diumenge, 11 de març del 2007

Ratxes, maleficis,... o casualitats

FC Vilafranca 2 - CD Morell 0
Avui sí. Després d'un any i tres mesos exactament, al Vilafranca li han xiulat un altre penal a favor!!! No us ho creieu, oi? Jo encara no m'he fet a la idea tampoc, però és real, eh! Ja ni recordàvem la sensació que es tenia... Ha estat un extàsi entre la gent, superior a quan fem un gol i tot!!! En fi, només espero que no triguin 49 partits més a xiular-nos un altre.
Una altra ratxa (o malefici) que s'ha trencat és aquella corrent generalitzada que dos partits seguits a casa no es guanyaven. Doncs sí, els hem guanyat. No fent un bon partit, però a fi de comptes el que interessa són tres punts a la butxaca i no despenjar-se dels quatre equips que tenim per davant a la classificació (perquè casualment, tots ells també han saldat els seus partits amb victòria).
Del partit m'ha agradat molt la solvència defensiva (m'ha recordat als Moral, Adán, Olivella i Casan quan els rivals s'avorrien de penjar pilotes i topaven amb un mur allà darrera una vegada i una altra). Per contra, no hi ha manera que quan el rival es llança a l'atac a la desesperada sapiguem matar el partit amb els contraatacs que disposem. Hi ha precipitació, ànsies excessives de fer la darrera passada i es cau constantment en fora de joc (avui, estant mínimament encertats, el resultat hagués pogut ser molt més abultat).
Assegurar els partits a casa i "pescar" quelcom a fora, aquesta ha de ser la línia a seguir del Vilafranca d'ara fins a final de lliga. El proper obstacle: Montañesa, un rival dur, incòmode, situat a la zona baixa, un partit d'aquells gos i en un camp poc propici històricament pel Vilafranca però on han puntuat aquesta temporada Igualada, Cassà, Vilassar i Amposta (no podem ser menys, perquè en aquests camps no es guanyen les lligues, però si es perden).

Gran Reserva: El central Murillo ha estat una paret infranquejable pels davanters del Morell. El partit que ha fet avui, corrobora la trajectòria ascendent d'aquest jove jugador que l'ha portat a ser un fix a la defensa vilafranquina.

Vi picat: L'excessiva duresa amb la que s'han emprat alguns jugadors del Morell, un equip que porta 7 derrotes seguides a fora i que no patirà angoixes gràcies al coixí de punts acumulat fins ara.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Quasi no m’ho puc creure, sembla tant mateix un somni, m’hi tingut que espessigar per comprovar que no estava somiant, que el què estava veient i vivint era realitat. Pels meus endins sentia que em deien, -tranquil Joan, no passa res tant sols és una jugada més en el món del futbol-, però jo estava estorat veient com la pilota la plantaven en un punt rodò pintat de blanc dins de l’àrea, està clar que jo no me’n recordava de tot aquest protocol (son tants partits...tantes setmanes...tantes hores...tants minuts esperant-ho...), que m’hi emociona’t, se m’han humiteja’t els ulls, tant, que una mica més i no veig el llançament.
El davanter agafa una mica d’embranzida, l’empeny amb la dreta, amb suavitat i col•locada cap a l’esquerra del porter, aquest (el porter), la toca però no l’atura i la pilota entra plorant, al igual que jo al veure-la dins...un esclat de joia, d’alegria, de bogeria entra en el meu cos, començo notar una certa acceleració del meu cor, ja hi som, m’ha puja’t el sucre i m’ha baixa’t la tensió, tant se val, per fi he vist el llançament d’un penal i això no te preu...aquesta sensació no te preu.
Ara m’eixugo les llàgrimes dels ulls i em reuneixo amb mi mateix amb pau, molta pau...i que duri!!!
P.D. Per cert, el penal molt protestat, podria ser “rigorós”, -i a mi que m’importa- jo continuo reunit.

Anònim ha dit...

Ostres uff!! Ets un poeta. Es nota que ets un professional de la comunicació!! Encara que a vegades divergeixi de les teves opinions, però bé: "en la diversitat està el gust" diuen, oi?
Ara falta guanyar diumenge vinent a la Montanyesa, començo a creure en l'ascens, però em preocupa que a vegades quan estem allà... acabem punxant. Seria millor que tots els partits es juguessin a la tarda i no saber què fan els altres rivals.
Força Vila, i des d'aquí la meva gratitut a l'arbitre que ha acabat amb el rècord de temps sense un penal.

La prèvia ha dit...

He estat mirant dades i us deixo la següent informació:
Darrer penal que ens havien xiulat
11/12/05 / Jornada 17 / FCV-Premià 2-3 (Zardaín López)
Però l'anterior penal xiulat...
04/12/05 / Jornada 15 / FCV-Manlleu 1-0 (Pérez Bueno)
Aquest tio es mereix un bust (a l'estil Lopera) allà a l'entrada del camp!!! Però ja!!!

Anònim ha dit...

Atenció al proper partit diumenge a les dotze del migdia contra la Montanyesa(porta nou partits consecutius sense guanyar) pero aquesta dat no em fa gens de gracia,recordeu que ahir el vilanova perdia a casa contra el Masnou que en postava vuit de perduts consecutius i va guanyar als Alumnes Obrers per 0-3.
Així que no val a badar que aquest equip de Barcelona no me´n refio gens ni mica,els tres punts han de venir cap a Vilafranca, aquesta es la nostra oportunitat!!!ja que el Manlleu i el vilassar s´enfronten entre ells.La tercera posició està en joc, a l´ATAC!!!.

Anònim ha dit...

Hola Previa.
A la crónica que vaig escriure ahir a la tarda pel 3 de vuit,ja vaig posar el que dius del penal i de la Zardain, que consti que no ho he copiat (ja ho se que no et sap greu) però per si algu dubta puc afegir que la col.legiada Zardain Lopez, aquell dia va expulsar a un jugador per cada costat, pel Vila a Del Barrio per dues grogues i en va mostrar també a Sabrià, Alex Ortiz i Condis. Dir que el resultat final va ser 2-3 amb segon gol de Minga i que l'1-3 va ser una errada de Massana.

Anònim ha dit...

El Vila s'apropa altre vegada a les posicions d'ascens, torna a ser un perill pels que hi estan en contra. M'agradarà primer veure quin col.legiat ens toca i després que tal ho farà.
Si el Vilafranca guanya que sigui per merits propis i que ningú li prengui com ja ha passat altres vegades, el que s'ha guanyat amb treball.

La prèvia ha dit...

Hola j.sauleda, ja saps que pots agafar totes les dades que es publiquen tant al blog com a la web de la prèvia (per això estan). Aquí estem per ajudar-nos entre els companys, i el que no sap un ho sap l'altre i viceversa. A més, que podria negar-li jo a un dels tòtems de la informació del FC Vilafranca?
Per cert, a falta de confirmació oficial, em temo que per diumenge tornarem a tenir "tema" amb l'àrbitre que ens han designat. (Y hasta aquí puedo leer...)

Anònim ha dit...

M´agradaria preguntar quin àrbitre ha estat designat pel partit de diumenge i si són propicis pel vilafranca i de quina població es?
Gràcies previa!!.
Faltaria mes públic vilafranquí als desplaçaments del degà penedesenc fora de casa,guanyariem mes punts, poder!!!

La prèvia ha dit...

Hola vup, ja estan penjades a la web de la prèvia totes les dades sobre l'àrbitre de diumenge (Izquierdo Martínez, de la Delegació de Girona). Per fer-te un petit resum dir-te que és dels més cassolans de la categoria i que ensenya bastantes targetes (sobretot als equips que actuen de visitant). Per altra banda, mai hem perdut amb ell (però els 4 partits que ens ha xiulat han estat tots a casa, cosa que em reafirma la teoria de cassolà i que tenim poc a fer amb ell diumenge). Aquest any ens va xiular a casa amb el Tortosa (1-1) i va expulsar amb vermella directa en el mateix minut a 2 jugadors tortosins i a l'entrenador.

Anònim ha dit...

vil4fr4nqu1, amb aquet seudonim, ho haurias de menysprear els arbitres publicament(post foro catalunya)de forma tan dura, bastanta mania ja ens tenan. ens agradi o no son els que son i forman part del mon del futbol.
FORÇA VILA!!!!

La prèvia ha dit...

Hola vup, estic d'acord amb tu que cada cop hi va menys gent als partits de fora de casa (però no només aquí a tot arreu). Recordo encara ara quan equips com Barceloneta, Mataró, Badaloní,... portaven molta gent en els seus desplaçaments.
En part, això és culpa dels propis clubs perquè:
a)La majoria han suprimit les invitacions perquè així fan més caixa.
b)Les entrades són caríssimes si ens atenem al joc i l'espectacle que es veu. (entre 10 i 12€ + benzina + peatges + ...). Per gastar-te això, la gent opta per quedar-se a casa comprar el PPV i a sobre no t'emprenyes si perd el teu equip (jajaja).
Com volem enganxar la gent per que vingui al futbol? Els que seguim el futbol modest és perquè ens agrada molt, però si hem de captar nous adeptes... ho tenim malament!

Anònim ha dit...

2005-2006
Vilafranca-Jupiter 1-0 gol de Palomo, s'empasa un clar penal a Eloi als 9'i mostra grogues a Yann, Condis i del Barrio.
2006-2007
Vilafranca-Tortosa, 1-1 gol de Jarabo i targetes a Del Barrio, Jarabo, Isidro i Palomo.
Tens raó previa, però cal confiar amb els col.legiats. Si deixem a part un parell o tres de desastrosos, els demés, penso que estan a un nivell acceptable.
No em diras que son pitjors que alguns de Primera Divisió ?
A camp del Montanyesa cal fer un parell de gols, jugar i callar.

Anònim ha dit...

que?, no tenim travessa aquesta setmana ?
Montanyesa, 1 - Vilafranca, 2
amb un gol de penal del Vila.

Os ha agradat ?
A veure qui la diu mes grossa.

La prèvia ha dit...

Sí, a veure si ara ens pensarem que ens xiularan un penal a favor cada partit fins a final de temporada...! Que no sigui al revés...!!! I ens en pitin un en contra!
Jo no aposteré per un resultat perquè soc molt catastrofista i sempre crec que perdrem, però després dels resultats d'Amposta (empat a Tortosa 1-1) i Cassà (derrota a casa amb el Tàrrega 1-3) si es guanyés es donaria un gran pas endavant.

Anònim ha dit...

Ep companys!!! S’acaba de produir una situació del tot favorable en els dos partits avançats a la jornada, l’empat ahir del Amposta i la derrota avui del Cassà, donen ales al Vilafranca si sap aprofitar una oportunitat de tal calibre com aquesta.
Ara o mai, sense concessions a Nou Barris, s’ha d’anar a totes, no es pot desaprofitar aquest moment màgic que ens dona la “Deessa Fortuna” en forma de resultats de tercers equips implicats a la zona alta de la classificació.
A guanyar amb convicció, en joc, perquè som demostrablement millors que el rival de torn, i sobre tot, perquè si es vol pujar de categoria, no es pot fer una altra cosa que no sigui aconseguir els tres punts..això s’entén companys?
Apa pau, molta pau...i que duri!!!