diumenge, 12 d’octubre del 2008

A gos flac, tot són puces

FC Vilafranca 1 - CD Masnou 1
Vagi per endavant que, en la meva opinió, considero just (al mateix temps que absurd i innecessari) el penal que ha suposat l'empat de l'equip masnoví. Ara bé, també és d'aquells que rarament et xiulen quan jugues com a local i menys encara quan ja s'havia sobrepassat el temps d'afegit (quatre minuts). Estic segur que en camps com el de la Montañesa, Gimnàstica Iberiana o qualsevol de les Terres de l'Ebre per exemple no gosa assenyalar-lo. I si ho fa, n'hagués sortit escaldat. (Amb això no incito a la violència ni justifico als violents, quedi clar).

Però no tot ha estat l'àrbitre, eh. Hi ha decisions per part del "míster" vilafranquí que no acabo d'entendre (tot i que les he de respectar, quin remei, no?). Cada diumenge hi ha quatre o cinc novetats a l'aliniació. Així no podrem cohesionar mai un equip amb garanties ni trobarem aquells automatismes entre jugadors que només s'agafen a base de jugar partits i partits. No es tracta de personalitzar (que no m'agrada), però es pot dir amb certesa que per a l'entrenador hi ha un jugador que no és pas la "nineta dels seus ulls". Em refereixo a l'Àlvar. Un jugador, diferent a qualsevol altre d'aquesta plantilla, ràpid, habilidós i amb "gana" (tant important avui en dia en el món de l'esport i del futbol en concret). Avui ha generat el gol, era qui més perill creava a la defensa masnovina i ha estat substituït davant la sorpresa de molta gent i l'emprenyamenta típica del jugador en aquests casos. I és que els canvis han estat molt conservadors i tota una declaració d'intencions per al rival que (tot i jugar amb un home menys) en els darrers minuts s'ha vist amb cor d'anar a per l'empat i ha acabat trobant-lo (de manera més o menys afortunada i més o menys justa).

Gran Reserva: El bon partit de la parella de centrals Raventós-Fran que han tallat una vegada i una altra les escomeses per alt de l'atac del Masnou. Jo ja els he batejat com els "World Trade Center".

Vi picat: El col·legiat Pertegal Méndez, a banda del penal i l'allargament excessiu del temps d'afegit, ha tingut una actuació del tot desconcertant i no ha fet servir el mateix criteri a l'hora d'amonestar a jugadors d'un i altre equip.

El futbol és així: "El conservadurismo y el aburguesamiento conducen a la mediocridad" (Jorge Valdano, 1955, ex-futbolista argentí, entrenador i filòsof del futbol).
"Míster", s'ha de ser més atrevit, sobretot quan es juga a casa. I no em val allò que el cementiri està ple de valents, perquè també està ple d'entrenadors cessats.

20 comentaris:

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, informar-vos que l'adreça del web de la previa ha canviat per problemes amb l'antic servidor.
A partir d'ara per accedir s'ha de connectar amb la següent adreça:
http://lapreviadelfcvilafranca.awardspace.com

Evidentment, ja podeu consultar tot lo relacionat amb el proper partit al camp del Castelldefels.

Pere Jordi ha dit...

Hi haurà canvis a la banqueta del Vilafranca? Ahir vaig poder veure a les grades, a banda d'en Puchi (Poble Sec), a l'Alberto Martín (ExSant Cristobal) i al Cristian Colás (ExDamm i ExMasnou). Del primer tots coneixem la tasca feta a l'equip terrassenc i del segon m'han donat molt bones referències. Què hi sabeu??

vil4fr4nqu1 ha dit...

Tant de bo n'hi hagin, però això aniria totalment en contra de la filosofia marcada per enguany. Aquest any ha de ser un any de tranquil·litat, sense altes ni baixes, al contrari de com va passar l'any passat. Hem de confiar al màxim amb l'equip tècnic se'ns diu, i en començar ja sabiem que no seria un camí fàcil.

La prèvia ha dit...

Hola pere jordi, jo només vaig veure al Puchi (al qui vam saludar el company Sauleda i jo). I era normal que estigués a la graderia perque aprofitant que el Poble Sec va jugar dissabte al camp del Llagostera va venir per veure dos rivals del seu equip.
Ara bé, dels altres que me'n parles no en tenia coneixement perquè no els conec personalment.
Si et puc dir que l'Alberto Martín va fer unes bones temporades al San Cristóbal (pujant-lo a 1a Catalana). I el tal Cristian Colás ha estat entrenant bàsicament a equips de Futbol Base (UB Catalònia, Júpiter, Sporting Rubí o Damm) i d'ajudant al Masnou. Potser per aquest motiu estava ahir al Municipal. A més també, quan en Corbi va jugar al juvenil de la Damm ell estava al cos tècnic.
Suposo que serien coincidències perquè no crec que des del club s'estiguin plantejant buscar entrenador. I en cas que fos així, hauria de ser algú amb més "cara i ulls" que els dos tècnics que has esmentat (que són més del perfil de l'Isaac Fernández).
Tot i que els rumors hi són, això és cert.

javindreu ha dit...

Què es guanyaria amb un entrenador nou?S'ha d'anar a totes amb el que hi ha i anar sumant mica en mica.L'objectiu és salvar-se i no crec que es pugui aspirar a cap cosa més vingui qui vingui.
Al camp del Castelldefels ós dur i seriós candidat a pujar de categoria, encara que de moment sembla que no està del tot fi.
No va jugar ja el Talla ahir?Ja està lesionat?

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
1) 3 penals en contra en només 7 jornades

El Vilafranca és a hores d'ara l'equip de la categoria amb més penals xiulats en contra (3). Es dóna el cas que en tota la temporada passada li van xiular 6. És a dir, ja en portem la meïtat i no s'ha arribat ni al primer terç de campionat.

A FAVOR: Olesa i Tàrrega (2), Montcada, Castelldefels, Vilafranca, Marianao Poblet, Tortosa, San Cristóbal, Guíxols, Llagostera i Masnou (1).

EN CONTRA: Vilafranca (3), Martorell (2), Masnou, Marianao Poblet, Tàrrega, San Cristóbal, Morell, Castelldefels, Igualada i Vilassar Mar (1)

satèlit ha dit...

Endevant equip, els errors arbitrals no ens han de ensorrar en cap moment i el més important es sumar de nou els 3 punts i ´tornar a jugar bé com aquest diumenge passat.
La propera jornada tindrem un os com es el Castelldefels pero l´altre ens visita al municipal el cuer amb 0 punts: el martorell, ho hem d´aprofitar.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
2) Medina i Jesús amb passat groguet

Els dos jugadors vilafranquins s'enfrontaran al que va ser el seu equip al llarg de la Temporada 2005/06 quan van formar part de la plantilla del Juvenil A amb qui van disputar el Campionat de Lliga Nacional.
A Castelldefels encara recorden aquella matinal del 9 d'octubre de 2005, en els annexos del Mini Estadi, quan van vèncer al Juvenil B del FC Barcelona per 3-4 amb un "hat-trick" de Francesc Medina. Per cert, amb el Barça hi jugava un tal Einard. Us sona, oi?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, a falta de confirmació oficial i de la signatura de l'acord per ambdues parts (Sercom, SL i Futbol Club Vilafranca) us puc avançar que, a partir del proper partit a casa, es tornaran a emetre en directe per VTV els encontres que disputi el degà penedesenc al Municipal. Per tant, el primer partit emés aquesta temporada serà el FC Vilafranca - CF Martorell del dia 26 d'octubre.
A col·lació amb aquest partit, comentar-vos que es disputarà a les 18 hores ja que abans es farà la presentació dels equips de la FE At. Vilafranca.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Home! per fi ha cedit el President a la pressió popular. Ja s'ha acabat allò d'estar amb l'incertesa de "qué estarà fent el Vilafranca?"

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
3) Aniversari d'en Sylla

Coincidint amb el partit a Castelldefels, Sylla complirà aquest diumenge 22 anys. No obstant, la lesió al cuàdriceps, que es va produïr a la 2a jornada al camp del Manresa, no el permetrà disputar aquest important encontre.
En tres temporades amb el primer equip ha disputat 65 partits, sent el jugador estranger a la història del club que més partits ha jugat.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons publica avui Mundo Deportivo, el FC Vilafranca ha fitxat al davanter centre Masip qui estava entrenant darrerament amb el Castelldefels després de prova sort a principis de temporada amb l'equip búlgar del Cherno More Varna. La temporada passada jugà amb el Vilanova amb qui va marcar 2 gols.
Format al Futbol Base de l'Europa va destacar la Temporada 05/06 per marcar 29 gols amb el Juvenil A de Divisió d'Honor.
Com a curiositat, destacar la seva gran amistat amb Víctor Vázquez, jugador del FC Barcelona Atlètic i que ja ha debutat amb el primer equip de Pep Guardiola.

Us deixo les seves dades i trajectòria junt amb un parell de videos interessants.

Marc MASIP Montaner
20-02-87 · Barcelona
Davanter

08/09 PFC Cherno More Varna (BULGÀRIA)
07/08 CF Vilanova Geltrú
07/08 CF Badalona B
06/07 CD Binéfar
06/07 CE Europa
06/07 CE Europa B
Categories inferiors: CE Europa, Fundació Ferran Martorell i PB Vallespir


Entrevista a EUROPA TV
Goles y regates de Marc Masip

javindreu ha dit...

Prèvia, viu al Penedès o a la jornada 8 aquest criteri ja tan fa? On està allò de que moririen amb lo de casa?

vil4fr4nqu1 ha dit...

Totalment d'acord amb tu "javindreu"! No sé si és o no de la comarca, però a més, encara que ho sigui, si a principi de temporada ja deien que reduien el pressupost per la crisi, com fitxen això? Imagino que aquest noi no vindrà de franc per amor a l'art!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, no us exalteu! De moment només és un fals rumor!
Segons he pogut contrastar amb un alt membre de la Junta Directiva, no existeix cap tipus d'acord amb el jugador per a incorporar-lo a la disciplina vilafranquina. Sí que hi ha hagut algun contacte amb el seu representant (que va ser qui el va oferir al President) però des de la secretaria tècnica, de moment, no s'ha cregut convenient el seu fitxatge.
Per tant, tot indica que la publicació de la notícia a Mundo Deportivo ha estat una estratagema del seu representant (casualment, el Sr. Baraza...) per a intentar pressionar al club. Fet que ha sentat molt malament entre la cúpula directiva i l'staff tècnic (més contraris encara a la seva contractació).

PD: És clar, amb aquesta xafogor que fa és normal que tombin aquests moscards enganxifosos encara...

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
4) Primer enfrontament oficial a "Els Canyars"

Els quatre precedents existents entre ambdós equips en partit de lliga s'havien disputat a l'antic camp de la Via Fèrria. Des de que es van inaugurar aquestes noves instal·lacions, el 8 de desembre de 2001, el Vilafranca només hi ha disputat un amistós de pre-temporada l'any 2003 el qual acabà amb derrota (2-0).

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
5) Condis centenari (ara si?)

Sergi Condis arribarà aquest diumenge a la xifra de 100 partits oficials de lliga amb el FC Vilafranca en cas de recuperar-se de les molèsties que el van impedir jugar davant el Masnou. Les seves estadístiques en les 5 temporades que porta al degà penedesenc són les següents:

99 PJ / 19 TG - O TV / 12 gols marcats
Debut: 09/04/2005 / CF La Florida 2-1 FC Vilafranca (Reg. Preferent)

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Castelldefels-Vilafranca)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Castelldefels-Vilafranca són:
1 = 87 %
X = 10 %
2 = 3 %

l´avi del vila ha dit...

daspués da diná niré kapa kasteyfredells y m´assenbla que vanç dal partid paçaré pal ribiella a lagrá la bista

yo no pagu may. numés mir-hu!!!

La prèvia ha dit...

Hola l'avi del vila, el partit ha estat aquest matí. El "Vila" ha empatat 1-1 en un bon partit.

PD: Si ves,... on deu ser ara mateix aquest bon home...