diumenge, 16 de desembre del 2012

Responsabilitat penal

UD At. Gramenet 1 - FC Vilafranca 1
Valuós punt el que ha tret el Vilafranca de la seva visita a Santa Coloma de Gramenet si tenim en compte que ha jugat amb un home menys des del minut 5 per una absurda expulsió de Dani Delgado. El col·legiat Molina Fernández, amb un ampli historial negre envers el FC Vilafranca, ha interpretat que el davanter vilafranquí s'ha desempallegat d'un contrari (que li estava fent falta) amb el colze i que aquest ha impactat a la cara. Sincerament, no he vist la jugada com per a opinar amb certesa però si ha estat així, decisió correcta del col·legiat i càstig pel futbolista. Si no, una més en l'haver de la persecució a la que està sotmés aquest jugador per part d'àrbitres i defensors rivals. Sigui com sigui, i aprofitant que estem en plena Fira del Gall, no sabrem si és primer l'ou o la gallina.

El Nou Municipal de Santa Coloma ha presentat una pobra entrada com la majoria de camps de 3a Divisió
(foto: tercera.cat)

Amb 10 jugadors, quasi tot el partit per endavant i un plantejament més conservador de l'habitual, la fita de puntuar es presentava difícil. Més encara quan els colomencs s'han avançat al minut 26 en resoldre Eloi Fontanella un embolic després de la sortida d'un còrner.

Moment en el que Eloi Fontanella feia el 0-1
(foto: lajornada.cat)

L'equip però era conscient que mentres l'avantatge era de només un gol, en qualsevol jugada aïllada o d'estratègia es podia empatar el partit. Així ha succeït quan als 68 minuts un xut de Bacaicoa (que havia sortit per fer de davanter centre) l'ha tallat amb les mans Morales i el col·legiat ha indicat la clara pena màxima. El penal l'ha llançat Puchi amb la responsabilitat que comportava el fet d'haver fallat els dos anteriors. En aquesta ocasió però l'ha transformat enganyant l'exporter del degà Tato Burgada.
D'aquí al final, poc més a destacar a excepció d'una gran aturada de Miguel Ramos a rematada de cap d'Eloi Fontanella quan tot Can Peixauet ja celebrava el gol que haguès suposat la victòria de la Grama.

Gran Reserva: Avui ha debutat (i com a titular) Marcos García, defensa de la FE At. Vilafranca. Ha estat seriós, sense complicar-se i concentrat al llarg dels 90 minuts que ha jugat.

Vi picat: La sanció de 2 partits, que vam conèixer a mitja setmana, al míster, Puchi per l'expulsió del dia del Júpiter. Em pregunto si val la pena respectar tant a l'estament arbitral si després ells no fan el mateix amb tu.