diumenge, 13 de juliol del 2008

Camí a Tercera (IV)

Temporada 1978/79: El 75è Aniversari del club
Quina millor manera de celebrar tal efemèride que amb el Campionat de Lliga de Regional Preferent i el conseqüent ascens a 3a Divisió.
La sensacional feina de l'entrenador Ricart Pi de la Serra seguia donant els seus fruits. En tres temporades havia assolit dos ascensos i un altre sots-campionat. A més, comptava amb un dels millos planters que ha tingut el Vilafranca en la seva història amb homes de la casa com Cervera i Marimón i jugadors que aportaren la seva gran qualitat com Vázquez, Jiménez, Lara, Bañeras, Amado i altres.
La victòria davant el Granollers (5-1) en la penúltima jornada de lliga suposà la consecució matemàtica del títol.

Altres fets a destacar d'aquella temporada foren la visita de l'Espanyol (2-4) amb motiu del 75è Aniversari i la malhaurada mort del jove "Giró" a causa d'una greu malaltia.

Balanç: 1r Class. (53 punts) / 24PG - 5PE - 9PP / 77GF - 50GC.
Jugadors destacats: Fos II, Vázquez, Jiménez, Cervera i Marimon.
Entrenador: Francesc Ricart Pi de la Serra.
President: Pere Montserrat Marcé.

Al món passava... El 6 de desembre de 1978 es ratificava la Constitució Espanyola mitjançant un referèndum sota la presidència d'Adolfo Suárez.

I aquell any sonava... "YMCA" (Village People) arrassava a les pistes de ball de finals dels 70. El tema no va estar exempt de polèmica ja que YMCA era una associació de caràcter cristià pro ajuda i orientació dels joves i es va sentir afectada perquè un grup homosexual els dediqués una cançó.

11 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers i "estranys" que veniu a parar al blog no sé com, ja es pot consultar al web de la prèvia tot lo relacionat amb el Vilafranca-Olesa de la primera jornada de Lliga. A més, enguany es fa un tractament més ampli a la categoria per a que tothom pugui seguir-la amb la màxima informació.

Kimi ha dit...

Bueno se acerca la hora de la verdad. Los que habeis cuestionado este equipo, por tener chicos de la Fundacio os vais a tener que tragar vuestras palabras.
Juancho ha trabajado duro este verano para haceros un equipo con calidad y poco dinero. Le tendreis que hacer un monumento.

passio ha dit...

Prèvia, em pensava que no s'havien enfrontat mai Vilafranca-Olesa, ets una enciclopèdia.
Se'ns dubte que ja hi ha mono de futbol. Se saben ja els amistosos del Vila?
Juanmi jo personalment no tinc res ni contra el Juantxo ni contra la fundació, al contrari, ja vaig dir que aquesta és la linia que tindria de seguir sempre el Vilafranca, gent de casa i buscar el toc de qualitat a fora.Si anirà bé o no ja ho veurem, ni tu pots assegurar que s'haurà de fer un monument al Juantxo ni se'l pot tirar ja al foc. Jo donaria 10 partits de lliga i llavors podríem opinar amb més fonaments, no creus?

Laura ha dit...

Home, ja es veurà com va tot, però la veritat no ho sé, com he dit abans, hi ha zones de l'equip que e donen moltisima seguretat, per exemple la línia defensiva, i zones que tnc molts dubtes, per exemple la zona de creació. En el post, dábans prèvia habies dit que en aquesta posició s´hi readaptarien els jugador Jesus i Condis, doncs començem malament si aquests dos jugadors han de crear el joc, sense menysprear-los, sino que no són les seves posicions naturals i penso, pel que he vist, que no reuneixen caracteristiques per el lloc. Ara que encara hi som a temps, reforçem amb un parell de jugadors aquesta zona, i l'equip no estaria malament.
I un parell de coses més, com he dit sempre, juanmi, això dels nois de la fundació, han de ser al primer equip els que tinguin el nivell suficient per jugar a primera catalana, al 1r equip i per ser jugadors importants. Si n´hi han 15 millor que millor, si n´hi han 5 perfecte, i si no n´hi ha cap dons no passa res. El que no s´ha de fer és pujar jugadors al primer equip per el sol fet de ser jugadors de la fundació, ja que això no seria bo per ells, ni per el 1r equip! I en la llista que ens va passar la prèvia, si no m´erro, n´hi han dos de la funcació, doncs si tenen el nivell per fer-ho, genial, endavant, però no fem tonteries.
I referent a lo dels amistosos, seria bo que és nessin comunican, aviam contra qui jugara el vila ala pretemporada!

Per cert, prèvia, no crec que habent fet això del registre, no hi haurà menys ambient en el blog? Seria trist que no hi hagues ambient, contra més serem mes riurem!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, aquesta mateixa tarda s'ha presentat oficialment al nou tècnic Isaac Fernández davant els mitjans de comunicació, tot coincidint amb la posada en escena del nou local social del club (al capdavall del C/Amàlia Soler). Intentaré resumir breument (tot i que ho veig difícil) els temes que s'han tractat:

El director esportiu, en Juantxo San Miguel, ha començat enumerant la configuració de la plantilla, que no dista gaire de la que tots sabem pel que es va publicar fa uns dies aquí al blog. Només destacar que Álex Gaitán continuarà a la disciplina vilafranquina ocupant el buit d'Eloi per la banda dreta i que Martí (el central del Roda Barà) no fitxarà per motius d'estudis i jugarà al Cambrils. La seva plaça la ocuparà el jove guineà de la Fundació, en Cámara.
Hi ha tres jugadors que estaran a prova a la pre-temporada:
* Oriol Casares, porter del Juvenil de l'UE Sant Andreu
* Carlos Álvarez, jove davanter del FC Santfeliuenc però format a l'UD Castelldefels
* Wesley, defensa brasiler amb experiència a la 2a Div. Brasilera i que està a l'espera de poder legalitzar la seva situació
El míster, Isaac Fernández, ha admès que està satisfet amb la plantilla actual però que no la dóna per tancada sempre a l'espera de poder millorar-la i que el sistema de joc que emprarà estarà a expenses del que s'adapti millor a les necessitats de l'equip.
Pel que fa a la despesa en fitxes del primer equip, s'ha reduït en 60.000 € respecte a la temporada passada, quedant per enguany en 120.000 €. També s'ha apuntat que no s'ha hagut de depassar el límit salarial dels jugadors que s'havia establert des d'un principi.
La notícia "bomba" (o més sorprenent) de la nit ha estat quan Pere Montserrat ha anunciat la continuïtat de Capilla a la disciplina vilafranquina. De tots és sabut que degut a l'elevada fitxa que cobra es va instar al jugador a que es busquès equip donant per tancada la seva etapa al degà penedesenc. El cas és que el jugador exigeix el que tenia pactat amb el Vilafranca pel temps que li queda de contracte i el club no s'hi avé. Arribats a aquest punt, i donat que és un carreró sense sortida, se li ha proposat de continuar amb unes condicions econòmiques acords amb la resta del planter. Per l'entrenador seria un "reforç" important, però és clar, faltaria veure el grau d'implicació, compromís i exigència del jugador després de tot el que ha succeït. Sens dubte, el "culebrot" de l'estiu. Esperem que pel bé de tothom acabi de la millor manera possible...

Pre-Temporada:
03 Agost / CD Riudebitlles (2a Reg) - FCV
10 Agost / CF Vilanova Geltrú (3a Div) - FCV
15 Agost / CFP St. Pere Molanta (2a Reg) - CE Sabadell (2a B) - FCV
16 Agost / UD Cornellà (3a Div) - FCV
23 Agost / CF Amposta (3a Div) - FCV
30 Agost / FCV - UE Sitges (RPref)

Es tenia la intenció de jugar el partit de Festa Major, el dia 30, davant un equip de Segona B o Tercera però el més que probable fet que aquell dia comencin els seus respectius campionats ha obligat a escollir un rival de menys entitat.

Hi ha 3 partits més pendents de confirmació oficial encara:
09 Agost / CF Pobla Mafumet (3a Div) - FCV (al Vendrell)
13 Agost / CF Reus Deportiu (3a Div) - FCV (a Morell)
24 Agost / FB Espirall-Les Clotes - FCV

Abans però, aquest mateix diuemnge, dia 20 de juliol, es jugarà al camp de la Martinenca, en un partit on es podrà veure en acció als joves jugadors de la FE At. Vilafranca i al "crack" brasiler.

La presentació ha acabat amb un "pica-pica" i un brindis del President augurant una bona temporada i, com no, arengant a la premsa present a "ajudar" per que tot vagi una mica millor. (Com si nosaltres puguèssim marcar gols! Tant de bo!!!)

l´avi del vila ha dit...

ai sañó, sañó, que lu del capilla será pichó que el mildiu de las viñas. el presi que busqui algun pruducto per eliminar-lu eficasmente

pels postras fichem a un brasileñu? que no estem ascarmentats del runaldiñuuuu o que??? no el decheu ná a las olimpiadas que pel dia del san patró vui ná al camp a vure-lu

Laura ha dit...

Per sobre de tot el que has escrit, jo destaco la contnuitat de l´Alex Gaitan, un gran reforç!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, més informació sobre el brasiler que estarà a prova durant la pre-temporada:

ELIESLEY Correia Dos Santos
13/09/76 · Goiás (Brasil)
1,88 m. - 85 kg.
Defensa

El seu anterior club fou la União Esportiva Inhumas, que enguany ha disputat el Campeonato Goiano 3a Divisão quedant cuer del seu grup i eliminat de la fase d'ascens. (Club fundat el 1981, vesteix de blanc i grana i juga els seus partits com a local a l'estadi Zico Brandão).

joan, jo també considero un bon reforç a l'Álex Gaitán. Llàstima de la "tripleta" igualadina que se'ns ha escapat. Ens haguessin anat bé...
I l'avi del vila, no patiu que no se l'enduran als JJ.OO. de Beijing. No tindrem la sort que ens surti tant bo!

vil4fr4nqu1 ha dit...

Hola a tots, "prèvia" comentes de la presentació del local social, però no dius res de com és.
El tema "Capilla", tot i que em sap greu que no acceptés la decisió del club, en part me n'alegro que es quedi, crec que un jugador de la seva veterania farà falta en un equip tan inexpert, i desemganyem-nos si no vam pujar no va ser tot culpa seva. Potser sent l'únic "galàctic" de l'equip es deixi veure més en els moments difícils.
"avi del vila", no generalitzis tant, no tots els brasilenys son iguals, esperem que no surti rana i sobretot que pel fet de ser extranjer no tingui el rol de "galàctic".

josep sauleda ha dit...

Hola,
He provat això de ser "soci" del blog i procuraré fer quatrebratlles per veure com queda.
Per cert, m'ha agradat molt veure la portada de El 3 de Vuit del maig de 1979. La foto crec que és meva, vaja com totes les croniques i fotos d'aquella epoca.

La prèvia ha dit...

Benvingut, josep sauleda!!! Suposo que et deus referir a la portada del TOTHOM que apareix al blog? No ho sabia que fos teva. M'ha fet gràcia, tu!
Hola vil4fr4nqu1, del local et puc dir que no és gaire gran però tampoc es pot dir que sigui petit. Jo diria que és adient per a les necessitats de la Junta, o sigui, un lloc on poder celebrar les reunions habituals i, com en el cas d'ahir, poder presentar davant de la premsa algun nou fitxatge o qualsevol event relacionat amb el club. El que no esperis que sigui és un punt de reunió dels socis, amb bar, televisió,... (a l'estil de Cal Figarot o Cal Noi-Noi per posar-te uns exemples). Evidentment, aquesta idea de local ampli, cèntric (de propietat, a poder ser) i obert a les activitats dels socis seria el que tots voldríem però crec que és i serà una de les assignatures pendents d'aquest club.
Canviant de tema, i a qui pugui interessar, ja es coneixen els destins d'alguns jugadors que van defensar la samarreta del Vilafranca la passada temporada. El "discutit" Albert Parès ha fitxat pel Peralada, amb el qual serà rival nostre a 1a Catalana; el central Óscar Sánchez jugarà al Sitges de Preferent a les ordres de Manel Rodríguez (amb qui va coincidir al degà penedesenc) i, finalment, el "polèmic" Ibrahim ha recalat a les files del Teruel (3a Divisió) al costat també d'un altre ex-vilafranquí com és Alberto Garzarán. (Que Dèu els agafi confesats!)