diumenge, 21 de setembre del 2008

Quan no és un all és una ceba

UE Tàrrega 3 - FC Vilafranca 2
Amb l'Olesa van ser els típics nervis del debut en lliga, a Manresa la mala sort dels pals, amb l'Igualada els errors defensius i avui, a Tàrrega, un desastrós arbitratge.
Per un motiu o altre, el Vilafranca ha encadenat quatre resultats negatius en aquest inici de lliga que l'han dut a ocupar, momentàniament, aquells llocs de descens que ningú desitja.

( Foto gentil·lesa de uetarrega.cat )

A mitja setmana, i com si d'un mal presagi es tractés, us comentava el canvi que s'havia produït en la designació arbitral. Doncs bé, el canvi ha estat nefast per als interessos del degà penedesenc. El col·legiat ha volgut erigir-se en protagonista i ha assenyalat fins a tres penals (a quin més dubtós), el darrer dels quals ha suposat la derrota vilafranquina a pocs minuts del final (a més de cosir-lo a targetes, expulsar Navarro i escombrar cap a casa amb les seves decisions).
Però que no passi que "els arbres no ens deixin veure el bosc". Hi ha quelcom que no funciona. S'encaixen massa gols, no hi ha un onze definit encara i ja hem utilitzat fins a 21 jugadors diferents en només 4 jornades.
Alguns parleu ja de canvi de projecte i de fer foc nou. Massa aviat potser, no? La lliga és molt llarga. Vull ser optimista (per una vegada, almenys) i creure que hi ha temps per a redreçar la situació. Ara bé, coneixent el nostre president... qui gosa assegurar que no serà així?
Ah!, potser que guanyem diumenge vinent d'una vegada o haurem de començar a parlar de la "maledicció Sayol" (amb carinyo, eh).

Gran Reserva: El filial, la FE At. Vilafranca, ha arrencat la lliga radicalment oposada al primer equip. Dues victòries, liderat i deu gols a favor en tan sols dos partits.

Vi picat: Des de la Temporada 91/92 no es tenia un començament de campionat tan dolent com l'actual. Llavors es reaccionà a temps i es va poder mantenir la categoria. Esperem que passi el mateix enguany!

El futbol és així: "Y sobre el árbitro, división de opiniones: unos se acordaron de su madre y otros de su padre" (José María García, 1944, periodista).
És a dir, del Sr. Ávalos i de la Sra. Barrera.

41 comentaris:

vil4fr4nqu1 ha dit...

Té gràcia, mentre aquí el club complica les coses a la premsa local, els equips rivals us la faciliten deixant-vos les fotos!
"Prèvia" l'últim inici dolent de lliga de la temporada 92, en quina categoria estàvem?

sasgas ha dit...

si no recordo malament i en dona k no...1ª catalana

La prèvia ha dit...

Efectivament, va ser la Temporada 91/92 a 1a Catalana. Fins a la 7a Jornada no es va assolir la primera victòria i es va patir fins al darrer partit de lliga on la victòria contra el Tàrrega (1-0) va permetre salvar la categoria "in-extremis".
A la banqueta hi havia Josep González què, com tothom recordarà, va patir una embòlia a mitja lliga i va ser substituït momentàniament per Francesc Boada "Bodi" i a manca de deu jornades per acabar la lliga, preventivament per motius de salut, per Eusebio Corpa.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
1) El darrer triomf a fora, a Vilafranca

La darrera victòria del Peralada lluny del seu camp es produí la temporada passada precisament a Vilafranca en guanyar 1-2 en partit corresponent a la 37a jornada. Enguany ha perdut a Montcada (2-0) i ha empatat a Guíxols (0-0).

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, hem sortit a la tele! Sí, sí, a la tele!!!
El programa FutbolCAT del 33, que dirigeix i presenta Jordi Sunyer, ha el·laborat un petit reportatge sobre el blog de la prèvia en la seva secció setmanal dedicada als webs del futbol català.
Des d'aquí, donar-vos les gràcies a tots els que feu possible setmana rera setmana que aquest blog sigui punt de trobada i referència dels vilafranquins i dels amants del futbol modest.
Els que no hagueu pogut veure el programa aquest dilluns al vespre, demà dimarts s'emet en repetició a les 13:30 pel 33.

Alex Gaitán ha dit...

Felicitats 'prèvia'
;)

sasgas ha dit...

Moltes Felicitats, amic , almenys algù et reconeix aquesta gran tasca k fas...pel teu Vilafranca, i tens viva la flama del dega penedesenc, per molts anys

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" em sumo a les felicitacions per l'aparició del blog al FutbolCatalunya. Com t'ho curres!

Sherlock ha dit...

Bona nit! Felicitats prèvia per l'aparició a la tele!! No he pogut mirar el blog fins avui i ahir tampoc vaig veue FutbolCat per temes de feina :(
En fí, tothom té el que es mereix al final i tu.... també per la teva gran dedicació al futbol jo no diria modest sinó.... en essencia
salutacions des de Vilanova
Salut!!
Eloi

La prèvia ha dit...

Gràcies a tots per les vostres felicitacions però ja us vaig dir que el mèrit és de tots els bloggers que, setmana rera setmana amb les vostres opinions, feu del blog un punt de debat i informació del Vilafranca d'allò més enriquidor.

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
2) Turri, bèstia negra dels empordanesos

Joan Torrents ja sap que és marcar i guanyar al Peralada. La Temporada 99/00 va ser l'autor del segon gol en la victòria vilafranquina (2-0) i la temporada següent va fulminar els empordanesos amb un "hat-trick" en els primers 55 minuts tot i acabar patint i demanant l'hora (3-2).

josep sauleda ha dit...

Espero que diumenge no hi hagi un "si no fos" destacat. Espero que no hi hagin errades de defenses o porter i espero que Guissassola Llopis del col.legi de Mataró ho faci be com sempre. Es un bon arbitre, no es targeter i no assenyala el que no veu. Espero que diumenge no canvii.
Per rematar la particular tanda d'"esperos", espero veure com el Vilafranca sumi els tres punts del partit.Un altre resultat que no sigui victòria comprometeria la temporada.

josep sauleda ha dit...

Espero que diumenge no hi hagi un "si no fos" destacat. Espero que no hi hagin errades de defenses o porter i espero que Guissassola Llopis del col.legi de Mataró ho faci be com sempre. Es un bon arbitre, no es targeter i no assenyala el que no veu. Espero que diumenge no canvii.
Per rematar la particular tanda d'"esperos", espero veure com el Vilafranca sumi els tres punts del partit.Un altre resultat que no sigui victòria comprometeria la temporada.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Parlant de les errades del porter, algú sap quan estarà disponible Ródenas, i mentre si hi haurà canvi a la porteria? Crec que és millor porter Serrano que el Carlos, a més m'he fixat en la foto del penal i està molt mal col·locat, està fent l'estirada i està més a prop del pal dels seus peus que del centre de la porteria.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
3) Per si no en vam tenir prou...

L'àrbitre d'aquest diumenge és segurament el que més ha vegades ha xiulat al degà penedesenc en les darreres temporades. En aquests 12 partits el balanç no és gaire esperançador ja que el Vilafranca només ha pogut guanyar en dos d'ells i algun no va estar exempt de polèmica. Per afegir-hi més "morbo" encara, el Vilafranca-Peralada (1-2) de la temporada passada va ser dirigit per ell.

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, sobre el que comentes de l'àrbitre de diumenge, ja he deixat en l'apunt el que penso d'ell. Hem patit cada arbitratge d'aquest senyor... que Déu n'hi do!
He volgut anar a l'hemeroteca per veure les valoracions que vas fer d'ell en les cròniques d'El 3 de Vuit i en un partit a casa contra el Sant Andreu (0-1) de la Temp. 99/00 deies el següent: "... No va agradar gens, ja que no va mesurar de la mateixa manera els dos equips, no va mostrar cap targeta als visitants, tot i que no eren uns sants i va donar la falta que va propiciar el gol quan encara que hi va haver una caiguda, la falta no ho era.
Desitgem-li sort i que no ens doni res però que tampoc ens tregui!
Pel que fa a la situació dels porters que comenta vil4fr4nqu1, aclarar-vos que Carlos va arribar cedit del Gavà per només tres mesos. Si el seu rendiment és òptim, es miraria la possibilitat de fitxar-lo definitivament.
Álex Ródenas no estarà recuperat al 100% de la lesió a la mà fins mitjans d'octubre o principis de novembre. Per tant, el fitxatge d'aquest noi era necessari. Qui hauria de jugar? Ja ho vaig comentar un dia. Jo crec que Carlos, tot i que Serrano no ho ha fet malament (ni molt menys!). Però també reconec que si l'entrenador el canviès aquest diumenge no m'estranyaria. El que passa és que la porteria és un lloc molt delicat. No és bo anar fent canvis tant sovint. Ni per l'equip ni pels porters que no acaben d'agafar confiança.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
4) Parés amb ànim de revenja?

Albert Parés tornarà a Vilafranca amb ganes, segurament, de demostrar que totes les crítiques que va rebre la temporada passada van ser desmesurades. Fitxat amb l'aurèola de golejador, en els 7 partits que disputà amb el degà penedesenc no va poder marcar cap gol. Enguany ja en porta dos. A més, la seva arribada, en el mercat d'hivern, propicià la sortida del club de Condis (jugador de casa i dels més estimats per la gent).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Hola "prèvia" no estic d'acord amb el teu plantejament de no canviar de porter. Què passa, que quan es recuperi Ródenas tampoc es podrà fer el canvi? Carlos no ha demostrat res i això que s'ha enfrontat amb Manresa, Igualada i Tàrrega, mentre que Serrano ho va fer força bé davant l'Olesa que és el rival de més entitat amb el que ens hem enfrontat. A més, on està el projecte de gent de la casa? Jo el que crec que és un plantejament barat i per això han agafat gent de la casa però els forasters que han vingut no demostren que siguin millors que qualsevol jugador que pugui sortir d'un altre equip de la comarca.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, totalment respectable el teu comentari i en alguns punts compartit i tot. Ja vaig dir ahir que un relleu a la porteria es podria entendre perquè Carlos no ha estat del tot afortunat, però també crec que no seria el més adient en aquest moment.
La qüestió era fitxar un porter de millors garanties o continuar i passar com puguessis fins que Ródenas es recuperès. Es va decidir incorporar Carlos i això ha anat en detriment de Serrano que, valgui dir-ho, potser no s'ho mereixia, donat que ha estat qui ha fet tota la pre-temporada i no fou culpable de la derrota en el primer partit de lliga.
Per tant, si es va apostar per fer jugar en Carlos suposo que el cos tècnic continuarà amb ell fins a les últimes conseqüències.
De totes maneres, jo continuo pensant que és un gran porter i que tard o d'hora treurà a relluïr les seves qualitats sota els pals. Espero no equivocar-me...

Rai ha dit...

Felicitats per lo dle blog prèvia i TOTALMENT d'acord amb l'opinió del vil4fr4nqu1!!;)

vagi bé;)

La prèvia ha dit...

Gràcies rai. Per cert, abans he oblidat esmentar que segurament demà hi haurà la reunió entre la Corporació de RTVVilafranca i el club, en la persona del president Pere Montserrat. Veurem si tot acaba en final feliç o, pel contrari, estarem tota la temporada sense tele ni ràdio (fet que seria molt trist, si és que no ho està sent prou ja aquesta situació...).

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, dues novetats pel que fa a l'actualitat vilafranquina.
Primer, que hi ha hagut canvi en l'àrbitre designat (per segona setmana consecutiva) i en comptes de Guisasola Llopis (Mataró) serà Llopart Carbó (Barcelona) qui dirigirà el Vilafranca-Peralada d'aquest diumenge.
I la segona és que després de la reunió d'aquest matí s'ha arribat a un acord per a que Vilafranca TV enregistri el partit i el dilluns emeti un resum de 30 minuts com es feia habitualment abans de les retransmissions en directe. Del que no s'ha comentat res en el programa Esports 14 és de si es donaran els partits per ràdio novament. Vull entendre que sí, perquè el problema principal i on radicava l'impediment era en les transmissions televisives i els drets d'imatge. Qualsevol altre cosa que no fos això em sorprendria molt, però... un ja es pot esperar de tot.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
5) L'equip més golejat

Transcorregudes quatre jornades, el Vilafranca té el deshonor de ser el conjunt que ha rebut més gols en contra (9 exactament) de tota la 1a Catalana. D'aquests nou gols, sis s'han encaixat a les segones parts i tres a les primeres.

javindreu ha dit...

A veure si torna el Sayol i pot cantar una victòria del Vilafranca, que falta que li fa.
Del tema del porter està clar que si fitxen a un porter de fora és per jugar, no el fitxaran i el deixaran a la banqueta, per això ja n'hi haurà a les categories inferiors.
Compte amb el Peralada que va guanyar al Benavent i el Benavent va guanyar a Igualada. Ja sé que el futbol no són matemàtiques i espero que no es cumpleixen el diumenge.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Peralada)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Peralada són:
1 = 44 %
X = 35 %
2 = 21 %

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons ha notificat oficialment el club aquest dissabte, la Direcció Tècnica del FC Vilafranca ha decidit que el jugador Álex Gaitán causi baixa definitiva de la disciplina de la primera plantilla.
Per una banda és una decisió sorprenent perquè, al meu entendre, és un dels jugadors amb més qualitat, caràcter i experiència d'aquesta plantilla (que no va pas sobrada). Tanmateix, era sabut per tots els que seguim el Vilafranca que el jugador no era "sant de devoció" del "míster" vilafranquí, amb qui havia tingut opinions enfrontades i fins i tot se'l va deixar sense poder entrenar uns dies creient que havia adduït una lesió inexistent.
Allà on vagis, molta sort i molts èxits, amic!!!

vil4fr4nqu1 ha dit...

Ui, ui, ui!!! No sé jo si l'han fet fora per diferències amb l'entrenador o per felicitar-te per l'èxit del teu blog. Ja sabem que tot el que fa olor a "la prèvia" el molt honorable ho vol eliminar.

josep sauleda ha dit...

Quatre paraules del col.legiat del diumenge. No parlo de primers del 2000 parlo dels darrers partits.
En els meus apunts de les darreres dues temporades, tinc (entre cometes els que vaig anotar del col.legiat)
2006-2007
Vilafranca-Rubi, 1-1 "Ho va fer bé sense problemes i tant sols una groga a Palomo".
2007-2008
Perelada-Vilafranca, 0-2. castiga molt al Vila amb targetes,6 en total, però bé.
Vilafranca-Badalona B, 0-2 Va tenir errors a la zona ampla, però bastant bé en general, 4 targetes pel Vila.
Per tant, veurem que tal es porta Llopart Carbó demà.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, anunciar-vos que aquesta tarda hi haurà retransmissió "on-line" pel blog del partit Vilafranca-Peralada ja que pel que sembla, definitivament i malhauradament, estarem sense locucions de ràdio el que queda de temporada. Sí, ja sé que no és el mateix que escoltar el company Sayol, però serà una manera de tenir-vos informats als que vulgueu saber que fa el "Vila" i no pugueu anar al Municipal a veure'l "in situ".

l´avi del vila ha dit...

és inatmisipla luka fed l´amig pera am la radiu. par molta minstát que ting amey ma dasapsiunad koma parçona y kuantal veixi li u diré. aki ya un gatu enserrau que no savemus. aket asuntu és meç fosk que el gland premiu da ystanvul da formula1

kin glandervi aí per la nox! menus mal que el kulegiadu va guipá la pena mácsima komuna kantedral que li bant fé anal eto´o. baçé un gland aspaktakla amal piro-muçikal a las gradas i tot! u abeu bis??? biska la mára cans ba parí!!!

La prèvia ha dit...

Hola l'avi del vila, es pot fer conya de tot el que vulguis i de moltes coses però d'uns fets tan lamentables com el llançament de bengales enceses contra l'afició rival no, eh!!! Ara bé, no oblidem que els principals culpables són els mossos d'esquadra i els serveis de seguretat de l'Estadi Olímpic (contractats per l'Espanyol) que van permetre l'entrada al camp de tots aquests objectes. No entenc les crítiques contra Laporta quan ell va ser el primer en treure'ls del Camp Nou (potser de les poques coses que ha fet bé). El Sr. Pedro Tomás encara no era Director General en aquell temps, però hauria de recordar que a Sarrià, tristament, va morir un nen a causa d'una bengala. I aquell dia no hi havia pas Boixos Nois. És el moment d'erradicar tots aquests grups radicals i fer-los fora dels estadis d'una vegada per totes. Només falta que els dirigents tinguin la valentia suficient per fer-ho.
Si parlem del que va passar dins del camp, tampoc entenc el victimisme de la gent "perica" amb l'arbitratge per que va ser nefast i dolent tant per uns com pels altres. El penal a Eto'o no era, d'acord, però el gol de l'Espanyol ve precedit d'una falta claríssima. L'expulsió és rigurosa però amb el reglament a la mà ho és. Hi ha unes mans d'un jugador perico dins l'area. I així, un error rera l'altre...

La prèvia ha dit...

Benvinguts a la retransmissió on-line del partit FC Vilafranca - CF Peralada corresponent a la 5a jornada del Campionat de lliga de 1a Catalana.
Per a visualitzar les darreres incidències, cal que premeu el botó dret del ratolí i seleccioneu la opció Actualizar o Recargar segons el navegador que utilitzeu.

Ja es coneix l'onze inicial que presentarà Isaac Fernández aquesta tarda.

Aliniació: Carlos, Bello, Condis, Navarro, Raventós, Fran, Pere Costa, Einard, Medina, Palote i Guzmán.
Suplents: Moral, Serrano, Touré, Corbi, Àlvar, Pere Roca i Jesús.

Àrbitre: Llopart Carbó (Barcelona)

La prèvia ha dit...

Comença el partit

La prèvia ha dit...

Min. 15: De moment domini altern. Una única jugada de perill, al primer minut, un llançament de falta executat per Guzmán ha passat prop del travesser.

La prèvia ha dit...

Min. 30: Molt de joc al migcamp, i pilota llarga. Cap dels dos equips ha xutat entre els tres pals. La jugada més perillosa ha estat al minut 19 en un cop de cap de Raventós que la pilota ha passat prop dels pals de la porteria empordanesa.

La prèvia ha dit...

Min. 45: Ha acabat la primera part amb el resultat inicial de 0-0, que és del tot just. El partit està sent molt avorrit. Al minut 39 Fran ha vist una targeta groga per fer una entrada per darrere a un rival.

La prèvia ha dit...

Comença la segona part Entra al camp Jesús i surt Guzmán.

La prèvia ha dit...

Min. 60: Segueix el resultat de 0-0, però el Peralada ha tingut tres ocasions ben clares d'avançar-se al marcador. El jugador del Peralada Carlos Martínez ha tingut dues ocasions clares, la primera l'ha salvat Pere Costa sota els pals, i la segona el seu xut ha sortit creuat a la sortida del porter Carlos. Al minut 57 Carlos ha salvat amb els peus una rematada de cap de Parés a la sortida d'un còrner.

La prèvia ha dit...

Min. 75: Al minut 69 Palote ha tingut una clara ocasió de gol, sol davant la sortida del porter li ha xutat la pilota a les seves mans. Al minut 65 s'ha produït el segon canvi a les files del Vilafranca, ha entrat Touré i ha sortit Medina.

La prèvia ha dit...

Goooooool!!! (min. 86) Gol de Navarro en un llançament de falta directa des del cercle de mig camp.

La prèvia ha dit...

Final del partit El Vilafranca ha sumat la primera victòria de la temporada davant el Peralada. Al minut 90 Carlos ha salvat el resultat en allunyar a còrner una pilota que entrava a gol després que un llançament de falta impactava al cap de Raventós que ha pentinat cap enrere. Al minut 94, el Peralada s'ha quedat amb un home menys per expulsió de Ferran per una entrada per darrere a Palote.

l´avi del vila ha dit...

de cor la trebbia, nou turnaré a fé més