diumenge, 28 de gener del 2007

La llista de la compra

UE Caprabo 2 - FC Vilafranca 0
És evident ja, a aquestes alçades de lliga, detectar que el Vilafranca ara mateix és un producte en molt mal estat (fruit segurament de la mala planificació de principi de temporada). Quan es va elaborar la llista de la compra per enguany, es va optar majoritàriament per jugadors provinents de categories superiors, pensant que sobradament bastaria el seu currículum per guanyar els partits per si sols. I els partits s’han de guanyar des de la humiltat, com tot a la vida. De fet, tampoc ha ajudat gaire que des de bon principi s’anunciés a bombo i plateret que l’ascens a Tercera era, més que un objectiu, una obligació. A partir d’aquí, tot el demés ve rodat: l’equip encara no té una idea de joc definida, jugadors que havíen de ser importants estan en un baix moment de forma alarmant, manca gol, contundència defensiva, poc atreviment a l’hora de plantejar segons quins partits pel míster,... en fi, que si hem de salvar alguna cosa, sens dubte, seria el porter. Pero rés mes.
Convé fer un plantejament ja, de cara a la temporada que ve, pensant en els errors comessos per mirar d’esmenar-los. Si ens parem a pensar, en tots els àmbits i categories, els equips que han assolit fites importants sempre han basat part de l’èxit en la formula següent: cantera + cracks. I quan dic cantera, a part dels jugadors formats a casa, em refereixo a rastrejar la comarca (Penedès-Garraf-Anoia) en busca de jugadors joves, que venir a Vilafranca sigui una motivació extra i no estiguin ja de tornada de tot. Aixó, sumat a quatre o cinc jugadors de fora que vinguin realment a marcar les diferències. M’és impossible que no em vingui al cap aquells jugadors que varen assolir precisament el darrer ascens a Tercera del Vilafranca, amb homes com Cano, Moral, Casan, Adán, Miret, Atsarà, Besolí, Montfort, Mesa, Fos, Troyano, Ripoll, Amatller, Besalduch,... sumats a Arjona i Santi Triguero. I em pregunto: quan temps haurem d’esperar per tornar a tenir una fornada així?

Gran Reserva: Rafa González "Rafita" ha tornat a jugar amb el Vilafranca cinc mesos i mig després de lesionar-se en un amistós a Sant Pere Molanta. Pot venir bé aire fresc per un equip asfixiat.

Vi picat: Que estant mancats de gol com estem, s'hagi deixat marxar a Esteban (actualment màxim golejador de l'equip) i no se li hagi donat la confiança que necessita un davanter que sempre havia fet gols les temporades anteriors. Si hi ha algun motiu extraesportiu, no estaria de més que s'expliqués.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram, no estem mai contents. Quan teniem jugadors de casa i es perdia, sempre es deia "d'on no hi ha no en raja" i ens lamentavem de si tinguessim els calès de Vilanova... Ara que ho tenim, ara ens queixem que si es fitxa a "galàctics" que no resolen res. No hauriem de començar a definir què i com volem ser? Força Vilafranca! i com diuen els bètics "manque pierda".

Anònim ha dit...

Una altra decepció en el partit d'avui. Pel que he sentit per la ràdio, el Sayol estava força decebut i això deu voler dir que el partit ha estat molt fluix,perquè si de vegades està content jugant com juguen .... Inclús La prèvia s'ha mossegat la llengua,no?
No sé, tenim la sort que la categoria és molt igualada(i mai millor dit per la diferència que porten, 3 partits al quart) que és l'unic que ens manté una mica allà dalt(quan dic allà dalt vui dir del cinque al vuitè lloc) i no estar ja més lluny del tercer lloc.
Portem molt de temps dient que estem allà a prop del ascens pero van passant les jornades i ara estem a 4 punts del tercer i les sensacions que es donen no son molt bones.
Esperem que diumenge es pugui guanyar al Tarrega(necessitat de punts) i poguem tornar a mirar amb una mica d'optimisme els proxims partis, de lo contrari s'haurien d'encendre de nou les alarmes.

Anònim ha dit...

M'agradaria que algun expert amb estadistiques del Vilafranca em podés dir quants minuts va jugar Esteban a la primera volta de la lliga, es a dir, quin promig portava a la relació minuts-gols, ja que i tant de bó m'equivoqui, Landi amb els mateixos minuts no marcarà ni la meitat de gols. No veig amb Landi el que el Vilafranca necessitava, es clar que aquestes alçades de la lliga tot el que el Vilafranca precisa està ocupat, o sigui, ja tenen feina.

La prèvia ha dit...

Hola s.l.d,

Esteban va acreditar els següents números:
18 Partits jugats (11 de titular i 7 de suplent)
1133 minuts
5 gols (1 gol cada 227 minuts)
1 TG - 0 TV

Per fer la comparació amb els altres dos jugadors que també porten 5 gols puc dir-te que:

Capilla: 1 gol cada 309 minuts
Condis: 1 gol cada 343 minuts

De moment Landi porta 180 minuts jugats i 0 gols. És a dir, per anar bé hauria de marcar diumenge abans del minut 47, no?

La prèvia ha dit...

He escoltat Esports 21 (com faig cada dilluns) i algunes de les "perles" que ha deixat anar el responsable de l'àrea econòmica en l’entrevista amb el Sayol són dignes de reflexió:
S'ha recriminat que l'afició que acut al camp no pot criticar l'equip i que això repercuteix en l'equip fins al punt de donar a entendre que són els culpables que l'equip no funcioni a casa.
No fotem! Pocs que venen... deixem-los que opinin com vulguin que al fi i al cap són els que paguen. De nou, la llibertat d'expressió brilla per la seva absència.
Que no es va fitxar Mesa perquè té una fitxa mil·lionària (parlant en les antigues pessetes).
Ens volen fer creure que no hi ha cap jugador de l’actual plantilla que tingui una fitxa mil·lionària? És senzill, només cal fer aquests números:
6000 € / 10 mensualitats = 600 € al mes
Creieu que hi ha jugadors de fora que vindrien per menys d’aquesta quantitat?
Que hi ha jugadors (entre ells Landi, el nou fitxatge) que cobren a banda del sou per incentius (gols marcats).
Això promou la necessitat obsessiva del jugador en fer gols i va en detriment del joc d’equip. O si més no, no dir-ho públicament perquè si les coses no van bé, la gent pot llançar-li en cara aquest fet al jugador.

En fi... per acabar i a colació del que demanava s.l.d en un post anterior, referent a la relació gols-minuts jugats, dir que qui segur que té millor percentatge en aquesta faceta és el tal Antonio Baraza (representant de jugadors i que ja ens ha colat més d’un gol per l’escaire).

Anònim ha dit...

La gent paga i pot anar al camp a dir el que vulgui,això passa aquí i a Groenlandia.Si no estàs d'acord amb una cosa mostres la teva disconformitat sigui el minut 2,el 30 o el 105.
Per cert,mirant a la web de l'Europa posa que un grup d'afeccionats vilafranquins van insultar a gent del Europa,són els mateixos que criden a casa o és que a fora si que es pot cridar a qui es vulgui? Aquí teniu l'extracte de l'ultim parraf :
"Cal lamentar l'actitut d'un nombre petit de seguidors del Vilafranca, que no representen la seva nostrada afició, dedicant-se el darrer quart d'hora a insultar a tort i a dret a jugadors i tècnics de l'Europa, arribant a proferir amenaces."
Els jugador el que han de fer és jugar i marcar gols i si això es fa la gent ja aplaudirà,pq segons he sentit es té el pressupost més gran de l'història i de moment no s'està demostrant.Sí,estem a 4 punts del tercer,però amb 5 o 6 equips que pensen el mateix més els que tenim just al darrere.

Anònim ha dit...

Sr. Jordi Pujol ,si els socis i seguidors no poden criticar a l`equip i cos tècnic, expliquen qui u a de fer, perquè segons vosaltres,(junta directiva) tot esta bé , el equip esta compensat !!! el mister u te clar !!! els fitxatges ja funcionaran !!! i el equip cada cop mes avall , eixos es la realitat i la única veritat....
A veure si us deixeu de tonteries i tingueu mes ****** si en de canviar el l`entrenador pues es canvia, si es algun jugador pues també etc..etc...ara, con continueu confiant han aquest representant us trobareu sense jugadors i sense cales, tenint suficient entitat per disposar de un director tècnic, que pugui fitxar però han criteri y coneixedor dels jugadors de primera ma , i no me han comentat , baix escoltar, que si aquest jugador o aquell altre....i si en de pensar en la temporada que bé pues endavant !!!!! aquesta la veí bastant difícil.......espero estar errat.......

Respecte alguns membres de la junta , lo que haurien de ser es mes AUTOCRITICS, si la cagant que u reconeixen, i no buscar sempre altres factors , e i insultar i faltar el respecte a jugadors contraris i també al col·legiat, sa de animar als teus (sempre) però mai faltant el respecte a ningú....

Faltem mes C***** , a tots, espavileu que el temps es or .i cada cop en queda menys.

La prèvia ha dit...

En el blog de la setmana passada, vil4fr4nqu1 preguntava si Esteban havia fitxat per algún equip de 1a Catalana. Avui surt publicat a les pàgines de Mundo Deportivo que ha arribat a un acord per jugar el que queda de temporada amb l'AD Prat (3a Divisió). Desitjar-li sort, ja que tot i no haver triomfat al Vilafranca, segons el meu parer crec que ha tingut un comportament exemplar en tots els sentits.

Anònim ha dit...

Usuario anónimo, veig per les teves paraules que ja has llençat la toballola. No et negaré que jo amb el resultat de diumenge, i més encara per que pel que sembla el joc de l'equip va ser patètic, també estic desencantat, però toca dir allò que "cada partit és una final" i començar a guanyar partits i no deixar-ho per al final de lliga, que ja vam tenir prou "potra" amb l'ascens a 1ª Catalana. Ah! i si tu ets un dels que diu la Junta que criden als jugadors i a l'entrenador, no et tallis (pot ser prefereixen que ens girem cap al palco i els cridem a ells, com en l'època Gaspart).

Anònim ha dit...

Hola amics, esta clar que quan les coses no funcionen sens fa difícil a l’hora de fer una anàlisi de la situació des de una vesant objectiva sense que ens mogui la passió i/o l’emprenya-me’n, per altra banda del tot lícit (mal aniríem si entréssim en el món de la conformitat), és normal estar disgustat quan el teu equip no juga bé, no fa bons partits, no aconsegueix els resultats desitjats, en fi, que no “rutlla”.
Ara bé, també és veritat que hi ha moltes maneres de mostrar el descontent i crec que estareu d’acord en mi que si el que volem és el millor pel “Vila” i aquest desig és compartit per tothom...doncs, a que esperem en unificar els esforços en un sol sentit per tal d’intentar aconseguir el objectiu (coincident per a tots) de pujar de categoria.
Si, ja ho se, no és dona la millor situació per treure ànims d’on segur que no n’hi han, però cony...intentem anar tots a una, n’hi que sigui per una vegada.
Tenir una altra actitud a aquestes alçades de la competició crec que és fer un flac favor a l’equip i a la vegada afavorir els equips contraris.
Que consti que jo soc el primer en qüestionar el tarannà del equip fins i tot no estic d’acord en moltes decisions tècniques, ara bé, no és menys cert que qui pren les decisions (tal com ha de ser), és l’entrenador...faltaria més!.
Anem tots a una, animem a l’equip i si al final del partit les coses no han anat bé...a les hores és llavors quan s’ha de mostrar el descontent amb xiulades, escridassades, etc...doncs, també estic d’acord que no s’ha de combregar amb rodes de molí.
Pau...molta pau i que duri!

Anònim ha dit...

Ara si que no ho entenc. He llegit a la previa que el màxim golejador del Tarrega és un tal Sebas, amb cinc gols i pel Vilafranca hi ha també amb cinc gols un que ja no és del planter. No ni ha mes amb cinc gols ? si ja no es del Vila, no cal posar-lo.
Per cert, serà el col.legiat Mur Romero qui ens xiuli el primer penal després de 23 jornades?

La prèvia ha dit...

Hola companys,

Tens raó j.sarró, hi ha dos jugadors més que porten 5 gols (Capilla i Condis), però per percentatge de minuts jugats té més eficàcia Esteban i vaig creure oportú agafar aquest criteri en cas d'empat.
Pel que fa al teu comentari uff!, d'acord en que tots hem d'anar a una pel bé de l'equip i de l'entitat, però el meu emprenyament és més que res pel fet que ens hem gastat una morterada de diners per fer un equip per pujar i no se'ns vengui com un fracàs el fet de no assolir l'ascens. Si jo soc el primer en creure que la categoria on estem és la ideal pel Vilafranca! (I que no cal gastar-nos tants diners per fer el paper que fem), ja que tampoc podem competir amb els "monstres" de clubs que hi ha a Tercera (amb pressupostos desorbitats). Com deia en el blog d'aquesta setmana, només podem lluitar amb les nostres armes (cantera + cracks) com vam fer en l'anterior etapa a 3a Divisió. El que passa és que si mires avall (a la cantera) no trobes gran cosa... per això has d'obrir el ventall cap a comarques veïnes i anar en busca de joves amb futur i ganes de fer-se un nom en el Vilafranca (i és aquí on entra la feina del serveis tècnics del club). Que en penseu?

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, crec que falta al club gent que sàpiga realment de futbol i que es recorri la comarca en busca de jugadors joves que puguin ser utils(es dificil pero fins fa uns anys s'estava a 1a catalana i en posicions com les d'ara amb gent de casa, o en l'ultim ascens a 3a repasseu l'equip que hi havia),pero la filosofia del club no va per aquest camí i s'ha de respectar. Fa anys hi havia una filosofia de gent de casa que la va iniciar el Lluis Aloy i que va seguir inclús quan hi havia el Manel d'entrenador(amb molta gent de la comarca i alguns reforços com Sellarés,Sendra,...) però ara com que veu que hi ha molta pasta es prefereix gastar la morterada amb gent de fora que pel que s'ha vist no tots aporten el que marca els seus salaris.
Estic d'acord que tothom voldria estar a 3a però realment el Vilafranca a 1a catalana ja està bé però no d'aquesta manera. A mi si em diuen que vols, un equip a la zona baixa de tercera amb gent de fora o un equip a la part alta de 1a catalana lluitant per pujar de categoria ? Jo contestaria la segona opcio sense cap mena de dubte.
Aquest opinio que reflexo es independent dels resultats : guanyem al Tarrega,pugem a 3a,... pensaré igual.

Anònim ha dit...

A mi també m'agradaria un equip fet de jugadors de casa, i ens el sentiriem més nostre, però també s'ha de pensar que la última vegada que es va fer, es va acabar a Preferent. Creieu que hi ha prou bona cantera com per tornar a fer un projecte així i aconseguir un èxit? Toquem de peus a terra, ara el que sí demano és que en l'equip actual no es valori el fet del "sou i prestigi" per fer jugar o no a un jugador, i no es margini als pocs jugadors locals que tenen categoria per jugar al Vila!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1,

No em recordis aquella temporada que només de pensar-ho m'agafen tots els mals... Aquell any tampoc es van fer bé les coses (la prova és que vam arribar a tenir 36 jugadors al llarg de la temporada!!!). Pensa però, que van deixar l'equip a finals de la temporada anterior jugadors com Cano, Casan, Adán, Olivella II, Atsarà, o Fos i que van ser substiuïts per Santi Torné, Raúl Fernández, Pere Costa, Bages o Raúl Maño entre d'altres. La diferència és evident. A més, quan et refereixes a que juguin en l'actual equip els jugadors de casa no sé si has parat a pensar que només en tenim dos, són titulars i dels millors (Eloi i Condis). Podem considerar de casa a Palomo? I a Sylla i Fofana? Bé, potser si. Però fets a casa, només en tenim dos i un tercer que espero que estigui recuperat aviat, com és en Rafa Moral. Algú sap quan podrà tornar a jugar?