diumenge, 26 de juliol del 2009

La 1a Catalana que ve (II)

Els desplaçaments
Dels 19 en total que haurà d'efectuar el degà penedesenc aquesta temporada, gran part són a la província de Barcelona (ara mateix 14 a l'espera de la ubicació definitiva del MiApuesta, amb la qual cosa podrien arribar a ser 15). Es viatjarà a les comarques gironines en tres ocasions: Banyoles (J2), Peralada (J4) i Sant Feliu de Guíxols (J32). A la Terra Ferma tans sols una vegada: Tàrrega (J6). I també un únic desplaçament, el darrer del campionat, a la província de Tarragona: Tortosa (J38).

Els camps
L'herba artificial s'ha convertit en la superfície idònia per a la majoria d'estadis de la nostra territorial (fins i tot a La Satàlia aquest any l'han instal·lat); tot i això, el Peralada continuarà jugant damunt la seva gespa natural en el que és una autèntica catifa verda. Hi ha un equip però, la Gimnàstica Iberiana, que basarà el seu terreny de joc (l'Eduard Aunòs), al ser encara de terra, en una de les seves armes principals de cara a que sigui un hàndicap per als seus rivals.
Per altra banda, l'UE Sants, que fins ara jugava a Magòria (foto), disputarà momentaniàment els seus encontres com a local al camp de La Bàscula a l'espera que cap al mes desembre pugui traslladar-se a les instal·lacions del carrer Energia. Per tant, el partit amb el Vilafranca de la jornada 8 (a finals d'octubre) és molt probable que el disputi a la "Muntanya Màgica" de Montjuïc.
Els horaris
Pendents de la decisió final de la Junta sobre a quina hora jugarem els partits al Municipal vilafranquí, altres clubs han optat per canviar a dissabte per la tarda. És el cas de Guíxols i San Cristóbal que busquen, amb aquesta mesura, augmentar la presència de públic en els seus camps. De totes formes, l'horari rei a la categoria és diumenge al migdia ja que més de la meïtat dels equips disputen els seus partits a aquesta hora.

Gran Reserva: La gran feina que està realitzant al capdavant de l'àrea esportiva i de comunicació del club en Pepe Fos al llarg de l'estiu. Tots els jugadors amb la fitxa presentada, la premsa té accés a ells, informació acurada i a l'instant,... Vaja, lo normal en aquests casos. Així dóna gust...

Vi picat: L'entitat del rival (UE Valls) per al tradicional partit de Festa Major. Per portar un 1a Regional, millor haver muntat un triangular amb el FB Espirall-Les Clotes i La Múnia. No? Més gent i més "ambientillo" al Municipal segur que hi hauria...

diumenge, 19 de juliol del 2009

La 1a Catalana que ve (I)

Els rivals
Deixant de banda els conjunts que van certificar la permanència (Marianao Poblet, Masnou, Montañesa, Tàrrega, Vilassar Mar, Tortosa, Montcada, Poble Sec, Peralada, San Cristóbal, Guíxols i Igualada), el Vilafranca es trobarà amb set nous equips a la categoria: Mataró, MiApuesta i Banyoles (descendits de 3a Divisió) i Rubí, Gimnàstica Iberiana, Gramenet B i Sants (provinents de la Regional Preferent).

Mataró i Banyoles viuen moments de crisi econòmica, uns, i institucional, els altres. El club groc-i-negre ha estat condemnat a pagar 63.000 € a una desena de jugadors per una demanda d'impagament i planeja sobre ell el perill d'un embargament de bens o qualsevol tipus d’ingrés que pugui rebre en concepte de taquilles, publicitat,... Mentrestant, els de l'Estany estan pendents de la resolució del vot de censura al que ha estat sotmés el seu president per una part dels socis de l'entitat.
De la Gimnàstica Iberiana, podem dir que no en guardem gaire bon record ja que l'únic enfrontament a la història (Temp. 87/88) va estar marcat per la "encerrona" al seu camp on vam perdre per 5-0, en un partit marcat pels famosos llançaments d'ous al porter Romo i a l'expedició vilafranquina que acompanyava l'equip.
La Gramenet B, torna de nou a la "seva" categoria ja que és l'equip que més temporades (14) ha militat a 1a Catalana (només una per sobre del degà penedesenc).
Sants i Rubí voldran consolidar la categoria recuperada mantenint gran part del bloc que els va portar a assolir l'ascens.
I per acabar, menció apart per al cas del MiApuesta (primer rival del Vilafranca a la Lliga, no ho oblidem). Que a dia d'avui, no se sàpiga encara a on jugarà ni, tan sols, la seva continuïtat com a entitat o club esportiu és un fet lamentable per a aquest futbol català modest que tant ens agrada i estimem.

Gran Reserva: L'aparició de blogs sobre equips de la categoria que sovint milloren els webs oficials dels seus respectius clubs en contingut, disseny i actualització. A vegades, compta més l'amor per uns colors que la suposada professionalitat.

Vi picat: No he llegit als mitjans de comunicació cap notícia sobre el Poble Sec i possibles incorporacions o moviments de cara a muntar l'equip de la temporada vinent. Entre els que han vingut a parar a Vilafranca i els que han fitxat per altres equips, es veu que la desbandada ha estat general.

diumenge, 12 de juliol del 2009

Val-derrama (una tocada de collons)

Tot i que ja s'aprovà en l'anterior assemblea de socis, celebrada el mes de maig, un dels temes principals tractats en la d'aquest dilluns passat fou l'aplicació de la famosa "derrama" amb la que la Junta Directiva ha decidit "castigar" al soci vilafranquí sense que en tingui cap culpa.

Després de comprovar la poca (o nul·la) predisposició de la massa social a abonar una quantitat superior al que marca la quota anual, la Junta decidí que cadascú de nosaltres tindríem un tracte personalitzat un per un i que rebríem la visita, a casa nostra, d'una persona del club que valorarà la disposició i la quantitat a pagar mirant de no perjudicar en cap moment al soci.
Amb aquesta enquesta personalitzada, la idea del club és veure el grau d'implicació del soci vilafranquí.
Aquesta sí que es bona. Grau d'implicació? Més encara? No us sembla prou implicació pagar religiosament el carnet cada any sense "dir ni mu" i haver d'aguantar temporada rere temporada els disbarats esportius, econòmics i socials? I si se'm tornen a emprenyar, que s'emprenyin! Pero segueixo considerant que el tracte envers el soci no és el correcte ni el més adient. Pocs que som, cuidem-los!!!
I la prova evident de que no els interessa fer nous socis és aquesta idea que s'han tret de la màniga de crear el carnet d'abonat (100 €, donant dret a assistir a tots els partits del Vilafranca al Municipal) com a contrapartida al carnet de soci (200 €, que a banda de l'esmentat anteriorment, dóna dret a tenir veu i vot). Pagar per pagar, la majoria (o tothom) optarà per lo barat (i més en temps de crisi). Per tant, es pot ben dir que la Junta prioritza lo econòmic a lo personal i que quan menys gent els "molesti" en les Assemblees millor!

Gran Reserva: Haver superat ja, des de la seva creació a finals de juliol del 2006 fins ara, els 3000 comentaris al blog. Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

Vi picat: Que entre els àrbitres que han ascendit a 3a Divisió hi ha els 3 col·legiats de l'Anoia que tant ens han perjudicat enguany (Ávalos Barrera, Sales Font i Ávalos Martos). Mirem-ho pel cantó positiu: ja no ens xiularan més aquesta temporada.

diumenge, 5 de juliol del 2009

Com no, a l'escorxador

Demà, a les 20:00 h. (en primera convocatòria) i a les 20:30 h. (en segona), els socis del Vilafranca tenim cita amb l'habitual Assemblea General Ordinària. I sens dubte, sabent ja tots al que anem, la paraula "escorxador" defineix el lloc i la situació a la perfecció. Quina poca vergonya. No em cansaré de dir-ho... Haver de fer pagar al soci la mala gestió econòmica de la Junta Directiva...

A més a més, el que es diu i s'aprova allà no serveix per res! Després fan i desfan al seu antull. I si no, recordem el que es va dir en l'Assemblea de l'estiu passat (19/08/2008): "Es demana autorització a l'Assemblea per a, en cas que fos necessari, demanar un prèstec a mitja temporada sempre i quan no sobrepassi el 20% del pressupost d'aquest any (serien uns 40.000 € aproximadament). Aclaren que no està previst demanar-lo, tan sols en el cas que els espònsors no responguessin enguany tampoc. S'aprova per unanimitat".
Perquè no es demana el prèstec doncs? Sense aval, no hi ha prèstec. I el club no té res per avalar... Llavors serà que ningú està disposat a arriscar el seu capital en benefici del club. Respectem-ho, cadascú pot fer el que vulgui amb els seus diners (com em va dir ja el Pere no fa gaire).
Cal recordar però, que si l'import a sufragar és de 10.000 € (equivalent a una mensualitat completa de la plantilla), dividit per 160 socis, el resultant és un increment en el carnet de soci que podria rondar els 50-60 € (a sumar als 102 € de quota anual establerta). Doncs no. Ara corre la veu que la quantitat a abonar s'aproparia als 200 €. Deu ser que han fet números rodons comptant ja el gran nombre de socis que es donaran de baixa...
Tot el que pot ocòrrer és que molts socis passin de ser "carn de primera... catalana" a ser "carn de primera... regional" (sent l'Espirall-Les Clotes el més beneficiat amb tot aquest enrenou de la "derrama").

Gran Reserva: Es preveuen alguns canvis importants a la Junta Directiva i al seu funcionament de cara a la nova temporada. Ves per on, resultarà que si una cosa tenen al final serà paraula i compliran amb la seva promesa. Ja era hora, eh, ja era hora...

Vi picat: Que aquests canvis es produeixin "casualment" ara que l'economia del club no és la més pròspera. Davant d'aquest fet, haurem de fer servir aquella frase mítica que es cridava en l'evacuació del Titànic mentre s'enfonsava: "Les dones i els nens primer!!!".