dimecres, 2 de juliol del 2008

Camí a Tercera (I)

Temporada 1955/56: Un ascens inesperat
El Vilafranca afrontava aquesta temporada a 1a Regional amb el fitxatge estrella del porter Monasterio (provinent del Nàstic de Tarragona). El campionat fou dels més igualats i disputats que es recorden i se l’enduguè el CE Sallent (27 punts), en una darrera jornada d’infart on també optaven a ell Rapitenca, Igualada, Mercantil i Vilafranca. Precisament, el degà penedesenc ensopegà en el darrer partit (4-1) al camp de l’Agut de Terrassa, esvaïnt-se així la opció de l’ascens que s’haguès produït en cas de victòria.

Paradoxes de la vida, i afortunadament, a principis de setembre es va saber que degut a una reestructuració federativa en les diverses categories i gràcies a la classificació obtinguda en l’anterior campanya el Vilafranca havia estat inclòs en el grup VII de la 3a Divisió Nacional per primera vegada a la seva història.

Balanç: 5è Class. (25 punts) / 10PG – 5PE – 7PP / 43GF – 41GC.
Jugadors destacats: Monasterio, Ricart, Palau, Sadurní i Noya.
Entrenador: Carles Quer / Ramon Sicart.
President: Ramon Aranda Giménez.

Al món passava... El 29 de març de 1956, Dijous Sant, moria, als 14 anys, Alfonso de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, infant d’Espanya, a causa d’un tret accidental del seu germà Joan Carles, després Joan Carles I rei d’Espanya, mentre netejava un revòlver (segons alguns, regal de Franco).

I aquell any sonava... "Refrain" (Lys Assia) va ser la cançó guanyadora de la I Edició del Festival d’Eurovisió celebrat a Lugano (Suïssa). A més del país amfitrió, que s’endugué la victòria, van participar també Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos.

10 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, a banda de la configuració de la nova plantilla, en l’especial de “les veus sàvies...” d’aquesta setmana també es van tractar altres temes de l’actualitat vilafranquina:
* El proper dia 14 de juliol, a les 20:00 h., s’aprofitarà la presentació del nou míster Isaac Fernández, junt amb el seu ajudant, davant dels mitjans de comunicació locals per a “inaugurar” el nou local social del club (situat al C/Amàlia Soler, 179). El nou local, que disposa de recepció, un despatx i una sala de reunions, vol ser un punt d’informació per als socis i tindrà un horari d’atenció determinat per a aquests entre setmana.
* D’altra banda, el primer equip es presentarà oficialment el dilluns 28 de juliol, també a les 20:00 h., davant el públic que acudeixi al Municipal. Desconec si a hores d’ara estan ja programats els partits de pre-temporada però el que si que us puc avançar és que el dia 10 d’agost es jugarà un amistòs al camp del Vilanova davant l’equip de la capital del Garraf que, una temporada més, militarà a 3ª Divisió.
* Finalment, a tall informatiu, informar-vos que l’Assamblea General Ordinària està previst que es faci el dia 19 d’agost. Es de suposar, que com és habitual en aquests casos, des del club es notificarà (via carta) la data exacta, hora i lloc (tot i que amb tota seguretat es durà a terme a la Sala del Museu del Vi, com ja és costum).
* Un altre tema que es va tractar va ser la incògnita que hi ha ara mateix sobre si es seguiran retransmitint en directe els partits del degà penedesenc per VTV. El que si es va voler deixar clar, des del club a través del seu sots-president Jordi Pujol, és que el gran problema són les dificultats econòmiques a l’hora d’assumir el cost d’aquestes retransmissions i en cap cas, com s’havia especulat o rumorejat, que no agradessin alguns comentaris que es vertien en el transcurs dels partits.
Com a una de les parts implicades (junt amb el company Sòria), puc dir que mai se m’ha recriminat res a mi directament ara bé, si he tingut constància de moviments, comentaris, queixes o reunions (com vulgueu dir-ho) de la més alta esfera del club per tal d’intentar que les retransmissions, de vegades, no tinguessin un to tant crític (és clar, sempre segons el seu parer).

La prèvia ha dit...

Ah!, oblidava comentar-vos que en les properes hores es concretarà (o no) el fitxatge d'Enric, el migcampista de l'Igualada. Tot i la oferta d'un equip de Tercera (el Vilanova concretament, perquè no dir-ho) sembla que es decantarà per jugar a Vilafranca però... en el món del futbol mai se sap! Ara bé, sigui "blanc" o "negre" ho sabrem ben aviat i s'informarà aquí al blog.
Qui no jugarà aquesta temporada amb el degà pènedesenc, a banda d'Eloi que ja es va comentar en l'anterior "post", és l'altre jugador de l'Igualada (Isma) pretés pel club.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Així doncs, l'Eloi no segueix? És una baixa comprensible, si tenia una oferta no es podia arriscar a començar i que després li diguin que no el volen, com volien fer amb ell l'any passat i ho van acabar fent amb el Condis. Molta sort, per a ell i per al Vila que la necessitarem!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, dilluns vinent la FCF farà públic el calendari de 1a Catalana per a la Temporada 2008/09.
A tall de joc, us proposo que entre tots fem un pronòstic a veure si algú n'encerta una.
Es tracta de respondre a les següents qüestions:
* Quin serà el primer partit de Lliga?
* I el darrer?
* Quin creieu que serà el "derbi" més atractiu per a l'afeccionat? Amb l'Igualada, l'Olesa o el Martorell?


Aquí us deixo les meves respostes:
* Jornada 1: FC Vilafranca - CE Manresa
* Jornada 38: CP San Cristóbal - FC Vilafranca
* Igualada (per rivalitat històrica)

passio ha dit...

Jornada 1 : Sant Cristobal - Vilafranca
Jornada 38 : Martorell - Vilafranca
Partit més atractiu: Igualada, però només ho és per tradició, encara que això de rivalitat ho veig molt lluny.
Tot i això, penso que els partits envers Martorell i Olesa seran interessants. Sempre que juga algun vilafranquí fora fa gràcia veure'l jugar a casa de nou.

satèlit ha dit...

Jornada inaugural: Vilafranca-Igualada.
ültima jornada: Olesa-Vilafranca.
Sense cap mena de dubte l´últim partit ja que allà pujerem a tercera.

satèlit ha dit...

també he sabut el nom del jugador portugues que provarà de defensa central pel Vilafranca.
Es diu WELYESLEY... Deunidó Joan tindràs feina si arriba a fitxar per apendre´t aquest nom!!!!!

La prèvia ha dit...

Hola satèlit, de debò que ja estàs pensant en pujar a Tercera? I amb l'equip actual??? No n'aprendrem mai...
A veure, si des de la mateixa secretaria tècnica es va reconèixer que amb el planter que s'ha configurat l'objectiu és mantindre la categoria!!! A més, dels nouvinguts a quants coneixes com juguen o les seves qualitats futbolístiques? I dels rivals? Que saps com s'han reforçat? No es poden fer afirmacions tan agosarades a aquestes alçades quan no ha començat ni la pre-temporada!!! Tothom volem el nostre equip el més amunt possible però siguem realistes: jo em conformaria amb no patir angúnies per mantenir la categoria. El que vingui de més a més, bo serà.
Sobre el possible fitxatge del jugador portuguès, en saps més dades? On ha jugat, edat,...

juntos podemos los cruisantiños ha dit...

perd0na previa,em podries informar a quins equips s'han anat els jugadros que militaven al fcvilafranca aquesta temporada?com es a dir,marc ramirez,capilla,juanje,castillejo,jarabo...etc tots els ue han deixat el equip akest any,

gracies.


gordinho!
pipita vs sneijder!

La prèvia ha dit...

Hola juntos podemos los cruisantiños, realment sembla com si a tots aquest jugadors se'ls haguès empassat la Terra perquè enlloc ha sortit publicat els seus destins. Tan sols el cas de l'Eloi que, des d'aquí el blog, s'ha comentat que jugaria amb el Vilanova a 3a Divisió però tampoc ho he vist a cap mitjà.
De l'Óscar Sánchez s'havia especulat que potser deixaria la pràctica en actiu del futbol, però tampoc ho sé en concret. I d'en Boned se sap que va declinar seguir al Vilafranca per a acceptar una oferta d'un equip de Divisió d'Honor Juvenil (Europa o Damm si no recordo malament).
Dels altres jugadors (Marc Ramírez, Gaitán, Jarabo, Juanje, Capilla, Pipa, Ibrahim i Castillejo) no se'n sap res de res. Evidentment, a mida que es coneguin a quins equips van a parar us aniré informant.