diumenge, 16 de setembre del 2007

Amb la "moral" a tope

FC Vilafranca 1 - FC Benavent 0
Feia temps que ho venia buscant, exactament 567 dies. Quasi bé amb desesperació, amb aquella sensació de no acabar de veure la llum al final del túnel però sense perdre mai l'esperança de tornar a jugar i demostrar que, malgrat la greu lesió i la seva veterania, pot aportar moltíssimes coses a un equip que necessitarà al llarg de la temporada de l'experiència d'un jugador com ell. Per a qui encara no sàpiga de qui estic parlant, l'home en qüestió és Rafa Moral.
Quan el 26 de febrer de 2006 es lesionà de gravetat al genoll al camp del Banyoles, ni ell mateix podia pensar que la seva tornada als terrenys de joc es demoraria tant. Tot això, amb l'afegit que en aquell moment duia 349 partits oficials de lliga amb el primer equip i estava a només un dels 350 (una xifra excepcional). Potser aquest fet l'ha ajudat a l'hora de no llençar la tovallola i creure en la recuperació, malgrat recaigudes quan ja creia que estava a punt per retornar, però jo crec que tot radica en la il·lusió per jugar, en la fe i confiança en les seves possibilitats i sobretot en que jugadors de la "raça" i "temperament" com ell no s'enfonsen a les primeres de canvi.
Hi ha mil anècdotes per recordar d'aquests més de quinze anys que porta al club, des d'aquella en que un dia que va fer tard a la convocatòria per anar a jugar a Tremp (si no m'equivoco) va arribar amb el seu cotxe particular abans que l'autocar o un gol (díficil d'oblidar segurament per ell) al camp del Santboià quan ja passaven tres minuts dels noranta en un xut de falta des del mig camp que s'empassà el porter local suposant l'1-2 final.
He cregut convenient dedicar el blog d'aquesta setmana al que és el darrer mite de la història del FC Vilafranca perquè, creieu que tal com està el futbol actual, hi haurà algun jugador capaç de superar aquest registre? Jo crec que no. Enhorabona crack!

Gran Reserva: Avís per a navegants: que després d'un llarg període d'inactivitat, la web FutbolCatalunya.com tornarà a estar disponible el cap de setmana vinent. Per a tots els que ens apassiona el futbol modest és una gran noticia i una font d'ajuda important.

Vi picat: 295 espectadors, els que erem concretament avui al Municipal. Amb la posada en funcionament del control electrònic a l'entrada al camp hem entrat en l'era de la modernitat, però de pas cada dia sabrem que som més pocs els que acudim a veure el "Vila" al camp.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé al tema bloc d´aquesta setmana i totalment d´acord al reconeixement a la trajectòria d´en Rafa Moral al Vilafranca, molt merescut. I nota negativa al vi picat ja que no n´estic d´acord que critiquis la modernitat del club i que en el transcurs de la segona part del partit es diguin els aficionats que estan al municipal, en aquest cas 295 persones i esperem que aquesta xifra s´incrementi partit rera partit, et recordo que a segona divisió B aquesta setmana el partit entre el LLevant B i el Badalona també hi havien 300 espectadors a l´estadi i no era televisat.

Anònim ha dit...

Enhorabona a la victòria del vilafranca,començem molt bé.
I volia fer una pregunta:
On eren ahir els VILA-REDS??????
Els trobem a faltar.

Anònim ha dit...

És veritat, que ha passat amb els Vila-Reds que no van venir? Per cert, enhorabona al Moral per la xifra de partits, el millor de tot és que encara li queda molta corda!

Anònim ha dit...

Enhorabona Rafa per la xifra, feia temps que havia d'haver arribat però les lesions no t'ho van permetre. Que en puguis fer molts més.

oskar ha dit...

ho sentim per no vindre ahir perO tranquils que al proxim partit estarem tots alla animant,a mes k ara el vilA ha començat molt be,donks animarem mes k mai.intentarem anar el proxim kap de setmana,no us fikeu nerviosos i no us preokupeu k els vila-reds no desapareixeran.salu2

La prèvia ha dit...

Hola vicenç, crec que m'has malinterpretat. No critico la modernitat del sistema d'entrada al camp (llegeix bé), em queixo de que sigui tant poca gent la que acut al Municipal. I no em serveix allò de "malt de molts, consol de rucs" i veure altres clubs que es troben en una situació similar. Per tots és conegut, que va poca gent a tots els camps, pero hem d'intentar que en vinguin més al nostre.

Anònim ha dit...

T´he entès perfectament.
però em sabríes dir com fer-ho perque vingui més gent al municipal, hem intentat fer de tot!!! fins i tot en regalem d´entrades per la radio cada diumenge.
La sort per a nosaltres fora que cada setmana els partits de primera es juguessin com aquest cap de setmana que es jugarán tots a les 8 del vespre, això ens faria un gran favor i pujaria molt el número d´entrades en el nostre propi camp. quina llàstima que aquest diumenge juguem a Palafrugell.

Anònim ha dit...

Heu vist la pagina web del Benavent, es del tot interessant i molt ben feta, té de tot!!!!
Fixeu-vos en la crònica del partit del diumenge i les seves fotos, felicitats.
Que tal es la del Vilafranca???

Anònim ha dit...

Llegint varies cròniques d´aquest darrer cap de setmana en la nostra categoruia he pogut veure que en el partit del Moncada i el Prat amb victoria visitant per o-1 amb golàs del golejador RULO, atenció aquest jugador.
El públic assistent en aquest partit va ser de 700 persones, deunidó per no haver sumat cap punt en tres jornades, tandebó aquí a Vila tinguessim aquesta gran entrada d´aficionats!!!.
Quin dia ho veurem???

La prèvia ha dit...

Hola vicenç, una premisa important per que vingués més gent al camp seria que hi hagués al primer equip més jugadors de Vilafranca i les comarques del voltant, ja que atrauen més gent (familiars, amics,...). Sembla que això, mica en mica, ho anirem aconseguint. Per altra banda, el preu dels carnets vist altres clubs de 1a Catalana és dels més econòmics però hi ha idees que podriem copiar. Per exemple, el Benavent ofereix el que anomenen "Carnet Familiar" que son tres abonaments de tal manera que el preu per carnet et surt per menys de la meïtat del que val el carnet de soci normal. Per acabar-ho de rematar, tenen el "Carnet Preferent", que dóna dret a lo mateix d'abans més entrada i desplaçament gratuït a tots els desplaçaments. Aquest aspecte, és un dels que s'hauria de millorar perquè gent que abans es desplaçava amb l'equip ara no ho fa degut a l'elevat preu de les entrades (suma-li despeses de benzina, peatge,...). Una idea (i que ja vaig proposar a un directiu en una assamblea, sense donar-me mai més resposta) seria que el club fes un "passi" pels desplaçaments a canvi d'una quantitat a sumar al carnet de soci. Perquè pregunto jo, no és més convenient que aquests diners els ingressi el Vilafranca en comptes dels clubs rivals de cada diumenge?? Per posar un exemple, si entrar als camps costa 10€ (de mitjana) i són 19 desplaçaments, en total són 190€ a repartir entre els clubs. Per 50€ el club podria fer aquest "passi" que esmentava, i sortiria tothom guanyant: el club i l'afeccionat.
No sé, es qüestió de fer anar l'inventiva i pensar en que interessa més si fer un "Soci d'Empresa" o tres "Socis Tribuna"? Els ingressos són els mateixos, però l'assistencia aumentaria.

Anònim ha dit...

Penseu k la nostra comarca es atipica, ja k tenim una trentena d`equips federats, eixo vol dir k mols seguidors prefereixen quedarse a veure l`equip del poble
tot i k juguen en dissaptes i diumenges al mati, es molt posible k considerin k un partit i a mes el de la tele, ja ia prou, i a mes si el veuen per la tele de vila ???
I k cony, k aurien de jugar molt mes bè, k a segona regional es veuen partits mes bons .......

Anònim ha dit...

De totes maneres si comptem ke a vilafranca hi ha més de 30.000 habitants, aquests sí que han de preferir el Vilafranca que La Granada, per exemple. No crec que la gent que va al camp del Montcada, com deia el vicenç, sigui de les rodalies.
Per cert, aquest Rulo que dius és el que ens va marcar un golàs l'any passat jugant amb el Poble Sec?

Anònim ha dit...

El mateix, el jugador Rulo es el que l´any passat militaba en el poble sec de Puchi.
intentarem fer noves propostes per aconseguir nous socis, pero sempre hem tingut respostes força negatives.
Imagina´t que per ser soci del Cassà et regalen fin i tot una cafetera.
Una pregunta: algú sap si en el camp del cornellà fan pagar entrada per assistir als partits??

La prèvia ha dit...

Ja tenim designació arbitral pel partit de diumenge a Palafrugell. Es tracta del col·legiat Expósito Muñoz (Sabadell). Només ens ha xiulat una vegada, la Temp. 05/06 al camp del Banyoles on vàrem perdre 1-0. Aquell partit i l'arbitratge ens porta mals records: la greu lesió del Rafa Moral, el "gol fantasma" que suposà la derrota vilafranquina a manca de quatre minuts i a banda de ser expulsat Palomo des de la banqueta, l'àrbitre va posar en l'acta una pressumpta agressió de Massana anant cap als vestidors que li va costar algun partit de sanció a l'igual que al llavors "fisio" Eugeni Núñez. Esperem que no es repeteixi...

Anònim ha dit...

L'assistència al camp del vilafranca és una cosa que des de sempre s'ha buscat millorar i no hi ha manera. Tant fa si es juga al matí, a la tarda o la nit, poca gent es desplaça al camp. I si a sobre hi ha poca gent de casa ... encara que si hi hagués més gent de casa no vindria molta més gent.

Anònim ha dit...

Buscarem totes les maneres possibles per a fer incrementar l´assistencia al camp municipal, pero crec que amb un ascens a terçera divisió feriem un gran pas endevant per a engegar un increment de socis fent una nova campanya força tentadora.

Anònim ha dit...

Home, ara que tenim els lectors de carnet, se m'ha ocorregut una iniciativa de cara a engrescar els socis, tot i que no sé si seria suficient o tindria el mateix èxit que totes les altres.
Seria que en cada partit es controlés quins socis han vingut al camp, i al descans fer un sorteig d'un premi (patrocinat per un col·laborador) entre tots els que han vingut. Això faria que alguns socis s'ho pensin a l'hora de quedar-se a casa.