diumenge, 16 de març del 2008

Pólvora valenciana

FC Vilafranca 3 - UE Tàrrega 1
El debut somniat per tot futbolista. Victòria i gol (amb dedicatòria inclosa, que m'agradaria que algú que ho sabès me l'expliquès, perquè no he entès el perquè de posar-se aquell gorro que duia amagat dins la mitgeta). A més, Jonathan Risueño ha marcat, diria jo, en la única pilota que ha tocat en el temps que ha estat damunt del terreny de joc.
L'explosió dins l'equip del davanter valencià, en una setmana a cavall entre les Falles i la Setmana Santa, pot suposar l'adèu de Parès (qui avui ha patit la seva particular penitència veient el partit des de la banqueta i sense jugar ni un minut). Sembla mentida com pot influïr en un jugador el fet d'entrar a l'equip amb bon peu o no. Perquè em nego a pensar que Parès, amb els gols que ha marcat en els seus anteriors anys a Tercera, tingui el nivell tan baix que ha demostrat fins ara. Però és així, els davanters viuen dels moments i de les ratxes.
La victòria deixa, a banda dels tres punts i el goal-average guanyat amb el conjunt targarí, altres efectes colaterals com el fet d'ascendir fins a la segona posició a la taula per davant d'Amposta (irregular en les seves sortides lluny de l'inexpugnable feu ampostí) i Prat (inmers en una greu crisi de resultats). Ara bé, el pitjor que podria fer el Vilafranca és pensar que ja està tot fet. Ni molt menys! Queden nou finals. S'ha d'anar partit a partit i, encara que soni a tòpic, assegurar els punts de casa i sumar quelcom a fora.
Avui era un dia per a que l'afeccionat vilafranquí sortís rialler del Municipal però la felicitat mai és completa i, malhauradament, el triomf no ens treurà la tristor per la pèrdua, aquesta setmana, de la persona d'en Lluís Ollé.

Gran Reserva: L'emotiu i sentit minut de silenci amb el "You'll never walk alone" sonant de fons (una de les seves cançons preferides). D.E.P.

Vi picat: L'anècdota divertida de veure arribar al camp la unitat mòvil de Vilafranca TV arrossegada per una grua degut a una fallada d'un codi de les claus. Tanta tecnologia punta de vegades...

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix... que qui estava al costat de Pere Montserrat a la llotja era un doble que es volia fer passar per l'alcalde Marcel Esteve. No, no, tot i que ve poc, era l'autèntic.

PD: Malgrat tot, la vida continua. Bones vacances a tots. Diumenge s'atura el futbol però no pas el blog.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

en el dia davui destacare aquest 4-3-3 o 4-2-3-1 que ha ideat el señor viñas als seus homes dins del terreny de joc.an surtit molt perduts pero a donat efecte..cert es k saguesin pogut markar més pero a tingut k tucar la seva primera pilota en risueño perque fos un gol de vaselina demostran que pot fikarse laficio a la butxaca cumensan am bon peu.

de larbitratge n cal parlarne..penalt?

et trobarem molt a faltar ollé
et dediquem tots els vilafranquins
aquesta victoria

sembla ser k rafa moral penden de superar la seva gran marka de tantisims partits jugats a jugat am una capsula muscular vermella al peu dret km si dun profesional de primera divisió es tractés

vilareds que estaveu preparan les mones pel degàa??

avui si k e surtit rialler del municipal!


i segonsss!!

Anònim ha dit...

tranquil bashunter,apareixerem de n0u al pr0xim partit a casa que diria que es contra el badal0na b,p0deu estar ben tranquils,d0narem mes que guerra i anirem algun desplaçament a fora,contra el c0rnella es ben segur que hi anem,ja contactarem amb algun directiu.

Anònim ha dit...

ara tot son elevances!!! no deies prèvia fa 2 semanes que ho veies molt complicat i fins i tot ens comentaves que tu no donaves cap possibilitat al Vilafranca.
Per sort tot ha canviat es fan gols i continua la ratxa imparable de l´equip i del míster(16).
Ara toca descansar una setmana agafar forçes pel partit a casa de la montanyesa?
Recodem que tansols queden 9 partits, 4 d´ells a casa: Badalona B, Tortosa, Sant Cristobal i Peralada. ànims i molta sort.

La prèvia ha dit...

Hola satèlit, suposo que quan dius "elevances" et refereixes a lloançes (o en tot cas alabances). Ai, aquest nivell C... (sembla el català del Dani Sánchez Llibre).
En cap moment he dit que ja hàguem pujat de categoria, tot el contrari. Torna a llegir el post i veuràs com tinc raó. Ahir el Tàrrega li va donar un bany de joc al Vilafranca, l'únic que vam estar encertats de cara a porta i vam aprofitar dos regals de la defensa targarina en els dos primers gols. I continuo pensant que estarà molt difícil pujar a Tercera.
Esperem que continuï la ratxa d'imbatibilitat (que, per cert, són disset partits i no setze com dius tu).

Anònim ha dit...

Algú va poder veure per la televisió si era penal? Jo tinc els meus dubtes. Vilareds, espero que finalment vingueu el proper partit a casa, però que sapigueu que la lliga dura 38 partits, i tots compten per a poder pujar, a veure si l'any que ve teniu més regularitat que només veniu quan fa bo al Camp.
Algú sap si avui hi ha programa del Sayol?

Anònim ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, responen a la teva pregunta t’haig de dir que si que hi ha la tertúlia de “les veus sàvies del degà penedesenc”, i a més a més et diré que avui ens acompanyaran dos directius per parlar de diners. Un tema que és importantissim per les arques del club són els recursos que s’obtenen per tal de fer front el capítol de les despeses.
No en va, el Vilafranca, ara per ara, té el pressupost desviat. I tant el Joaquim Pasqual (responsable econòmic), com el Vicenç Uberni (responsable de recursos i logística), estaran aquest vespre (20,30h) compaetint opinió amb el Pep Sauleda i un servidor .

Salut!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, molt interessant (com sempre) la tertúlia de "Les veus sàvies del degà penedesenc".
Segons s'ha dit, Albert Parès des d'avui ja no pertany a la disciplina del Vilafranca (ell mateix va demanar la baixa ahir després del partit i el seu probable destí sigui l'Olot) i en Marc Guzmán també ha abandonat el club per acabar la temporada amb el Sabadell però sense poder jugar per haver-se tancat el plaç d'inscripció a 2a B.
Bàsicament, la tertúlia ha girat en torn al tema econòmic i la manera de captar recursos atípics i involucrar la gent per a que acudeixi al Municipal. En aquest sentit, des de la Junta, s'ha anunciat un abonament pels quatre partits que queden a casa (Badalona B, Tortosa, San Cristóbal i Peralada) al preu de 25€ (estalviant-se així l'afeccionat 15€). Properament s'anunciarà aquesta campanya en tots els mitjans de comunicació.

Anònim ha dit...

Prèvia, ja et vai dir que el Vilafranca estaria dalt no sé perquè, però que hi estaria. I un equip que porta 17 partits sense perdre algo té, per molt malament que jugui. I per plantilla s'ha de pujar sobrats.


firma : passio, no em deixa guardar el nom.

Anònim ha dit...

Hola blogerus, haveu vist a l'Sport ki surt del Vilafranca en l'once ideal? El RICARDO! Tela perke sigi aket el mes destacat del Vila. Apaga y bamónos.

Anònim ha dit...

modelo1904, no t'agrada com juga el Ricardo? Jo el trobo un jugador normalet.

Anònim ha dit...

un jugador normalet?podem mirar els jugadors un per un..les pilotes kuan veuen venir a ricardo ya saben k sen niran per sobre la red del municipal o per sobre de la graderia.krek k un central a de tenir mes classe i intentar jugarla mes

es normalet pero ni de bon tros es per destacar..

Anònim ha dit...

D´en Ricardo us diré que va fer una primera part discreta amb forçes faltes vora l´area i una segona part destacable per això la bona nota del diari, pel canvi de situació i fets després del descans, aquest noi ha d´agafar confiança i cada cop s´anira fent més fort, en Marc n´està content de la feina que li treu amb el cap.
I el míster també hi confia i els resultats acompanyen.

Anònim ha dit...

basshunter, clar clar jo em referia a normalet, és a dir que estic d'acord amb tot el que has dit. I satèlit tambè estic d'acord amb tu que va fer una primera part molt molt fluixa i la segona la cosa va millorar i tambè si se l´ha portat serà per algo.

A seguir així i aviam si aquests ultims partit anem a animar al vila! Cap a tercera.

La prèvia ha dit...

Hola basshunter, jo també crec que les pilotes quan veuen venir a Ricardo s'espanten (Jajaja, m'ha fet gràcia aquest comentari). Però et diré, que un central, més que tenir classe, el que ha de fer és no complicar-se la vida i sobretot ser conscient de les seves limitacions. I en aquest cas, ell és conscient que no intenta fer més del que sap (i ja m'està bé). El que jo em pregunto, és que si cal anar a Múrcia a buscar un jugador d'aquestes característiques? Crec que més a prop l'haguèssim trobat. Jo ho compararia amb el cas d'Oleguer al Barça. És limitat i quan fa el que se li demana i compleix en la seva tasca és un bon jugador. Està allà perquè ha sortit de la pedrera però no m'imagino al Barça pagant un traspàs per fitxar-lo.

Anònim ha dit...

És cert prèvia el que has dit, encara que hi han diferents centrals i de diferents estils, ab més clase, menys clase etc. però el que dius de si calia anar a bucar a Murcia, pensa que va ser una situació diferent, ja que es va haber de buscar un central a corre-cuita per la lesió del jove Raventós en el mercat d'hiverns que imagino que no és fàcil.

Anònim ha dit...

A mi no és que m'agradi Ricardo, però no cal que faci coses boniques simplement que allunyi el perill, i això està bé en el tram final però tot el partit igual... avorreix força. Però bé, encaixem pocs gols i això és el que compta. Ara tampoc entenc que estigui en l'onze ideal.

Anònim ha dit...

Ey nois que nomès surt en l´onzeideal del diari sport que en el mundo el jugador vilafranquí escollit es Eloi, que tampoc va fer el partit de la seva vida per ser triat en l´equip de la jornada oi? recordem l´última jugada de la primera part on sol davant del porter no va saber marcar!!!!.
Sort que a la segona part la va clavar.

Anònim ha dit...

Doncs és veritat, tampoc va fer res de l'altre món, però és que el seu marcador li va facilitar molt la feina.
Per cert, greu l'errada de la primera part, però si et dic la veritat, prefereixo que marqués el de la segona que l'altre, perquè amb 2-0 a la mitja part, l'entrenador del Tàrrega hauria pogut plantejar el partit de llançar-se a l'atac i llavors haguéssim patit de valent, perquè quan van voler ens van collar.

La prèvia ha dit...

Totalment d'acord amb tu vil4fr4nqu1, al descans de la retransmissió per VTV vaig comentar que l'únic "bo" (entre cometes, eh) d'haver fallat aquella ocasió podia ser el fet que no ens relaxèssim pel curt marcador. I així va ser. El Vilafranca va sortir a la segona part a pressionar més, i fruit d'això va arribar el segon gol d'Eloi. Per a mi, i com pel Pep Sauleda a Mundo Deportivo i l'Enric Cirera ahir a la tertúlia final de Ràdio Vila, el millor jugador damunt del camp. També és veritat que el defensa del Tàrrega (en Dídac) va ser un amic durant tot el partit.
Per cert, m'agrada cada setmana seguir les webs i fòrums d'altres equips de la categoria. I m'he trobat que la gent de Tàrrega (tant al seu fòrum com al de futbolcatalunya) creuen i titolen el partit com de "robatori". Sí, si. Jo crec que potser no van merèixer tant càstig pel bon joc que van fer (sense arribada, valgui dir-ho també), però que els robessin...? Ells desencadenen la seva ira envers el linier de la banda contrària a tribuna, al·legant que es va empassar dos fores de joc en els gols. Per televisió es va veure clar que eren posició correcte ambdues jugades. D'igual manera que el penal comès per Moral va ser claríssim i indiscutible.
En canvi, al fòrum de la gent d'Amposta carreguen les tintes envers el seu davanter Sergio Ruiz (que pel que veig, és el seu particular Albert Parès). Com diu el refrany castellà: "En todos los sitios cuecen habas".

Anònim ha dit...

Aqueta setman li vaig posar màxima puntuació a Eloi perquè va centrar el primer gol ien va fer un altre que va donar tranquilitat. A part va portar bones jugades de perill per la dreta.
Pot ser si que es va trobar amb faiitats per part del defensa, però com sempre es diu en futbol, "cal ser allà" i si no hgués pressionat al defensa no hauria arribat el primer i si no la demana a Capilla, no hagués fet el segon. Resumin, va tenir una bona tarda i... que segueixi.
Pel que fa a Ricardo estic d'acord amb el que dieu, però si us fixeu, és qui treu la majoria de pilotes amb el cap a la sortida de corner i a les faltes que van a l'area petita. No juga gaires pilotes, però acostuma a estar sempre ben posicionat, on cal estar per tallar els atacs forasters.

La prèvia ha dit...

Hola daniel garcia peris, ja està fet el link amb la Penedesfera.
Gràcies i endavant amb aquesta gran iniciativa.