diumenge, 1 d’abril del 2007

Punt i a part a la lliga

ADC Manlleu 0 - FC Vilafranca 0
Una jornada menys pel final i no ha canviat res la situació dels tres equips que opten a aquesta tercera plaça (Vilafranca, Vilassar i Amposta) ja que han saldat els seus partits amb sengles empats. Bé, una cosa sí ha canviat, i és que el Cornellà s'ha afegit a la lluita quan semblava fa poques jornades haver llençat la tovallola. I no ens va del tot malament, que hi sigui. M'explicaré: vist que la igualtat és màxima per assolir l'anhelat ascens, no és descabellat pensar que al final de lliga tot es decideixi pel goal-average. En aquest sentit, el tenim perdut amb el Vilassar (1-3 aquí i 2-0 allà) i amb Amposta (0-1 aquí i 0-0 allà), però guanyat amb el Cornellà (1-2 allà i 1-0 aquí). Però la importància de la intervenció del Cornellà radica en el fet que, en cas de triple empat entre Vilafranca, Amposta i Cornellà surt vencedor el degà penedesenc en haver sumat 7 punts en els enfrontaments directes per 5 de l'Amposta i 4 del Cornellà. Amb el que no hi tenim res a pelar en cas de múltiples empats és amb el Vilassar, que surt guanyador en quasi totes les combinacions.
Dóna la sensació que els equips han plantejat aquest final de temporada amb una màxima ben clara: fer-te fort a casa i sumar quelcom a fora. I el Vilafranca n'és l'exemple més clar. Ara bé, en el moment que fallis un partit al Municipal (que pot passar fàcilment) hauràs d'anar a recuperar-ho a fora i qui sap si serà massa tard i haurem de recordar les ocasions perdudes en camps com Caprabo, Montañesa o avui mateix, on la falta de punch ha evitat que els tres punts volessin cap a la vila. De totes maneres, Manlleu era una visita difícil i lo important és afrontar aquesta aturada al calendari, amb motiu de la Setmana Santa, en tercer lloc sabent que es depén d'un mateix.
Per cert, aprofitant que parlem de la Setmana Santa, no estaria malament anar planificant el viatge a Roma per demanar la beatificació del Marc Ramírez, que avui ha tornat a estar inconmensurable (com en ell és habitual).

Gran Reserva: L'emocionant final tram de lliga que ens espera amb set equips separats per 4 punts de diferència (des del Vilafranca tercer amb 50 fins a la Pobla Mafumet novè amb 46). És impossible fer càbala alguna!!!

Vi picat: Que la setmana vinent no hi hagi futbol a 1a Catalana. Ja sé que els jugadors també tenen dret a fer vacances, però els que estem malalts de futbol som així d'insaciables.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

He arribat de Manlleu, capital del Ter (no ho dic jo, ho diu el rètol que hi ha a l’entrada del poble/ciutat -20000 habitants-). I el primer que hi fet és entrar a Futbol Catalunya per saber com havien anat els resultats, i si ens afavorien o no, i ves per on em guanyat una jornada als rivals directes, si tenim en compte que com a tercers classificats, entenc, que son els demés equips els que s’han de preocupar de què fa el Vilafranca, doncs no podem oblidar-nos que, ara per ara, depenem de nosaltres mateixos.
A banda d’això, només vull dir que anem bé, que s’estan fen les coses amb criteri, que l’equip te una actitud immillorable, que a aprés a patir, que te un sentit de control...de responsabilitat...concentrats en el joc...amb aptituds contrastades de joc, d’estratègia de joc molt consolidat, sistema embolcallador difícil de contrarestar per l’equip rival...en fi, dades totalment positives, que auguren un bon esdevenir, sempre i quan no es torci, i es continuï dins d’aquests paràmetres abans esmentats.
És molt important que els socis i aficionats, siguin els primers en creure en les possibilitats de l’equip, del potencial de l’equip, de la capacitat de l’equip, en definitiva fer-li costat passi el que passi fins el final, és a dir positivar l’actitud envers l’equip sense cap tipus de reticències.
El resultat d’empat a zero (“cap a cap”), es bó, tot i que em fet mèrits per treure quelcom més, malgrat tot, com dic, continuem depenent de nosaltres mateixos.
No se si aquest recés de Setmana Santa és bó o no, ara bé, crec que anirà de conya als jugadors ja què és molt possible que estiguin un xic cansats tant física com psíquicament.
Bones vacances a qui les tingui i fins aviat...jo, dissortadament, no en tinc...que hi farem!
Apa pau, molta pau...i que duri!!!

Anònim ha dit...

Jo crec que un puntet es molt poc botí per aquesta jornada, ja que el Manlleu era un rival assequible després de la golejada que li vam endusar al municipal,es tenia que sumar els tres punts, i això em fa molta por a una relliscada, ja que els altres ja no perdonen.
la derrota a últim moment de la Gramanet no em fa gens de gràcia ja que els hi poden compensar a Vila.Esperem que no sigui així.
Atenció que poder ens designen la senyora arbitre al igualñ que lña primera volta a Santa Coloma!!!!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord "vila", crec que era una setmana idònia per donar un cop d'efecte a la Lliga, a més d'augmentar 2 punts la diferència amb els rivals directes, crec que ens hagues donat moral i tranquil·litat, al contrari que als altres equips. Per contra, segons diu "la previa" ens interessa la companyia del Cornellà en cas de triple empat.
Força Vilafranca!

Anònim ha dit...

La companyia es molt dolenta i traidora,jo tots els rival els vull ben lluny!!! que a la que poden et foten la punyalada,no hi crec amb els gols- averge,sempre hi sortim perdent.El Vilafreanca ha de guanyar i sumar els tres punts cada jornada i allunyar-se de tots els rivals possibles, que cada dia em fa menys gracia tenir el Cornellà, la pobla, el Morell etc.. amb possiblitats una setmana rera d´altre!!!! Ara ja tenim 50 punts i n´hem d´assolir 75 per assegurar-ho!!!! endevant!!!!

Anònim ha dit...

Volia dir 65 punts, no us espenteu!!! amb 5 victories mes ho tenim a la butxaca!!!

Anònim ha dit...

Molt bé pel programa d´esport 21 i els vostres comentaris,de tots tres!!!!.
El que no vaig entendre del partit de Manlleu va ser la substitució de Landi-gol, tant cascat estava? l´home golejador d´un equip no s´ha de canviar mai sino es per que està lesionat!!.
Reposeu aquesta semana i agafeu força pel proper partit davant la Grama B.

Anònim ha dit...

Hola i.u.c., que tal, encantat de respondre a la teva qüestió de com és que es canvia al golejador “Landi-gol” en el decurs de la segona part; home la resposta és diàfanament senzilla...al igual que tu canvies l’ampolla de Butano quan s’ha buidat, és a dir , de poc et serveix un jugador cansat i sense forces...això s’entén companys?. Fora bromes, en Landi no li quedava “gas” a la reserva i estava “out”.
Gràcies i.u.c. pel comentari sobre el programa d’Esports-21, em satisfà que t’hagi agrada’t i aprofito per recordar que aquest programa és obert als oients, i que sempre es pot participar...i que us animo a fer-ho!
Apa pau, molta pau...i que duri!!!

Anònim ha dit...

Com ja he sentit a molta gent que fa comentaris en vers el Vila, estic d'acord en que cal anar partit a partit. De moment diumenge assegurar els tres punts.
Per cert algu s'atreveix a pronosticar els:
Caprabo-Igualada
Vilassar-Cassa
Amposta-P.Mafumet
Cornellà-Tortosa
per mi que guany el Cassà i que empatin els Amposta i Mafumet. El Caprabo necessita els punts i per acabar el Tortosa és el rei de l'empat, i... Que, hi esteu d'acord?

Anònim ha dit...

Hola s.l.d.
aqui tens la meva travessa:
Caprabo-Igualada 1
Vilassar-Cassa 2
Amposta-P.Mafumet X
Cornellà-Tortosa 2

vaja, això és el que m'agradaria, ara be, si l'Igualada no guanya amb l'Europa B, podria ser veritat que l'ex lider està en crisi.
Pel que fa al Cassa, que ho guanyi tot menys al Vila.Els altres empats que sempre es bo (pels altres, es clar) i el Tortosa que puntui a Cornellà, primer per desenganxar al Cornellè i deprés perqué és el proper partit del Vila. Per anar a Tortosa, millor que estiguin animats que no pas necessitats de punts.

La prèvia ha dit...

Caram j.sarró! On hem de signar??? Lo teu és optimisme, eh. Jo (pessimista de mena) l'hagués fet al contrari. Però deixem-nos d'especular amb els demés equips i centrem-nos en nosaltres mateixos. Hem estat 29 jornades mirant que feien els 3 primers i esperant que punxessin, per dependre de nosaltres mateixos. Ara, que és al nostre abast, no ho deixem escapar.

Anònim ha dit...

Home! Ja va sent hora que ens refiem de les nostres possibilitats, que cony!, que som tercers, i això vol dir que depenem de nosaltres mateixos. Doncs, fem valdre aquesta condició de privilegi i deixem-nos de romansos.
Estic d’acord en el fet de que sempre hi hauran resultats de tercers que ens poden afavorir i/o perjudicar, però no ens hem d’oblidar d’una important premissa, de que som nosaltres els que estem tercers classificats i en solitari, i aquest lloc l’hem anhela’t durant massa temps perquè ara el perdem a les primeres de canvi.
Sabeu que us dic, si diumenge guanyem el partit, facin el que facin els demés, nosaltres a quin lloc estarem a la classificació?...tercers, cony!, això s’entén companys?. Doncs, anar-hi anant, i ara més que mai...i que duri fins el final!
Apa pau, molta pau...i que duri també!!!

Anònim ha dit...

Sí senyors, depenem de nosaltres i és molt important, però no creguem que ara ho guanyarem tot! Algun partit punxarem i es tractarà de qui punxi menys, per tant hem de mirar de guanyar però també que no guanyin els altres, que amb una ensopegada es pot tornar a perdre el lloc de privilegi.
La travessa que crec que es pot produir (per volver voldria el que diu el j.sarro):
Caprabo-Igualada 2
Vilassar-Cassa X
Amposta-P.Mafumet X
Cornellà-Tortosa 1
Per cert, algú sap com va anar el Torneig del Stoichkov?
Força Vilafranca!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, si no vaig errat, pel que em va semblar veure per VTV, el torneig el va guanyar el Cornellà (2-1 contra el Barça). Suposo que ho saps, però el futbol base del H. Stoitchkov ja no té res a veure amb el FC Vilafranca, eh.

Anònim ha dit...

Pel que dieu que voleu saber del 3er. Torneig Pilota d'Or Hristo Stoitchkov, divendres hi vaig passar moltes estones, tant el matí com a la tarda, vaig poder veure molts jugadors que de ben segur veurem a Vilafranca.
Efectivament va guanyar el Cornellà al Barça per 3-1. El Cornellà te un porteras, al darrera el mallot posava Mario.
El millor jugador votat pels entrenadors després de cada partit, va ser Gerard Garcia de l'Hospitalet i per mes informacio i fotografies, divendres a El 3 de Vuit.

Anònim ha dit...

La meva aposta es la seguent.
Vila-Gramanet: 1
Tortosa-Vila: X
Vila-Cassà:X
Rubí-Vila: 2
Vila-pobla mafumet:1
Banyoles-Vila: 2
Vila-Igualada:X

I així directes a tercera!!!!!!