dilluns, 4 d’agost del 2008

Proves, proves i més proves

No hi ha millor paraula per a definir el que està sent, fins al moment, la pre-temporada del degà penedesenc. A banda dels vint jugadors que conformen la plantilla del primer equip, el club en té a vuit més a prova de cara a completar un grup que aspira a fer una digna temporada a base de treball i il·lusió (sense oblidar-nos del parell o tres de jugadors de la Fundació que estaran també a cavall del primer equip).
Entre aquests que estan a prova vull destacar tres noms: el brasiler Eliesley (foto), qui demostrà bones maneres, col·locació, anticipació i una constitució física envejable per jugar a l'eix de la defensa; en punta, Carlos Álvarez (Santfeliuenc), un davanter ràpid, amb molta movilitat i olfacte de gol (aspecte important, evidentment); i finalment, un vell conegut, en Marc Guzmán, qui després de l'acte de "rebel·lia" de la temporada passada i d'haver provat, sense sort, en clubs com Sabadell o Vilanova vol tornar a demostrar la seva vàlua a Vilafranca. Ahir, sense anar més lluny, va ser el millor de llarg i l'únic que aportà criteri a l'hora d'elaborar joc al mig del camp.

Un aspecte que no m'agradà fou el fet de desplaçar 25 jugadors per disputar l'amistós amb el Riudebitlles. El més lògic haguès estat fer un equip diferent cada part i evitar els constants canvis ja que, a més, alguns jugadors van anar entrant i sortint com si d'un partit d'handbol es tractès. Gent com Moral, Condis o Sylla (per citar tres noms) són prou coneguts pel cos tècnic com per haver de "guanyar-se" un lloc en partits com aquest.
Per acabar, "tema lesions". A la ja coneguda baixa de Rafita (pubis) i la més que probable de Raventós (genoll), es podria afegir la del porter Álex Ródenas qui s'està recuperant d'una lesió a l'escafoide d'una de les seves mans. A hores d'ara, i sempre segons paraules seves, la seva participació en el primer partit de lliga seria més que dubtosa.

Gran Reserva: Que, tot i que encara quedi molt per a millorar, el web oficial del club ha començat la temporada amb alguns continguts actualitzats i amb la principal missió d'informar al soci i l'afeccionat vilafranquí.

Vi picat: L'estat del camp del Riudebitlles en l'amistòs d'ahir. No em queixo que sigui de terra (perquè tota la vida hi havíem jugat) sinò que una regada poc abans de començar haguès ajudat a l'hora de veure una millor pràctica del futbol.

El futbol és així: "No hay sitio en el mundo en el que el hombre sea más feliz que en un estadio de futbol" (Albert Camus, 1913-1960, escriptor i filòsof francés).
Segurament tothom no pensi igual, perquè sinò el Municipal estaria ple de gom a gom cada diumenge. Però als que ens agrada amb bogeria aquest esport, poder tornar a veure partits del Vilafranca (encara que siguin amistosos com el d'ahir) ens és tot un plaer.

20 comentaris:

vil4fr4nqu1 ha dit...

Perdona "prèvia", però potser no t'has enterat que estrenem entrenador. Com vols que conegui a Condis, Moral i Sylla si no hi era l'any passat?

La prèvia ha dit...

D'acord vil4fr4nqu1, però hi ha una secretaria tècnica, oi? Aquesta si que podria haver aconsellat al "míster" no endur-se tants jugadors al partit.
Espero que de cara als dos compromisos d'entitat del proper cap de setmana (Pobla Mafumet i Vilanova) ja s'hagi fet la tria final i puguem treballar amb els homes que formaran part de la plantilla definitiva.

sasgas ha dit...

Jolin , Prèvia , tot i la bona informacion que ens dónes del nostre club ,¡¡ no et deixen passar una !!, estic amb tu , crec que són massas jugadors per a un partit , tot i ser amistós , espero que el Dissapte no passi el mateix , i es pugui veure alguna cosa mes ..........

Kimi ha dit...

Si hay algo que le caracteriza a esta secretaria tecnica es que no se entromete en las alineaciones. Isaac tiene total potestad para convocar y alinear a quien quiera.

uff! ha dit...

Hola que tal, entenc que no cal aconsellar com han de fer la pre-temporada, i a la vegada, també crec que és decisió dels responsables tècnics qui són i quin és el nombre de jugadors que s’han de desplaçar als diferents partits per tal de tenir la màxima informació i així atresorar quan més dades millor per després aplicar-les i treure’n el rendiment adequat a partir del visionat dels diferents partits que s’hauran disputat al llarc de la pre-temporada. Òbviament, el més normal és que a mida que es disputin partits, es vagin descartant jugadors fins a conformar el planter que té que fer front la temporada. Tant de bo hi hagi encert a l’hora de fer la tria i que hi hagi “bon ull” i ens quedem el milloret que hi ha.
Jo estic massa inquiet i no estic del tot convençut que hi hagin les “garanties” suficients per tal de no patir...ja veurem.
Salut!
jonsay

La prèvia ha dit...

Hola uff!, no és que vulgui aconsellar com han de fer la pre-temporada, només era una opinió (compartida, a més, amb molta gent que estava al camp i amb altres que hi vaig parlar dilluns). Si ells creuen convenient veure com evolucionen jugadors ja veterans com Moral, Turri, Pere Costa, Palote o Condis endavant! Tampoc crec que amb el quart d'hora que van jugar alguns dels que he esmentat se'n puguin treure gaires conclusions.
Del que dius sobre els dubtes que et deixa la composició de la plantilla a mi em passa el mateix.
Per començar, saber que és molt probable que haguem de començar la lliga sense el "teòric" porter titular (Álex Ródenas) sota els pals ja no m'agrada. Més ben dit, em terroritza!
A la defensa, hi trobo a faltar l'home que supleixi amb garanties la marxa d'Óscar Sánchez i un lateral esquerre pur, donat que la lesió de Rafita anirà per llarg. Navarro del Poble Sec? Un jugador arribat nou a un club on s'ha de guanyar el lloc i que a mitja pre-temporada se'n vagi de vacances ja em diu el grau d'implicació que té.
Si parlem del mig del camp, és evident que necessitem aquell jugador que canalitzi el joc ofensiu de l'equip. Si Marc Guzmán acaba quedant-se pot fer aquest paper a la perfecció, perquè els demés jugadors (Sylla, Folch, Torrents,...) són dels que aporten molt "múscul" i poca creació.
Finalment, la davantera. Que es demana d'un davanter? Gol. He mirat números de la temporada passada i no conviden a l'optimisme:
Turri: 1 gol en 16 partits amb el Sitges
Medina: 1 gol en 19 partits amb el Vilafranca (si bé només fou titular en 4)
Palote: 2 gols en 12 partits amb l'Olesa i 4 gols en 12 partits amb el Vista Alegre
Àlvar: 13 gols en 19 partits amb el FB Espirall-Les Clotes i 1 gol en 7 partits amb l'Olesa
Tots junts sumen 22 gols. És curiòs que el davanter que a priori sembla comptar amb menys possibilitats de jugar sigui el que millor temporada va fer (això sí, a 1a Regional).

joan ha dit...

Quan es parla de garanties suficients per tal de no patir, que volem dir? Jo penso que, sense haer vist encara cap partit aquesta pretemporada i nomès havent seguit la temporada anterior i per auí la prensa, em sembla que hi pot haber un onze titular quan tots els jugadors estiguin recuperats de les lesions i problemes que tinguin molt maco. En teoria l´onze titular seria un Álex Ródenas; Rafita, Fran, Raventós, Álex Gaitán/Moral; Álex Gaitán/ Jesús, Sylla, Marc Guzman, Condis; Medina, Palote.
Aquest onze titular no pot arribar a ser un equip competitiu? Jo crec que hi ha una gran defensa i un bon migcamp, i s´ha de saber jugar aquestes armes. L´altre qüestió seran les lesions que puguin haber, les sancions etc. LLavors ha de jugar un paper important la profunditat de l'equip i veure si els teorics suplents tenen el nivell per jugar aquí, tal i com
diu la prèvia.
Penseu que hi hauran molts, pero que molts equips de 1ºa Catalana inferiors a aquest onze titular, i llavors entrarà en joc la qualitat del equip tècnic per treure-li el màxim profit a l'equip.

La prèvia ha dit...

Hola joan, evidentment aquest onze que has posat, amb algun petit canvi o retoc que faríem cadascú segons els nostres gustos, pot arribar a ser competitiu i, segurament, millor que altres equips de 1a Catalana. Però tu ho has dit: "...quan tots els jugadors estiguin recuperats de les seves lesions i problemes...".
Rafita fa just un mes ha estat operat del pubis i fins a finals d'any dubto que puguem comptar amb ell perquè son lesions d'aquelles que costa tenir les mateixes sensacions d'abans de lesionar-te.
Raventòs els dies d'entrenament i partit que l'he vist encara no toca pilota; per tant, difícilment començarà la lliga.
I Álex Ródenas ens comentava (al Joan Sayol i a mi) a la graderia del camp del Riudebitlles que preveia la seva recuperació per a mitjans del mes de setembre.
Per tant, ja hauríem de buscar substituts per a aquests tres "pilars fonamentals" d'aquest "onze titular" per tal de començar la lliga amb les "garanties" que esmentàvem. El que jo em venia a referir és: hi són?

Rai ha dit...

Alex Rodenas esta clar que ha de ser un bon porter, pero jo crec que tambe s'ha de posar confiansa am el porter provinent del Vilanova i ex jugador de la Fundacio el Toni Serrano que es un gran porter i que no tinc cap mena de dubte que te la calitat suficient per estar jugant al Vilafranca!!

I no entenc perque ara us queixeu quen ereue els primers lany passat a dir que haveim de confiar am els de casa... dons si abans deiem aixo CONFIEMI TOTS!!!

josep sauleda ha dit...

Acabo d'enterar-me que s'ha signat contracta amb Marc Guzman, es Sitges i altres ja comentats i Ainar Torrents un jove de 21 anys amb arrels penedesenques que va jugar a la selecció espanyola juvenil o cadet i que ha estat al Racing de Santander.
Previa, estic segur que amb un parell de moviments per la xarxa ens podras dir si és veritat tot el que he posat i/o podras afegir qualcom mes.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, tal com comenta el company josep sauleda, el club ha fet oficial la contractació de Marc Guzmán i Einard Torrents de cara a reforçar la zona de creació al mig del camp.
Marc Guzmán, qui deixà a el degà penedesenc a mitja lliga, acabà la temporada al Sitges després de provar, sense sort, amb el Sabadell. Enguany ha estat entrenant amb el Vilanova de cara a incorporar-se a la seva disciplina però finalment ha acceptat l'oferta per a retornar al Vilafranca.
L'altra novetat, Einard, segurament sigui menys conegut per a la parròquia vilafranquina i prové del juvenil del Ràcing de Santander. Us deixo tot el que heu de saber sobre el nou fitxatge del FC Vilafranca:

EINARD Torrents Mascaró
08-02-89 · Barcelona
1,80 m. - 77 kg
Migcampista

07/08 Racing Santander (Juvenil Divisió Honor)
06/07 FC Barcelona (Juvenil)
05/06 FC Barcelona (Juvenil)
04/05 RCD Espanyol (Cadet)
03/04 RCD Espanyol (Cadet)
02/03 RCD Espanyol (Infantil)
01/02 RCD Espanyol (Infantil)
00/01 RCD Espanyol (Aleví)
Categories inferiors At. C Vilafranca


Com a fets destacables cal ressenyar que fou convocat amb la Selecció Espanyola Sub-17 per a disputar, del 6 al 11 de febrer de 2006 a Gran Canària, la Copa Atlàntico davant dels combinats d'Àustria i Irlanda.
En la seva darrera etapa en el juvenil del FC Barcelona coincidí amb Sergi Busquets, qui actualment està realitzant la pre-temporada amb el primer equip del Barça.
Per acabar, l'estiu del 2007 va disputar un torneig amistós a Bèlgica amb el Tottenham Hotspurs de cara a una possible incorporació, que no fructificà, pel seu equip juvenil.
Podeu veure'l fent click aquí.

rodrigo de valdemoro! ha dit...

doncs si einard el conec personalment i es un tros de jugador!
esperem que triunfi al vilafranca,tot i que li respectin les lesions!

nomes cal veure als equips que ha jugat!

pd:previa,diria que tmbe va coincidir amb bojan krkic.

joan ha dit...

Prèvia, veig que el que vem dir de que era important incorporar un parell de jugadors al migcamp, s´ha produit. Poc a poc, aquest equip va agafant forma. Haviem com van els amistosos, i recuperar els jugadors importants lesionats.

pimpoyos ha dit...

Aiaiai, q tard arriben aqui la informacio... guzman dsd la setmana passada q ja estava al vila, i einard torrents ja portava unes setmanes d negociacions, i aquesta setmana ja va comensar a entrenar.
Es molt bon jugador, l'unic q les lesions no li han permes arribar a més dalt, i s'ha tingut q conformar, amb tornar al vilafranca.
Per cert, te 19 anys, i ha jugat no nomes al sergi busquets q es poc conegut, sino amb bojan, jeffren amb qui anava a classe, giovani dos santos, thiago alcantara,... entre d'altre.
Quan va anar a tottenham va estar entrenant amb el primer equip, amb els Robbie Keane, Berbatov, Defoe, Lee Yong Pyo,...
Si teniu mes preguntes...

La prèvia ha dit...

Doncs sí, joan, sembla que el mig del camp va prenent forma. Desconec el joc d'aquest noi (Einard), però si ha jugat a les categories inferiors de l'Espanyol i del Barça segurament sigui un bon "pelotero". Algú sap si ja jugarà els amistosos d'aquest cap de setmana contra la Pobla de Mafumet i el Vilanova?
Pel que em preguntaves, vilafranki_wesley, referent a si havia jugat amb Bojan Krkic, podria haver-se donat el cas. La Temporada 2005/06, Bojan va passar de jugar amb el Cadet A (32 gols en 26 partits) al Juvenil A (previ pas pel Juvenil B on hi militava l'Einard). Per tant, pot ser que haguessin coincidit. De fet, l'únic que he trobat és un video que hi ha penjat a la xarxa del debut de Bojan amb el Juvenil B del Barça on li marca un autèntic golàs a la Gramenet. No sé si Einard jugà aquell partit i si surt en el video?

PD: Mentre escrivia el meu "post" acabo de llegir el de pimpoyos. Solucionat, ja sabem quelcom més sobre el "crack" del Vilafranca i ja tenim un blogger més!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, setmana plena de notícies relacionades amb el FC Vilafranca. Us deixo un extracte de l'article que apareix avui divendres al setmanari El 3 de Vuit sobre el "tema Capilla".

JORDI CAPILLA RECLAMA JUDICIALMENT AL VILAFRANCA PER INCOMPLIMENT DE CONTRACTE
El davanter vilafranquí reclama els dos anys que encara té de contracte i dues mensualitats pendents; l’import de la denúncia ronda els 40.000 euros

Capilla, el seu representant i un advocat de confiança, han decidit agafar el camí legal per reclamar els dos mesos pendents de cobrament (3.600 euros) i la totalitat dels dos anys que encara té de contracte (36.000 euros),...

Capilla és reconeix com a jugador professional, "va ser el mateix Pere Montserrat qui va venir a fitxar-me de l’Orihuela, jo ja hi estava bé, però va assegurar que on no podia arribar l’economia del Vilafranca hi arribaria ell. El Vilafranca ja se sap que és una entitat molt presidencialista".

En paraules de Jordi Capilla -des del FC Vilafranca es nega cap tipus de notificació judicial-: "fa uns dies hi va haver a la seu de treball del carrer Calabria de Barcelona un acte de conciliació, però el Vilafranca no s’hi va presentar".

I es que l’enfrontament entre Jordi Capilla i el FC Vilafranca va començar a finals de la temporada passada: "la junta directiva ens va reunir els jugadors per lliurar-nos un taló a canvi de la liquidació. Jo no el vaig signar. Volien que renunciés a un mes del meu sou i a dos anys que em quedaven de contracte", assegura el jugador...

...Tot i així, el jugador els va proposar una solució, "els vaig oferir la possibilitat de desvincular-me si em pagaven els dos mesos pendents i un 30% dels dos anys de contracte".

Capilla ha tingut ofertes d’altres clubs, però de moment el Vilafranca no li dóna la baixa.
Els tribunals de treball donaran o trauran les raons.


Podeu llegir-lo sencer fent click aquí.

Tot això ve a confirmar la notícia avançada aquí al blog fa uns dies. Ara, és de suposar, que el club donarà la seva versió dels fets (segurament en l'Assamblea Ordinària que es celebrarà el proper dia 19 d'agost a les 20:30 h. a l'Auditori del Museu del Vi de Vilafranca).

javindreu ha dit...

Desconec la vida d'aquest Einard Torrents, però passar d'estar en futbol base amb Barça, Espanyol, Racing, anar a provar al Totenham i acabar venint a Vilafranca no em quadra. Algú sap el perquè?

La prèvia ha dit...

Doncs pel mateix motiu que ens podem preguntar perquè Manel González, que va jugar al futbol base del Reial Madrid i de l'Espanyol, ara, amb "només" 26 anys, jugarà al Quintinenc de 3a Regional (amb tots els respectes per aquest modest equip i que ningú se m'emprenyi de Sant Quintí).
El futbol posa cadascú al lloc on es mereix. El que passa és que a vegades pensem que pel fet de jugar a les categories inferiors d'equips de primera línia ja tenim un "crack" a casa (sobretot els pares). I no és així. Per arribar a ser un jugador important has de tenir condicions, sacrificar-te molt en la teva vida personal i tenir aquella mica de sort que mai va malament. Casos com els de Mesa, Atsarà o Marimon (jugadors que han arribat a Segona B sortint de la pedrera vilafranquina) en són un exemple.
En el cas concret de l'Einard és aviat per fer valoracions. Si les lesions no l'han respectat, i han evitat que en aquell moment adequat, quan havia de fer "el salt" a la seva carrera futbolística no el fes, no ha de decaure pas. Qui sap si un bon any a Vilafranca li serveix per jugar l'any que ve a Tercera i després a 2a B,...
Diuen que a la vida, de vegades, "cal donar un pas enrera per després donar-ne dos endavant". Potser serà aquest el cas.

l´avi del vila ha dit...

saguramén que ai bis xugá aquet nánu an als anecsus da´l mi-ni paró ara noi kaik. yo ma ficsu més am las mamás dals nens cuan i vay

fan autu-da-linia parná bui a billanueba? ankara ma´nan racordu fa mols añs que surtiam am la freska, jalá selectu an al pacheród, bisita humvligada a la karpa juanita hi kapal kam bey. kints jaleyos as muntávan am la chen d´ayá. féya pó hi tot!

Rai ha dit...

Bon partit del porter Toni Serrano avui a Vilanova...ha demostrat a la gent que és un gran porter!