diumenge, 19 d’octubre del 2008

Ni tan bons, ni tan dolents

UD Castelldefels 1 - FC Vilafranca 1
Semblava a priori una sortida complicada. Un lloc on difícilment es treuria quelcom de positiu. Una derrota segura. Dos equips que ocupaven el tercer lloc a la taula, però un per dalt i l'altre per baix (eh, Tito?)... Al final, si algú ha de donar gràcies pel punt sumat és el conjunt local ja que el degà penedesenc ha merescut per domini, ocasions i actitud endur-se la victòria del camp d'Els Canyars.
Tornant de Castelldefels, a Ràdio MARCA (una d'aquestes emisores que fan el carrusel del futbol català els diumenges pel matí) el cronista deia que el millor del partit havia estat el porter local Planagumà i al col·legiat el puntuava amb un quatre sobre cinc per la seva gran actuació. Què vol dir això? Primer: quan s'empata i el porter és el millor de l'equip contrari, és que has fet prou mèrits per endur-te els tres punts. I en segon lloc: que els locals s'han vist ajudats per un arbitratge cassolà (d'aquells tan disimulats i sibil·lins) acompanyat d'uns assistents amb la molla fluixa a l'hora de marcar els "offsides" de l'atac vilafranquí.

Potser des de fora no ho sembli, però els que seguim el Vilafranca diumenge rere diumenge apreciem com aquest equip millora partit a partit. És veritat que aquesta millora és minsa i lenta i que no es tradueix en resultats que allunyin l'equip de la zona baixa (que és el que interessa), però tot arribarà. Quan? Espero que aviat i quan millor que diumenge vinent davant d'un Martorell cuer i amb zero punts encara després de vuit jornades.

Gran Reserva: Moral ha fet un partit impecable en defensa. Veient-lo jugar semblava un juvenil que hagués de guanyar-se un lloc a l'equip. Tot un exemple de professionalitat.

Vi picat: Que al llarg d'aquesta setmana el Sr. Baraza hagi tornat a treure el nas per l'entorn vilafranquí. Sort que hi ha hagut seny i qui ha evitat que el president torni a "picar" l'ham d'aquest conegut representant de jugadors.

El futbol és així: "Hay que poner huevos, y después sí, jugar la pelota por abajo y todo eso, pero lo principal es poner huevos" (Carlos Tévez, 1984, futbolista argentí).
Crec que no cal dir res més. Avui tocava pit i collons i així ha estat.

20 comentaris:

josep sauleda ha dit...

Us puc assegurar que el que diu la previa es tot veritat, vaja, com sempre. Vull afegir que a la primera part deixant de banda els dos gols, hi ha hagut dues oportunitats pel Vila i cap per ells i (parlo de clares, de les de perill) i a la segona tres de clares pel Vila, una al pal (per fora) i dues per ells. Ha parat mes Planaguma, porter local que no pas Carlos del Vila. I s'ha pogut tornar a comprobar que els arbitres que han pujat de categoria mostren moltres mancances. Dels assistents ja ni en parlem, no ajuden gens.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Pel que sembla doncs ens hem deixat escapar dos punts. Diumenge amb el Martorell si que el que no sigui una victòria serà mal resultat. Per cert, aquesta Ràdio Marca per quina freqüència s'agafa?

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, aquí al Penedès no s'agafa aquesta emissora però es pot escoltar per internet. Als enllaços del blog hi ha l'adreça del web que és aquesta: http://www.radiomarcabarcelona.com
De totes maneres, al tractar moltes categories (Segona B, Tercera, 1a Catalana, Preferent, Divisió d'Honor,...) serveix més que res per a enterar-te dels resultats d'altres partits.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
1) Masip, un fitxatge "fantasma"

Dijous apareixia a les planes de Mundo Deportivo la notícia del fitxatge del davanter Masip pel degà penedesenc. Des del sí del club es va desmentir, al·legant que només hi havia hagut contactes amb el seu representant (Sr. Baraza) i que segurament seria una estratagema seva per a pressionar una possible contractació. Finalment, el dissabte (i en el mateix diari) llegiem que ha acabat recalant en el Martorell degut a la seva "bona relació" amb l'entrenador Juan Cuevas. Sens dubte, una situació rocambolesca i esperpèntica.

javindreu ha dit...

Bon punt a Castelldefels, això sí, s'ha de guanyar sí o sí al Martorell per treure una mica el cap. Tot el que no sigui guanyar al Martorell ens pot portar problemes.

La prèvia ha dit...

Trànquil javindreu, guanyem segur i bé. Si l'equip juga com diumenge passat en perdrà pocs de partits.

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
2) Primer enfrontament amb la nova denominació

Vilafranca i Martorell s'han enfrontat, al llarg de la història i en competició oficial de lliga, 7 vegades però mai amb el nom de CF Martorell. Aquesta serà la primera vegada amb la nova denominació a rel de la fusió, l'any 2002, entre els dos equips de la ciutat (UD Martorell i Sporting Martorell).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Tens raó "javindreu", això mateix vaig dir jo, i m'ho ha dit també un soci que ve sovint al camp. És més, m'ha dit que si no es guanyava treuria el mocador i volia que jo també el treiés.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, en els més de 20 anys que porto seguint al Vilafranca no he vist mai una mocadorada en massa de la gent envers jugadors, entrenador o president. Sempre hi ha el soci de torn que crida i manifesta el seu emprenyament, però treure el mocador... mai!
Ah, bueno sí. La temporada passada la "Penya El Litro" ho va fer en senyal de protesta pel nefast tram final de temporada. Però van ser tres... (els que són).
També recordo un golàs de Minga (contra l'Igualada, Temp. 04/05) en jugada personal des dels seu propi camp que va fer treure el mocador a tota la tribuna.

Kimi ha dit...

Siempre igual. Dáis pena.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
3) 7 derrotes per la mínima

De les 8 derrotes que acumula el Martorell només una ha estat per més d'un gol (3-0 a Guíxols). La resta han estat per la mínima; el que dóna a pensar que, malgrat la situació a la taula, no serà pas un rival fàcil.

La prèvia ha dit...

Hola juanmi, a què et refereixes exactament?

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
4) Presentació del Futbol Base

Abans de l'encontre s'aprofitarà per a presentar tots els equips de la pedrera de la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca (filial del primer equip). Per aquest motiu, el partit començarà a les 18 hores (una hora més tard de l'horari habitual).

Per cert, relacionat amb aquest tema, comentar-vos que, segons ha informat el programa Esports 14, avui s'ha signat l'acord definitiu entre Sercom SL, el Futbol Club Vilafranca i l'empresa Nous Sistemes de Serveis i Lloguers SL (propietària dels drets d'imatge del club) per tal que es puguin tornar a retransmetre en directe per Vilafranca TV els partits a casa del degà penedesenc.
Així doncs, el primer partit d'aquesta temporada serà el Vilafranca-Martorell d'aquest diumenge (18:00 h). A més, segons han dit, està previst emetre també la presentació dels equips base de la Fundació (17:15 h, diferit).
Pel que fa a les retransmissions per ràdio, el president Pere Montserrat ha "passat la pilota a la teulada" de RTVVilafranca manifestant que ell en cap moment va posar impediment algun per a dur a terme les retransmissions radiofòniques i que aquest ara és un problema que ha de solucionar per sí mateixa la corporativa municipal.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Apa! Així sí que l'hem feta bona. Està bé per la gent gran que no pot anar al camp, però i els demés en els partits a fora?
A més, és curiós amb el que ha costat signar el paper, que s'hagi fet a tres dies de la presentació de la Fundació! Ja ho dic jo, que qui porta els pantalons a casa són els de l'Atlètic!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, dels partits de fora no se'n sap res de moment. Seria convenient que, d'una vegada, a qui correspongui expliqui com quedarà tot plegat.
He tornat a escoltar per ràdio les declaracions del president sobre la polèmica amb les retransmissions i és increíble com ha canviat el discurs des d'aquell dia (a casa amb l'Olesa) on prohibí retransmetre a les càmeres de VTV i donar el partit per ràdio al company Sayol. Resulta que no hi ha hagut impediment pas per part del club, sinò que tot ha estat producte del retard en les negociacions i de la crisi econòmica que afecta al país... Però mentrestant, els que han patit tot això han estat els socis i afeccionats (sense cap culpa a més!).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Jo ho he vist per la tele, i feia molta gràcia veure el president ploriquejar de la crisi, quan durant el temps de bonança ha estat un dels principals beneficiats amb les seves especulacions. I segur que amb el contracte firmat ha sortit ben beneficiat!
Proposo nomenar al Bush i al Zapatero persones "non-grates" al camp de futbol per ser els culpables de que fins diumenge no haguem tingut partits per la tele.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, evidentment, des del dia que es va saber que l'empresa que tenia els drets d'imatge del club era propietat del president no calia ser gaire intel·ligent per a saber que ell no hi perdria amb tot aquest assumpte sinò que algo haurà guanyat.
Per cert, han dit a VTV que el partit també es podrà escoltar per ràdio amb la locució simultània de la televisió.

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
5) Raúl Fernández: un ex per partida doble

Hi havia l'alicient de veure jugant amb el Martorell al vilafranquí Raúl Fernández (qui va sonar durant l'estiu per a reforçar el degà penedesenc). Malhauradament no serà possible ja que la setmana passada el seu club va decidir donar la baixa a quatre jugadors, sent en Raúl un d'ells. A més, el fet d'haver jugat 5 partits de lliga l'impideix de fitxar per un altre equip de 1a Catalana.

josep sauleda ha dit...

A la meva petita hemeroteca del Vila, de Pozo Izquierdo, arbitre de diumenge, he trobat:
2005-2006 Vila-Horta, 3-1 Comentari: Bastant be
Targetes: a Yann, Del Barrio i Palomo.
2006-2007 Vila-Poble Sec, 0-1 Comentari: es va empassar un clar penal sobre Palomo i va mostrar un baix nivell.
Tergetes: Palomo.
2006-2007 Manlleu-Vila, 0-0 Comentari: Va passar bastant inadvertit, ho va fer prou bé. Targetes a Alex Ortiz, Condis, Landi.
2007-2008 no ens va xiular.
Esperem que mantingui l'habitual "bon nivell"i que es pugui veura una victòria local.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Martorell)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Martorell són:
1 = 66 %
X = 23 %
2 = 11 %

l´avi del vila ha dit...

menus mal que bui pudrem bore´l partid par tela desdal kaçal d´abits. amic pera ensansurrat, la bartadera krisis akunómica la sufrim als chuvilads. asda kreura que yo ara damanu al kafató en un dedal y ma kunformu amca´l kamareru ma déchi ulurá la vuteya da torres cinku

sagú que urá gulechada al peacha da marturey kom a hí a "kan bartsa". bay chalá com un verru amal jadtrich dal eto´o

javindreu ha dit...

a veure que escrius avui Prèvia ... Que no estamos tan mal hombre!