dilluns, 28 de juliol del 2008

Set de futbol

Qui més qui menys, i sobretot els malalts de futbol (entre els quals m'incloc), ja teníem ganes que la pilota comencés a rodar de nou sobre la verda catifa del Municipal. I així ha estat com aquest vespre, sota les ordres del nou míster, l'Isaac Fernández, i del seu ajudant, en Jordi Elias, l'ampli grup de jugadors (vora una trentena) que formen a hores d'ara el planter del Vilafranca han iniciat un nou curs futbolístic, marcat enguany per l'austeritat econòmica i una majoria de gent de casa però no per això mancat de la màxima il·lusió possible. En aquesta primera presa de contacte, els jugadors han realitzat carrera contínua, circuits de resistència (però sempre amb la pilota als peus), els típics "rondos" i els habituals "mini-partidets" per acabar.

Cal destacar l'absència, segurament previsible, de Jordi Capilla (el gran protagonista del "culebrot" de l'estiu). Avui, el club ha volgut donar el seu punt de vista sobre el que s'ha comentat els darrers dies sobre aquest tema. I és que des del sí del FC Vilafranca no es té constància de la denúncia interposada pel jugador ni de l'acte de conciliació al qual estava citat el club. Per tant, aquest, no emetrà cap comunicat oficial fins que conegui l'estat real de la situació. Precisament, la seva no presència en l'entrenament d'avui i la poca predisposició a l'hora d'arribar a un acord satisfactori per ambdues parts augura un conflicte que anirà per llarg i difícil de solucionar.
Amb la nova temporada, enceto també una nova secció al blog on setmana rere setmana intentaré resumir el que ha estat la jornada del degà penedesenc amb un d'aquells tòpics del futbol que tant agraden emprar als futbolistes en les seves declaracions a la premsa o frases cèlebres d'aquest esport.

Gran Reserva: Veure com el futbol cada dia té menys fronteres. A banda dels tres coneguts guineans i del "famòs" brasiler, en la sessió d'avui ha destacat la presència d'un jugador nigerià provinent d'una lliga austríaca que estarà uns dies a prova.

Vi picat: Per ser el primer blog de la temporada, deixarè aquest espai en blanc tot desitjant que ho pugui fer en moltes més ocasions al llarg de la temporada.

El futbol és així: "Con los puntos que me dieron al operarme habríamos ganado dos Ligas" (Alfredo Di Stéfano, 1926, ex-futbolista i entrenador argentí).
Això mateix deuria pensar el bo d'en Rafita (operat recentment de pubis) veient, vestit de carrer, l'entrenament d'aquesta tarda. Ara estaríem a Tercera...

7 comentaris:

Kimi ha dit...

Te veo a ti y a tu gente muy preocupados por el tema Capilla. No hay que solucionar ningún conflicto, porque no lo hay, a mi particularmente este tema no me quita el sueño. Me interesa más que los jugadores lleguen con una preparación física óptima para el inicio de liga.

La prèvia ha dit...

Hola juanmi, abans que res, quan dius "gente" interpreto que et refereixes als companys de la premsa, oi?
A veure, et puc assegurar que el tema Capilla a mi tampoc em treu el son ni molt menys; ara bé, crec que és un problema que està present a l'atmosfera vilafranquina i que com a tal, el soci i l'afeccionat en deu voler estar informat. I això és el que intento: informar-ne'n.
Si t'haig de dir el que penso, et diré que el conflicte realment és entre el jugador i el president. Quin és el problema? Molt fàcil. El president fou qui el va fitxar i qui assumí personalment el cost de la seva fitxa i ara, amb la crisi famosa que tots coneixem, no hi ha diners per a pagar-lo. Evidentment que al club no li costarà un euro (o això espero!), però el jugador pel club que signa és pel FC Vilafranca. El que deixa una mala imatge com a club poc seriòs és el FC Vilafranca. En definitiva, el que en surt esquitxat sempre és el FC Vilafranca i no el màxim dirigent. I això és lo realment greu i important.
Evidentment, tot aquest afer no afectarà al curs normal de la pre-temporada ni alterarà el treball de l'equip i els tècnics, però tampoc és qüestió d'obviar-lo. I és que les xifres de les quals estaríem parlant són del tot marejants. Representen gairebé una quarta part del pressupost d'enguany!! Sort, que el Pere Montserrat (el dia de la presentació del nou tècnic) es va comprometre a assumir personalment els deutes pendents en cas que el club no surti ben parat de la "suposada" denúncia.

joan ha dit...

Jo del tema Capilla ja paso, és aigua pasada i que ho arreglin els dirigents. El que interessa, o hauria d'interessar, és la propera temporada. Com veieu? Quins jugadors es poden destacar a priori del nou equip? La questio es que fagin una bona pretemporada i durant la lliga ja es veurà a on estarem, que mai se sap!

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Juanmi" em deixes sorprés, precissament jo em queixava de que en el 3 de vuit no en deien res del tema Capilla. Ja ho diuen que mai plou al gust de tots.
Va donem una treva al tema Capilla i "prèvia" comenta'ns d'això que diu el "joan", quins jugadors t'agraden més?

damposta ha dit...

Salutacions vilafranquins, com este per la nova temporada? Nosaltres intentarem no baixar, i esperem ens podem veure properament a tercera. El dia 23 agost veniu a jugar a amposta un amistos, veritat?, esperem es vegi un bon partit.
Bueno us desitjo sort per la nova temporada, que segur que sereu un dels gallitos per pujar, i segur que tindreu un gran equip.
Fins aviat

La prèvia ha dit...

Hola joan i vil4fr4nqu1, m'és difícil destacar algun jugador perquè l'amistòs de l'altre dia amb la Martinenca no el vaig poder anar a veure. Ara bé, pels comentaris que m'han arribat van sorprendre gratament alguns jugadors que estan a prova com són el defensa Isi (Mollet), el davanter Carlos Álvarez (Santfeliuenc) o el brasiler Eliesley (União Esportiva Inhumas) al mig del camp. També ha començat bé la pre-temporada en Retamal (FB Espirall-Les Clotes).
Ara bé, com a jugadors que m'agradin o que m'il·lusionin de cara a la nova temporada, evidentment per damunt de tots el retorn de Condis (Olesa) sumat a la base de jugadors de la temporada passada: Fran, Raventòs, Sylla, Rafita, Jesús, Gaitán, Moral,... i Medina (de qui, particularment, n'espero molt aquest any).
La resta de fitxatges em deixen alguns dubtes. Uns, per no saber quin rendiment oferiran (Torrents, Pere Costa, Palote,...); altres, perquè vull veure si tenen "nivell" per jugar amb el Vilafranca (Àlvar, Corbi, Serrano,...) i el porter Álex Ródenas per si podrà omplir el buit que ha deixat un gran porter com ha estat el Marc Ramírez.
Pel que fa al nigerià que estarà a prova durant la pre-temporada, us deixo les següents dades:

Mark Emeka Akanu
23 anys · Nigèria
1,85 m. - 80 kg.
Defensa

Trajectòria:
2007/08 IC Favoriten (Austria)
2006/07 IC Favoriten (Austria)
2005/06 Union Sportive de Bitam (Gabón)
2004/05 Football Club 105 (Gabón)
2003/04 Enyimba FC Aba (Nigèria)


Les dues darreres temporades les ha jugat a la Wiener Stadtliga (que ve a ser una lliga regional de la zona de la capital vienesa). Posseeix passaport comunitari tot i que per a 1a Catalana no és necessari. Com a curiositat, he trobat que el febrer del 2006 va ser notícia el fet que rebès insults racistes per part d'un rival en un partit contra el Post SV.
Podeu veure'l en acció fent click aquí.

l´avi del vila ha dit...

an aquet payu da la futungranfia salté que fichá da imediatu. ¿no bayeu que té més planta cal ture-yayá del bartsa? vaya puderiu físicu nanu!

nobus cadéu amal brasileñu que ma´l veich trasnuchandu de wuateke al grill acumpañát de sañuretas de la vonabida