dimecres, 31 de desembre del 2008

Les "campanades" del 2008

1. "59.360". Va ser el número guanyador del cotxe del "rasca-rasca". L'agraciat amb el premi, el jugador del primer equip en Fran. El "desgraciat", qui va treure la bola ja que va sortir més cara la salsa que els cargols.
2. "La Penya El Litro protesta". Ja sigui en forma de mocadorada pel pèsim final de Lliga, encenent espelmes demanant més il·luminació al Municipal o posant un ciri per redreçar el romb de l'equip. Són quatre gats comptats però es fan veure.
3. "Capilla denuncia el club". Encara no havia començat a rodar la pilota i ja sorgia el primer problema. El cas acaba als tribunals i no se'n sap res més avui en dia. Per quan una explicació?
4. "Uh, uh, uh, uh!!!". Aquests crits, o brams (perquè només es pot considerar als seus autors com a bestioles), va haver d'escoltar en Sylla en el partit de la temporada passada a Benavent. Diumenge nova visita al Segrià. Els hauran engabiat ja?
5. "Tenim espònsors esperant anunciar-se". La frase va ser dita en plena Assamblea de Socis al mes d'agost. Ara resulta que no són tants qui es volen anunciar i que els que no paguen no els treiem la tanca perquè costa més esborrar l'anunci que el que val realment.
6. "Matines per Festa Major". Un error d'impremta anunciava el partit del dia 29, davant el Sitges, a les 9.30 del matí en comptes de les 19.30 de la tarda. És de suposar que ningú va anar a l'hora equivocada però tampoc hi havia ningú per a comprovar-ho.
7. "72.000 euros de dèficit". Es diu ben aviat, pero són "quartos", tu!!! Els números reals del balanç econòmic no es deien amb els motius argumentats per la Junta a l'Assamblea. Ara bé, si en sortir ens regalen un clauer tot ja es veu diferent...
8. "El Guzmán tanca l'aixeta". En època de sequera, restriccions generals d'aigua. La gespa del camp de futbol no va ser una excepció tot i que algun dia va haver-hi "ruixada interruptus" d'amagatotis. Sí, sí, sí...
9. "Ultimàtum a Isaac Fernández". Una trucada "anònima" a la tertúlia d'Esports 21 fa "saltar la llebre" anunciant que el futur del míster vilafranquí depén dels resultats dels tres propers partits. Oficialment, el club ho negà però, casualment, des de llavors no es coneix la derrota.
10. "Ricardo, Parés, Ibrahim, Pipa, Juanje, Risueño,...". Un va venir a vendre "rasca-rasca", l'altre a suplir amb més pena que glòria la marxa de Condis, alguns per alleugerir les nòmines del Vilanova, l'altre a fer el seu darrer "atraco",... i mentres, el Sr. Baraza cap a la butxaca!
11. "Futbol sense en Sayol". Sens dubte, la notícia de l'any. Després de dues dècades retransmetent el Vilafranca a casa i fora, el company Sayol va ser vetat per a fer la seva feina. Després, embolica que fa fort. El perquè? Potser mai el sabrem. Però se'l troba a faltar i molt!
12. "Espanyol 1 - Robo com una casa 2". Sense comentaris. Després d'escoltar això per la megafonia del Municipal, en referència al derbi Espanyol-Barça, queda clar que deixar el micro en mans de segons qui té més perill que Dani Sánchez Llibre en una piscifactoria.

diumenge, 28 de desembre del 2008

Capilla tornarà al Vilafranca

Assumpte resolt. El Jutjat de lo Social núm. 12 de Barcelona ha dictat sentència en l'arxiconegut "Cas Capilla" pel que fa a la demanda que el jugador va interposar contra el club per incompliment de contracte.
Sorprenentment, en contra del que tothom pensava i amb el precedent existent de quan el futbolista militava al CF Vilanova, el jutge ha donat la raó al FC Vilafranca basant-se en els arguments esgrimits pels serveis jurídics del club que durant aquests mesos han estat treballant de valent en la defensa.

La resolució ha considerat que el contracte signat no tenia validesa oficial (sinó amistosa) en no tractar-se, el FC Vilafranca, d'un club professional i que la proposta de reducció de sou s'havia fet verbalment. A més, Capilla ha sortit malparat en l'aspecte que, segons el magistrat, ha incorregut en un cas d'incompliment de contracte laboral (recordem que el president Pere Montserrat li havia proporcionat feina en una de les seves empreses).
En resum, finalment el club només haurà d'abonar les dues darreres mensualitats endeutades de la temporada passada mentre que el jugador ha estat condemnat a indemnitzar el club i a l'empresa on treballava amb una quantitat econòmica bastant elevada (que no ha pogut ser facilitada públicament). Donat que Jordi Capilla s'ha declarat insolvent, club i jugador han arribat a l'acord que el futbolista jugarà de franc el que li queda de contracte i només quedaria lliure si s'assolís l'ascens a Tercera a final d'aquesta temporada.
En aquest cas també, la bona imatge i prestigi del club han prevalgut per damunt del jugador (reincident en aquest tipus de conflictes).

Gran Reserva: La mediació d'un alt directiu (que havia mantingut una estreta relació amb el futbolista) per a que es produís l'entesa final ja que el President es va mostrar del tot intransigent i gens benèvol.

Vi picat: Que això provoqui que es pugui trencar la bona armonia existent actualment al vestuari tal com pensen també tant el director tècnic com l'entrenador.

El futbol és així: "Los futbolistas son tan malos como necesarios. Se hacen personas y se realizan cuando dejan el futbol. Tienen una caja registradora en la cabeza" (Jesús Gil, 1933-2004, ex-president de l'At. Madrid).
No cal generalitzar... N'hi haurà que encara sentiran els colors... O no?

dissabte, 13 de desembre del 2008

De vacances

Hola bloggers, doncs així és. Hi ha "privilegiats" que ja estem de vacances!!! Per endavant, dues setmanes de relax per a "gaudir" del fred, de les compres nadalenques, dels grans àpats i, bàsicament, de no fotre res!

Malhauradament però, el més segur és que no pugui seguir els dos propers partits del Vilafranca (a Llagostera i amb el Guíxols) o, si més no, veure'ls en directe. Per tant, tots els que feu possible el blog setmana rera setmana (capdet, eloi, gabardinas, javindreu, josep sauleda, juanmi, ki-ki-ri-ki, laukirik, l´avi del vila, martin, passio, rai, raimon4barres, sasgas, satel·lit, uff!, vil4fr4nqu1,...) tindreu una mica més de feina de l'habitual, ja que a banda dels comentaris us demanaria que fessiu també de cronistes. Per a alguns serà més fàcil que per a altres, però tothom hi dirà la seva (o això espero).
Aprofito per a desitjar-vos a tots unes Bones Festes i de ben segur que ens menjarem els torrons mirant al futur amb optimisme després de l'irregular inici de Lliga que vam patir. Salut companys!!!

Gran Reserva: Que, lluny del que podíem pensar fa unes setmanes, afrontem el partit d'aquesta tarda a Llagostera amb la màxima il·lusió i ambició possible, sabedors de la seva superioritat i que serà difícil puntuar, però sense sortir derrotats d'un bon principi.

Vi picat: L'haver trigat un quart de campionat a agafar-li el ritme a la competició amb tot el nerviosisme evident que comportava els mals resultats. Per sort, sembla haver-se arranjat la situació.

El futbol és així: "El fútbol no es nada sin los aficionados" (John "Jock" Stein, 1922-1985, ex-seleccionador escocès).
Ni aquest blog sense vosaltres.

diumenge, 7 de desembre del 2008

Mascaró tomba al Montcada

FC Vilafranca 2 - CD Montcada 0
Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura. Doncs avui el menut (pero gran jugador) Àlvar Mascaró l'ha destapat per a treure'n d'ell una de les màximes essències del futbol com és el gol. I quin gol!!!... Sacada llarga de Ródenas, guanya l'esquena dels centrals per velocitat, de reüll veu avançat el porter i amb l'esquerra li pica la pilota per sobre al fons de la xarxa. A aquest pas, entre aquest, el de l'altre dia de Moral o per exemple la xilena de Palote a Tortosa, haurem de fer un concurs a final de temporada per a escollir el millor.

A banda de la bellesa i la plasticitat de l'acció, el gol ha servit per al que comunament se'n diu "obrir la llauna". A rel d'aquí, i després d'una primera part pobra en joc, el partit s'ha animat i el Vilafranca, jugant a la contra, no ha pogut sentenciar el partit fins al temps de descompte quan, el darrer fitxatge, Dani Gómez ha culminat una jugada col·lectiva molt ben portada que ha dut la tranquil·litat al Municipal.
Ara, entre diumenge i dilluns, es jugarà la resta de la jornada. Els duels directes de la part alta decidiran si el Llagostera (proper rival del Vilafranca) continua de líder una setmana més. El cas, ho sigui o no, és que el degà penedesenc podrà afrontar el partit amb la serenor necessària i sabent que, dissabte vinent a terres gironines, hi té molt a guanyar i poc a perdre.

Gran Reserva: Ródenas, amb 1-0 al marcador, ha fet una gran intervenció en un llançament de falta que es colava per l'escaire. Ha estat de les poques ocasions clares visitants però és d'aquelles que si et marquen... igual no guanyes! Pel que s'està veient, hi ha porter.

Vi picat: Que ens haguem obstinat a executar totes les faltes (ja siguin a prop de l'àrea o al mig camp) de la mateixa manera: puntada forta de Navarro i a veure si algú la toca o entra directa. Ens va sortir bé un parell de vegades però no cal provar-ho sempre. A més, els rivals segur que ja ho deuen saber!

El futbol és així: "El futbol es el juego más difícil del mundo, porque se hace con los pies obedeciendo a la cabeza... y miren la distancia que hay..." (Angel Labruna, 1918-1983, ex-jugador i entrenador argentí).
El golàs d'Àlvar ha estat això: pensar amb el cap i executar amb els peus. És clar, en el seu cas la distància no és tanta... (amb carinyo, eh).