diumenge, 24 d’agost del 2008

Números vermells, futur negre?

Avui, permeteu-me, veient que la pre-temporada segueix pel mateix camí que setmanes anteriors i que no cal donar-li gaire importància segons els entesos en la matèria, recalcar aspectes de l'Assemblea de Socis que mereixen una explicació detallada.

A tots els mitjans ha sortit la xifra dels 72.000 € de dèficit i que aquest havia estat causat per la sotragada dels espònsors que s'havien compromés amb el club. Doncs bé, tirant d'hemeroteca i anant a buscar l'Assemblea de l'any passat trobem que de cara a la Temporada 2007/08 es preveien uns ingressos i unes despeses de 247.000 €. Pel que es va dir dimarts, els ingressos finals ascendien a 238.000 € (tan sols 9.000 menys dels pressupostats) mentre que la partida de despeses era de 310.000 € (63.000 per sobre dels previstos). En què quedem doncs? Van fallar els espònsors o vam voler estirar més el braç que la màniga fitxant jugadors a preus desorbitats?
Recordo quan aquesta junta va prendre possessió del seu càrrec a l'estiu del 2002, que el club havia d'encaminar-se cap a la professionalització, amb una estructura d'empresa i que la fita esportiva era portar l'equip fins a la 2a B. Ara diuen que no. Ara auguren que en un futur no molt llunyà, els jugadors hauran de pagar-se la fitxa, rentar-se la roba a casa i que potser la categoria que li pertoqui al Vilafranca sigui més avall de la 1a Catalana. És a dir, que avancem segons bufa el vent.
Hi ha altres detalls, no menys importants, com el fet d'aprovar les coses no per majoria i a mà alçada sinò pel silenci (o cohibició) dels socis assistents o també veure allà mostres de suport envers la Junta que rarament veuràs els dies de partit al Municipal (perquè quants dies hem vist sol al President a la llotja?). S'és soci (i/o directiu) els 365 dies de l'any i no només un. A més, si la gestió és tan bona, quina necessitat tenen d'aquest suport "extra"?

Gran Reserva: El detall de la directiva de regalar un clauer i un pin del Vilafranca a tots els socis assistents a l'Assemblea. D'una manera o altra haurem de desprendre'ns dels excedents del rasca-rasca, no?

Vi picat: Que en el programa oficial de la Festa Major 2008 vingui anunciat el partit del dia 29, davant del Sitges, a les 9.30 del matí en comptes de les 19.30 de la tarda. Un any que el posen dins del programa i encara s'equivoquen...

El futbol és així: "Con mil millones puede fichar hasta la portera de mi casa" (Josep Lluís Núñez, 1931, ex-president del FCB).
I a més, després no puges i et presentes a l'Assemblea amb un dèficit de collons. Lo difícil serà encertar-la aquest any, amb un pressupost a la baixa, i fer una temporada, si més no, digna.

13 comentaris:

josep sauleda ha dit...

Per als que es pensen que tot el que diu la premsa es veritat que llegeixin la meva crónica del Vilafranca -Base Espirall a Mundo Deportivo.
Posa que va guanyar el Base Espirall 2-0 amb gols de Navarro i Adrià (evidentment del Vilafranca) i que "el Base Espirall ganó el derby".
Per postres ho signo jo mateix i algu evidentment pensarà que no m'entero de la pelicula.
Vaig ser a Moja, vaig donar les alineacions, els gols i el nom del col.legiat, però es veu que ells tenien com a local el Base Espirall i jo vaig dir ha guanyat el Vilafranca 2-0 amb gols de Navarro i Adrià i es clar per ells 2-0 va ser Base Espirall 2, Vilafranca, 0 i tant tranquils.
Per això os comentava al principi no tot el que diu la premsa és veritat, a vegades els que no han vist el partit o l'aconteixament i escriuen en funció del que els han dit, es poden equivocar. Tant costava notar que els golejadors eren del Vila i no del Base?
Be, va guanyar el Vilafranca amb un gol a cada part i tot i presentar algunes mancances típiques de pre temporada i de presentar moltes ausencies, es va veure un partit molt disputat davant un Base Espirall que va agradar, ben posat al camp i amb idees clares del que vol fer.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Ahhh, doncs això anava a preguntar jo! Perquè a la prèvia deia que havien quedat 0-2 i al Diari 2-0, i dic a veure qui s'ha equivocat. Merci per aclarir el dubte!!
"Prèvia" no se t'escapa res, eh! Sembla que la crisi els ha anat com anell al dit per justificar tant de malbaratament, i el president encara sortia per la tele dient que ell era molt auster!

javindreu ha dit...

Previa, sino entenc malament pel que comentes, ens estan fent veure que tenim un deficit bastant considerable degut a la falta d'sponsors quan en realitat és que s'han sortit de mare en el pressupost?

Kimi ha dit...

No tengais duda que este año si se acertará en los fichajes. Parece que después del partido de ayer, ha tenido que criticar la gestión económica.

javindreu ha dit...

Juanmi, guanyem 2-0 a l'Espirall i treus pit?O això és el que entenc.
Què tal va ser el partit?

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, no és una opinió, és un fet. Tan sols cal mirar els números. És evident que ens vam excedir en l'apartat de despeses d'una manera considerable.
No saps com espero i desitjo juanmi que t'hagi de donar la raó en que s'ha encertat en els fitxatges... Ara bé, el "post" d'aquesta setmana haguès estat el mateix s'haguès perdut o no amb l'Espirall-Les Clotes. De fet, la derrota 4-0 a Amposta era motiu per estar preocupat, però com tothom diu que les pre-temporades només serveixen per agafar la forma física i poca cosa més...

joan ha dit...

Veig això bastant apagat, imagino per falta de informació, ja hi han ganes de que començi la lliga. Com a aperitiu veurem el partit de presentació el divendres. Haviam com va..

I sobre el tema econòmic, es normal, la crisi econòmica a afectat aa tots els ambits de la vida en general, per suposat que el futbol tambe, peor com sempre tot tornara a la normalitat. I previa si l directiva va intentar fer un esforç l´any passat per intentar pujar, ja que ho tneiem, a tocar , jo ho aplaudeixo.

La prèvia ha dit...

Hola joan, així és. Divendres davant el Sitges (19:30 h.) s'hauria de veure a l'equip que començarà la lliga. A veure les sensacions que deixa el darrer partit de pre-temporada. Segurament, coneixerem també la plantilla definitiva d'enguany un cop fets els descarts.
Pel que dius del "tema econòmic", respecto la teva postura però no la comparteixo. Ja que dius que la crisi afecta a tots els àmbits de la vida en general (tens raó) també afecta a la butxaca del soci, qui no té cap culpa de la mala gestió econòmica realitzada per la Junta la temporada passada. Accepto que es va fer un esforç per a intentar pujar a Tercera, però no va ser un petit esforç sinò un mal us dels diners.
Ara que passarà? Doncs que es va decidir i aprovar (per majoria) fer 3 jornades econòmiques (a 5 € cadascuna). I qui serà el perjudicat? Ni més ni menys el soci asidu cada diumenge al Municipal (precisament qui hauria de tenir més "privilegis" per dir-ho d'una manera). En canvi, aquells socis que no hi van mai seguiran pagant la seva quota sense problema, anirant a l'Assemblea l'any vinent i seguiran demanant que es faci un monument al President per lo bo que és de tenir-lo com a "mecenes". No fotem! (Haguès estat millor apujar 10 € la quota de soci i no pagarien "justos" per "pecadors").

Sherlock ha dit...

Bona nit companys!!

Només desitjar-vos molta sort pel partit de festa major i el més important bona sort pel primer partit davant l'Olesa. Es important començar amb bon peu una lliga.

A veure si per Vilanova tenim sort i treiem quelcom positiu del Nou Sardenya(camp del CE Europa) i si podem guanyar millor que millor!

La situació ideal seria dues victories contra Olesa i Europa i així tots estariem molt contents!!!

Per cert: Us informo per si no ho sabieu que el Marc Ramírez s'entrena amb el Sitges (no sé si està fitxat) si el fitxen faran una gran incorporació a la porteria i un gran desperdici per un club de més categoria!!!!!
Aquest noi no pot estar jugant només a preferent!!!!!

Apa!!

Salut i a guanyar!!!

Eloi

La prèvia ha dit...

Hola eloi, gràcies pels teus bons desitjos. Comentar-te només que el Vilafranca no comença la lliga aquest cap de setmana (com sí passa a Tercera) sinò que ho farà la setmana vinent. Per tant, el partit amb l'Olesa serà el dia 7 de setembre.
Sobre el que comentes de Marc Ramírez que està a prova en el Sitges, no sé que ha de demostrar un jugador com ell? Sobradament és vàlid per a jugar a Regional Preferent crec jo. Una altra cosa és que ell no hagi volgut signar en espera d'algun club de millor categoria que a darrera hora faci un esforç (econòmic més que res) per a fitxar-lo.
D'altra banda bloggers, informar-vos que en el decurs del partit de demà davant el Sitges podrem veure en acció a un nou jugador a prova (que ja jugà el partit d'Amposta) de cara a reforçar la defensa. Es tracta de Dani Bello, un jove de 19 anys format a les categories inferiors del Gimnàstic de Tarragona (a qui Paco Flores en la seva etapa a la banqueta tarragonina va cridar per a entrenar amb el primer equip en ocasions) i que darrerament ha estat a prova als equips inferiors del Reial Madrid.

Sherlock ha dit...

Hola "prèvia!!
Per això mateix! El meu comentari era en to de sorpresa perquè penso que té qualitat de sobres per estar molt per sobre de preferent!!! Per cert, avui surt a l'SPORT que ja l'han fixat....
AIxí que hem deixat escapar una bona oportunitat!!!
Gràcies per altra banda per la puntualització que comenceu el dia 7 de Setembre davant l'Olesa!
No ho tenia present!

Salut!

Eloi

l´avi del vila ha dit...

ankara stik plurán da la mussió que mamvarga total cuerpu! kina dihada da san felics!

u abeu bis??? biska la mára cans ba parí!!!

La prèvia ha dit...

Hola l'avi del vila, com bé diu cal felicitar els Castellers de Vilafranca.
Segons diu el seu web oficial: pd4cam - 4d9fa - td9fm - 3d9f - pd8fm - 6+1pd4