diumenge, 23 de setembre del 2007

Quan les formes no importen

FC Palafrugell 0 - FC Vilafranca 1
Així com el que no vol la cosa, sense fer gaire soroll, ni desplegant exhibicions de gran joc,... el Vilafranca ja està al capdavant de la taula, això si, empatat amb Poble Sec i Prat (proper rival diumenge que ve) que el superen només pel "goal-average" general.
Podríem establir un debat sobre aquesta manera de guanyar els partits i com anomenar-la. Resultadisme? Seria una definició bastant apropiada, però jo més aviat em decantaria per definir-la com avorridisme. I no només perquè el joc sigui poc atraient (que no ho és gens pel vist fins ara), sinò perquè el Vilafranca avorreix al rival, l'emmanilla, dorm el partit i si després tens la sort que alguna individualitat et decideixi l'encontre (en les poques ocasions que disposes) llavors ja és "per a donar-se amb un cantell a les dents". Que consti que ja m'està bé guanyar així tots els partits, perquè en el món del futbol n'està ple d'equips que han guanyat títols fent poc futbol i prioritzant el resultat a l'espectacle (i sinò recordeu Grècia a la darrera Eurocopa, la Champions del Liverpool de Rafa Benítez o, sense anar més lluny, la lliga del R.Madrid la temporada passada). Ara bé, que ens fessin disfrutar una mica no estaria malament tampoc... almenys quan juguem a casa i els fidels seguidors puguin gaudir, encara que només sigui un dia de tant en quant. Tot serà que diumenge vinent "juguem de pel·lícula" i acabem perdent. Ja m'ho veig a venir. És l'anomenada Llei de Murphy.

Gran Reserva: Que s'hagi signat el millor inici en lliga dels darrers vint anys, només superat per aquell Vilafranca amb Ángel Casado a la banqueta que va encadenar nou victòries en les nou primeres jornades del campionat.

Vi picat: L'encarregat de distribuïr les columnes a la crònica de l'amic Sauleda a El 3 de vuit. M'ha fet parar boig aquesta setmana buscant la continuació en una petita cantonada de la pàgina següent!!!

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots sabem que mentre els resultats siguin positius el demés no importa. Ara bé, quan arribin dos ensopegades, tothom dirà que es veia a venir pq no es jugava bé a futbol.
Però mira, si tens 10 punts de 12 " que te quiten lo bailao", o no?
Pels que no hem pogut anar a Palafrugell, quina alineació s'ha presentat? Ha tornat a jugar el Castillejo?
Això que dius del vi picat tens raó,jo també buscava el final i no el trobava.

La prèvia ha dit...

Hola passio, el Vilafranca ha format amb: Marc Ramírez; Moral (Del Barrio), Óscar, Marc Raventós, Rafa; Eloi (Condis), Sylla, Jarabo, Jesús; Capilla (Castilejo) i Palomo.
Dir que el gol l'ha marcat Palomo al minut 60 aproximadament, en aprofitar una centrada d'Eloi i que Castillejo ha reaparegut en els minuts finals de partit.

Anònim ha dit...

bon dia.
Que tal ha estat el debut de Marc Raventòs en lliga? com l´heu vist els seguidors que heu anat a Palafrugell??
La propera setmana primer contra segon!!! a veure qui sel perd aquest matx al municipal???

Anònim ha dit...

així ho esperem!!!!! que diumenge hi hagin les grades ben plenes!!! d´aficionats vilafranquins i sobretot que ens tornin acompanyar els VILA-REDS, no falteu a la cita, es un partit important.

Anònim ha dit...

Analitzem els reultats de la setmana.
Fixeu-vos el gran Cornella, líder fins ahir, va ensopegar 1-0 a ca sa d´un Guixols que nosaltres i vam guanyar1-2 en el nostre primer desplaçament i els i vam trencar una llarga ratxa de bons resultats.
L´altre " resultat sorpresa" va esser 1.2 entre el Benavent i el Morell, aquells dolent 0-0 n la primera jornada de lliga contra un fluix Morell va desbancar el "fortí" de Benvant a al primera de canvi.
DEUNIDÓ.

Anònim ha dit...

La veritat és que tot just acaba de començar però sembla que serà molt igualada. Per cert el que dius del vi picat, totalment d'acord jo tampoc ho trobava. Francament, crec que el Vilafranca es mereixeria una plana sencera, que no ha de costar tant d'omplir.

Anònim ha dit...

Veig que l´historial d´enfrontaments directe en tre el Vila i el Prat ens es del tot favorable ( 16-2),això es esperençador!!!
Pel que fa a les targetes: dues pel porter Marc Ramírez quan en tota la temporada pasada no n´hi van ensenyar cap.
Atenció i alerta en el crack del Prat: RULO, es perillós i te un bon cacao.
Visca el Vila!!!!. que no falli ningú i menys els Vila-Reds.

Anònim ha dit...

Hola a tots,
referent al "vi picat", he de dir que és com una prova per comprovar la gran quantitat de gent que llegeix les meves cróniques (je,je,je) no és veritat però m'ha agradat llegir tanta preocupació. A vegades la longitud de les cróniques no s'ajusta a l'espai disponible i els de maquetació han de fer virgueries.

Anònim ha dit...

PREGUNTA:
Quin jugador vilafranquí trencarà les reds de la porteria del conjunt del Prat per primera vegada aquesta temporada?

Anònim ha dit...

S'estan aplicant nous metodes, amb entrenadors nous i una bona colla de jugadors nous, es a dir que no es pot parlar d'una continuitat en vers la darrera temporada, per tant tot és novedós i normalment lligar un equip costa, per tant entenc que cal tenir un parell o tres mesos de paciencia i quan tots plegats es coneguin mes no dubto que començarem a veure bon futbol.

Anònim ha dit...

Tens raó previa, estic d'acord en que primer cal defensar be i que no et facin gols, després ja en parlarem. Mireu, normalment no guanyen les lligues els màxims golejador, sinó els equip menys golejats.A mes ara el Vilafranca te una renda que li permet jugar tranquil i fer les coses mes ben fetes que no pas els cinc darrers de la classificació. Ells saben que si perden un parell de partits es poden despenjar i viure amargats tota la lliga amb el fantasma del descens a sobre.
Per tant ordre al darrera i el futbol bonic arribara mica en mica.

Anònim ha dit...

Jijijijiji!
Ostres "la prèvia" com t'ataca el Sayol a Ràdio Vilafranca. Es veu que has malinterpretat totalment la seva locució!!!

Anònim ha dit...

Nano, com t'ataquen per la radio. Em queda un dubte, tot això de què parla el Sayol li expliquen o realment s'ho creu? Em sembla que porta uns anys molt afí al club en general quan abans no era així,o no?Si t'escoltés per exemple el Lluis Aloy...

Anònim ha dit...

Ostres "la prèvia", ja no només és el Sayol sinó també el President! Em queda un dubte: qui ha incitat a qui?

Anònim ha dit...

previa, no sé si te desplazaste a palafrugell el domingo, pero me han dicho que no vas a ver todos los partidos a campo contrario, podrias explicarnos a los habituales de TU WEB, como puedes hacer cronicas (por cierto siempre críticas)de partidos que no ves por tu mismo?
has visto algún partido de futbol de 2ªA, B o de tercera en los últimos años? juegan a algo? y vosotros quereis ver buen futbol en 1ª catalana? Baja de tu mundo Previa que esto es la realidad!
Por cierto, nadie vio jugar a Raventos? Me gustaría informes!

Anònim ha dit...

AIXI MAGRADA MBIENT AL BLOG!!! ALGUM POT XPLIKA QUEA PASAT AL PGRAMA DL SAYOL, I QUE HA DIT EL PRESI?
PREVIA STAS CARREGAN LARTILLERIA? VINGA MOSEGA!!!!
PER CERT, AL PRAT NI FOTREM 2 O 3, SESTRENARA EL CASTILLEJO, I AL MURILLO ENS EL MENJAREM!
STEU AM MI BLOGGERS...... ?

Anònim ha dit...

Hola layret,l'unic que ha passat és que el Sayol ha tret el discurs de què no estava d'acord amb el que posava al blog i que si no es va a fora no es pot opinar del partit.Venint a dir que si voleu publicar quelcom m'ho heu de preguntar a mi, que sóc l'únic mitjà que va a fora a veure el Vilafranca.
Per la mateixa raó que es critica a La Prèvia, pq no critiqueu les cròniques del 3de8 quan el Vilafranca juga a fora? Tothom sap i el mateix Sauleda de vegades ho diu per antena que a molts partits de fora no hi va pas pel motiu que sigui i en canvi fa les cròniques al 3de8, o no? Per cert, des de fa molts anys i amb molt d'encert sota el meu parer.
Tinc la sensació i ho percebo des de fa temps que no es pot criticar res del voltant del Vilafranca. Si la prèvia creu que pel pressupost que té el Vilafranca s'ha d'exigir més, quin problema hi ha? I això que els resultats van bé. Això sí, si després no es guanyen partits no sortiu dient que ja es veia a venir perquè el Vilafranca no jugava bé. La Prèvia ja ho va comentar la temporada passada i al final el temps li va donar la raó. Espero que no torni a passar perquè aquest any s'ha començat bé.
Per cer "Listo", estàs al Vilafranca de pas per què juga algun amic o familiar o ja portes anys seguint al club? No coneixes pas tot el que sap La prèvia de futbol. I estic d'acord amb què de futbol se'n veu poc sigui la categoria que sigui però al Vilafranca potser creu que se li pot exigir més,no té dret?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, doncs sí, m’ha sorprés desagradablement la intervenció d’en Joan Sayol al programa Esports 21. No perquè em sobtés el seu posicionament, sinò perquè ho fes públicament, fent servir el seu mitjà i sense dret a rèplica. Aquí al blog, almenys tothom pot dir-hi la seva, sempre i quan no es falti al respecte a ningú.
Després d’escoltar-lo, no sé que és el que he dit de dolent ho he escrit malament, perquè ha definit el partit d’una manera molt similar a la meva.
M’acusa de negativitzar el bon moment que atravessa l’equip. Tot el contrari! Destaco que feia vint anys que no hi havia un inici millor! Ell si que ha desaprofitat el programa d’avui perdent el temps en polèmiques que no porten enlloc en comptes de copsar les opinions dels protagonistes.
Després, m’ha semblat una falta de respecte, no només a mi sinò a altres companys dels mitjans que no podem anar a tots els desplaçaments (cadascú pels seus motius), dient que només es pot opinar si es presencia el partit en directe. I que si es vol saber la informació de primera mà que se li consulti a ell. Què passa, que té la veritat absoluta? Hi ha diferents maneres de veure un partit. I el més important, una cosa que se’n diu llibertat d’expressió. Et sóna? És clar, deu passar allò que diu aquell refrany castellà: “Dime con quien andas y te diré quien eres”. Perquè aquesta mena de croada envers la meva persona i el meu "hobby" (no sóc un professional, ni molt menys) ve instigada d’altres i altes esferes?
La veritat, no sé on radica el problema. En que ara hi ha més diversitat de mitjans (TV, Internet, Premsa, Ràdio,....) quan abans era quasi l’únic cobrint la informació del “Vila”? No ha de ser problema aixó. Cadascú que triï el que més li agradi. A més, llegeix el subtítol del blog: “Tot allò que vols saber i ningú t'explica sobre el Futbol Club Vilafranca”. Per això el vaig crear.
I finalment, si penses que tan malament ho faig o no t’agrada el meu tarannà, ets lliure de no llegir el blog. Jo et seguiré escoltant perquè et tinc gran admiració personal, perquè et tinc un gran respecte pels anys que portes fent el Vilafranca, i per damunt de tot perquè m’agrada la diversitat d’opinions (siguin més o menys avorrides les locucions, o estigui a favor o en contra).
Sense adonar-te’n m’has fet una publicitat del blog que riu-te de la que li va fer Eto’o a Caixa Penedès amb aquelles explosives declaracions.

Anònim ha dit...

Gràcies passió.
Efectivament, diverses condicions de caire familiar que no venen al cas impedeixen que pugui anar a tots els desplaçaments, però com sempre dic, l'important no és qui signa, és que es parli dels equips, dels diferents esports. Faig mes cróniques per El 3 de Vuit i no sempre puc veure els partits, però els clubs agraieixen que se'n parli.He fet futbol, basquet, motos, etc, etc.i no sempre he anat a tots els esdeveniments.
Fa 35 anys que faig la cronica del Vilafranca, ho he fet a 39ªC. de febre o en moments luctuosos, però mai he faltat i sempre he procurat informar. A la gent li agrada llegir coses del seu equip sense valorar si el que escriu ha anat a l'esdeveniment esportiu o no. Evidentment si hom veu el partit en treu aigua clara, mes que no pas si t'ho han d'explicar.
Ara veig que s'ha embolicat la troca i l'unic que desitjo és que Sayol i Previa s'ho parlin fora de blog, serà mes sencill d'aclarir conceptes.
Ah! i sempre amb bon rollo i mes en el mon de la premsa que cada dia som menys.

La prèvia ha dit...

Hola listo, més que cròniques (que ja tenim les dels diaris) procuro que siguin opinions, tot i que potser sí que a vegades esmento detalls del partit. A més, sempre dic el que penso (que no vol dir que tingui raó) perquè si fes el contrari, estaria faltant a la veritat i a tots els que seguiu aquest blog (entre els que t'incloc).

Anònim ha dit...

Voleu dir que no en feu un gra massa de tot això, millor que tinguem la setmana en pau i molta calma ja que el proper diumenge ens visita un gran i ja hi haurà prous problemes per superar un ex terçera, es una gran prova de foc i un gran resultat afavoreria molt al nostre equip, en difinitiva Visca el vilafranca i que tots estiguem ben units i amb cordialitat tot funcionarà molt més bé.
Gràcies.

Anònim ha dit...

a ver pasion, hace un tiempo que sigo al vilafranca, aunque no sea de alli! pero si quieres mas datos te doy el dni.... ja ja ja, es broma! yo solo digo, que con que fundamento uno puede hacer una cronica, hablar de un partido, comentar el nivel de juego de un equipo y juzgar al mismo, sin estar presente en la mitad de los partidos de toda la temporada!!!!! o no conocemos equipos que juegan con un sistema diferente en casa o fuera ????? no es tan dificil entender esto no crees? por si no se entiende te pondré otro ejemplo de los miles que puedo dar.... pregunté kien me podia hablar de Raventos, cuantas respuestas he tenido? 0. Que credibilidad tendrá un periodista, se llame como se llame, si no ve jugar a un jugador que a la fuerza tiene que nombrar en su cronica????? por lo que le dice Sayol? por lo que le dice su entrnador? o el presidente ? o su padre? depende de con quien hable, tendrá 4 valoraciones diferentes y por tanto engañará a sus lectores! que en principio lo que quieren saber es la opinión del que escribe y de nadie más, ok? y si no, que pongan el resultado y la crónica que ponga escrita e interpretada por pepito de opiniones de menganito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Otra cosa, yo no sé si previa sabe o no de historia, resultados y curiosidades varias, pero con que fundamento me dices que entiende mucho de futbol???? me lo puedes explicar????

una pregunta previa, si se puede, ya que en este blog parece todo el mundo muy susceptible.... podrías aclarar-me tus frases de mas abajo? ya que veo que hay guerra subterranea de la que no me entero y esto de tirar la piedra y esconder la mano......

“Dime con quien andas y te diré quien eres. Perquè aquesta mena de croada envers la meva persona ve instigada d’altres i altes esferes?"

muchas gracias

por cierto vicente, estamos de acuerdo todos juntos haremos mejores cosas, sabes si vendran los vilareds?

Anònim ha dit...

Caram! Guerres subterranies, interessos particulars, envejes de qui sap més sobre el Vila, qui viatja més amb l'equip, ruptura social, la junta demanant la unió, etc...! Em pensava que això només passava a Can Barça amb els "Cruyffistes" i "Nuñistes" o amb els "Laportistes" i "Sandristes". Aquí haurem de dir "Previstes" i "Sayolistes", o "Montserratistes"?
El que veig és que n'hi ha molts que tenen la pell molt fina.

Eiiii, una petició als responsables de megafonia: diumenge vinent al camp per a amenitzar el descans, en lloc de posar música no podrieu posar el programa del Sayol??? Així riuriem una estona i podriem sortir del camp dient "avui sí que hem disfrutat!" jijijijijijijiji.

Anònim ha dit...

Doncs jo sóc Prevista,jaja.
Diu les coses clares i no el que interessa que es digui, no es deixa influenciar per ningú. I si a algú no li agrada el que diu doncs que no ho llegeixi.
Bé, i com diu el Vicenç, a veure si diumenge es pot guanyar al Prat i posar-se líder i La prèvia fa un escrit sobre el Raventós,ok? Que jo sàpiga els escrits que fa la prèvia són generals i no entra a desgranar un per un a tots els jugadors sino que es que ho requereix l'ocasió com els 350 partits del Rafa, les parades del Marc,...
Salut i baixeu la tensió que el futbol només és un joc.

La prèvia ha dit...

Hola listo, només un parell de coses. No cal que et facis el despistat, que tots dos sabem del que parlo. Fes honor al teu nick i pensa una mica... I per acabar, qui ets tu per parlar de credibilitat, quan t'amagues sota un pseudònim? Per despistar potser?
I vil4fr4nqu1, ni guerres, ni envejes, ni bàndols oposats, ni res!!! Almenys per la meva part. Jo dono la meva opinió (particular) i cadascú que doni la seva, d'això es tracta.

La prèvia ha dit...

Ja es coneix l'àrbitre encarregat de dirigir el partit d'aquest diumenge amb el Prat. És el col·legiat Rengel Royo (Barcelona) famòs per haver-nos xiulat els dos darrers partits al camp del Cassà amb tota la polèmica que els va envoltar, ja coneguda per tots. A més, havia estat designat també pel partit davant el Cassà a casa i a última hora la FCF el va canviar (a petició d'un o dels dos clubs segons es va dir).
Tot i que l'únic partit que ha arbitrat aquesta temporada ha acabat amb victòria visitant, és un col·legiat amb uns números molt casolans. Dels 11 encontres dirigits la temporada passada, 7 van ser favorables a l'equip de casa, 4 van acabar amb empat i no hi va haver cap "2". Igualment, els precedents amb el Vilafranca demostren que el de fora mai ha guanyat. A veure com anirà...

Anònim ha dit...

Algú ha escoltat avui el programa del Sayol? Aquest avui és capaç d'haver rajat també del Sauleda per fer crònica sense haver anat al partit!
I a la web del club què li passa que encara no s'ha actualizat? Ai, se m'oblidava que el que digui el Sayol va a missa i no cal llegir ni escoltar res més.

Anònim ha dit...

i want to be without with me to be the same...

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, no sé ni per a que em molesto en contestar-te, perquè pel que veig, només busques més raons on ja no n'hi ha. Dir-te que avui no hi hagut prèvia del Sayol a Esports 14, ja que l'ha fet el Tito. Així que no sabem si hi ha algun lesionat o "tocat" ni com ha afrontat l'equip la setmana de cara al difícil partit de diumenge.
Per cert, he vist anunciat a "El Cargol" que ahir s'havia de jugar un triangular al Camp de l'Espirall entre el Vilafranca, Fundació i FB Espirall-Les Clotes. Algú en sap el resultat? Enlloc més s'havia publicat, oi? Ni avui a Ràdio Vila han dit res. (Suposo que era el famòs triangular que havia de jugar-se l'11 de setembre per a inaugurar la gespa).
Per acabar, algú pot traduïr aquest últim "post" en anglès? El meu anglès no és dolent del tot, però no entenc el significat de la frase.

Anònim ha dit...

estik fart d k us foteu am la previa

sino voleu llegir les critikas o la seva cronica comentan el partit n i entreu.

i pareu d provocar pk n teniu "lapoyo" de ningú sino us agrada us foteu o us calleu i yasta

merci per tot previa!
ian alguns com yo k valorem el teu treball fet,vagys o n als camps contraris.sgueix km fins ara!!

aniiMs

em de valorar la teva tasca km es deguda i respektarnos entre nosaltres
pk si sou dekips rivals n i tendrieu dret ni destar perki podulan

i diumenge tots al municipal vilafrankí
on espero k els tres punts es kedin al penedès!!!

Anònim ha dit...

diumengE us puk assegurar k asistiran els vILAREDS,enkara k em pok material po es el k hi ha,no hem tingut temps de agafar recarges...

Anònim ha dit...

Quin tostón avui al municipal,traient uns 10 minuts de la 1a part amb l'ocasio de capilla. El demés, bastant aburrit. Algú no està d'acord?