diumenge, 30 de novembre del 2008

Punt d'honor

UD Marianao Poblet 1 - FC Vilafranca 1
No és que hagi estat un partit per a llançar coets però l'empat assolit al sempre difícil camp del Marianao es pot considerar com a bo tenint en compte les tres victòries anteriors i el fet que s'ha jugat amb un home menys la darrera mitja hora per l'expulsió de Palote (qui ha avançat al Vilafranca de penal i ja porta quatre setmanes consecutives "mullant").

Avui però, voldria fer incidència en les jugades d'estratègia (un aspecte del joc que cada vegada està adquirint més importància en el futbol modern i més en una categoria tant igualada com la nostra on la majoria de partits es resolen per petits detalls). És evident que la millora, en aquest sentit (almenys ofensivament) respecte a anys anteriors, és notable: s'han marcat cinc gols a rel d'un llançament de falta, un de còrner i un parell més després de sacada de banda. Ara bé, gols com el que s'ha encaixat avui deixant rematar un còrner a un contrari tot sol dins l'àrea petita també ens són familiars (Igualada i Poble Sec). Suposo però que en aquest tipus de jugades, per a un futbolista és més fàcil i més motivant atacar que defendre (on el grau màxim de concentració és vital). Per tant, posats a buscar coses a millorar de cara al futur, una podria ser aquesta. N'hi ha més eh,... però de mica en mica.

Gran Reserva: La bona feina defensiva de l'equip en conjunt que, amb un home menys des del minut 60 i a base de punt d'honor, ha aguantat les ofensives constants en atac del Marianao Poblet.

Vi picat: En general, el nivell de l'arbitratge a 1a Catalana. Avui no ens ha perjudicat, però segur que cap dels dos equips ha acabat content amb la seva actuació.

El futbol és així: "Si Dios hubiera querido que juguemos al futbol en las nubes, no habría puesto la hierba en la Tierra" (Brian Clough, 1935-2004, ex-jugador i seleccionador anglés).
Hi havia moments del partit que semblava que havia de guanyar qui més cops de cap seguits donés sense que la pilota caigués a terra o el que la llançés més amunt.

21 comentaris:

javindreu ha dit...

S'ha matat a cap ocell?

Sherlock ha dit...

Bona nit companys!!!

Hola prèvia!!!
Feia dies que no deia res pel blog..
Estic content que per fi el vilafranca comenci a rutllar!! No podia ser home.. A poc a poc amunt i a fer bo l'empat d'avui guanyant diumenge que ve que juntament amb les tres victories anteriors completarà uns bons darrers 5 partis per deixar el vilafranca en la zona mitja de la taula amb calma per afrontar la resta de temporada.
Molts ànims!!
Salut des de Vilanova...
Eloi
PD: Avui també es un bon dia aqui. Hem guanayat a Palamós 1 a 4!!!!
Gran Jarabo i Eloi s'ha marcat una jugada individual per assistir a Triguero en el 4art gol impressionant!!!

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, no, no s'ha matat cap ocell però si el partit s'arriba a jugar al Nou Sardenya o a Magòria segur que algun colom hagués "caigut" d'algun cop de pilota.
Enhorabona per la victòria Eloi !! Mentre esperava per fer la crònica del Marianao-Vilafranca a COM Ràdio he escoltat que deien que Jarabo havia donat també el primer a Triguero. Ha parlat el vostre míster i ha dit que cal anar "partit a partit" i que diumenge que ve jugueu contra l'Hospitalet. Pot ser un bon partit. Potser vagi a veure-us ja que el Vila juga dissabte.

Conrad ha dit...

ENHORABUENA!!!
Por el punto conseguido.Esta semana no han estado acertados los locales.De todas formas creo que ninguno de los dos equipos tendrá problemas para mantenerse.
un saludo

La prèvia ha dit...

Hola conrad, enhorabona a vosaltres també per la bona temporada que esteu fent a 1a Catalana (tot i ser nouvinguts) i a tu particularment pel teu blog sobre el Marianao (cada setmana el vaig visitant). De ben segur que ambdós equips mantindrem la categoria. O almenys tant de bo sigui així! Molta sort!!!

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
1) El primer precedent

Data del 13 d'abril de 1952 i fou en el darrer partit del Campionat de Lliga de Primera Categoria Regional "A". L'encontre acabà 1-1 i el Vilafranca va presentar la següent aliniació: Miguel, Heredero, Sadurní, Eleuterio, Palau, Sala, Girona, Sadó, Mozota, Guardia i Colomer.
Amb aquell empat, el degà penedesenc acabaria la temporada en 6a posició amb 33 punts mentre que el Montcada ho faria en 11a amb 27 punts.

Sherlock ha dit...

Hola prèvia!!
Seràs benvingut si vens a veure el partit contra l'Hospi!
Passa que també juguen dissabte a les 18:00h per allò que es pont...
Salut companys!

Sherlock ha dit...

Perdó!! El partit contra l'Hospitalet es disputarà a les 17:00h.
Així doncs, molt em temo que no podrem gaudir amb la teva presència, oi prèvia??
Salut!!!!

La prèvia ha dit...

Hola eloi, doncs no podré venir. Un altre dia serà... Llàstima perquè el partit promet ser interessant. Però bé, ja miraré d'apropar-me algun altre dia a veure els amics Jarabo i Eloi.

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
2) Es juga dissabte

Com ja es va anunciar aquí al blog la setmana passada, el partit davant del Montcada es disputarà dissabte dia 6 a les 17:00 hores. La darrera vegada que el Vilafranca va jugar un dissabte fou el Dia de Reis de l'any 2007 en aquell partit televisat pel Canal 33 al camp de l'Igualada (1-0).
Per trobar el darrer precedent de partit de lliga en dissabte i al Municipal vilafranquí hem d'anar fins al 15 de maig de 2004 en un Vilafranca-Marianao Poblet (4-1).

Anònim ha dit...

Cullons si fins y tot mira el blog gen de vilanova i san boi! Al final sarem minuria els de casa, com diuen en castella nadie es profeta en su tierra.

La prèvia ha dit...

Hola capdet, la gràcia és aquesta, que el blog està obert no només a la gent del Vilafranca sinó també a la d'altres equips. El que tens raó és que cada vegada opina menys gent d'aquí. No crec que sigui per culpa de la "famosa" crisi... Que opinar és de franc!!!

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
3) Palote a ritme de gol per partit

El davanter vilafranquí encadena 4 jornades consecutives veient porta (fet que no succeïa des de la Temp. 04/05 quan ho va assolir Fofana). Ara, el proper objectiu és igualar el tercer millor registre obra de Marimón i Cervera (5) marcant aquest diumenge davant del Montcada. La millor ratxa dels darrers 35 anys l'ostenta el gran golejador Juanito (9).

Temp. 1986/87: JUANITO (9 partits consecutius / J08 a J16) = 12 gols
Temp. 1979/80: CERVERA (7 partits consecutius / J15 a J21) = 7 gols
Temp. 1981/82: MARIMON (5 partits consecutius / J09 a J13) = 6 gols
Temp. 1978/79: CERVERA (5 partits consecutius / J25 a J29) = 8 gols
Temp. 1977/78: CERVERA (5 partits consecutius / J05 a J09) = 6 gols
Temp. 2008/09: PALOTE (4 partits consecutius / J11 a J14) = 4 gols *
Temp. 2004/05: FOFANA (4 partits consecutius / J03 a J06) = 4 gols
Temp. 1996/97: RIPOLL (4 partits consecutius / J02 a J05) = 5 gols
Temp. 1992/93: MONTFORT (4 partits consecutius / J32 a J35) = 6 gols
Temp. 1991/92: RIPOLL (4 partits consecutius / J10 a J13) = 4 gols
Temp. 1988/89: OSCAR CASASEMPERE (4 partits consecutius / J21 a J24) = 4 gols
Temp. 1981/82: FRANCH (4 partits consecutius / J35 a J38) = 8 gols
Temp. 1981/82: TORCAL (4 partits consecutius / J33 a J36) = 6 gols
Temp. 1975/76: NAVARRO (4 partits consecutius / J07 a J10) = 6 gols
Temp. 1974/75: BLAS (4 partits consecutius / J01 a J04) = 4 gols

* Ratxa vigent

javindreu ha dit...

El dilluns em va semblar sentir a la tertúlia al Sauleda insinuant que només s'està a 3 partits dels de dalt i que per tant, perquè no.
Això ho va dir en serio o s'ha tornat boig? Com es canvia d'opinió en 3 setmanes ...

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, jo que estava allà et puc dir que el company Sauleda quan va dir això li va picar l'ullet al Juantxo Sanmiguel i a la resta que estàvem a la tertúlia. Vaja, diria jo que no ho va dir de debó. El que no sé és si la gent que ho va escoltar ho va interpretar així. Estic segur que ell és realista i conscient que el Vilafranca actual no està fet per a lluitar per a les primeres places.
A col·lació amb la tertúlia de dilluns amb la presència de Juantxo Sanmiguel, voldria destacar que lluny de que agradi més o menys la plantilla que ha configurat i les decisions que ha pres, és un tipus que sap perfectament el que vol i que en els seus raonaments és del tot coherent i assenyat (com va quedar clar en el "cas Masip").
Ah! Per cert, si celebres el sant per Sant Xavier, felicitats!!!

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
4) 55 anys de la darrera derrota

La darrera ocasió que el Montcada s'endugué la victòria de la nostra vila va ser la Temporada 1953/54 (1a Regional) quan s'imposà per 1-3 al degà penedesenc. Des de llavors, les 6 següents visites s'han saldat totes amb triomf vilafranquí.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
5) Ratxes paral·leles

Vilafranca i Montcada han saldat els seus dos darrers partits, a casa i a fora respectivament, amb victòria. El degà penedesenc guanyà al San Cristóbal (1-0) i al Morell (2-1) mentre que els del Vallés Occidental van vèncer en els seus desplaçaments al camp de la Montañesa (1-3) i a Guíxols (1-2). Qui dels dos trencarà la ratxa?

josep sauleda ha dit...

Hola Javindreu,

No m'he tornat boig, tranqui, com diu La Previa, efectivament vaig picar l'ullet als contertulians, però si vols et detallaré el comentari.
Tant la Previa com jo sempre hem pensat i si no que algu em corregeixi, que el Vila no estava on li corresponia, que era questió de temps sortir de baix.
Ara després de quatre jornades i d'estar a 3 partits del pom de dalt vaig fer el comentari com dient "fa quatre dies semblava que es baixava de categoria i en canvi ara estem a tres partits de l'ascens". fa un parell de temporades em sembla que era La Pobla de Mafumet que després d'una mala primera part de la lliga va acabar pujant o fins i tot el Manlleu que la passada temporada a aquestes alçades de la lliga estava pitjor que ara el Vilafranca, ara es a tercera.
Resumint, deixem que la lliga vagi avençant, mengem els torrons tranquil.lament i al 2009 ja veurem.
Que pujarem? No ho se.! el que si m'atreveixo a dir és que no es baixarà. Es més si quedem entre els vuit primers haura estat una gran temporada.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Què es va parlar a la Ràdio dilluns, alguna cosa interessant? He arribat avui de vacances i no m'he enterat de res.
Llàstima del partit que sigui demà, demà em toca treballar! Que hi hagi sort.

La prèvia ha dit...

Molt ben explicat josep sauleda. Jo també crec (i ho he dit moltes vegades) que no baixarem. Ara bé, com tu dius, pujar... se'ns hauria de donar molt bé la segona volta, eh! I una reflexió que em feia l'altre dia és que posats a tenir un una mala ratxa, millor haver-la tingut a inici de campionat (que encara hi ha temps d'arranjar els descosits*) que no pas al final.
Hola vil4fr4nqu1, va estar força bé la tertúlia del dilluns. En Juantxo va tractar els diferents temes d'actualitat del Vilafranca. En concret, va dir que "si mai és fes fora l'entrenador, jo marxaria també perquè soc el responsable del seu fitxatge i de la confecció de la plantilla". També va recalcar que "malgrat el que diguin alguns, s'ha fet un equip amb gent de casa". Sobre les baixes de Gaitán i Turri va dir que "l'Álex Gaitán tot i ser un bon jugador no feia prou pinya al vestidor i Turri, que era una aposta personal meva, reconec que em vaig equivocar en intentar mantenir-lo malgrat que l'entrenador des d'un principi no comptava amb ell".
Com a fet inusual, el company Joan Sória va obrir la via dels SMS per a qui vulgués formular preguntes al Director Tècnic. Només va trucar el president del FB Espirall-Les Clotes, Francisco Atienza "Tassotti", per a donar-li ànims i encoratjar-lo.
A grans trets això és el que va donar de sí el programa de dilluns. Si algú recorda quelcom més interessant a comentar que ho faci.

*Arranjar els descosits (frase "made in Sayol" que faig servir com a tribut a un dels grans mestres)

Sherlock ha dit...

Josep Sauleda aclarir només que l'any passat el Manlleu ja estava a tercera. Es cert però que va començar bastant malament i que es va salvar en l'última jornada. Ho se perquè aquell últim partit va jugar contra el Vilanova i el resultat final va ser :
Manlleu 1
Vilanova 0
Amb aquest resultat els d'Osona es manteniem a tercera. Per cert, aquest any tenen un gran equip i ja veieu com ens van tornar el favor.... guanyant 0 a 1 a l'Alumnes Obrers :D
Salut!
Molta sort contra el Montcada
PDD: Capdet: Els bons blogs són d'obligada consulta pels que ens agrada el futbol modest(encara que no siguem de Vilafranca) i el de la prèvia es dels millors... Per tant, queda clar oi?? Ens traiem el barret davant d'aquest magnific aficionat com es la prèvia que ho dona tot pels seus colors...

Anònim ha dit...

Pablo Zabaleta es feliz en Manchester junto a su novia y el gran Pipa, su fiel amigo. AS le ha visitado para que nos dé una visión desde allí de lo que sucede aquí, en su casa.

La prèvia ha dit...

Hola eloi, gràcies pels el·logis. S'intenta fer el millor que es pot, això sí, amb totes les ganes del món.
Molta sort per a aquesta tarda contra l'Hospitalet!!!

Doncs sí, pel que es veu, en "Pipa" ha anat a viure a Manchester amb l'ex-espanyolista Pablo Zabaleta.
Esbrinant una mica, us puc dir que ha fitxat per l'equip anglès del Macclesfield Town FC que actualment ocupa el 15è lloc a la "Coca-Cola League 2" (com s'anomena a la 3a Divisió Anglesa).
De moment no ha debutat encara (ho podria fer avui davant el Bury -16:00 CET-) i li han assignat el dorsal 28.
Per a més informació visiteu el web oficial del club: Macclesfield Town FC

L'APUNT (Vilafranca-Montcada)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Montcada són:
1 = 37 %
X = 46 %
2 = 17 %

vil4fr4nqu1 ha dit...

Gràcies "prèvia" ja veig que em vaig perdre un bon programa.
Podrieu avui dir més sovint el resultat? Que quan surti de tant en tant a fer la cigarreta engegaré la ràdio per saber com van. Gràcies.

Moció for Marcelino!