diumenge, 20 d’abril del 2008

La viva imatge de la impotència

FC Vilafranca 2 - CD Tortosa 3
L'entrenador Albert Viñas a la graderia, expulsat per protestar. El capità Capilla repartint mastegots a tort i a dret en mig d'una monumental tangana. El president Pere Montserrat sol a la llotja, només acompanyat a la segona part pel president del CF Vilanova (qui sap si negociant un parell de fitxatges més, tractant temes de la FCF o per començar a habituar-se de cara a l'any que ve si fos el cas que baixessin els vilanovins). I l'afició... (soferta afició) desfilant cap a les escales de sortida amb el cap cot (no sé si de tristor o de vergonya pel que estava veient). Sí, companys, aquesta era la foto del Municipal en el temps de descompte d'un partit (un més) dolent de solemnitat. Per si no n'hi havia prou amb tot això, un arbitratge anticassolà com feia temps que no veiem, ple d'equivocacions i la típica actitut xulesca que ja ve amb el mateix lot.
El problema radica en que l'entrenador, a banda de dur posat el xandall i l'anorac amb l'escut del Vilafranca, ha de saber plantejar un encontre, analitzar el rival, assajar les jugades d'estratègia, buscar solucions a les adversitats dins d'un partit,...
Ser capità, és molt més que dur un braçalet amb una C inmensa. Ha de saber manar als companys, donar exemple amb la seva actitut, tirar de l'equip en els moments difícils,...
I el president? No només és asseure's a la poltrona. Perquè no actua davant d'una presa de pél tan evident com aquesta? Perquè no s'envolta de gent de futbol que no l'embauqui any rera any amb fitxatges innecessaris (i no a preu de ganga precisament)? On és la seva autoritat? Un consell, Pere: l'any que ve gasta't els "quartos" en comprar els àrbitres en comptes de en fitxatges mediàtics (que acaben sent mediocres). Segur que així pugem.
Si ho pensem fredament, d'aquí a final de temporada què ens queda? Doncs només l'al·licient d'esperar al darrer partit de temporada a veure si ens toca el cotxe dels "rasca-rasca", perquè una altra cosa...

Gran Reserva: Que almenys, ja que s'han esvaït les opcions d'ascens, ens estalvíem amb cada derrota de pagar als jugadors les primes pactades, a principi de temporada, per victòria assolida.

Vi picat: La decepció de sortir del Municipal i no trobar-me aquella furgoneta que havia vingut altres anys i ens regalava un saquet de mandarines. Jo que avui havia baixat al camp amb aquesta il·lusió...

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix... que haguem perdut perquè els jugadors ja s'havien acostumat al camp en sec. I com que avui ha plogut tant i els de l'Ebre tenen tanta aigua per regar...

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Prèvia, doncs això cada cop està més dificil. Però bé, s'ha de seguir animant a l'equip que encara queden 5 partits i es poden fer els 15 punts i pujar sobrats. I sino es puja no passa res, l'any que ve ens gastarem més calés i ho tornarem a intentar, que per alguna cosa ens sobren els calés.
No sé què pensar ja, no s'entén tanta davallada de cop, amb 4 derrotes seguides sino recordo malament i el que és pitjor, la sensació de no poder fer més.
A 5 punts de l'Amposta, que són 6 pel goal-average, deixa la situació complicada.
M'agradaria saber què pensa el president perquè ja porta molts anys en els quals li prenen el pèl i alguna cosa més.

Anònim ha dit...

Nois ho sento per vatros, pero necessitavem els puntets, ja que se mos emporten l'aigua almenys acabar la lliga el mes amunt possible, i de pas ajudar als nostres germans ampostins a assolir la tercera divisió que van deixar l'any 1961 !!!

Anònim ha dit...

ahh! i recordar que si hi havia molts tortosins al camp era en part per defensar el que havieu posat de que "segur s'enduran una golejada", a vegades ens hem de pensar dos cops el que escrivim.

Anònim ha dit...

Nooo anonim, no! Ya nos està bé ke vos salveu que sense Rapitenca, ni Amposta no tindriem desplaçament a les Terres de l'Ebre. Que encara que esteu un pél "boxos" se menxa molt bé per aquí la "Quinta provincia"!!!

Anònim ha dit...

m'agradaria q comentessiu una mica dl partit, millors jugadors, pitjors, q tal els nous?, el d la fundacio? etc etc

La prèvia ha dit...

Hola passio de debò creus que encara es pot pujar?
Per començar, dubto molt que sumem els 15 punts que queden. I en tot cas, l'Amposta sumant-ne 10 en tindria prou perquè, com bé dius, ens guanya el "goal-average". Comptant que els tres partits que té a casa són assequibles: Roda Barà, FE Figueres i Cornellà (ja ascendit), només hauria de sumar un puntet a Poble Sec o Tàrrega (equips que a més no es juguen res).
Si ens fixem en el Prat, la cosa està més o menys igual. Hauria de sumar 9 punts per assegurar-se l'ascens. I li queda Montañesa i Vilassar Mar a casa i Tàrrega, Badalona B i Tortosa a fora. Aquí el calendari és una mica més complicat. D'aquí la importància que l'Amposta haguès guanyat avui al camp del Prat i nosaltres al Tortosa. Però ni una cosa ni l'altra.
Dels demés comentaris, encara hi ha gent de Tortosa que no es va enterar que el blog de la setmana passada estava fet des de la pura ironia i que el comentari de que guanyaríem sobrats era enfotent-me. És igual tu...
I malik, m'és molt difícil destacar algun jugador del partit d'avui. Per no poder, no puc destacar ni en Marc Ramírez, que ha badat en el primer gol tortosí. Però bé, no li recriminarem una badada després d'estar dues temporades salvant-nos partit sí i partit també.
Ibrahim i Pipa? Voluntariosos.
L'Admetlla? Complidor, que ja és molt dins l'apatia general. Potser en el darrer gol podria haver parat al jugador amb una falta tàctica. Debutar amb el primer equip sempre és maco però, la veritat, el moment no ha estat el més idòni (ni pel jugador ni pel club, ara que ens estem jugant les garrofes).

Anònim ha dit...

cert es la trista imatge dahir del presi sol alla..del viñas desbocat a la grada..pesim arbitratge

vermella al mes burru i ki menys havia fet..badada del mark pero k n se li pot rekriminar res..de veritat k n entenc km durant dos anys seguits ens pasi gairebe el mateix..

dakord am k el presi sinformi mes de futbol i no de tants calers pk sta comprobat k els calers=jugadors
no donen lascens de moment..

admetlla yo krek k va fer un mol bon partit excepte lultim gol k li van trencar la cintura i a instancies de ningú ferli la cubertura doncs va clabar desde la frontal un bon gol.

magrada mes pipa que no ibrahim..

gran reserva la recuperacio den vilxez pero k a hores dara ya n serviria per res.

enfi pere tal com diu el teu cognom, espero k vagys a montserrat a resar la moreneta avera si per lañ k be podem fer akest desitjat ascens!!

La prèvia ha dit...

Curiòs si més no, el comentari, d'un afeccionat del Vilanova, que he trobat al fòrum de futbolcatalunya.com i que us deixo penjat al blog:

Ni ibrahim ni pipas ni cigarretes. Vaja paquet de jugadors que van portar els lumbreres de la directiva del vilanova. Aixi va el vilanova, directa a catalana. I com que els de vilafranca segueixen el que van fitxar els lumbreres de la directiva del vilanova, doncs aixi els hi va amb ells. El Vilafranca sembla el filial del vilanova. El que pasa es que si en origen fitxes malament, el qui ve darrera tambe la palma.
Felicitats, lumbreres de directiva tan del vilafranca com del vilanova. I si els entrenadors han tingut algo que veure amb els fitxatges, doncs felictats també.
I entre tanta lumbrera, ens trobarem a Catalana. Serà la categoria dels lumbreres.


Per cert, ahir a banda del president Ramon Centaño hi havia molta gent de Vilanova a les graderies del Municipal.

Anònim ha dit...

Buenaj tardej, villafranquejes.
No se si lo sabiaij pero ayer Parej marcó doj golazoj de bandera. Cuantoj marcó Cajtillejo?
Parej 3 – Cajtillejo 0, esto huele a goleada!

Anònim ha dit...

Prèvia, lògicament el meu primer paràgraf anava amb una mica d'ironia.
No et pensis que estic boig.

Anònim ha dit...

No se que dir....estic sense paraules i tots els comentaris que podia dir serien del tot negatius i mels reservo,ho veig tan pelut que un miracle feria pujar el vilafranca.
Que esteu fent jugadors com Capilla,Juanje, Jarabo i algú més?? heu de ser capaços de dirigir aquest vilafranca i no ho esteu fent!!!!
que no tindrà més minuts Castillejo?????

La prèvia ha dit...

Hola satèlit, doncs si tu, que eres dels pocs optimistes al blog, ho veus negre... serà que està molt difícil la cosa. La setmana passada deies:
"...I aquest diumenge davant el Tortosa veurem el millor Capilla de l´any.
Veig els jugador molt efectats i a l´hora involucrats en el desig de pujar a tercera, ho aconseguirem."

Ah, i estic amb tu amb el tema Castillejo. Crec que no se l'ha aprofitat com calia. Amb dos extrems oberts a les bandes (Eloi i Vílchez, per exemple) i un mitja punta assistint-lo de pilotes, haguès marcat més gols. Diumenge però, crec que no va jugar per una indisposició de darrera hora.

Anònim ha dit...

El C.F.VILAFRANCA, se li comença a conèixer com el cementiri d'elefants, ja que tots benen a finalitzar la seva etapa com jugador a aquest club, es paga bé (per a la categoria) i a mes puntualment...Pere Montserrat, dos consells: 1º l'any que be et deixes asesorar millor, i no facis cas a tant aprofitat que vola per aquet mon...2ª,- el Vilanova del Cami és l'equip que té el pressupost mes alt de 2ª regional, com ja no té opcions de pujar, ha decidit no pagar ,i acaba jugan en juvenils, pren exemple i aquests aprofitats de jugadors que tornin pel mateix canvi q varen arribar , Si diumenge no es guanye, que no et trmoli el pols, ni jugadors, ni Viñas, ni la M....que els va P....
que fotin tots el camp, a cascarla...

Anònim ha dit...

es desmenteix que pere montserrat hagy estat negocian amb sir alex ferguson en motiu de la seva visita akesta nit al camp nou..

amb tants calers..on arribarem pere?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons publica avui Mundo Deportivo, la Gramenet B, proper rival del Vilafranca aquest cap de setmana, ha destituït al seu entrenador, en Xavi Gurri, susbstituïnt-lo fins a final de temporada en el càrrec el tècnic del Juvenil A. D'aquesta manera, busquen un revulsiu per a canviar la delicada situació a la classificació.
Esperem que no es compleixi aquella dita que diu: entrenador nou, victòria segura"... Es dóna el cas, que en el partit jugat a Vilassar, fa dues setmanes, vam poder veure a Xavi Gurri a la tribuna "espiant" i enregistrant detalls del partit amb una càmera de video, segurament de cara al partit d'aquest diumenge. La mala trajectòria de l'equip colomenc ha estat el motiu principal del seu acomiadament (actualment ocupen el 19è lloc a 5 punts de la salvació).

Anònim ha dit...

Va ser valent l´Albert Viñes entran al programa del Sayol i a donar la cara. La veritat que la cosa està molt complicada, però en el mon del futbol mai es pot dir!

Per ser, creieu que seguirà el entrenador la propera temporada? Tan a 1º catalana com a 3º divisió? No m´estrenyaria que a final de lliga tingués alguna oferta bona ja que encara que finalment no es puji, per mi, ha fet una bona temporada, tal i com va agafar l' equip. Que en penseu?

Anims i a seguir lluitan.

La prèvia ha dit...

Hola joan, a la tertúlia del diluns, el míster ja va deixar caure que no li importaria continuar la temporada vinent, ni que fos amb un projecte diferent, amb gent jove i del Gran Penedès (qui sap si escarmentat de l'experiència d'aquest any amb tant de crack mediàtic al vestidor).
Per cert, del que es dedueix del que ha dit el company Sayol, aquest migdia a Esports 14, sembla que totes aquestes "vaques sagrades" seuran a la banqueta diumenge al camp de la Gramenet B.
El possible onze titular seria: Marc Ramírez; Admetlla, Óscar, Sylla, Pipa, Eloi, Fran, Jarabo, Jesús, Vílchez i Ibrahim. Quedant a la banqueta homes com Moral, Capilla, Juanje, Risueño o Castillejo.
Ahir també es va saber la sanció de 4 partits a Álex Gaitán, per part del Comité de la FCF, degut a l'expulsió (equivocada) del passat diumenge davant el Tortosa. El club no pensa recòrrer la sanció (presentant el video) ja que es tem que la sanció recaigui sobre Capilla (l'autèntic implicat en la tangana). A més, Álex Gaitán haurà d'estar de baixa unes tres setmanes a causa d'una lesió.
Què en penseu de la possible aliniació? Us agrada? Jo, personalment, només introduïria el canvi de Castillejo per Jesús a la mitjapunta. I també tindria el dubte d'on fer jugar a Fran i Sylla. Eix de la defensa o mig del camp?

Anònim ha dit...

Sino es guanya demà ja es pot anar pensant en la temporada que ve i donar baixes i estalviar l'economia.
En quan a l'alineació, tant fa qui jugui, el que s'ha de fer és guanyar i no buscar excuses de si l'àrbitre,les lesions,...

Anònim ha dit...

sisi, un altre derrota y van cinc!
Si amb cuatre vam fotre fora el Sarassa.... amb cinc?