dissabte, 30 d’agost del 2008

"Piensa en verde"

La pre-temporada ha acabat; arriba la Lliga. Això és l'únic que han de tenir en ment els jugadors de cara a l'important partit del proper diumenge davant l'Olesa.
Enrera queda un mes i mig d'entrenaments amb l'objectiu d'arribar a l'inici de lliga amb la preparació física òptima; un reguitzell d'amistosos saldats amb victòries mínimes davant rivals de menys entitat i dues derrotes per golejada amb equips de Tercera (el que indica que enguany l'equip no estarà per lluitar per l'ascens); i un seguit de jugadors que han estat a prova i dels quals no n'hem aprofitat cap, a excepció dels dos que hi ha ara (Eliesley i Dani Bello) però que la seva presència definitiva en la plantilla tampoc és segura.

Fets positius a destacar: que els dos darrers partits l'engranatge defensiu ha millorat respecte a cataclismes anteriors i, potser el més destacat, que es treballen com feia temps no passava les jugades d'estratègia (i ho demostra el fet que dels 10 gols marcats, la meitat (5) han estat a pilota parada).
Evidentment, hi ha aspectes negatius: un seria la manca de gol dels davanters, ja que cap dels quatre que tenim en nòmina ha vist porteria aquest estiu; i l'altre, la mancança de creació de joc al mig del camp on només Guzmán es capaç de dirigir l'equip amb mestria. Intueixo que enguany, el company Sayol seguirà invocant a "Sant Marc" però no Ramírez sinò Guzmán.
Com diu el títol del blog d'aquesta setmana, cal pensar ja en l'Olesa. I no tenir por a l'efecte "Heineken" perquè, potser ells no ho saben, però nosaltres tenim a "San Miguel" (i en ell confíem).

Gran Reserva: Que Marc Raventós, vuit mesos després de la greu lesió al genoll davant del Cornellà, tornès a jugar uns minuts a la segona part del partit amb el Sitges de divendres passat. Sens dubte, una gran notícia per a tots però sobretot per a ell ja que la recuperació ha estat dura i llarga.

Vi picat: En el mateix partit, feia mal els ulls veure a Marc Ramírez sota els pals i saber que aquella porteria que defensava no era la "teva". Un no entén encara com un jugador de la seva categoria acabarà jugant a Preferent.

El futbol és així: "La pretemporada está siendo muy dura. Nos levantamos a las nueve de la mañana" (Davor Suker, 1968, ex-futbolista croata).
Més dura ha estat per a l'afeccionat vilafranquí, ja que la trajectòria que ha tingut l'equip ha generat més dubtes que no pas il·lusió.

19 comentaris:

josep sauleda ha dit...

No sé si per l'efecte festiu i de moral alta que provoca el fet de ser Festa Major o per haver vist coses pijors a la pretemporada, vull dir que, resultat a part, davant el Sitges vaig sortir del camp, al partit del dia 29 a les 9,30, perdó a les 19,30 (m'ha caigut l'1)amb un cert grau de satisfacció.
Entre els que van sortir a la primera part i alguns de la segona es pot fer un onze inicial d'un nivell prou alt com per no patit massa.Es cert el que diu la previa (quasi sempre te raó)molta estrategia en defensar l'atac del contrari, molta estrategia a pilota parada a l'hora d'atacar, però insisteixo en que trobarem a faltar el que s'anomena home gol.
Malgrat tot, quan estigui tot lligat penso que podrem passar una lliga mes tranquila del que molts pensen. Es clar que tot dependrà dels primers cinc partits. Si a les cinc primeres jornades es sumen 8-10 punts podrem passar un bon any, però si en cinc jornades es sumen cinc punts o menys, caldrà patir.
Que Sant Felix o Sant Miguel (m'es igual) iluminin als jugadors i inspirin al col.legiat perqué els tres punts es quedin a casa en qunts mes partits millor.

joan ha dit...

Bé, doncs arriba la hora de la veritat, i m´agrada que el company sauleda, que porta molts i molts anys veient el vila digui que entre els que van sortir a la primera part i alguns de la segona es pot fer un onze inicial d´un nivell prou alt, tal i com es deia per aquí dies enrere, hi haurà un 11 titular més que acceptable, despres potser sera la profunditat de banqueta, però això ja es un tema que li pertorcara a la direccio tecnica i/o a l´entrenador. Me n´alegro molt de la reaparició de Raventòs, era una pena el que li va passar la temporada pasada, i a mida que l'equip vagi recuperant jugadors importants lesionats la cosa millorarà. I referent al tema que comentas del Marc Ramirez, jo crec que ha estat un gran error haber deixat escapar-lo, no crec que el que tinguem o el que ha vingut miillori el que teniem, i si és per diners, tampoc crec que la diferencia sigui molt gran.
Anims i cap endavant que comença un lliga molt llarga, i com dic sempre, ajudem a l´equip , si no ajudem nosaltres qui ho farà?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, amb la idea que arribem a cada partit amb la màxima informació possible sobre ell, us aniré deixant al llarg de la setmana uns petits apunts (estadístiques, curiositats, efemèrides,...).

L'APUNT
1) 7 temporades consecutives sense guanyar el primer partit de Lliga

07/08 FCV 0-0 CD Morell (1a Catalana)
06/07 FCV 0-1 UE Poble Sec (1a Catalana)
05/06 CD Tortosa 2-1 FCV (1a Catalana)
04/05 FCV 0-1 UE Caprabo (Reg. Preferent)
03/04 UD Viladecans 1-0 FCV (Reg. Preferent)
02/03 FCV 0-1 CF Ripollet (1a Catalana)
01/02 CF Vilanova Geltrú 1-1 FCV (1a Catalana)

La darrera victòria data de la Temp. 00/01 (1a Catalana): CF Badalona 0-2 FCV (amb gols de Casan i Sendra).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Hola, no pareu ni per Festa Major, eh! jo crec com el "josep sauleda" i el Joan, que hi ha equip suficient per afrontar la temporada sempre i quan respectin les lesions i sancions. A més, si tinguessim la mala sort de no començar prou bé, com que no hi ha peles, al menys no es començarà per portar gent nova. Avui que vinc, no sé si per la Festa o què, amb optimisme ja em trobo "prèvia" que ja estàs amb un apunt negatiu. Anims, que fent pinya ho aconseguirem!!!

javindreu ha dit...

Amb els partits vistos fins ara, algú s'atreveix a pronosticar un equip titular per diumenge?
Prèvia, saps algo dels partits de pretemporada de l'Olesa?

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, és difícil especular amb un possible onze titular per a diumenge quan fins el darrer partit de pre-temporada s'han estat fent proves i més proves. De fet, desconec si Eliesley i Dani Bello es quedaran definitivament a la plantilla. Si algú, oficialment, des del club pot aportar alguna informació s'agraïria. On més dubtes tinc és a la defensa, pel que he comentat i per les múltiples combinacions possibles. Tot i això, em llançaré a fer el que seria el "meu" onze titular per a jugar amb l'Olesa. És el següent:
Serrano; Pere Costa, Fran, Eliesley, Dani Bello; Sylla; Gaitán, Marc Guzmán, Condis, Corbi; Palote.

Pel que fa als partits de pre-temporada de l'Olesa et deixo aquí els resultats.
23/08 UE Sant Joan Despí (Reg. Preferent) 0-1 CF Olesa
24/08 CE Marganell (1a Regional) 1-3 CF Olesa
27/08 CF Parets (Reg. Preferent) 0-0 CF Olesa
31/08 CF Olesa 1-0 CE El Catllar (Reg. Preferent)

D'aquests partits vaig poder veure el que van jugar al camp del Sant Joan Despí. És un equip que ha mantingut el bloc que li ha donat els dos ascensos consecutius i quasi juga de memòria. Això el converteix en un rival perillòs sumat a la "eufòria" de qualsevol equip novell en les primeres jornades en una nova categoria (p.e. Numància ahir). Potser no té gaire profunditat de banqueta o, millor dit, hi ha bastanta diferència entre els "teòrics" titulars i la resta de jugadors. Una possible aliniació (i no m'equivocaré de més d'un jugador) seria:
Pujol; Arturo, Fos, Bellés, Francis; Manolo, Moron; Raúl, Soler, Dani Durán; Pelegrín.
A tenir en compte la mobilitat dels tres homes de davant (Dani Durán, Pelegrín i Raúl), l'arribada dels homes de segona línia del mig del camp (sobretot Soler) i el perill a pilota parada amb un bon llançador com és Morón. Tant els còrners com les faltes laterals són executades amb rosca i "a peu canviat" (és a dir, des de la dreta per un esquerrà i a l'inversa).

La prèvia ha dit...

L'APUNT
2) El partit dels "ex-jugadors"

Fins a un total de 5 jugadors s'enfrontaran al que ha estat alguna vegada el seu equip. És el cas de Condis, Àlvar i Palote pel Vilafranca i Arturo i Fos per l'Olesa. Precisament aquest últim, serà la primera vegada que s'enfronti en partit oficial al seu club de sempre, amb qui va jugar 245 partits de lliga.

Rai ha dit...

............Serrano
Costa...Fran......Bello.....Corbi

.............Sylla
.....Einard..........Guzmán

Gaitán.....................Condis

.............Àlvar

vil4fr4nqu1 ha dit...

El meu onze per aquesta setmana seria:

Serrano

Costa, Franc, Eliesley, Moral

Gaitán, Sylla, Corbi, Condis

Àlvar, Joan Torrents

La prèvia ha dit...

L'APUNT
3) Ens visiten els "Green Warriors"

L'Olesa es caracteritza per ser un dels pocs equips que arrosseguen un grup d'afeccionats (per molta gent anomenats "ultres" o "radicals", però que ells mateixos diuen que són del tot pacífics) que els segueixen a tots els partits. Es diuen els "Green Warriors" i tenen previst desplaçar-se, en menor o major número, a Vilafranca aquest proper diumenge.
De fet, en el seu fòrum propi ja fa dies que estan organitzant el viatge en autocar (si alguna empresa s'atreveix a lloga'ls-hi...) o en cotxes particulars.
Us deixo l'adreça per si algú vol donar-hi un cop d'ull:

http://green.mforos.com/1187524/7811719-bus-para-vilafranca/

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons ha anunciat el FC Barcelona en un comunicat oficial, Joan Segarra, un dels jugadors més carismàtics del club (on arribà procedent del FC Vilafranca), ha mort aquesta tarda a l'edat de 81 anys després d'una llarga enfermetat. Les despulles de Joan Segarra romandran al tanatori de Taradell a partir d'aquest dijous a les 9.30 hores. L'enterrament tindrà lloc divendres, a les 12 hores, a la parròquia de la mateixa ciutat osonenca.
Podeu veure més informació sobre la noticia a:
* Mor Joan Segarra
* Una referència imprescindible en la història
* Record entranyable dels exjugadors

Joan Segarra Iracheta
15-03-1927 · Barcelona
Defensa

Trajectòria: At. Sansense, CE Sant Pol, FC Vilafranca (1947-1950) i FC Barcelona (1950-1964).
25 vegades internacional per Espanya i 4 per Catalunya.

Joan Segarra arribà al FC Vilafranca la Temp. 1947/48 i va romandre al club durant tres temporades on marcà 16 gols. Pocs es podien pensar en aquell moment que més endavant aquest jugador arribés a ser tota una institució dins del futbol estatal, després de ser traspassat al FC Barcelona.
El 29 d'agost de 1949 es signà a Barcelona el contracte de traspàs del futbolista vilafranquí al FC Barcelona tot i l'interés d'altres clubs com el R. Valladolid i el CE Sabadell. En el contracte s'acordà que el jugador seria cedit la Temp. 1949/50 al FC Vilafranca per a incorporar-lo al club culé a principis de la següent temporada. El degà pendesenc rebè una compensació econòmica de 60.000 pessetes, pagament que es realitzà en dos terminis de 30.000 pessetes (el primer en aquella data i l'altre en incorporar-se el jugador a la disciplina barcelonista). Van signar el contracte per part vilafranquina, el president Joan Vallés Vivó i el secretari Pedro Mencía García.
Un cop retirat també va exercir funcions d'entrenador i dirigí des de la banqueta al FC Vilafranca uns partits a mitjans de la Temp. 1972/73 (Reg. Preferent) abans de ser traspassat al CE Sabadell.


Des del blog, sumar-me al condol a tota la familia vilafranquina i barcelonista per la pèrdua d'en Juanito Segarra (conegut com "El gran capità").

josep sauleda ha dit...

He llegit la mort de Juanito Segarra i a part de donar també el condol a tota la familia vull notar que m'ha fet gràcia que abans del Vilafranca jugués al poble de la fotografia que hi ha acompanyant aquest escrit, Sant Pol.
Pel que fa a l'alineació, jo aposto per Serrano, Costa, Navarro, Fran, Dani Bello; Alex Gaitan,Sylla,Condis,Marc Guzman; Palote i Alvar.

La prèvia ha dit...

L'APUNT
4) A 3 punts dels 600

En cas de victòria davant l'Olesa, el Vilafranca arribaria a la màgica xifra de 600 punts a la 1a Divisió Catalana. Des de que es va crear aquesta categoria, la Temporada 91/92, el degà penedesenc ha disputat dotze de les disset edicions. Només el supera en punts assolits i temporades disputades la Gramenet B (anteriorment també anomenat CD Milán).

1. UD At. Gramenet B (724 punts / 14 temporades)
2. FC VILAFRANCA (597 punts / 12 temporades)
3. CD Masnou (568 punts / 11 temporades)
4. AD Guíxols (541 punts / 11 temporades)
5. AD Prat (509 punts / 9 temporades)

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, vull felicitar als companys de Vilafranca TV pel reportatge que han emés en l'informatiu d'avui dijous sobre la mort de Joan Segarra comentat pel Josep M. Batet, qui coincidí amb ell en l'etapa d'entrenador al degà penedesenc.
Us deixo l'enllaç per a qui no hagi pogut veure'l i ho vulgui fer:
L'ex-capità del Barça Joan Segarra, que va jugar amb el FC Vilafranca i el va entrenar, ha mort als 81 anys

l´avi del vila ha dit...

bui és un díha mol triç pal bilafrankismu y la kularada. antarrem am al juanitu. al grán kapitá. un fora de séria y un sañó de kapa peus. noé pugud guantam las yagrimas cuant he yichid la nutísia a l´aspór

kina saranó tanía dafenén ayá tras l´akip. mol miyó que als dastralés que tanía el rial mandrit ana kéyapuka!

La prèvia ha dit...

L'APUNT
5) 33 anys després, debut de Navarro?

Just el 7 de setembre de 1975, feia el seu debut oficial en lliga amb el FC Vilafranca el davanter Navarro que procedia del Calella. Aquell dia, el degà penedesenc s'imposà per 4-1 al Poble Sec amb dos gols del pare de l'actual defensa vilafranquí.

Sherlock ha dit...

Bon dia companys!!!
"Previa" aquest cap de setmana si que us desitjo molta sort i us demano que no sigueu tant pessimistes!! He vist que heu posat els resultats dels últims anys i bé... les estadístiques estan per trencar-les!!!!

Per tant, aposto per un 3 a 0 igual que has posat tu a www.vilanovadigital.com pel partit del Vilanova!!! jejejejej
Ja he vist ja que estas a tot arreu!!! Per contra, jo no hi soc en aquell forum aixi q et desitjo molta sort en la competició porrera!!!!
Apa!
Salut!!!
PD: Si guanya el Vilafranca 3-0 vinc un dissabte i em pagues un esmorzar!! :D

SALUT!!!

La prèvia ha dit...

Hola eloi, gràcies pels ànims. Tant de bo l'encertis!

L'APUNT
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Olesa són:
1 = 45 %
X = 26 %
2 = 29 %

l´avi del vila ha dit...

a rivat al díha cumbra. Todus am da nál kám a puiá al nostru kip que u nasasita méç que may. bilafranca! bilafranca!