diumenge, 11 de febrer del 2007

Lo empat és vida

CF Amposta 0 - FC Vilafranca 0
I és vida, ja que el Vilafranca ha sortit indemne de la batalla de l'ebre gràcies en gran mesura a tres decisives intervencions de Marc Ramírez (sent totalment objectiu, el millor porter de la categoria) i a la fenomenal actuació de la defensa vilafranquina que ha aguantat el setge de l'equip ampostí, sobretot en els minuts finals ajudat per l'apassionat públic que omplia la tribuna de l'estadi.
Avui, crec que és moment de dir una frase que, ja fa dies, ens ronda pel cap: "Tenim porter!!!". A finals de juliol, en un post sobre els nous fitxatges per aquesta temporada, un servidor comentava que la porteria del Vilafranca des de la retirada de Cano havia estat un lloc inestable (exceptuant potser el fugaç retorn de Massana). Per ella havien passat en quatre anys nou porters diferents sense que cap s'assentés com ho ha fet Marc Ramírez. He de confessar, que els primers partits no em va convèncer i que pensava que seria un més a engrossir la llista que he esmentat abans. Cras error el meu. Aquest noi àgil, no gaire alt per ser porter i amb una col·locació envejable sota els pals s'ha guanyat el sobrenom de "Sant Marc" (copyright Joan Sayol) i s'ha posat a la butxaca a tota l'afició vilafranquina. Veure avui, com la graderia en ple del camp de l'Amposta s'ha posat en peu per aplaudir les estratosfèriques aturades del felí porter del degà penedesenc ha estat un fet que no s'oblidarà fàcilment.
Aquest empat, s'ha de fer bo diumenge guanyant al Badalona B i així, seguir amb aquesta línia de la mitjana anglesa (guanyar a casa i empatar a fora) que és sinònim d'èxit garantitzat.

Gran Reserva: L'àrbitre Ponsatí Clavaguera, que si durant la setmana havíem dubtat de la seva actuació (vistos els precedents amb el Vilafranca), avui ha fet un arbitratge valent sense treure'ns ni donar-nos res (com hauria de ser sempre).

Vi picat: Haver perdut el goal-average particular amb l'Amposta (que a l'anada ens va guanyar per 0-1). No sabem si a final de lliga serà important però sempre és un factor a tenir en compte en competicions igualades com és enguany aquesta.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

No ho entenc !o pot ser es cert que "cada cosa es segun el cristal con que se mira".
Ahir vaig escoltar el partit el Vila per Radio Vilafranca i dues conclusions van ser: Partidas de la defensa especialment del porter Marc Ramírez i arbitratge correcta d'un col.legiat que posa els pels de punta només sentir-li el nom.
Avui al llegir Mundo deportivo, veig que al Marc li posen un 2 i que destaquen que el pitjor va ser el col.legiat.
Si algun Bloggerià va ser al partit em pot dir qui te raó (i que consti que no desconfio dels de la ràdio).

Anònim ha dit...

Jo tans sols voldria fer una pregunta al Blog:Si el Vila no tinguès aquest porter anomenat Marc l´equip quants punts tindria i quina classificació estaria??.
Les cròniques dels diaris esportius no els faig mai cas,son totalment impercials.l´arbitre segurament correcte.Ni bé ni malament.

Anònim ha dit...

Si juguesim sense porter, aniriam els ultims. Ara si fesim totes les oportunitats que es crean, aniriam primers...aixo li deu pasar a tots els equips.

Anònim ha dit...

res

Anònim ha dit...

Amb altres porters que han defensat la samarreta de degà penedesenc i no vull posar exemples darrers, el vila tindria 7 o 8 punts menys, cal renovar el marc ràpidament ja que al final de temporada tindrà moltes novies.
La teva resposat gerro es fatal, perdona que t´ho digui.visca el vila.
I que ningú se´n refii del BadalonaB!!!!!

Anònim ha dit...

Com diu “La Prèvia”, l’empat amb l’Amposta (un bon rival) el donarem per bó sempre i quan es guanyi el proper partit a casa (Badalona-B), aconseguint d’aquesta manera la anomenada mitjana anglesa.
El Vila va donar una bona imatge, molt cohesionat en les seves línees, seriós en defensa, sense descuidar el joc d’atac (sempre en contraatac), i també, perquè no dir-ho, amb criteri, ben posicionats i saben patir en defensa (sobre en el tram final) davant la pressió tant de l’equip rival, com de la afició local que premia de valent al àrbitre que, per cert, no es va deixar influenciar per l’ambient. És estrany(?), però no hem va desagradar, ans el contrari (igual n’ha aprés).
Pel que fa al comentari sobre les cròniques esportives, haig de dir-te, VIC, dues coses. La primera, és sobre el concepte -parcial o imparcial- que pel que veig, el tens un mica verd i ho estàs interpretant totalment al inrevés.
Tu vols dir que les cròniques són més aviat parcials (en favor de l’equip de casa), i no imparcials que, en principi, serien les correctes. I la segona cosa que et vull demanar, és que, si us plau, no generalitzes en aquest àmbit, doncs, queda més que provat que no tothom té aquesta actitud, el cert és, que el primer que s’enganya és el cronista...no ens posis a tots en el mateix sac!. Gràcies en nom dels que intentem ser imparcials
(“haberlos, hailos”).
No és bó començar a fer comparacions entre els mateixos jugadors de l’equip, cadascú té les seves singulars característiques i, en cap cas, entenc que s’hagin de comparar, l’important és que cadascú en el seu lloc es pugui destacar per la seva feina, això seria el millor símptoma de que tot va bé...no ho creieu així?.
-No estaria de més, assegurar la continuïtat del porter, si no ho està encara, que sembla a tenor del que a dit “el mister” a l’entrevista a la ràdio, encara no està lligat per la temporada que ve-
Pau, molta pau...i que duri!!!

Anònim ha dit...

Aquest porter després de la temporada que està fent el més probable que, si no es puja, és que marxi a un 3a divisio.
El que hem de veure i ser més critics és que si el millor és el porter és que algo falla,però com dieu el punt serà bo si guanyem al badalona.

Anònim ha dit...

Yo no creo que por tener un gran portero, quiera decir que los demas fallen. Lo mejor que tiene Marc es que aparece cuando el equipo lo necesita. Y yo creo que eso es lo que necesita un equipo que quiere estar arriba.

La prèvia ha dit...

Hola bb, benvingut al blog (espero que segueixis aportant els teus comentaris).
Tens raó en que la gran virtut del Marc és que apareix quan l'equip el necessita. I mai millor dit lo de apareix, perquè quan ja veus el gol en contra dins la porteria i dius: "ai, ai, ai..." ¡plof! com si del geni de la làmpara es tractès surt i et fa una de les seves aturades. I és evident que tot equip gran necessita d'un gran porter, tot i que ell no sigui gaire alt (el que li dóna més mèrit).

Anònim ha dit...

Hola que tal, com esteu?..com anem d'ànims?, espero que bé, si més no, crec que en aquests moments el Vila té capacitat suficient per remontar el vol. Tot depén dels mateixos jugadors, si estan per la "labor", es carreguen les piles al cent per cent, continuen amb aquest to del tot positiu - creant, pressionant, concentrats en el joc, tant defensiu, com creatiu, com ofensiu-. Sense baixar la guàrdia en cap moment, sense donar facilitats al rival, i sobre tot, exprimint al màxim els nostres recursos, que n'hi han un pou.
Apa ja n'hi ha prou, com sempre pau, molta pau...i que duri!

Anònim ha dit...

He llegit la previa i pel que dedueixo, el col.legiat de diumenge Medié Jiménez de Sabadell, no ha deixat mal record en els partits xiulats al Vilafranca, pere tant altes probabilitats de tenir pocs problemes amb el jutge del matx.
Per cert, serà Medié el primer que xiularà un penal a favor després de 24 (i la que ve 25) jornades de lliga? Son mes de 2200 minuts sense tenir a favor una pena màxima. Tant poc trepija l'àrea la davantera del Vilafranca ? o pot ser hi ha marro?

Anònim ha dit...

Mira uff! jo d'animat, no gaire. Sí que encara tinc la confiança de poder aconseguir l'ascens, però crec que no n'hi haurà prou amb la mitjana anglesa que dieu, i a fora s'ha d'aconseguir més que un punt, ja que alguna derrota més caurà.
Pel que fa al tema del porter Marc, sí que és un bon porter, i encara li queda molt per a curtir-se, però si ve un equip de 3ª o superior, seria una oportunitat de progressar, per això la millor manera de blindar-lo seria pujar de categoria (i que pensi que 3ª per 3ª millor al Vilafranca, que li ha donat la oportunitat de promocionar-se)

Anònim ha dit...

no sé com es l´ arbitratge que tindrem amb Medie jimenez aquest diumenge pero es horroros que hagin designat pel partit de la Jornada Cassà-Igualada a Ana Zardaín lópez,no tenen vergonya els de la federació Catalana.
diumene¡ge tots al camp a animar el vila.

Anònim ha dit...

Doncs m'agrada que pel Cassà-Igualada s'hagi designat el pitjor col.legiat (en aquest cas col.legiada)de la categoria. A veura si n'expulsa un parell o tres per banda i això fa que deixin de puntuar els propers partits. Si el Vila sumes força punts, els tindriem mes aprop no ?

Anònim ha dit...

Realment us importa el que faci el Cassà i l'Igualada?El que han de fer és guanyar tots els partits i així deixar la 3a plaça més assequible pel Vilafranca,no?
Per molt que us venguin que l'Igualada "ja punxarà,no aguantarà allà dalt,..." passen les jornades i allà segueix,amb 4 canyes i perdoneu l'expressió si algú d'Igualada ho llegeix.
Qui ens garantitza que el Vilafranca tindria una linia regular fins a final de lliga?
Així doncs mirem-nos primer al mirall i si seguim almenys amb la mitja anglesa ja parlarem d'aqui 5 o 6 partits.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu apanyó, mirem de guanyar els nostres partits que per molt que perdin Igualada i Cassà, si no guanyem nosaltres no hi ha res a fer, a més té el mateix premi el primer que el tercer. Força Vila!!!

Anònim ha dit...

si si, "4 canyes" pero ahi esta el Igualada lider. siempre estais llorando con los arbitros k os perjudican y k no os pitan penaltis. habeis pensao k quizas la culpa es de vuestro PRESI?? por lo k escuchao era un poco mafias dentro la FEDE. ahora pagais las consekuencias. ok?? ah, y de pinxar nada de nada, vamos a SUBIR!!

La prèvia ha dit...

Hola neng, benvingut al blog. Pels teus comentaris suposo que deus ser de l'Igualada. Ho siguis o no, el que està clar és que tant a Igualada com a Cassà els estant afavorint els àrbitres (almenys pel que a penals es refereix). El balanç és contundent: Cassà (10 a favor - 3 en contra) i Igualada (7 a favor - 1 en contra). No m'he entretingut a calcular-ho, però estic segur que sense tots aquests penals estarien amb menys punts que el Vilafranca (0 a favor - 3 en contra). Podrem discutir si mereixen estar a dalt o no, però que en aquest apartat els han "ajudat" és evident!!!

Anònim ha dit...

Lo de "4 canyes" està dit sense cap to despectiu,ans al contrari. No com el Vilafranca que amb el pressupost més alt de la seva història està on està, de moment.
El que no podeu negar és la realitat dels penals,només per posar un exemple el que us van pitar contra el Vilafranca.
Però jo no m'excuso amb el tema dels penals,si aneu primers serà per alguna cosa i allà esteu amb tot el mèrit del món,agradi o no agradi el vostre joc.