins i tot, d'ocasions per a ampliar el resultat.

Els jugadors vilafranquins celebrant el gol de la victòria
(foto: Albert Prieto)

Malgrat perdre a Figueres, ja vam dir que l'equip havia deixat bones sensacions. Avui les ha tornat a deixar. El gol de Puchi, al minut 11, transformant un penal comés sobre Dani Delgado, ha estat suficient per a sumar els 3 punts tot i que l'equip ha fet mèrits per a fer-ne alguns més. Val a dir que el Terrassa ha tingut un parell d'ocasions clares també, sobretot una increíble de Miguel Ramos al minut 85 que ha evitat un empat que no haguès estat just.
És d'aquells dies que comences a enumerar jugadors que han realitzat un gran partit i no acabaries. Domínguez, Isma, Marcos, Font, Raúl Calvo, Oriol Molins,... Tots! Tots han estat a gran alçada.
L'equip il·lusiona i s'intueix que, jugant com avui, els rivals ho tindran molt difícil. El proper, un dels candidats a playoff: el Santboià. Serà diumenge vinent i de nou al Municipal.

Gran Reserva: Que ja hagin jugat 17 dels 20 jugadors que hi ha a la plantilla. Això només significa que és una plantilla compensada, que cadascú és important dins l'equip i que tothom tindrà la seva oportunitat al llarg del Campionat.

Vi picat: Al finalitzar el partit, uns quants seguidors del Terrassa han baixat a la zona de vestidors per a recriminar, amb males formes, que algun jugador del Vilafranca els havia "dedicat" la victòria (això sí, després de rebre diversos insults). Realment no sé el que ha passat però no té raò de ser que un partit totalment net i esportiu hagi acabat d'aquesta penosa manera.