diumenge, 10 de febrer del 2008

Ai, ai, ai,... Calisay!

AD Prat 1 - FC Vilafranca 1
Si la FCF tinguès la decència i vergonya que no té, l'individu en qüestió que ha xiulat aquest matí al Municipal Sagnier d'El Prat hauria d'estar una bona temporada sense dirigir un partit de futbol (anava a dir que es dediquès a arbitrar alevins però, ben pensat, quina culpa en tenen els pobres nens?). I és que no és només l'espectacle d'avui; aquesta temporada ja l'ha "liat" més d'una vegada (com fa poc al camp del Guíxols) per no dir els famosos precedents amb el Vilafranca a Cassà. Un col·legiat que promitja vora una dotzena de targetes grogues i més d'una vermella per partit diu ben a les clares que o té un important desequilibri mental o bé que abans dels partits abusa en excés del Calisay fent honor així al famòs licor d'herbes de la seva vila (Arenys de Mar).
I mentre uns haurien d'estar de per vida a la nevera, el més calent és a l'aigüera. El punt sumat, vist com ha anat l'encontre, sap a glòria tot i que el Vilafranca ha fet un partit més pràctic que vistòs, amb poc futbol però, això sí, amb molt cor i treient l'orgull propi. Ara bé, dos empats consecutius han provocat que els màxims rivals directes (Cornellà i Amposta) aprofitin per consolidar les places d'ascens i el degà penedesenc es mantingui quart a la classificació, no gaire lluny d'ells, tot a l'espera de rebre diumenge vinent la visita d'un renascut Roda de Barà en ratxa (i amb l'ex-vilafranquí Faust a les seves files).

Gran Reserva: La lectura durant el partit que ha fet el tècnic Albert Viñas amb els canvis efectuats (treure del camp al quart d'hora a Sylla per evitar la seva expulsió, la inclusió de Castillejo per ajudar a mantenir més la pilota i el saber fer de Guzmán en lloc d'un Moral superat pel seu rival durant tot el partit).

Vi picat: L'expulsió de Marc Ramírez per protestar airadament quan només restava el xiulet final del col·legiat. Les conseqüències no les hem patit avui però podem patir-les diumenge on segurament hagi de debutar el jove i recent fitxat Jordi Boned.

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix... que després de les especulacions sobre la possible dimissió de Jordi Roche com a president de la FCF, Pere Montserrat tingui en ment tornar a optar a la "poltrona" del Carrer Sicília.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

h0la previa,em podries dir qui ha sigut el autor del gol del vilafranca?el jordi boned que esmentes,de quin ekip ve?i pensanu,si no assisteixen els vila-reds,el vilafranca no podria contractar a un grup de joves entre 20 i 25 anys,o gent mes petita,inclus els dels vila-reds?aixi tornaria l ambient al camp i assistiria molta mes gent,que n'opineu!?

La prèvia ha dit...

Hola anònim, el Vilafranca ha format amb:
Marc Ramírez; Moral (Guzmán), Óscar, Ricardo, Rafa; Álex Gaitán, Sylla (Juanje), Jarabo; Capilla, Vílchez i Parès (Castillejo).
TG: Óscar, Ricardo, Álex Gaitán, Sylla, Juanje, Jarabo, Capilla (2) i Albert Viñas (Entr.) (2). TV: Moral, Marc Ramírez, Capilla i Albert Viñas.
Gols: 1-0 (min. 60) i 1-1 Jarabo (p) (min. 68)
Ja ho veieu, recital de targetes del col·legiat Rengel Royo (10 grogues i 4 vermelles).

Pel que fa al porter Jordi Boned, prové del juvenil del SCR Peña Deportiva Santa Eulalia d'Eivissa. I segons s'havia comentat havia jugat amb la Selecció Balear Juvenil.

Anònim ha dit...

Habeu vist el Mundo Deportivo? Diu que vem jugar 23 minuts amb 9!
Ah! I aquest cop no firma el Sauleda! Aixos demostra ke es culpa dels redactos d oficina.

Anònim ha dit...

Dels analisis del diaris esportius us hi heu de fixar a mitges,cometen molts errors,pero menys que l´arbitratge d´ahir!!.
Amb aquest ja l´agafaré un dia jo per Arenys de mar.
Fixeu-vos que resalten una gran actuació de Marc Ramírez dient que va fer 6 aturades de merit, tampoc n´hi ha per tant ja que el partit no va tenir tantes ocasions clares com comenten, pero els interesa donar protagonisme al porter visitant per fer veure que el prat es un gran equip, que per cert, per mi no es mereixeria aquesta privilegiada posició.
Bona entrada al camp Sagnier amb aprop de 500 espectadors i un dia formidable de sol.
El resultat el donarem per bó.

Anònim ha dit...

jo voldria destacar o aclarir l´última jugada del partit quan en el minut 95 el Prat fa un saque de banda aprop del corner quan del mateix llençament fort la pilota arriba a l´area i fa un gran bot el davanter fa falta a Marc Ramírez i l´esferic toca directament la part de dalt del travasser.
i jo em pregunto si la pilota arriba a entrar dins la porteria sense haber-la tocat ningú i fent falta com es va comprobar al nostre porter dins l´area petita n´estic convençut que el poca vergonya aquell ves donat per gol vàlid i haguessim perdut el partit 2-1. Que n´opineu el resta de públic vilafranquí ??

Anònim ha dit...

M´en descuidava creieu que després de veure la targeta vermella directa pero que no en va fer massa esment a l´acte segons m´han informat, que en marc haurà de descansar una o dos setmanes per expulsió?

Anònim ha dit...

Bé, tampoc passa res per empatar a casa del lider i amb un menys, ara toca guanyar a casa amb el Roda Barà, on ha recalat en Faust. Per cert, està traspassat o cedit, i si està cedit té clausula de no poder jugar contra el Vila? Només faltaria que ens encolomés un gol!

Anònim ha dit...

tan ke critikeu la web del vila, mireu la del prat! encara tenen la cronica de la semana pasada i anuncien el partit del vila, aixos si, ja saben el resultat! jijijiji

Anònim ha dit...

Ostres prèvia, entre que surt el blog a la secció de webs d'El 3 de 8, i lo d'avui al programa del Sayol, et faràs famós i tot. Per cert, no aprofitis els meus comentaris per dir-ho a la ràdio, que lo del Faust ho he pensat jo primer!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, tens raó, però no havia llegit el teu comentari fins ara. De debó. Segurament deu estar cedit amb la idea que agafi minuts a la categoria i repescar-lo a final de temporada.
Es pot donar la curiositat que el partit de la primera volta el va jugar amb el Vilafranca i el de la segona el jugui amb el Roda Barà.

Anònim ha dit...

Previa veig que t´has deixat varies questions en contestar de les anteriors preguntes que t´han fet en el blog, mira mes amunt.
I del que heu dit a la tertulia sabia que dels anonims l´any que ve res de res, ja en parlarem si no us quedereu sols tu el Joan i en Sauleda.

Anònim ha dit...

Doncs lo de registrar-se em sembla correcte. Aixi cadascú té un nick i el que que no vulgui tenir el mateix doncs que es prengui la molèstia de registrar-se uns quants cops i buscar-se adreces de correu.

Anònim ha dit...

Sí, jo també ho trobo bé lo de registrar-se. I sinò, almenys que no es pugui signar com a "anònim", més que res perquè a l'hora de contestar a algú saps com dir-li i no "anònim de tal hora", "anònim de l'altra".

Anònim ha dit...

Ei!...que tal a tothom, tant sols dir-vos respecte a la qüestió dels niks i els anònims, mireu jo crec que és millor utilitzar un pseudònim (nik), doncs així tot i que pots preservar l’anonimat, farà que a l’hora de fer qualsevol referència i/o al•lusió sobre un tema o comentari, és més fàcil i entenedor per tots i a la vegada més àgil.
No cal que busqueu tres peus al gat, que no n’hi ha. I no seria una bona decisió deixar d’escriure al “blogg” per aquest motiu.
El dilluns, dins de “Les veus sàvies de Degà”, ho vaig voler comentar amb el Lluís com a responsable de “La Prèvia”, més que res perquè així endegues una iniciativa de donar nom als diferents participants, i fins i tot si us esmerceu un xic pot ser força divertit.
Apa, ara ja només és qüestió de fer volar una mica la imaginació.
Signat
Joan Sayol (Uff!)
Salut!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, crec que tant uff!, passio i vil4fr4nqu1 han argumentat perfectament la utilitat de que cadascú tingui un nick amb que opinar. Tot i que de moment es podrà opinar sense necessitat d'estar registrat, us encoratjo a tots els que vulgueu fer-ho ja mateix per tal que poc a poc sigui un fet habitual.
El procediment és tan senzill com anar una mica més avall on posa Inscriviu-vos aquí i seguir les pases corresponents. Només cal disposar d'un compte de correu electrònic i pensar en un nick i una contrassenya.
Canviant de tema, avui en el suplement FUTCAT a les pàgines centrals de Mundo Deportivo dediquen un reportatge al FC Vilafranca sobre les aspiracions de pujar a Tercera Divisió. Pels qui no hagueu pogut llegir la notícia us la deixo integrament:

EL VILAFRANCA APOSTA FORT AQUEST ANY
L'equip que ara dirigeix Albert Viñas busca el seu retorn a Tercera, categoria que perdé en la 1998/99

Amb l'arribada d'Albert Viñas a la banqueta, el Vilafranca ha realitzat un gran esforç per poder veure el seu equip a Tercera Divisió, categoria que va perdre en acabar la campanya 1998-99. Ara ocupa la quarta plaça a Primera Catalana, a dos punts del tercer, després d'estar durant 12 jornades invicte, amb vuit victòries i quatre empats.
El club del Penedès té a les seves files una sèrie de jugadors de primera línia, com ara Jarabo, Santi Castillejo, Sylla, Óscar Sánchez, Capilla, el porter Marc Ramíres i els últims a arribar, com són els casos del 'catedràtic' Rafa Vílchez, Ricardo i el 'rei del volant', Juanje, ja que una altra de les incorporacions, Albert Parés, no acaba d'adaptar-se i pot tenir les hores comptades a la plantilla.
Amb aquests futbolistes, a priori, el Vilafranca té quasi garantit l'ascens, sempre que es posi la granota de treball fins el final de temporada, ja que amb noms i bon currículum no es guanyen partits, però sí amb treball i entrega.
L'entrenador Albert Viñas està plenament identificat amb aquest nou projecte que ha de portar el Vilafranca, amb permís del Prat, el Cornellà i l'Amposta, a la categoria nacional.


També informa del pol·lèmic arbitratge de diumenge passat i de les queixes de Pere Montserrat. Diu així:

Malestar amb l'àrbitre
Els directius, tècnics i jugadors del Vilafranca estaven molt emprenyats amb el col·legiat Rubén Rengel Royo per la seva actuació a l'últim partit contra el Prat. El president, Pere Montserrat, ja ho havia avisat: "Durant la setmana, em vaig posar en contacte amb el màxim mandatari del Comitè Tècnic d'Àrbitres, César Ochoa Díez, i li vaig dir que fa temps que Rengel Royo venia per nosaltres, perquè tractès de canviar la designació. Ochoa em va respondre que estigués tranquil i em va donar una sèrie d'explicacions que, en principi, em van fer donar-li un vot de confiança. Però després del que va passar diumenge, jo ja no sé què pensar.
Des del xiulet inicial, Rengel va demostrar que ens té mania i va intentar, a les primeres de canvi, expulsar Sylla. Després va enviar al carrer Capilla, Moral i al nostre tècnic. Ens va cosir a targetes. Penso que el tema arbitral comença a ser molt greu.

Anònim ha dit...

n vegys am el tema arbitratge..
aveura k tal en faust

on venen els famosos rasca rascaa?

Anònim ha dit...

Modelo 1904
Els redactors de les cróniques del dilluns, normalment son els de l'equip que juga a casa i per aixó no la signava jo. També he de dir que en ocasions el que escriu la crónica que passem per telefon els diumenges al vespre, poden arribar a canviar alguan cosa com ja m'he trobat alguna vegada, però en contades ocasions. El que si succeeix és que en moltes de les croniques que llegeixo del Vilafranca a camp contrari, em sembla que em parlen d'un altre partit. desconec si passa el mateix quan els altres llegeixen la crónica signada per mi.

Anònim ha dit...

Tant sols un petit apuntament per donar, i dono fe, que tant de bo totes les cròniques tinguessin la objectivitat i bon criteri com les que firma el company i amic Pep Sauleda. Tingueu per segur que aquest fet i aquesta actitud de vegades li han portat més d’un problema i més d’un disgust...no tothom sap entendre que per damunt de tot ha de prevaldre la veritat, en detriment de regalar l’oïda o la vista; no sempre agraden les veritats. Un sempre està sotmès a fer valoracions personals, però també és veritat que la millor diagnosi de tranquil•litat és no tenir remordiments.
Sí, sí que és veritat, que hi ha cròniques que et fan sentir vergonya aliena al llegir-les i comprovar que no tothom utilitza “la màxima” que hi té que haver d’objectivitat i “cordura” alhora d’escriure, doncs no tot s’hi val en aquest món de la comunicació.
Salut!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, abans que res corroborar la darrera opinió d'en uff! sobre les cròniques d'en Pep Sauleda.
Al que anava. Ja s'han fet públiques les sancions d'aquesta setmana a 1a Catalana. I el que ningú volia escoltar s'ha complert. Tant Marc Ramírez com Rafa Moral han estat sancionats amb 1 partit cadascú.
Al primer segons l'article 338f: Hom sancionarà amb suspensió d'un a tres partits o per un període de fins un mes: el fet de protestar de forma ostensible o insistent a l'àrbitre o als jutges de línia, sempre que no constitueixi falta més greu. I al segon per l'article 338c: Hom sancionarà amb suspensió d'un a tres partits o per un període de fins un mes: el fet d'adreçar-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o amb actituds injurioses o de menyspreu, sempre que l'acció no constitueixi falta més greu.
Per tant, si no és que s'apel·la per part del club aquesta decisió tot fa pensar que Jordi Boned debutarà sota els pals de la porteria vilafranquina diumenge vinent davant el Roda de Barà.

Anònim ha dit...

Jo crec que en Marc s´hauria de controlar els nervis ja que diumenge amb la seva baixa pot influir molt.
Esperem guanyar i remontar el vol. un empat mes podria el Vila despenjar-se del tot.
els altres no punxen i no perdonen.

Anònim ha dit...

Una pregunta: el club ke no ha recurrit la sanció? o es ke si no habes fet el recurs li haguesim caigut mes partits?

Per cert prèvia, ke has tocat algo de lo dels usuaris, ke sem veu diferent?

Anònim ha dit...

Home si havia de debutar el porter nou, millor que ho faci amb un dèbil que amb un dels bons. Primerament perquè li faran menys perill i després perquè així l'equip voldrà ajudar-lo i no es relaxaran. No fos cas que pasés com el dia del Guíxols, que vam arriscar en defensa i casi ho paguem, sort del gol de Juanje!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, a falta de confirmació oficial, és més que probable que en l'entrenament d'aquest vespre, des del club se li comuniqui al davanter Albert Parès que no es compten amb els seus serveis pel que queda de temporada, concedint-li així la baixa federativa.
És evident, que el rendiment que ha ofert no ha estat a l'alçada del que s'esperava d'un jugador provinent de categoria superior i que segurament tenia una de les fitxes més elevades de la plantilla. (Recordo que la marxa de Condis se'ns va "vendre" com una manera d'equilibrar el pressupost degut a les noves incorporacions).

Anònim ha dit...

hola prèvia, magradaria saber, qui us va vendre la marxa del condis com una manera dequilibrar el pressupost, senten pel que dius, que va ser la versió oficial del club, oi? es que no ho akabo dentendre. gracies.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, més informació sobre l'assumpte Parès. Sembla ser que se li ha proposat al jugador unes noves condicions supeditades a una millora en el rendiment. És a dir, per entendre-ho, que se li rebaixaran els emoluments a percebre pactats inicialment i se'l mantindrà en l'equip sempre i quan la seva aportació sigui millor que fins ara. El jugador ha demanat el seu temps per valorar l'oferta i el club està a l'espera de la seva decisió (que podria prendre's molt aviat, o fins i tot demà mateix).
Pel que fa al tema de les sancions de Marc Ramírez i Moral, el club ha decidit recòrrer les dues i ara el Comitè haurà de decidir si: mantè lés sancions imposades, si accepta el recurs o bé otorga la suspensió cautelar (amb el qual, podria donar-se el fet que puguessin jugar diumenge davant el Roda Barà i en cas de desestimar el recurs presentat, la setmana vinent no puguessin jugar al camp del Poble Sec). La veritat, posats a perdre'l per un partit, a priori, sembla més fàcil el d'aquesta setmana a casa que el de diuemnge vinent a La Satàlia, però en el món del futbol ja se sap...
Per acabar anònim, no sé si és la versió oficial del club o no, però en l’entrevista de fa dos dilluns a Esports 21, en Sergi Condis va argumentar aquest fet com a la raó principal de la seva marxa de l'entitat.