diumenge, 30 de març del 2008

Passivitat o passotisme?

CF Montañesa 2 - FC Vilafranca 1
Com aquell conegut acudit, on la tanca defensiva dels jugadors del Lepe es giren de cara a porteria per a contemplar com entra el gol, doncs igual ha quedat la defensa vilafranquina, impotent, veient com en cinc minuts (abans del descans) la Montañesa encarrilava el partit en dos còrners llançats magistralment de forma estudiada.
És significatiu que els dos partits davant l'equip de Nou Barris s'hagin saldat amb derrota. El que indica que aquest tipus de rival (lluitador, incòmode,...) no se li dóna bé al degà penedesenc que, en ocasions, pateix d'una indolència preocupant per part d'alguns jugadors. I és que no vull fer-me pesat, però la "pel·lícula" del final de temporada passat m'ha vingut al cap de nou. És l'hora que l'equip em demostri varies coses. Primer, que vol i pot aspirar a pujar. Segon, que sap aguantar la pressió d'estar en els llocs d'ascens, sabent a més que a tots els camps t'esperen amb més ganes si cal. I tercer, que qui surti a jugar sigui perque està en plenes condicions físiques i ho donarà tot dins del camp. Tinc la sensació que arribem molt justets de força al tram final, i que l'edat no perdona a alguns jugadors els quals els partits se'ls fan molt llargs.
No voldria acabar sense deixar una reflexió. Vist el partidàs del central de la Montañesa (Edu Aljama) i comparant-lo amb Ricardo, em pregunto: no es tenen controlats aquest tipus de jugadors, que de ben segur cobrarien menys i vindrien encantats a un equip amb aspiracions? Cal anar sempre cap a València o Múrcia a fitxar?.

Gran Reserva: Que, tot i que sigui per una pèssima ratxa de resultats del Prat (4 dels darrers 24 punts possibles), seguim entre els tres primers llocs que garantitzen l'ascens a 3a Divisió.

Vi picat: Que el míster vilafranquí s'obstini (a lo Cruyff amb Lineker) en posar el davanter centre d'extrem enganxat a la línia de banda, treient-li les seves millors virtuts. Ja va passar en el seu dia amb Parés i avui amb Risueño.

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix... que la directiva del Fram de Noruega quedès captivada per la idea del "rasca-rasca" i vulgui comercialitzar-la al seu país amb el nom de "skrapt-skrapt".

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Tranquil prèvia que amb els partits de casa n'hi ha prou i el Prat no guanya ni a les caniques i el Tàrrega no vol pujar.A més, no se si eren 16 o 17 jornades pero ja tocava perdre.
Si es guanya al Badalona B es farà un pas més cap a 3a.
Una proposta, donat que tenim "ojeadores" per tot arreu, perquè no fitxem aquell jugador del Fram que feia les sacades de banda fent la voltereta?Ens pot anar bé en partits igualats i on es requereixi de penjar pilotes.

Anònim ha dit...

El Parej ej como el Ronaldiño, siempre se dejia ke era él el culpable, y ahora que no ejtan se ve que loj culpablej son otroj!

Anònim ha dit...

Ademaj ayer ya metio un chicharro con el Olot! Me juego mij doj güevoj a que marca maj golej que Cajtillejo hajta final de temporada!

Anònim ha dit...

Hola "pepebono" per començar, si tant t'agrada el "Parej" bé podries haver-lo defensat quan aquí se'l criticava. Sempre de la vida en el futbol els millors són els que no juguen, d'aquí a voler treure'n responsabilitat al fiasco que va ser Parés hi ha un abisme, si no estem més amunt en part és per ell i per últim, dir que ahir va marcar i farà més gols que el Castillejo... però en quin món vius? l'Olot juga a 1ª Regional, no comparis amb la 1ª Catalana i després dius Castillejo, clar! si aquest per molt bo que fos en la seva època, s'ha de reconeixer que té poca corda, inclus el Viñas va reconèixer que és jugador per només segones parts!

Anònim ha dit...

Previa com sta i com anat la intervensio del dit del porter del FRAM LARVIK , el Sr. JOHANSEN......respecte al Vila, trankis k aquet any no sens escapara.....i a mes , recordo k tindren el soport del Vila Reds..oe oe oe oe ......

Anònim ha dit...

Be vilareds asperu ke si ke vingeu, ke tambeu veu dir ke vindrieu pasat karnaval i encara sus aspera. Abeure si akesta derrota no pruvoca un bache com el del Prat.

modelo1904

Anònim ha dit...

m0del0,tranquil que tant siguem poks com molts assistirem igualment...intentarem escalfar l ambient amb coses extres,comprades per n0saltres xk veieu el que fem x el vilafranca...endavant vila a 3a

La prèvia ha dit...

Hola pepebono, t'accepto la juguesca. Estic convençut que en Santi Castillejo farà més gols que l'Albert Parès (i això que no es pot comparar la 1a Catalana amb la 1a Regional, com bé deia el vil4fr4nqu1). I és més, crec que en Castillejo serà, amb els seus gols, l'home clau per tal d'assolir l'ascens.
Pel que fa a la lesió del porter noruec, que preguntava l'anònim, tranquil que l'operació ha anat bé i no li quedaran seqüeles ni haurà de deixar el futbol. Deu n'hi do amb la conyeta...

Anònim ha dit...

la previa,el teu n0m es j0rdi puj0l?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, no sé si ahir vau poder escoltar la tertúlia de "Les veus savies del degà penedesenc", on en Josep Maria Batet es va fer ressò de la mort del soci nº3 de l'entitat, en Pere Torrents Grasses, gran seguidor del club fins que la salut li va permetre.
Malhauradament, no és l'única notícia luctuosa relacionada amb el FC Vilafranca, ja que ahir a última hora es va conèixer la mort inesperada del pare de l'exjugador vilafranquí Isaac Pujante, molt conegut entre la gent de futbol de la comarca i que sempre que podia "s'escapava" al Municipal per seguir les evolucions del degà penedesenc.
Des del blog, expressar el més sincer condol a l'amic Isaac i la seva familia. De la mateixa manera, donar el pésam a la vídua i familiars d'en Pere Torrents. D.E.P.
Per desgràcia, portem una ratxa en aquest aspecte que dèu n'hi do.

PD: Avui, tot pensant, recordava (quan jo pertanyia llavors a la Junta Directiva) el primer contacte amb el Jesús per tal que el seu fill fitxès pel Vilafranca. Va ser l'estiu de 2001, en un amistòs de pretemporada a Sitges, i estava molt il·lusionat en què l'Isaac puguès jugar i triomfar en un club de la categoria i la història del degà penedesenc.
La vida (o la mort) s'ha endut un gran amic i un bon seguidor del Vilafranca, però em deixa el gran record de la seva amistat. Ànims Isaac, estem pel que faci falta.

La prèvia ha dit...

Ah anònim, vas errat. En Jordi Pujol és el sotspresident i màxim responsable de l'àrea econòmica del club.

Anònim ha dit...

Jo com a membre de la junta directiva del F.C. Vilafranca voldria donar el condol a les dues famílies per tal llastimosa perdua.
Les famíles Torrents i Pujante estaran sempre en el record del club, al cel siguin.
Que descansin en pau.

Anònim ha dit...

També voldria precisar que el proper diumenge estaran a la venta en nous abonaments pels 4 darrers partits de la temporada: BadalonaB, Tortosa, Sant Cristobal i Perelada. Al PREU de 25 euros fent un estalvi de 15 euros amb el preu habitual de l´entrada.
Esperem que tingui força resposta la nova i darrera iniciativa per aug,mentar el públic al municipal i així poder animar força l´equip dels nostres colors, el del NOSTRE poble, tandebó es fagi força ressó i el boca-boca dongui els seus fruits.
Merci.
I VISCA EL VILAFRANCA.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers i en concret al vicenç (asidu al blog i membre de la Junta). Entenc que mantenir un web al dia, amb continguts renovats, informació fresca, etc... porta molta feina i si no hi ha una persona que s'hi dediqui en "cor i ànima" mai serà prou bo. Però d'aquí, a que el web oficial tingui errades com la d'aquesta setmana per exemple... Diu que el 2-1 el va fer Eloi i al peu de foto diu textualment: El gol d'Eloi no va servir per evitar la primera derrota en 17 jornades. Entenc que qui fa la crònica no hagi pogut anar al desplaçament (perquè tothom tenim la nostra vida i compromisos). D'acord. Però contrasta la informació o agafa-la de primera mà!!! Que més fàcil que consultar-li al delegat per exemple (en Pepe Fos)? Doncs no, anem a l'Sport o Mundo Deportivo de torn i fem un Ctrl+C i Ctrl+V. I si el cronista de fora la pifia, nosaltres també.
Són detalls que s'haurien de cuidar, sinò després no és estrany que la gent no el voti en una enquesta sobre els millors webs de 1a Catalana.

Anònim ha dit...

El meu sincer condol a l'Isaac, amb qui vaig jugar a Vilafranca, per la mort del seu pare Jesús, un gran amant del futbol que ens feia disfrutar molt dels seus comentaris i anècdotes
Descansa en pau amic!

Anònim ha dit...

Ostres "prèvia" em deixes de pedra amb això del pare del Pujante.
Era un home molt extrovertit, crec que no hi ha ningú dels habituals al camp que no hagués parlat alguna vegada amb ell. De veritat que se'l trobarà a faltar. Des d'aquí el condol a les famílies Pujante i Torrents.

Anònim ha dit...

pobre RICARDO, l´heu presa amb ell!!!sempre teniu a punt la lupa per mirar algun error seu, tampoc ho fa tan malament i pot ser un bon reforç de cara a l´any vinent,i així començarà la temporada desde bon principi,i això es molt important per un jugador.