diumenge, 21 de gener del 2007

Marc vola i Palomo marca

FC Vilafranca 1 -FE Figueres 1
L'actuació de "Sant Marc" (com ha batejat el company Sayol al gran porter vilafranquí) ha estat clau no només per a que el Vilafranca no sortís derrotat sinò per evitar una golejada d'escàndol. Això i el gol de Palomo a dos minuts del final, han permés al degà penedesenc empatar un partit que sobradament mereixia guanyar la FE Figueres.
I és que quan el porter és el més destacat de l'equip... malament anem! I ja va sent una tònica habitual que Marc Ramírez s'erigeixi en el màxim protagonista. A banda d'això, el partit ens ha deixat el debut de Landi, que ha anat de més a menys (ha començat participant molt en el joc d'atac i amb molta mobilitat però s'ha encomanat de l'apatia general de l'equip i s'ha anat diluïnt com un terrós de sucre al café).
Ara bé, si hem d'analitzar el perquè del mal joc que hem vist avui podríem dir que:
a) No pot ser que l'equip jugui amb dos mig centres defensius (per contenir les escomeses del rival) i et creïn més ocasions que mai.
b) Paral·lelament, si fitxem a un davanter centre per paliar la mancança de gol, potser que li arribin pilotes, no? Amb l'entrada de Jarabo (un cop més) la decoració del joc ofensiu ha canviat. c) Ens quedem amb la sensació que l'equip pot guanyar a qualsevol rival quan té un dia inspirat, encadenar tres victòries consecutives, i que potser estarà a la zona alta (per lo igualada que està la categoria no per res més),... però que per norma general no sap encara al que juga. La mostra, que durant el partit han jugat tres parelles diferents al mig camp: Álex-Sylla, Jarabo-Sylla i Jarabo-Óscar??? (aquesta última no l'he entés encara a hores d'ara).
I jo em pregunto: ja ens està bé? O volem pujar de veritat? Perquè si ja ens està bé, no cal posar-nos pedres al fetge i donem el punt assolit com a boníssim. És més, ens sap a gloria beneïda!!!

Gran Reserva: Palomo ha tornat a veure porta i ha salvat un punt (com ja va fer davant el Rubí). Es dóna la curiositat que dels 16 gols que ha fet Palomo amb el Vilafranca (en 81 partits), 14 han estat al Municipal i només 2 a fora.

Vi picat: Que estiguem llançant la lliga a casa, on ja hem deixat escapar 15 dels 30 punts en joc. Amb aquests números es pot aspirar a poc... i menys a pujar de categoria.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

GRANDE PALOMO!!! Eso para que lo sigan dejando en el banquillo...
FORÇA VILA Y PALOMO TITULAR!!!

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo usuario anonimo, además creo que lo que no supo hacer el reciente fichaje en 90 minutos, lo solucionó Palomo en 10. Me viene a la memoria una canción de José José que decía "GAVI-LANDI o PALOMO" que quedaría muy bien para hacer un debate sobre quien debe jugar. El debate puede ampliarse a que delanteros deben jugar ahora en punta: Capilla, Fofana, Landi, Palomo o Esteban.

Anònim ha dit...

Volia preguntar moltes coses, però veig que a la previa i als 2 comentaris anteriors ja s'ha dit. Ara bé, algú te la sol.lució per guanyar mes partits a casa, es a dir ser mes forts en atac i no tant febles en defensa ?
D'altra banda, desconec si Esteban ja ha deixat el Vilafranca, però espero que Landi com a minim faci els cinc gols que ha fet Esteban a la primera volta, sinó serà un altre fitxatge desencertat.

Anònim ha dit...

Hola soy el usuario que escribió el primer tema... lo que pasa que el mister no se entera que Palomo tiene que jugar por detras del delantero centro es donde se le saca mas provecho... tiene mucha calidad, vision de juego, buen chut y ganando confianza puede hacer goles... hace 2 temporadas en preferente marcó 15 goles y dio muchas asistencas en el Sants y Radio Marca le dio el premio al mejor jugador de toda preferente( 2 grupos incluidos)en fin si le respetan las lesiones y el mister le da confianza se vera al autentico PALOMO.

SALUDOS

La prèvia ha dit...

Hola s.l.d.,

Una solució podria ser deixar d'una vegada per totes el doble pivot format per dos homes de característiques defensives i jugar només amb un i un jugador més creatiu (Jarabo p.e.). Perquè la finalitat de jugar amb els dos "stoppers" per davant de la defensa és que el rival no et creï ocasions i diumenge ja ho vam veure... ens van crear infinitat! D'acord que Jarabo estava "tocat" i no estava al 100% però podria provar algun dia a Condis en el seu lloc. Les dues anteriors temporades va jugar alguns partits en aquesta posició i, si no recordo malament, va ser quan va rendir a un millor nivell (aconseguiríem a més, al jugar més centrat, aprofitar el seu bon xut llunyà).
Almenys a casa, podríem "atrevir-nos" a jugar més ofensivament. Total, som conservadors i acabem palmant igual...
No us faria patxoca una aliniació com aquesta?:
Marc Ramírez,
Isidro - Oscar - Peña - Garea, Jarabo - Condis,
Eloi - Capilla - Palomo,
Landi

Anònim ha dit...

Home la veritat és que no hem desagrada aquesta alineació, penso que el doble pivot, per davant de la defensa, va en detriment de la zona de creació i ens costa massa agafar les regnes del partit, i es clar, que quan estàs dedicant el joc en recuperar la pilota, que no pas en jugar-la, això sempre va en contra d’els teus interessos. L’important sempre és supeditar el teu joc a l’equip contrari, és a dir, control de pilota, control del joc i òbviament si tens la pilota i controles el joc, poques possibilitats dónes al rival de que jugui el seu joc.
Jo voldria destacar pel que fa al davanter nouvingut (Landi), que tal com va anar el partit, no hi ha masses arguments per fer una anàlisi de la seva actuació, crec que hem d’esperar a que hi hagi un partit on ell tingui més oportunitat de demostrar, a partir de jugades més adequades al seu joc (tinc entès que és un home gol, és a dir, un aprofitador d’assistències de gol), i que per cert, en el partit del seu debut no n’hi va haver ni una i així entenc que és molt difícil de demostrar les seves qualitats. No ens precipitem a l’hora de fer valoracions.
Ah!, cert és que tothom porta un entrenador dins seu i que cadascú pot fer les seves càbales, i que fins i tot, son ben legitimes, i que tothom te el dret a opinar (faltaria més), ara be, no és menys cert que qui te la última paraula és el màxim responsable tècnic i m’agradaria que se l’hi donges un marge de confiança.
I que s’animi més que no pas s’escridassi tant com s’està fent al camp, no sols a l’entrenador, si no als mateixos jugadors, no crec que aquesta actitud sigui la més idònia a l’hora de donar suport al teu equip (és molt fàcil animar quan es va guanyant!).
En fi, esperem que davant l’Europa-B, puguem treure un bon resultat, confiant en el fet que es dóna quan juguem a camp contrari...tant de bo!.
Com sempre pau, molta pau...i que duri!

La prèvia ha dit...

Hola uff!,

Com quasi sempre corroborar els teus arguments. Donem-li temps a Landi perquè crec que pot ajudar molt a l'equip en l'aspecte ofensiu (que no vol dir exclusivament marcar gols). I respecte al míster, és evident que qui millor sap com estan els seus homes és ell perquè els veu al llarg de la setmana i conseqüentment posa els que creu més en forma i que poden donar millor rendiment. Dir-te que el míster complirà 200 partits diumenge a la banqueta vilafranquina convertint-se en un dels més longeus de la història del club. Esperem que ho pugui celebrar amb victòria!

Anònim ha dit...

Hola, que tal, tant sols us vull comentar que ja s’ha confirmat la baixa definitiva d’Esteban des de ahir (per dimecres), no sense abans passar per uns moments difícils, en el sentit de que el jugador no tenia massa clar el per què de tot plegat i se l’hi a tingut que explicar amb pels i senyals que no s’han complert les expectatives de rendiment en ell dipositades (rel•lació preu/qualitat, s’havia descompensa’t, en escreix, en el seu rendiment, tant de joc com de gols), sembla ser que algun problema extraesportiu, que no ve a compte, no l’ha ajuda’t gens ni mica.
Cal dir, que hi aprofita’t aquesta finestra tant informativa com d’opinió per expandir aquesta notícia, de la qual cosa hem sento molt més que satisfet de fer-ho.
P.D. No tinc ni idea si es vol cercar noves incorporacions en un futur immediat, si be, sembla ser, pels comentaris que hi escolta’t, no es descarta aquesta possibilitat, sempre i quan el que arribi, sigui millor que el hi ha.
En fi, com sempre pau, molta pau i...que duri!!!

La prèvia ha dit...

Gràcies uff! per la informació d'interés per a tots els que seguim el Vilafranca. He mirat la web del club a veure si hi havia algun comunicat oficial sobre la baixa d'Esteban però encara hi ha la crònica del partit al camp del Poble Sec... imagina't!!! Ara que, no sé que esperava, perquè si per algo no es prodiga la web del club és per informar i actualitzar els continguts de cara als socis i afeccionats. Bé, ja sabeu tots que sempre teniu oberta aquesta finestra per informar d'allò que volgueu.
Pel que fa a Esteban, la meva opinió és que potser no ha tingut la continuïtat necessària per fer-ne una valoració justa del seu rendiment. En molts partits ha sortit des de la banqueta (i com a revulsiu no m'ha desagradat ja que té les característiques adients per fer-ho). I ja se sap, surts i vols demostrar en els minuts que et donen que pots ser vàlid per l'equip i llavors és quan t'entra la precipitació, els nervis i les presses (males conselleres). També he observat últimament que no se'l veia motivat (o potser no és aquesta la paraula...), segurament afectat pels comentaris sobre la seva possible marxa. Si es té pensat desfer-se d'un jugador i necessites de la seva participació, el que no pots fer és "filtrar" que està a la corda fluixa per que segur que afecta al seu estat anímic (com hem vist).
Espero que si hem alliberat aquesta plaça a la plantilla per aliviar l'economia es fitxi a algú que ofereixi millor rendiment que Esteban. No oblidem que marxa sent un dels màxims golejadors de l'equip amb 5 gols... Que en penseu?

Anònim ha dit...

Anant a les alineacions imaginaries, es a dir, fent d'entrenador amb permís del Manel, penso que a mig camp hi ha d'haver o bé Sylla o Alex Ortiz.A la zona ampla fa falta un bregador, un tallador de pilotes perqué els atacs dels contraris no arribin amb tanta comoditat a la defensa. després, en cas de lesions o baix rendiment d'algun dels actuals, una bona opció d'atac seria posar a Rafa "Rafitas" de lateral esquerra (quan estigui en forma) i posar mes endavant a Garea, ja que aquest te una bona esquerra i és un bon centrador. Això permetiria a davanters com Landi, Capilla o Palomo aprofitar les centrades.
Un apunt mes per acabar, si ja tenim davanter centre, Landi, esperem que els Capilla o Palomo puguin jugar a segona linia i aprofitar el seu potencial entrant des del darrera.

Anònim ha dit...

Sembla ser que tothom s'oblidi d'un davanter, Fofana. Va ser un dels artífexs de l'ascens a 1a Catalana i l'any passat quan anaven mal dades se'l va reclamar per salvar a l'equip. Penseu que ha quedat nul per al primer equip i només serveix per jugar amb la Fundació?

Anònim ha dit...

Perdoneu, se m'oblidava comentar lo de l'Esteban, algú sap si ha fitxat per algun equip de 1a Catalana? Uff, tu que estàs al dia de tot: saps si es fitxarà algú més, o lo que s'estalvien amb Esteban i Jordi és el que val Landi?

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1,

Pensar que Fofana sigui ara el salvador de l'equip quan se li ha donat poca "bola" durant la lliga... que vols que et digui... Ara bé, també soc de la opinió que pot aportar en determinats moments (més dels que se'l fa servir) molt en pro de l'equip. Per la seva manera de jugar va molt bé pels companys de la davantera perquè acapara l'atenció de la defensa, obre espais, aguanta la pilota d'esquena a l'espera que s'incorpori la segona línia,... té moltes virtuts. També te defectes, evidentment, però del que es tracta dins un equip és d'aprofitar les virtuts de tots els jugadors pel bé de d'ell. I també et dic una cosa, si hem fet un equip per pujar amb jugadors diguem-li "cracks" és obvi que són els que més jugaran (per qualitat i caché) i els que han de resoldre els partits. Jugadors com Fofana, Sylla, Del Barrio,... han de ser complements tot i que en ocasions puntuals puguin esdevindre decisius o guanyar-se un lloc a l'onze titular amb tot mereixement.
Respecte a Esteban, no sé si ha fitxat per algun altre equip de 1a Catalana i tinc el dubte si pot fer-ho (ja seria el súmmum que anés a reforçar un rival nostre!).

Anònim ha dit...

Hola, que tal, Vil4fr4nqu1, sobre si l’Esteban ha fitxat per algun equip, no en tinc ni idea, si be és cert que el dia que l’hi varen comunicar que no es contava amb ell i que se li donaria la baixa, la seva reacció va ser de molta estranyesa, no entenia per quin motiu es prescindia dels seus serveis i al dia següent, la seva actitud era més positiva, més ponderada, com si el seu representant l’hi hagués trobat equip (?).
Pel que fa a noves incorporacions, sembla que de moment es vol comprovar com va la competitivitat del equip, doncs, cert és que ara es recuperen varis jugadors que estaven lesionats i que aquestes “altes” (Rafitas, Kuru, D. Barrio…) poden donar més joc alhora de confeccionar i posicionar a l’equip. Per cert, Palomo torna a tenir problemes d’abductors i de moment és baixa, al igual que Jarabo, que no acaba de fer net amb les molèsties al genoll i és possible que no torni a jugar fins que aquestes molèsties desapareguin.
De tota manera, com diu sempre l’amic Sauleda, tenim un “amagat” per la zona de creació com és Garea, mai ha amagat que el seu lloc natural en el equip i on rendeix més és a la zona ampla i que la seva especialitat son les assistències, ara podria ser un bon moment per utilitzar els seus recursos.
Per acabar, m’han comentat que depenent com vagui, el tram final de lliga, es podria contemplar la possibilitat d’incorporar algun jugador més (sempre i quan es trobi l’adequat, segons necessitats).
Si es resol el dèficit “casolà”, el “Degà” tindrà molt de guanyat en aquesta segona volta, hem heretat un “pendent” de la primera volta que pesa com una llossa de marbre.
Ja en n’hi ha prou, que m’enrotllo massa...cony!!!, això si com sempre pau, molta pau...i que duri

Anònim ha dit...

Es fitxen i es donen la baixa a masses jugadors i això no sol ser mai bona senyal.Qui fa aquests fitxatges de jugadors?A Esteban tots el coneixiem,almenys els més futbolers que portem anys veient el Vilafranca,a la seva epoca al Granollers que va pujar a 3a divisio i que va jugar contra el Vilafranca, i es va inflar a fer gols, pero alla jugava de davanter juntament amb un altre davanter d'altres caracterísitiques. Ja han passat uns anys i logicament no era el mateix,pero tampoc se li ha donat la confiança necessaria per demostrar algo més,a mi em semblava un jugador honrat (sempre veient-ho desde fora).
Ara fitxem al Landi,crec que va arribar a jugar contra el vilafrnaca amb el caprabo o el pomar fa uns anys pero si m'hagués de jugar alguna cosa(i espero equivocar-me) crec que el seu pas no serà molt profitós(i torno a dir que espero equivocar-me).Serà el seu 3er equip en aquest temporada i cada any fa +o- el mateix.No sé, tinc dubtes pero espero que faci els gols que s'esperen d'ell i ajudi a pujar l'equip.
De totes maneres, el que no veig gens clar és fitxar tants jugadors per mitjà d'un representant que tots sabem,pq no ens enganyem, tots els jugadors ara volen venir a Vilafranca pq hi ha camp d'herba i es paga molt bé,o no? Preferia que l'any que ve donessin la baixa a dos o tres davanters i fitxessin al Mesa,que de pas tornaria a casa i almenys els calés se'ls emportari un de casa i no els de fora.
Per ultim,diumenge al camp del caprabo,un camp que no es dona ultimament massa bé però aquest any s'ha de guanyar pq van ultims i el vilafranca és millor,pronostico el 1-2 i tant me fa qui marqui.

La prèvia ha dit...

Fe d'errades

Pels que seguiu la web de la prèvia:
http://es.geocities.com/la_previa_fcv

l'àrbitre que xiularà el partit de demà al camp del Caprabo és Guisasola Llopis i no Medié Jiménez com vaig informar a pricipis de setmana. Per cert, vosaltres mateixos comprovareu que no és un col·legiat molt favorable als nostres interessos històrica i estadísticament.