diumenge, 24 de febrer del 2008

Un Vilafranca de "dretes"

UE Poble Sec 0 - FC Vilafranca 0
I és que durant molts minuts, a rel de la lesió de Rafa Vílchez (greu, però menys del que es pensava en un principi), els onze jugadors que hi havia damunt el terreny de joc eren tots dretans. Per tant, amb Juanje a la banqueta (ha sortit al tram final) i Rafita a la graderia (lesionat), el míster ha hagut d'improvisar un equip sense cap esquerrà pur. A tot això, Condis fent de les seves a l'Olesa i Parès desaparegut en combat. Qui els entengui que els compri...
El que està clar, és que els partits costen molt de guanyar, fins i tot als equips de dalt, i que es solen decidir en jugades puntuals o petits detalls. Detalls, com saber mantenir el cap fred dins del camp. Cosa que Capilla no sembla acabar d'entendre i ha tornat a ser expulsat de nou. Avui, per protestar primer i simular desprès. I fa quinze dies al Prat per tres quarts del mateix, i l'any passat a Vilassar de Mar, Gramenet, Granollers,... Convindria agafar els jugadors i mentalitzar-los que està bé jugar amb ímpetu, coratge i empenta però, alhora, mantenir la calma.
Tot i això, l'equip ha estat seriòs i concentrat en un camp difícil per tot el que l'envolta: les reduïdes dimensions, la superfície del terreny de joc (terra), un rival incòmode,... Per cert, digne de veure el camp de La Satàlia. Sembla mentida que en ple segle XXI, encara hi hagi camps com aquest. Sense marcador, amb les graderies caient-se a trossos, porteries rovellades,... Tot, a tocar de la Barcelona Olímpica i moderna que ens volen vendre.
I per acabar, una anècdota. Ja fa dues setmanes seguides que l'àrbitre designat en un principi per a dirigir el partit es posa malalt i l'ha de substituïr un altre. Un consell pel de la setmana vinent: Ana, abriga't que encara fa fresca als matins. No te'ns encostipis... que diumenge has de complir amb el teu deure al Municipal.

Gran Reserva: La recuperació de Fran (després de cinc partits absent) qui ha quallat un gran partit en una demarcació no habitual per a ell. El millor del partit però, sens dubte algun, ha estat en Sylla. Colossal!

Vi picat: Que el Poble Sec es "despenjès" amb demanar una quantitat de diners a canvi, després d'una trucada de Vilafranca TV per tal d'enregistrar el partit i emetre'n un resum durant la setmana. Fins a quin punt és legal això?

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix... que el procediment per determinar el guanyador del cotxe dels "rasca-rasca" serà com la curiosa iniciativa de la "caca de la vaca" que ha causat gran expectació al poble gallec d'Amoeiro.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja podrien haver anat ahir a Vilanova a gravar el derbi d'hoquei patins si no tenen material per passar a la tele.
Com a minim no s'ha perdut, un camp dificil, una parada menys pel somni. A fer-se forts a casa!

Anònim ha dit...

Ostres pensava qye avui seria el primer en escriure però se m'han avançat.
Bé, ja tornem a anar quarts he vist! a veure si ens fem forts a casa, i a fora si com a mínim empatem crec que pujarem.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, evidentment si guanyem els partits que queden a casa i empatem els de fora pujarem amb quasi tota seguretat (acabaríem la lliga amb 74 punts!). El que em fa por és que, amb lo igualat que està la zona alta, el goal-average decideixi les places d'ascens. Amb el Prat tot i tenir-lo empatat el perdem pel goal-average general. Amb l'Amposta vam perdre a casa 0-2 i amb el Cornella empatarem 1-1. En tots dos casos hem de rendir visita al seu estadi.
Queda molt encara, i s'ha de plantejar anar partit a partit sense mirar més enllà.

Anònim ha dit...

uyyyyy, encara queden dotze jornades per la conclusió de la lliga i ja mirem els gols-average, tranquils que segurament ja ho haurem decidit abans i el Vila pujarà amb autoritat abans de les tres últimes jornades.
Pero el que es veu clar es que aquest any nomès en pujaran tres de sols, no com l´any passat que en van arribar a pujar fins a set equips. Força Vila.i diumenge dius que ens arbitra la Dona, ay caray sense Calisayn quina barreja m´es explosiva, no em fa gens de gràcia l´anna aquesta, de quin poble es?

Anònim ha dit...

L'any passat si no m'equivoco en van pujar 5. Cassà, Manlleu, Igualada, Banyoles i Pobla de Mafumet. Això, peruq e van baixar dos catalans de 2b, i van pujar 3 de tercera. Això és molt probable que pugi passar aquest any també. Jo crec que 4 pujaran. Pero sens dupte a quedar entre els 3 primers!

Anònim ha dit...

He sentit que s'ha lesionat el Vilchez, se li donarà una nova oportunitat al Parés? Es fitxarà a algú ara?

La prèvia ha dit...

Hola passio, segons s'ha comentat a la tertúlia "Les veus sàbies del degà penedesenc", Vílchez té un esquinç de primer grau en el turmell esquerre. Tot i que un dels contertulians, en Jordi Pujol, ha apuntat la possibilitat que tinguès una petita fisura al peronè, el que suposaria quasi l'adeu a la temporada. Esperem que el període de baixa no vagi més enllà d'un mes o mes i mig i disposar d'ell en el tram final de lliga.
Parès? Ahir ja no va anar convocat. I la setmana passada tampoc va jugar ni un minut. Més clar...
No crec que es fitxi a ningú més. Vaja, seria una sorpresa perquè el sotspresident ha confirmat que el pressupost està desequilibrat respecte a l'inici de temporada. Per fitxar algú haurien de donar la baixa a un altre jugador.
Respecte als comentaris d'altres bloggers sobre el número d'equips que pujaran aquest any, jo també soc de la opinió que només en seràn tres. I que serà difícil estar en un d'aquests llocs.
El que està clar, és que queda menys d'un terç de campionat, i comença a decidir-se la lliga. Tot i el que pugui semblar, la FE Figueres serà un rival incòmode diumenge vinent (recordem Palafrugell, Guíxols o Roda Barà sense anar més lluny). I després... Amposta, Tàrrega, Montañesa i Badalona B. Quatre partits complicadíssims i que són les úniques derrotes d'aquesta temporada.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, diumenge hi ha partit al Municipal. Des de fa uns dies, la notícia de la prohibició de regar la gespa dels camps de futbol està en boca de tots. A futbolcatalunya.com, he trobat el següent article:

PROHIBIT REGAR LES GESPES DELS CAMPS
La Generalitat ha advertit ja als ajuntaments

"Era una decisió que s'havia de prendre més tard o més d'hora i ja ha arribat. La Generalitat de Catalunya s'ha vist obligada a comunicar els ajuntaments catalans la prohibició de regar els camps de futbol, més concretament els de gespa artificial, una de les iniciatives més publicitades per la Federació Catalana de Futbol des que Jordi Roche va accedir al càrrec de president. Els diferents consistoris del Principat han seguit el conducte oficial i han transmés a molts directius de clubs l'ordre de la Generalitat davant la greu situació que la sequera ha provocat al nostre país.
Dies enrera ja es podia llegir al diari '20 Minutos' un interessant article sota el títol 'Comencen les restriccions d'aigua per la sequera'. En aquest article es deia que "Barcelona ja no rega ni neteja carrers des d' ahir amb aigua potable, igual que aniran fent progresivament més de 400 municipis catalans, especialment de l'àrea metropolitana".
Davant la gravetat de la situació i els riscos que pot suposar jugar a futbol a terrenys de joc de gespa artificial totalment secs -hi ha possibilitat de lesions si la gespa no es mulla-,..."


A mi em venen al cap varies reflexions:
Existeix o augmenta el risc de lesions pels futbolistes?
Quedarà perjudicada la gespa fins el punt de deteriorar-se més de l'habitual?
S'aturaran els projectes que hi havia previstos a molts camps de la nostra comarca? (Sant Cugat, Sant Quintí, Monjos,...)


Què en penseu de tot plegat?

Anònim ha dit...

No recordo quants anys pot fer però en alguna ocasió es va dir que a manca d'aigua a Vilafranca es podian regar les instal.acions esportives amb aigua provinent de la depuradora, es tracta de que un cop les aigües residuals tractades, es puguin aprofitar per regar. També recordo que en alguna epoca que es va fer una prova d'utilitzar les aigües residuals depurades, feien una mica d'olor especial.
Recordeu aquest tema, o millor, algú ens pot dir si encara fora possible això?

Anònim ha dit...

Què dius "previa"? Llavors jo em pregunto: si els ajuntaments no reguen els camps, faran el mateix per exemple a Montjuïc on el Camp es Municipal?
Es farà distinció amb ciutadans de primera i de tercera?
Perquè els camps de propietat privada com el Camp Nou poden fer el que vulguin, no?
Pel que entenc només és llavors en gespa artificial, o també en natural?

Anònim ha dit...

quanys anys sa estat jugan a terra i ningu sens a lesionat..si son jugadors per jugar a la satalia i aguantar un primera catalana crec que de moment n pasara res perque no es reguin aquets dies..ahir va ploure..
es va mullar..algu es va lesionar?
mancansa daigua..pedoneu pero en joan laporta deixara k n es regui el camp nou?

La prèvia ha dit...

Hola j.sauleda, no recordo lo de les aigües residuals que comentes. Però fa un parell de dilluns, a la tertúlia final d'Esports 21, van tractar el tema i l'Antoni Vicente Cebrián va comentar algo del tractament de les "aigues grises". No sé si és al que et refereixes.
Home vil4fr4nqu1, posaria la mà al foc que dissabte es regarà Montjuïch abans de l'Espanyol-València. En el que tens raò és si igualment es farà amb la Verneda, Feliu i Codina, Nou Sardenya,... i altres camps de la ciutat comtal. Perquè les restriccions serà per tots sense distincions suposo...
I per acabar, basshunter, és clar que hem jugat a terra durant molts anys. Però no és el mateix que jugar sobre la gespa artificial seca. Em dóna la impressió que és fàcil que els jugadors es quedin clavats i puguin patir alguna lesió. No ho sé. Algun jugador, entrenador,... o coneixedor potser ens ho aclareix.

Anònim ha dit...

Home, dons si sa de jugar en terra anem al camp del costat de practicas com els peruanus.
Per sert que pintava el Cirera a la tartulia? si no savia ni ki era el Jordi Pujol que li va dir Presi!

Anònim ha dit...

Hola amics, pel que fa al tema de l’aigua, realment és força complex doncs per un costat és ben cert que hi ha una sequera galopant i s’han de prendre mesures per tal d’apaivagar la despesa d’aquest bé preuat i necessari com és l’aigua.
Jo particularment crec que em ser primmirats donada aquesta situació d’excepcionalitat (espero) i fer mans i mànigues per tal de gastar-ne el mínim possible, ara bé, estaria d’acord en que es montes una estratègia d’estalvi, per exemple reduint el cabdal i durada de funcionament dels aspersors, aplicant a les boques dels mateixos aspersors filtres airejadors, saber separar i distingir quan és un entrenament o un partit oficial...més que res ho dic perquè la gespa artificial eixuta, és tant dolenta pels jugadors com per la conservació de les qualitats i prestacions per les quals s’utilitzen...en fi espero que aquesta situació es resolgui el més aviat possible. Ah!, per cert, mai s’han d’utilitzar aigües grises o que no estiguin controlades sanitàriament, doncs, està clar que qualsevol lesió amb ferida oberta podria resultar imprevisiblement perillosa...molt perillosa per al lesionat!
També vull trencar una llança en favor de l’Enrique Cirera, un gran coneixedor des de fa molts anys d’aquestes categories regionals, territorials i demés categories, fins i tot, més superiors.
Pel que fa al coneixement de la junta directiva, en puc donar fe que sap molt bé qui és el “Presi” i qui és el Jordi Pujol, no en va hi a parlat en més d’una ocasió i per cert que han estat temes molt interessants com per enriquir d’allò més una tertúlia de “les veus sàvies...”. Per cert, si hi ha algú que quelcom a dir del “Vila” i vol participar a la tertúlia, ara i des d’aquesta finestra d’opinió està convidat, només s’ha de donar a conèixer. Apa siau...
Salut!

Anònim ha dit...

has convidat mai al Sr. Cirera a les Veus sàvies? seria interessant que hi anes el delegat del POBLE SEC i parlès del Vilafranca, on viu aquest senyor??
Ahh notícia d´ahir en FOFANA ha firmat pel líder de segona regional: Sant Pere de Riudebitlles,debuta diumenge.

La prèvia ha dit...

Hola satèlit, en quin món vius? S'està parlant de la intervenció de l'Enrique Cirera a les "veus sàvies" i tu ens surts amb aquestes... Per cert, m'apunto al comentari de l'uff! i trenco també una llança en favor de l'amic Enrique. És un pou de sabiduria del futbol regional. Tant pots parlar amb ell de 1a Catalana com de Tercera Regional. Coneix infinitat de jugadors, anècdotes, històries,... Un crack del món del futbol, i un plaer escoltar-lo cada dilluns a Ràdio Vilafranca.

Anònim ha dit...

satèlit, realment aquest nom t'escau, ja que estàs en òrbita!!!!
per cert, basshunter i Vilafranquí: no hi ha clubs de primera ni de tercera, ni pobles de primera ni tercera, el que si que hi ha són més o menys recursos. El Camp Nou, ja fa molt de temps que rega amb aigua depurada, fa molt temps que recicla l'aigua que utilitzai no rega amb aigua potable. Vilafranca com molts d'altres pobles no té aquestes instal.lacions. Les instal.lacions de terra, tipus patatal de la satàlia, també es reguen amb aigua, o us penseu que els camps de terra no es reguen? si no ho féssin serien camp de sorra i pols! i a nivell mèdic, relament és més perillós jugar amb un camp de gespa sec que en un camp de terra sec.
El que si que és veritat i fa bastanta caguera, és que els que manen, no hagin pres solucions abans que`passés tot això, perquè de sequera fa molt de temps que n'hi ha, per tant al vi picat i posaria els inútils dels polítics que només preveuen les solucions quan el problema ja ens ha atacat de ple.

Anònim ha dit...

Perdoneu pero aquest dilluns no vaig poder escoltar el programa de radio vila les veus sàbies, així que no podia saber si havia participat el Sr. Cirera en la tertulia, quina llàtima m´haguès agradat escoltar-lo pel comentari que va fer del matx entre el Poble Sec i el Vilafranca, per cert vaig preguntar on viu aquest Senyor?? Es vilafranquí?

Anònim ha dit...

es del barri del CARMEL pero desde fa tres anys , resideix a la nostra comarca, actualment viu al municipi de Subirats

Anònim ha dit...

Concretament al municipi de Sant Pau d'Ordal.
Salut

Anònim ha dit...

No sé si heu llegit la noticia, però a Badalona hi ha una fuita en una canonada que abasteix a Barcelona en la que es perden diàriament 432.000 litres (equivalent al consum de 2.000 llars) segons la Consellera de Medi Ambient de la localitat, mentre que des de la Generalitat s'assegura que només són 216.000 (menys mal!). El problema és que aquest problema s'arrossega des de fa tres anys i encara no s'ha arreglat i la companyia Aigües Ter Llobregat calcula un any per a arreglar-ho. Afortunadament ara diuen que aprofitaran aquesta aigua per a regar parcs i netejar carrers però i la perduda fins ara? O sigui que mentre els polítics ens demanen moderació ells són incapaços de fer cumplir a una empresa l'estalvi d'aigua. Sort que els socis de govern són ecologistes!

Anònim ha dit...

Hola satèlit, entenc que no pudesis escoltar la tertulia, pero xaval ke ho deia yo ke habia parlat el tal cirera. Ah! i ke t'importa on viu aket sr? ke vols nar casa seva?
i tu vilafranqui, ke ens estas fent propaganda elecotral? com si no fesin prou!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, ja veig que el tema estrella aquesta setmana esta sent les restriccions d'aigua a l'hora de regar. Veurem si es rega o no diumenge abans del partit davant la FE Figueres. Algú des del club podria dir-nos si han rebut alguna notificació per part de l'Ajuntament de Vilafranca, FCF, Generalitat,... o qui correspongui?
Pel que fa al tema esportiu, suposo que demà en Joan Sayol ens informarà, a la prèvia que fa cada divendres a Esports 14, de les novetats a l'equip per a diumenge. S'hauràn recuperat Rafita i Guzmán? Juanje i Capilla estaran al 100% de les seves condicions físiques? Qui jugarà per Vílchez a l'esquerra? I Parès?... Si algú s'atreveix a fer el "seu" equip, pot publicar-lo aquí al blog a mena de "porra".

La prèvia ha dit...

Doncs no, ni Rafita ni Guzmán estaran a punt per diumenge. Vílchez també serà baixa, aquesta ja coneguda, degut a l'esquinç de turmell que el mantindrà lluny dels terrenys mínim 4 o 5 setmanes.
Així doncs, un possible onze titular (o el que jo faria) seria:
Marc Ramírez; Fran, Óscar, Ricardo, Álex Gaitán; Sylla, Jarabo, Juanje; Eloi, Capilla i Medina.