dimecres, 9 de juliol del 2008

Camí a Tercera (III)

Temporada 1967/68: Aquell darrer partit amb l'Igualada
El segon lloc a la lliga regular, per darrere del Santboià (campió amb 50 punts), va obligar al degà pendesenc a jugar-se l'ascens a 3ª Divisió en la promoció, junt a l'Igualada, el Granollers i l'Arenys de Mar, on ascendien els dos primers de grup. El Vilafranca afrontava el darrer partit de la lligueta amb la necessitat imperiosa de guanyar i la visita a la Creu de Sant Salvador d'un Igualada ja amb l'ascens a la butxaca. Tot i la teòrica relaxació del rival, el partit va ser molt disputat i acabà amb victòria vilafranquina (2-1) amb gols de Miró (2).

Una anècdota divertida d'aquella temporada succeí en el partit de lliga a casa amb Les Borges Blanques (3-1) quan l'àrbitre, degut a les airades protestes visitants, anul·là un gol a Miró (qui reconeguè que la pilota havia sortit dels límits del terreny de joc). La jugada acabà en còrner i Catasús el llançà directe a gol davant la sorpresa del rival.

Balanç: 2n Class. (49 punts) / 22PG - 5PE - 9PP / 62GF - 34GC.
Jugadors destacats: Cabello, Santi "Serenet", Catasús, Miró i Papaseit.
Entrenador: César Rueda Gonzalo.
President: Pere Rovira Vandellós.

Al món passava... En ple conflicte de la Guerra del Vietnam, el 16 de març de 1968 les tropes nord-americanes llançaven una operació a la regió de Son My. La matança de "My Lai" acabà amb la vida de centenars de civils (entre ells 500 nens).

I aquell any sonava... "Sitting on the dock of the bay" (Otis Redding, "King of Soul") assolia l'èxit de forma póstuma un any després de la seva mort en un accident d'avioneta a l'estat de Wisconsin.

5 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, diferents temes d'actualitat:

* Amistosos (Pre-Temporada):
A hores d'ara, i sempre a rel de notícies externes al club, es coneixen tres partits de preparació. Dos de segurs:
Dia 10/08 CF Vilanova - FCV (Mpal. Alumnes Obrers)
Dia 16/08 UD Cornellà - FCV (Via Fèrria)

I també es jugarà un altre davant el CF Reus Deportiu però en desconec el dia.

* Sergio Mesa
El vilafranquí, ex del Reus precisament, ha fitxat pel CD Dènia de la 2a Divisió B. De tots és conegut el bon cartell que té per aquella zona després del seu pas per equips com Burriana, Villa-Joiosa, Mar Menor, Alcoià o Llorca però també em faig la reflexió següent: deu cobrar força aquest xicot per a que equips com Vilanova, Hospitalet, Mataró,... no s'hagin pogut fer amb els seus serveis. Ja no dic el Vilafranca perquè ho veig com una cosa prohibitiva.

* Calendari Temporada 2008/09
Per acabar, donat que molts dels que seguim el blog també ho fem amb el futbol comarcal, us deixo la primera jornada de les diferents categories pel que respecta als equips penedesencs:
1a Catalana (Jornada 1 - 07/09/08)
FC Vilafranca - CF Olesa Montserrat
1a Regional, Grup 3 (Jornada 1 - 14/09/08)
UD Buen Pastor - FB Espirall-Les Clotes
2a Regional, Grup 12 (Jornada 1 - 14/09/08)
CF Pª Madridista Tossa Montbuí - CF Sant Cugat Sesgarrigues
CFP Sant Pere Molanta - CF Cubelles
CD Òdena - AE Moja
AE Piera - CD Riudebitlles
CF Internacional Sitges - FE At. Vilafranca
AE La Múnia - CF Suburense

Laura ha dit...

Bones, per fi m´he pogut inscriure. Jo crec que , referent a uns apunts quedonava algú anteriorment, el club hauria de fer un esforç per retenir a algun jugador de l´any anterior, per exemple al Alex Gaitan, jo crec que era un bon juador, jove i no crec que massa car. Si dieu que el director esportiu li ha fet una oferta a la baixa i se l'està pensant, haurian de apretar una mica i que es quedés que eria un bon reforç. Jo veig l'equip, molt be en defensa, podem estar tranquils, bé per bandes, normalet en delantera i el que em fa més por és en el migcamp, crec que aquí hauriem de bucar algun reforç. Encara que mai se sap, la majoria de jugador nous no els conec i potser sorprenen, esperem que si.
Jo veig una lliga, on només hi ha un clar favorit, el Castelldefels. Per contra de l'any passat que els 3 que van pujar estava cantat que estarien a dalt, i fins i tot ens vem colar nosaltres fins al final, aquest any hi han moltss dubtes, jo crec que serà com obrir un meló, que pot sortir bo o dolent. Això pot passar amb molt equips.

Laura ha dit...

I prèva, que m´oblidava, com tenim el migcampista que deies, Enric, de l'Igualada, que anava a firmar properament. M´he tornat a mirar el llistat de jugadors que vas publicar, i ens falten un parell de jugadors creadors al migcamp! Molt important.

La prèvia ha dit...

Hola joan, benvingut! Com sempre, molt encertats els teus raonaments.
A mi també em manca algú al mig del camp que faci les tasques d'organitzador. I Enric seria un bon reforç però... el nas em diu que no fitxarà finalment.
A hores d'ara tindríem a la contenció a Sylla, Folch i el jove Torrents; per banda esquerra a Corbi i Adrià; a la dreta a Retamal i les opcions de conductor del joc ofensiu passarien per homes com Condis o Jesús (reubicats a aquesta posició per les circumstàncies).
Pel que fa a l'Álex Gaitán, és un jugador aprofitable, com tu dius, i a més juga en el seu favor la seva polivalència (com va demostrar la temporada passada).
A la davantera, jo també hi trobo a faltar algú més resolutiu. Ara bé, confio molt en les possibilitats de Medina. El que si està clar, és que els quatre davanters (Medina, Turri, Palote i Àlvar) tenen unes característiques totalment diferents els uns dels altres, el que permetrà a l'entrenador fer-los servir en funció de les necessitats de l'equip.
Per acabar, sens dubte que el Castelldefels serà un dels "outsiders" d'aquesta lliga sinò el màxim favorit a priori. Fitxatges com Planagumà i Mendoza (Prat), Lobo (Manresa), Romario (Cornellà), Javi González i Carrión (Mataró), Sanchís (Santboià) i altres ho atresoren.

La prèvia ha dit...

Hola de nou joan, acabo de llegir al fòrum de futbolcatalunya.com que Enric Paredes ha renovat per l'Igualada. Per tant, un altre que no vindrà...