dilluns, 16 de juliol del 2012

Figueres, primer partit de Lliga

El debut
El sorteig del calendari del Grup V de 3a Divisió ha deparat que el Vilafranca es desplaci al camp de l'UE Figueres en la jornada inaugural del Campionat de Lliga 2012/13 a disputar-se el 26 d'agost.
L'equip empordanès és un dels nouvinguts a la categoria ja que va quedar campió del Grup 1 de 1a Catalana amb 78 punts (9 més que el 2n classificat, el Vilassar de Mar). Es dóna la circumstància que aquest és el 5è ascens consecutiu després que la Temporada 2006/07 el club (anomenat Miapuesta Figueres SAD i jugant a 2a B) desapareguès i fos traslladat a Castelldefels per decisió del seu màxim accionista, l'empresari barceloní Enric Flix.
Pel que fa a l'estrictament esportiu, el tècnic Arnau Sala, com no podia ser d'una altra manera, ha apostat per la continuitat de gran part de l'equip. En una plantilla amb grans noms i cridada a ser un dels candidats a l'ascens, sobresurt el davanter Pol Compte (màxim golejador amb 23 gols la passada temporada).


Les jornades intersetmanals
N'hi haurà només dues aquesta temporada i sempre en dia festiu. Una serà l'1 de novembre (Tots Sants) quan el degà penedesenc rebrà l'Olot i l'altra, l'1 de maig (Dia del Treballador) quan la Gramenet visitarà la nostra vila.
Copa de les Regions UEFA
Els dies 7 i 14 d'octubre la Lliga es prendrà un petit descans per la disputa de la Copa de les Regions UEFA on hi pren part la Selecció Catalana Amateur (formada per jugadors de 3a Divisió) la fase final de la qual es disputarà a Ucraïna.
El darrer partit de Lliga
Serà a fora i contra el Cornellà (fet que ja succeí la Temporada 2007/08, llavors a 1a Catalana).

La primera jornada al complert és la següent:

Figueres - Vilafranca
Cornellà - Santboià
Gavà - Manlleu
Montañesa - Castelldefels
Gramenet - Palamós
Júpiter - Balaguer
Rubí - Vic
Vilassar Mar - Olot
Rapitenca - Pobla Mafumet
Terrassa - Europa

Podeu veure la totalitat del calendari fent click aquí.

Gran Reserva: Que els dos partits entre setmana (Jornades 9 i 35) els puguem disputar al Municipal vilafranquí. Tot i ser festius, ve més de gust jugar a casa que "agafar els trastos" i haver de fer una excursió.

Vi picat: Mai m'ha agradat començar contra un equip nou ascendit. Solen ser conjunts que encara venen amb l'empenta de la passada temporada i que habitualment fan un bon inici de Lliga que els permet afrontar amb garanties la resta de Campionat.

1 comentari:

Jaume ha dit...

Tocara lluitar moltissim perque l'inici de temporada trobo que es força dur(Figueres, TERRASSA, SANTBOIA, Manlleu). També hem d'anar a Palamos a la 1a volta, i els 2 empordanesos seran camps molt complicats. Tocarà arrencar fort companys!