diumenge, 26 d’agost del 2007

Un derbi sempre és un derbi

Picabaralles, provocacions, agressions, insults,... és tot el que es pot extreure del tercer (i darrer) "amistòs" de la pretemporada (0-0 davant el Vilanova) a tot just una setmana de l’inici de lliga. El que havia de ser el banc de proves de cara al partit de diumenge que ve amb el Morell ha esdevingut un partit insuls, amb poc joc i quasi sense oportunitats de gol, ni a la primera part (amb els dos teòrics equips titulars damunt del camp) i menys encara a la segona, amb el típic carrussel de canvis.
Per si no era prou això, a pocs minuts pel descans, una dura entrada de l'exvilafranquí Óscar Alquézar a Jordi Capilla ha esdevingut primer en recriminacions i amenaces mutues, derivant en una tangana múltiple on hi ha intervingut la majoria de jugadors i membres de les banquetes que també han saltat al camp (alguns a posar pau i altres a afegir-se a la "festa"). En aquestes, el col·legiat ha decidit menjar-se els minuts que quedaven i marxar cap els vestidors per tal que la mitja part calmès els ànims.
Per sort, la segona part, amb els dos principals protagonistes expulsats en el transcurs del descans, ha transcorregut amb total esportivitat i ha evidenciat que tant Vilafranca com Vilanova molt hauran de millorar si volen fer quelcom important en les seves respectives categories.
Ara sí, l'inici del campionat ja és a la cantonada i és quan la cosa va de debó. Ni una pretemporada invicte (o mini-pretemporada millor dit) servirà de res si diumenge no s'assoleix la victòria, trencant de pas la ratxa negativa de cinc temporades consecutives caient derrotat en la primera jornada de lliga.

Gran Reserva: Saber que, a difrència d'altres anys, a hores d'ara no hi ha cap lesionat i per tant, el míster podrà afrontar el partit amb el Morell amb la plantilla al complet. Que aquest sigui un factor que acompanyi al llarg de la temporada!!!

Vi picat: Que l'àrbitre en xiular el descans abans d'hora hagi evitat el llançament d'una falta perillosa vora l'àrea del Vilanova no m'ha agradat gens. D'acord que es tractava d'un amistòs, però a tothom agrada guanyar a l'etern rival. El que no ha sabut solucionar dins el terreny de joc ho ha fet als vestidors. S'ha de ser més valent...

6 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, us deixo la fitxa tècnica del partit amistòs d'avui al Municipal.
FC VILAFRANCA 0-0 CF Vilanova Geltrú
Reyes (Marc Ramírez); Del Barrio (Faust), Fran Ferrer (Moral), Óscar (Marc Raventós), Rafa (Àlex); Eloi (Jesús Blanch), Sylla (Jarabo), Marc Guzmán (Raúl Navarro), Condis (Adrià Robert); Castillejo (Palomo) i Capilla.
GOLS:-

Anònim ha dit...

Atenent al "Vi picat", deixeu-me trencar una llança en favor de l'Alfons Oliva Bueno, col.legiat vilafranqui de "l'amistos".
Oliva, es va veure obligat a assenyalar vestidors, per evitar mals majors. Cas de continuar el partit i jugar els dos o tres minuts que faltaven pel descans i que s'havien de descomptar per les incidencies, Oliva havia d'expulsar a un parell de jugadors mes de cada equips i mostrar deu tajetes mes (per dir un numero)a tots els que van saltar al camp des de les banquetes i la veritat veure una segona part d'un insisteixo amistos amb vuit jugadors per banda... no m'hauria agradat.
Entenc que l'expulsió dels dos protagonistes i "el consell" dirigit als delegats de substituir a altres, els que també havien de veure vermella, va ser una bona decissió per acabar bé un partit de pretemporada. Es evident que en condicions normals, es a dir, a la lliga, Oliva Bueno, estic segur hauria pres decisssions mes dràstiques, però tractant-se d'un amistos de pre temporada, per a mi,ho va saber acabar bé.

Anònim ha dit...

Jo n´estic del tot d´acord, l´àrbitre va actuar adequadament i va saber resoldre una situavió difícil amb molta autoritat.
Per cert aquest àrbitre vilafranquí en quina categoria pita i quines aspiracions i edat te per pujar mes amunt??
La meva nota es molt alta.

La prèvia ha dit...

Hola j.sauleda, estic d'acord amb tu quasi en tot. Però jo vaig pensar que quan xiulava el descans abans d'hora era per evitar que els equips es quedessin amb menys homes i parlar amb els entrenadors per tal que canviessin en el descans a Capilla i Alquézar i així començar la segona part 11 contra 11 (que d'això es tractava, en un amistós). Però una vegada veig que els expulsa a tots dos..., no ho podria haver fet dins del camp i reiniciar el joc amb el llançament de falta? Crec que li va faltar empenta i valentia en tirar endavant una situació complicada. A més, va fer un arbitratge permetent entrades de targeta (i no ensenyant-les perquè es tractava d'un amistòs) i en canvi si va treure'n una per llançar una falta sense el seu permís. Segons el meu parè, li va venir gran el partit.

Anònim ha dit...

En contesta a amics puc dir que Alfonso Oliva Bueno esta a Primera catalana i el seu germa Francisco Oliva Bueno a Tercera. El gran sembla ser que ja en te prou i que pujar a segona B es complicat a part d'haver de viatjar per tota la peninsula.Pel que fa a Alfons una lessió li va impedir xiular la temporada passada i precisament el Vilafranca Vilanova era el primer després de la llarga lesió, ell es vol consolidar a la Primera Catalana i si s'escau pujar també a Tercera. Pel que fa a l'edat, el gran esta pels 30 i el petit pels 25 mes o menys, es clar.

Anònim ha dit...

molt bona festa major, falten 2 minuts per l´inici de la tronada, que tot vagi molt bé i que iniciem la lliga amb una gran victoria
el meu desig 4-0 contra el
morell.
SORT.