diumenge, 3 de març del 2013

Ferma victòria

CF Balaguer 1 - FC Vilafranca 4
154 dies després el Vilafranca ha guanyat a camp contrari i de quina manera! Quatre gols a fora no es fan cada dia. De fet, és la primera vegada que succeeix amb Puchi d'entrenador. L'anterior precedent datava del 25 de novembre de 2007 (0-4 a Tortosa el dia del debut d'Albert Viñas a la banqueta) i a Tercera el 8 d'octubre de 1989 (5-4 al camp de l'Horta).
Tot i això, el Balaguer s'ha avançat, al minut 18, amb un gol d'Adrià De Mesa a la sortida d'un còrner. El Vilafranca, que era amo i senyor del partit, ha empatat al minut 33 quan Marcos s'ha tret un xut inverosímil (i afortunat) en forma de vaselina que ha batut Nogués. I abans del descans, una rematada d'Alabau l'ha aturat damunt la línia el porter local en aquelles jugades que anomenen "gol fantasma" tot i que la pilota no ha acabat d'entrar.

El defensa vilafranquí Isma ha marcat 2 gols
(tants com n'havia fet en 101 partits amb el Vilafranca)
(foto: Claudio Chaves - MD)

La segona part ha seguit en la línia de la primera i el degà penedesenc buscava el segon gol amb insistència. Aquest ha arribat als 62 minuts gràcies a una jugada calcada al gol local que ha culminat Isma a boca de gol. I 7 minuts després, el mateix Isma rematava de cap un còrner servit per Puchi per a fer l'1-3.
El partit estava quasi sentenciat i ho ha estat del tot quan a manca d'un quart d'hora els locals s'han quedat amb un home menys per expulsió d'Isaac per doble groga. El Vilafranca podria haver ampliat diferències en numerosos contraatacs però fins al temps d'afegit, quan Giribet ha derribat Brian dins l'àrea, no ho ha assolit. El penal l'ha transformat Puchi en l'1-4 definitiu.

Gran Reserva: M'ha agradat l'ambició demostrada per anar a guanyar el partit des del primer minut. A priori un empat no semblava dolent pel tema del "goal-average" però s'ha vist que l'equip era conscient que guanyar a Balaguer era donar un pas endavant molt important. Tant, com fer-ho diumenge vinent davant el Vic.

Vi picat: En temps d'afegit Márquez ha vist la 2a targeta groga que farà que es perdi l'important partit de la setmana vinent davant el Vic al Municipal vilafranquí. No hi ha manera d'afrontar una jornada sense lesionats o sancionats.