dilluns, 21 de juliol del 2008

Camí a Tercera (i VI)

Temporada 1995/96: Un equip amb gent de casa
El darrer ascens a Tercera fa ja dotze anys que es produí. El gran èxit ho fou més si es té en compte que, a excepció dels vilanovins Santi Triguero i Arjona, des del primer fins a l'últim jugador de la plantilla eren formats a les pedreres vilafranquines de l'Atlètic (Casan, Adán, Moral, Besolí, Montfort, Ripoll,...) i del Vilafranca (Cano, Miret, Troyano, Atsarà, Fos, Mesa,...). Evidentment, el saber fer del veterà Lluís Aloy a la banqueta va ser clau per a que el que semblava una utopia es convertís en un somni fet realitat.

El Vilafranca ocupà plaça d'ascens des de les primeres jornades de lliga i ja no la deixà fins a final del campionat, només superat a la taula per un intractable Esport Badaloní.
L'ascens es certificà a manca d'una jornada pel final de lliga abans de jugar amb l'Hospitalet At. (1-1) ja que els rivals directes havien ensopegat als partits del matí.

Balanç: 2n Class. (75 punts) / 21PG - 12PE - 5PP / 62GF - 33GC.
Jugadors destacats: Cano, Moral, Atsarà, Montfort i Ripoll.
Entrenador: Lluís Aloy.
President: Paco Fos Meseguer.

Al món passava... El 17 de gener de 1996, el funcionari de presons José Antonio Ortega Lara era segrestat al garatge de casa seva quan tornava de la feina. Dies més tard, la banda terrorista ETA es feia responsable d'aquest llarg segrest que no acabaria fins a principis de juliol de 1997.

I aquell any sonava... "Macarena" (Los Del Río) va arribar a ser famosa internacionalment fins al punt de ser utilitzada com a música de la campanya electoral pel Partit Demòcrata, obtenint Bill Clinton la reelecció com a president dels EUA.

16 comentaris:

La prèvia ha dit...

vil4fr4nqu1 va dir: ... I per acabar, quina vergonya veure en el 3 de Vuit, que no fa cap referència al tema Capilla. Tot l'any la premsa queixant-se que no se'ls informa des del club i quan ho fan, (s'aferren al codi no sé qué, que va dir el Sayol) per filtrar i donar una imatge que tot són flors i violes...

Hola vil4fr4nqu1, tot va anar com ho explica en uff!. El dijous succeeixen els fets, me n'assebento gràcies a ell i ho publico aquí al blog. I aquell dia la tirada d'El 3 de Vuit ja està feta. Per tant, era impossible que sortís la notícia escrita. Res a veure amb encobrir, amagar o disfressar la situació real com tu vols creure.

Bloggers, he estat el cap de setmana fora i no he pogut assistir al partit d'aquesta tarda al camp de la Martinenca. Algú que hi hagi anat podria deixar el resultat del partit? I ja de pas, explicar que tal els nois de la Fundació i, sobretot, l'Eliesley (aquest xicot brasiler que està a prova). Gràcies.

josep sauleda ha dit...

Pels que no vareu poder ser a Sant Martí, os passo l'alineació de la primera i segona part i els golejadors.
El resultat va ser de 6-0
Vilafranca.- 1ªpart.- Serrano, Costa, Navarro, Isi, Retamal, Corbi, Sylla, Merca, Roca, Touré i Carlos Alvarez. 2ªpart.- Oriol, Alex Gaitan, Ametlla, Càmara, Albert Combo, Retamal, Correira, Nestor, Alesandro, Corbi i Jordi Rodriguez.
Gols.- 1-0 Touré (min 16). 2-0 Retamal (min 20). 3-0 Carlos Álvarez (min 23). 4-0 Carlos Álvarez (min 30). 5-0 Touré (min 42). 6-0 gol en propia porteria (min 67)a centrada de Correira.
El brasilé Eliesley l'he posat com a Correira, el cognom i penso que és un bon jugador, se li veuen bones maneres i es mou bé a la zona ampla, el que passa és que te 30 anys i davant tenia a una Martinenca desentrenada. M'agradaria veurel davant un rival de mes entitat.
Els de la fundació també van estar bé en linies generals, així com els ja fitxats. Les proves van ser fluixes, tant sols podriam destacar a un davanter Carlos Alvarez i un defensa Isi.

Rai ha dit...

Jo tan sols vaig poder veure la primera part... En aquell moment el 0-5 reinava en el marcador... Cal destacar jo crec el gran partit que estava fent el Sergi Reta quin gran jugador encara no entenc com fa dos anys els Vila no se'l va quedar...En Touré va falla algun gol clar, el Toni es va mostra segur(gran porter el Toni!!!!), al migdelcamp jugaven el Merca i el Pere, els dos van estar participatius i acertats en les passades... Em sembla que de la Fundació no hi havia ningú més jugant la primera part... A la segona vaig veure que van sortir l'Admetlla que com es va veure la temporada passada és un gran jugador, també em va semblar veure el Camerar i no sé si hi havia algú mes...

Prèvia, tinc un parell de preguntes...El Navarro lateral esquerra està fitxat o tan sols està a prova?
I el Moral com és que no hi va anar al partit, continua a l'equip no?


Vagi bé!

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, gràcies per la ressenya del partit d'ahir. Bé, pel que veig va ser el típic partit de Festa Major on la superioritat del "Vila" junt amb la "ressaca" martinenca fa que no se'n puguin extreure gaires conclusions.
Dedueixo, per l'aliniació, que Eliesley va jugar al doble pivot i no de central com ho feia a Brasil. Saps? Aquesta pregunta retòrica que et fas sobre la seva edat me la faig cada temporada sobre el Parxi. I et dic una cosa: l'Atsarà amb 30 anys, en aquest equip el millor de llarg! No creus?
Pel que fa a les teves preguntes raimon, comentar-te que Navarro sí està fitxat i que Moral no deuria anar a jugar bàsicament per dos motius: primer que per un jugador veterà sense entrenar a aquestes alçades de temporada jugar un partit així no li és gaire beneficiòs i segona que si era un partit per "ensenyar" coses als tècnics allà presents... ja em diràs qui no el coneix com juga!

josep sauleda ha dit...

Si Eliesley Correira viu a Vilafranca i el seu fitxatge surt a bon preu, penso que es pot fitxar. Deia que podia ser handicap el fet de tenir uns 30 anys amb el sentit que s'esta fent un equip de futur, ara bé, repeteixo que remena la pilota bsstant bé, te una bona alçada i li agrada manar. Pot ser si que és una bona troballa i mes tenint en compte que a la zona ampla no hi ha cap director d'orquestra. Jo de moment li faria començar la temporada.
Vull fegir que és cert el quie diu Raimon, un gran partit de Retas acompanyat de gol i bon paper dels altres de la Fundació, però com que aquests i els ja signats son del Vilafranca tant sols comentava qui m'havia agradat dels nous.
Raimon (amb veu baixa) vas fer bé de marxar a la segona part. Res a veura amb la primera.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons s'ha informat des del club, el partit amistòs del diumenge 24 d'agost davant de l'Espirall-Les Clotes, i que estava previst que es disputès al Municipal espirallenc, es jugarà al camp de Moja amb motiu de l'edició d'enguany de la Copa Olèrdola.

La prèvia ha dit...

Novetats pel que respecta al futur d'un dels jugadors que han deixat l'entitat aquesta temporada. El migcampista Jarabo ha fitxat pel CF Vilanova (3a Divisió) com ja s'havia apuntat dies enrera aquí al blog. Per tant, coincidirà amb Eloi a la capital del Garraf. Evidentment, desitjar-li tota la sort del món en aquesta nova etapa.

Un altre jugador que la temporada passada defensà els colors del FC Vilafranca (i posteriorment del Roda Barà) és en Faust, el qual ha arribat a un acord amb el FB Espirall-Les Clotes per a jugar-hi la propera temporada.

Per acabar, el davanter Carles Martínez (un dels noms que van sonar a principis d'estiu per reforçar el degà penedesenc i que ja va pertànyer a la disciplina vilafranquina les Temporades 00/01 i 01/02) ha deixat el Poble Sec i a hores d'ara es troba sense equip. Als 28 anys no descarta deixar la pràctica en actiu del futbol si no rep una oferta interessant.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Així el Jarabo també fitxa pel Vilanova? No voldrien també allà al Capilla?
Ens treurien un problema de sobre, que se'n recordin del favor que els vam fer l'any passat amb Ibrahim i Pipa!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, Capilla ja va jugar amb el Vilanova (concretament la Temp. 04/05 a 3a Divisió). El problema de Capilla no és la seva qualitat futbolística sinò l'elevada fitxa que cobra. En un altre moment, on el sotrac econòmic que afecta al futbol no fos tal, ja hauria trobat algun equip que assumís les quantitats que ell demana i no haguès demandat al club com ha fet. Precisament, la prova més clara que la crisi ha arribat a tots els clubs són els fitxatges que està fent el Vilanova per a la temporada vinent (jugadors de classe mitja i d'equips de 1a Catalana com Vilafranca, Igualada, Masnou, Badalona B,...). Quan tots sabem com les "gastaven" darrerament per la capital del Garraf... que no estalviaven ni un euro si s'havia de fitxar a qui fes falta.

Rai ha dit...

Josep Sauleda, no li va semblar que el jugador lateral esquerrà, el Navarro, era un jugador bastant "normalet" per jugar amb un equip com el Vilafranca? Trobo que només feia que manar i tirar pilotes amunt sense sentit...

vil4fr4nqu1 ha dit...

LA SETMANA PASSADA
vil4fr4nqu1 va dir:
...I per acabar, quina vergonya veure en el 3 de Vuit, que no fa cap referència al tema Capilla. Tot l'any la premsa queixant-se que no se'ls informa des del club i quan ho fan, (s'aferren al codi no sé qué, que va dir el Sayol) per filtrar i donar una imatge que tot són flors i violes...

La prèvia va respondre:
Hola vil4fr4nqu1, tot va anar com ho explica en uff!. El dijous succeeixen els fets, me n'assebento gràcies a ell i ho publico aquí al blog. I aquell dia la tirada d'El 3 de Vuit ja està feta. Per tant, era impossible que sortís la notícia escrita. Res a veure amb encobrir, amagar o disfressar la situació real com tu vols creure.

AQUESTA SETMANA
vil4fr4nqu1 diu avui:
Ahhhhh, d'acord, va ser per falta de temps. Em sembla que el tema ja s'ha arreglat, perquè aquesta setmana ja no diu res.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, val la pena remenar-ho tant? No t'agrada El 3 de Vuit? Doncs no el llegeixis i ja està! No sé quina mania persecutòria hi tens... A més, els altres mitjans tampoc en diuen res i no ho censures pas!
Et repeteixo que a l'estiu l'activitat informativa es limita merament als comunicats que puguin arribar oficialment des del club als mitjans. Els responsables de cobrir la informació del "Vila" durant l'any també tenen dret a descansar. Potser no t'ha quedat clar: el company Pep Sauleda no viu d'això, és un col·laborador.

vil4fr4nqu1 ha dit...

D'acord Prèvia, si vols exculpem al Josep Sauleda, però no hi ha un cap d'esports o un director? Bé ha d'haver algú que informi a l'estiu!

l´avi del vila ha dit...

ya hu diu al díchu : al istiu tot gusanu biu, achó es una britat com un templu!

huriau d´astá inpasiéns pequé biat cusmantsarán als antrénus al nostru akip glurióç i als amistosus am akipassus com al sabandey! i res da dandyunai o invernians com fal fungol clup bartsalona

pera munsarrat, tu damanu de tot cort : prusposali un trueq a pelu eto´o x capilla al laporta

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, només recordar-vos, per a qui vulgui anar-hi, que demà a les 20:00 h. al Camp Municipal es posa en marxa el FC Vilafranca de la Temporada 2008/09. Per tant, el "post" d'aquesta setmana al blog no es publicarà fins demà a la nit.
vil4fr4nqu1, si vols algú que informi a l'estiu no cal que vagis enlloc ni busquis més, aquí al blog ho trobaràs tot.
I del canvi que demana l'avi del vila ni pensar-hi!!! Eto'o i Vilafranca són dues paraules que quan s'ajunten són un cocktail explosiu!!!

josep sauleda ha dit...

Hola Raimon,
d'entrada no cal que em parlis de vosté.
Tens raó amb el que dius del joc de Navarro, va intentar jugar alguna pilota després del 0-3 però fins a leshores, pilota que arribava a la seva zona, "patada a seguir" com diuen al rugby.
A la pregunta de si anirà bé al Vilafranca, penso que la seva alçada i contundencia pot ser bona en alguns desplaçaments, en camps petits. A casa ja ho veurem, en tot cas ha de ser el "mister" qui decideixi que i com ho ha de fer el jugador.