diumenge, 19 d’agost del 2007

Un equip a l'holandesa

Els dos primers amistosos de la pretemporada han servit per deixar entreveure ja el que pot ser el Vilafranca d’aquesta temporada. Per a començar, dir que el dibuix tàctic disposat pel nou míster no varia gaire de l’emprat la temporada passada per Manel Rodríguez, amb la salvetat que enguany el doble pivot està format per un jugador de característiques destructives i un altre que s’encarrega de l’organització i distribució del joc. També hem pogut comprovar que se li dóna un millor tracte a la pilota (no era gaire difícil) i que s’intenta combinar més, en comptes d’optar per la fàcil puntada llarga (usada ara només com a darrer recurs). A quinze dies de l’inici de lliga, tot indica que Jaume Sarasa té bastant perfilat l’equip que començarà el campionat. Si més no, hi ha vuit o nou homes que tenen tots els números per formar part del primer onze i hi ha un parell o tres de posicions on encara no hi ha res decidit. Segurament, el darrer amistós de diumenge vinent davant el Vilanova (tot un 3a Divisió) aclarirà aquests petits dubtes per tal de conformar un onze que permeti afrontar amb garanties la primera jornada a casa davant el Morell.
Per acabar, deia en el titular lo d’un Vilafranca a l’holandesa perquè he pogut observar diversos detalls que m’han evocat a èpoques passades de “Can Barça” amb Van Gaal al capdavant. M’explico: per exemple, hi ha llibreta (els jugadors reben les ordres adequades abans de saltar al terreny de joc), hi ha la tirallonga de tècnics assesorant en tot moment al míster al costat de la banqueta, i el més sorprenent... en mig de l’amistòs d’avui davant l’Igualada hi ha hagut una trucada telefònica d’un alt membre de l’staff a l’entrenador per puntualitzar un petit dèficit en les posicions i els marcatges en una zona i situació determinada del camp. Només espero que tota aquesta “holandització” vingui acompanyada de la respectiva “flor al cul” (en aquest cas, tulipà) i que la sort ens acompanyi en l’enèsim viatge cap a l’ascens a Tercera.

Gran Reserva: Hi ha un parell d’aquests joves nous fitxatges que han començat amb força i amb ganes de fer-se amb un lloc a l’equip titular. De ben segur, servirà per posar les piles a algun que altre “veterà” que haurà d’espavilar-se si no vol veure’s a la banqueta.

Vi picat: La pantomima del partit de Festa Major a Sant Pere Molanta, on el CE Sabadell va acudir amb un equip plagat de gent del filial i juvenils desprestigiant el bon cartell que tenia any rera any aquest torneig.

PD: Ja podeu visitar el web de la prèvia amb tota la informació actualitzada corresponent al primer partit de lliga davant el Morell.

10 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, us informo del partit corresponent a la Copa Olèrdola jugat aquest dissabte a Sant Pere Molanta.
FC VILAFRANCA 2-1 CF Igualada
Marc Ramírez (Reyes); Moral (Álex), Fran Ferrer, Óscar (Marc Raventós), Rafa; Jesús Blanch (Eloi), Sylla (Faust), Marc Guzmán (Jarabo), Condis (Adrià Robert); Capilla (Palomo) i Castillejo (Francesc Medina).
GOLS: Capilla i Palomo.
Davant un rival de més entitat (recent ascendit a 3a Divisió com bé recordareu) que els del dia 15, l'equip ha donat la mateixa bona imatge, sobretot al primer temps amb el "teòric" equip titular habitual. Ja a la segona part, els canvis per ambdós equips han empitjorat el joc i l'Igualada que anava perdent 2-0 ha pogut retallar distàncies a poc del final.
Els més destacats avui, bàsicament els autors dels gols: Capilla (amb molta mobilitat i molt participatiu) i Palomo (amb moltes ganes aquesta pretemporada). En canvi, el porter suplent Reyes ha donat mostres d'inseguretat, sobretot en les sortides per alt i en els un contra un davant els davanters rivals.

Anònim ha dit...

L¨equip el veig fort i amb ganes,els partits amistosos han demostrat força serietat i el proper diumenge contra el vilanova al municipal vilafranquí serà l´autentica prova de foc.
Respecte als comentaris al nou porter, crec que són presipitats ja que el veig fort i amb un bon cartell, el Marc tindrà un dur rival, el temps em donarà la raó.

Anònim ha dit...

Vaig estar veient el partit contra l'Igualada, i l'equip em va semblar força fort, ja que darrera eren solids i sempre intentaven sortir jugant-la, a diferencia d'altres temporades, que el porter sempre la xutava amunt, l'altre dia, tot i ser un camp molt petit, el porter nomes xutava amunt en els saques d porta plantats. En referencia al Santi Castillejo, em va semblar un jugador interessant, que en tot moment busca el xut, tot i que encara li falta el gol. No es nota per res la seva edat, ja que pressiona en tot moment.
Així que caldra veure si aquest diumenge contra el Vilanova, veiem els vertader joc del Vilafranca, en el seu camp, contra un rival fort.

Anònim ha dit...

Una correcció pel horarfi del primer partit de lliga a casa contra el Morell, el partit es a les 5 de la tarda i no a les sis com ha comentat el bloc.

La prèvia ha dit...

Hola vicenç, gràcies per la correcció. Creia que la temporada passada s'havia jugat a les 18h el primer partit de lliga, però ara que ho has dit he repassat les anotacions i efectivament, es va jugar a les 17h.

Anònim ha dit...

Bé,pel que sembla i pels resultats la cosa pinta bé, encara això dels resultats com ja vaig dir en alguna opinió prèvia no serveix per a res.
Respecte al que deia La prèvia de la trucada telefònica, això què vol dir, que el que hi ha a la banqueta és un ninot i està allà per cridar,donar ànims,... però per poca cosa més? Sí això ha de ser sempre així proposo que el Vilafranca signi un contracte amb alguna operadora telefònica per tenir preus reduïts en horaris de partits i així poder fer les majors trucades possibles. Si fa falta, els aficionats també podrien enviar sms per millorar aspectes tàctics. Fora bromes, de vegades el que està fora veu coses que el mateix entrenador o gent que està a la banqueta no veu.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, comentar-vos que finalment hi hagut acord per continuar retransmetent en directe per VTV els partits de casa del degà penedesenc, tal com ja es va fer la temporada passada.
Així doncs, la primera retransmissió serà el partit FC Vilafranca - CD Morell, el dia 2 de setembre a les 17h.

Anònim ha dit...

Bona notícia lo de la tele, perquè si algun dia no pots anar-hi, al menys el pots seguir perquè per ràdio, no és igual!!! Lo d'enviar SMS em sembla una bona idea, així seria també una font d'ingressos pel club: Envia MISTER + consell al 1904. Preu del missatge 1,60 € impostos no inclosos.

Anònim ha dit...

Sabeu que el Base Espirall va guanyar diumenge passat a camp del Morell ?. El resultat va ser 0-1 pels de Peña i el mes bo és que haurien pogut fer mes gols.
La lliga no te res a veure amb els amistosos de pre-temporada, però...

La prèvia ha dit...

Tens raó j.sarró, la lliga no té res a veure amb la pretemporada. Lo important és quan comença el campionat, els amistosos básicament serveixen per agafar ritme de competició i acoblar els nous fitxatges.
Tinc constància que al Morell se l'ha "espiat" algun que altre partit (ara que tenim tants tècnics...). Ara bé, espero que no passi com l'any passat quan, a manca de quatre jornades pel final de lliga es va a anar a veure un Pobla Mafumet-Cornellà (3-1, on Virgili va fer un "hat-trick") i a la setmana següent ens van guanyar 1-2 amb dos gols més del "pitxitxi". Ai aquell partit... no me'l puc treure del cap... a hores d'ara estaríem a Tercera!!!