diumenge, 16 de novembre del 2008

Costinha i Palotinho

CD Tortosa 1 - FC Vilafranca 2
Amb la "canya" que vam donar entre tots, la setmana passada, a l'Isaac Fernández per l'invent (mai vist) de posar a Pere Costa d'interior dret i resulta que: dos partits, dues victòries. I el que és més bo, avui amb golàs inclòs des de la llarga distància que ha servit per a obrir el marcador. Només veure entrar la pilota a la porteria, m'he vist com un d'aquells executors a baix de la creu i al míster vilafranquí encarnat de Jesús de Natzaret dient aquella famosa frase de "Pare (o en aquest cas Pere), perdona'ls que no saben el que fan". Qui sap si, quasi sense voler-ho, hem descobert al nou Garrincha del Penedès que ens donarà tardes de glòria per la banda dreta.

I si el de Pere Costa ha estat un gran gol, millor encara el que ha marcat Palote en una espectacular xilena des del punt de penal. No és comparable a aquell de Ronaldinho contra el Vila-real... però s'hi apropa bastant. El cas és que, a base de "futbol samba", tres puntets més al sac i tots a respirar més tranquils. Oblidem "matx-balls" i "falsos ultimàtums". Res! El que compta ara és que aquestes victòries poden donar la tranquil·litat necessària per a que l'equip s'allunyi definitivament de la zona de perill i pugui oferir un joc més vistós (sense els nervis d'altres dies) a l'afeccionat que baixi al Municipal el diumenge.
Una suggerència: ja que ens hi posem, amenitzem el descans amb les "Mama Chicho" al mig del camp, caipirinhes per a tothom al bar de la iaia i, en acabar, rua del Carlinhos Brown fins a la Rambla per a celebrar un altre triomf.

Gran Reserva: Haver trencat la ratxa de quasi deu mesos sense guanyar un partit de lliga lluny del Municipal i encadenar dues victòries consecutives.

Vi picat: Insults com mercenari, pallasso, pesseter,... i altres, que ha rebut, per part d'alguns afeccionats de la grada de General, el debutant a la porteria Ródenas en la seva tornada a Tortosa.

El futbol és així: "Penalty es cuando el árbitro lo pita" (Vujadin Boskov, 1931, ex-jugador i entrenador serbi).
Si ho diu el Sr. Boskov, que de futbol en sap molt,... doncs ho acceptarem. Però el que ens han xiulat avui en contra ni la gent d'allà Tortosa l'han vist!

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Em semblen molt bones aquestes cròniques...de veritat...felicitats!

L´única cosa que em falta potser, es que es posin les alineacions i els canvis...tot i que només fos del Vilafranca...

Tot i això...ENHORABONA per la feina

Anònim ha dit...

no entenc com va poder jugar el rodenas en canvi del toni.

rodenas surt d'una lesio i no es normal que ja el prmer partit jugi de titular,quan el toni ha estat semana rere semana entrenant dur per guañarse el lloc.A mes el toni tindria que ser titular perque ja ens ha demostrat lu bo que es.
Per una altabanda men aelgru de que pere jugues 67 min,crec que te un lloc al onze titular.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, gràcies pels teus elogis. Intento que el post de cada setmana sigui més un article d'opinió que no pas la crònica del partit, tot i que de vegades és inevitable no fer algun comentari del que ha succeït en l'encontre de diumenge.
Si vols consultar les dades tècniques dels partits ho pots fer en els següents diaris digitals als qui els passo setmanalment la crònica: Vilanova Digital, Penedès Diari o esFUTBOL.net.
Pel que fa a l'actuació de Ródenas en el partit d'ahir destacar que, en la meva opinió, va estar força encertat. En cap moment se'l va veure nerviós pel debut, molt compenetrat amb la defensa i segur en les sortides per alt.
I corroboro les bones sensacions que va transmètre el Pere Roca al mig del camp. No és un jugador que enlluerni, però es limita a fer la feina que li ha manat l'entrenador i no decau en l'esforç al llarg dels minuts que està damunt del camp. El que passa és que tot això ja hauria de ser habitual en tots els jugadors i quan un ho fa ho destaquem especialment, però hauria de ser un fet normal.

PD: Tots aquells que opineu i no estigueu registrats, feu-ho amb un nom per a poder dirigir-me millor a vosaltres ja que sinó s'acumulen anònims un rere l'altre. Heu de clickar Nom/URL.

Anònim ha dit...

voldria saber on estan els ex jugadors del vilafranca com landi,capilla,esteban i algu mes.
i ibrahim on para?i ruben del barrio encara esta alla al olimpic can fatjo?

previa si poguessis dirme on estan els jugadors k han militat aquests 2 ultims anys al vilafranca t'ho agrairia!

ets 1 fenomen previa!

Anònim ha dit...

Te cullons ke ahi per la radio kuan volia escultar el Fut Regional doneguesin castells desde Tarrasa kuan no havia cap colla d'aki! En canvi no tenen nasus d'enviar el Sayol a donar els partits ara ke sa arreglat tot. Pot ser l'emisora mes castellera pro no la mes vilafrankina

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" en el teu blog d'avui es desprén molt d'optimisme. Per la crònica del diari, també sembla que el Vilafranca va ser molt superior, va ser realment així? Va ser mèrit del Vilafranca o demèrit del Tortosa? De cara al proper partit creus que podriem encadenar una tercera victòria? I fins on podriem arribar a final de Lliga?
Ah, jo també crec que ets un fenòmen, però no treu que si algun dia dius o fas alguna cosa que no m'agrada no t'ho recrimini. Encara sort tenim del teu blog, que ens manté puntualment informats.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, quina feinada!
A veure... pel rexulon que pregunta pels jugadors de les dues darreres temporades i els seus destins:
Retirats: Peña, Isidro, Esteban, Raúl Navarro i Kourouma
A l'atur: Ricardo
Agent de futbolistes: Capilla
3a Divisió: Ibrahim (Teruel), Jarabo i Eloi (Vilanova), Murillo (Prat) i Castillejo (Reus, 2n entrenador)
1a Catalana: Pipa (Masnou), Jordi Rodríguez i Juanje (San Cristóbal) i Parés (Peralada)
Reg. Preferent: Marc Ramírez, Óscar Sánchez, Fede, Palomo, Gaitán i Vílchez (Sitges), Reyes (Ripollet) i Del Barrio (Olímpic Can Fatjó)
Div. Honor Juvenil: Boned (Europa)
1a Regional: Faust (Espirall-Les Clotes)
2a Regional: Fofana (La Múnia)
Sense destí conegut: Álex Ortiz, Garea, Albert, Roma, Landi, Risueño i Adrià

I contestant a les preguntes del vil4fr4nqu1, el Vilafranca va fer mèrits suficients per a guanyar el partit i sense patir fins al final. El Tortosa no va fer un bon partit però serà mèrit del degà que no li va deixar fer, no? Si diumenge, davant del Morell, es segueix amb aquesta línia de seriositat i seguretat defensiva no seria descabellat pensar en sumar el tercer triomf seguit. I les aspiracions a finals de lliga d'aquest Vilafranca, per a mi, són estar a la zona mitja de la taula sense angúnies i fugint dels llocs de descens que no volem veure ni en pintura!

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
1) Sempre marca a fora i el més golejador

El Morell és l'únic equip de 1a Catalana que ha marcat almenys un gol en tots els seus desplaçaments i a més, junt amb el líder intractable Llagostera, és el que més gols ha marcat a fora (10). Per tant, s'esdevé un rival complicat de vèncer per a aquest proper diumenge.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
2) Cap jugador ha jugat tots els encontres

Un cop transcorregudes dotze jornades ja no hi ha cap jugador que hagi participat en totes elles. Abans del matx a Tortosa, Marc Guzmán havia jugat els onze partits disputats fins llavors (no sempre de titular) però a la capital del Baix Ebre es va tallar la ratxa del jove migcampista.
En total, el míster vilafranquí ha utilitzat fins a 25 futbolistes diferents.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
3) Mai ha guanyat a Vilafranca

A l'igual que el San Cristóbal, rival fa dues setmanes, el Morell no ha pogut endur-se mai la victòria del Municipal vilafranquí. El balanç dels cinc enfrontaments existents és de 2 empats i 3 derrotes.

Anònim ha dit...

VEO QUE LOS DETRACTORES DEL ENTRENADOR Y DEL SECRETARIO TECNICO , LLEVAN DOS SEMANITAS CALLADOS , AL FINAL TENDREIS QUE DARLE LA RAZON AL JUANXO , NO TENIA TAN POCA ESPERIENCIA EN ESTA CATEGORIA COMO DECIAIS ALGUNOS, Y ESTA DEMOSTARNDO QUE CON LA CANTERA SE PUEDE HACER UNA CAMPAÑA MUY DIGNA.

Kimi ha dit...

Ya se han olvidado de peleas de gallos y bobeces, y ahora se han cosido la boca y se esconden bajo las piedras.
Dais pena, no podíais caer más bajo, habeis demostrado que lo único que queríais era desprestigiar a la gente que está al frente del equipo.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
4) Un àrbitre debutant

El col·legiat Bastida Torres, encarregat de dirigir el partit d'aquest diumenge, no ha xiulat mai al Vilafranca a la seva història ja que enguany debuta a la categoria provinent de la Regional Preferent. En els cinc encontres dirigits aquesta temporada promitja una mitjana de 7,00 targetes grogues i 0,40 vermelles per partit. A més, no ha assenyalat cap penal.

javindreu ha dit...

Buff, com hi va la gent de la fundació. Com apreten,no? Quan deixeu la fundació seguireu sent del Vilafranca? Perquè aquí hi ha gent del Vilafranca de tota la vida, no per qüestions de la fundació, i dubto que vulgui que perdi el seu equip i pot criticar el que li vingui en gana.
I espero que no, però si les coses es torcen voldré veure si ets tan gallet com el tonet.

l´avi del vila ha dit...

JUANCHO SABE LO QUE SE LLEVA ENTRE MANOS. ES UN PROFESIONAL COMO LA COPA DE UN PINO. ENTRE SEMANA ES UN TRABAJADOR INSACIABLE. YA ERA HORA QUE EN EL CLUB HUBIESE ALGUIEN QUE SUPIESE DE FUTBOL COMO EL. ESTA JUNTA SIN EL SE IRIAN AL HOYO. SOLO SE EQUIVOCO EN LA ELECCION DEL ENTRENADOR. ES NEFASTO Y MUY MALA PERSONA.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Estic d'acord "ki-ki-ri-ki", tot el que dius és veritat!
En Juancho sap el que es porta entre mans i cap a la butxaca. Va demostrar la seva professionalitat al Llorenç deixant-lo en l'elit mundial i guanyant la "Copa del Pino". Deu treballar només entre setmana perquè no l'he vist mai en un partit del Vilafranca. Ves que no vagin Junta i ell a la fossa si baixem a Preferent, d'aquí uns anys el Garzón de torn ja s'encarregarà de dignificar-los. Jo crec que es va equivocar expressament amb l'entrenador, per si van mal dades carregar-li la culpa i no anar ell al carrer. No conec personalment l'entrenador, però segur que no és un sant com el Juancho que aquest any el passejaran a la professó.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
5) Més temporades consecutives a 1a Catalana

Dels 20 equips participants a la 1a Catalana d'enguany, el conjunt del Morell és el que porta més temporades consecutives en ella ininterrompudament. Concretament, des de que hi jugà per primera vegada a la seva història la Temporada 2001/02 no ha deixat de fer-ho fins a l'actualitat i ja suma 8 temporades seguides, havent-se convertit en un dels clàssics d'aquesta categoria.

Anònim ha dit...

Te cullons ke diguin ke hu fa tan be el juanxo i ke numes l'ha cagada escullin l'entrenador. Si aixo es lu mes impurtant.
A ki haguesis fitxat dons kiriki?

Rai ha dit...

Referent a que el Juancho no va als partits és mentida...perquè jo he le vista vàries vegades al Municipal...

josep sauleda ha dit...

Algu preguntava pels ex del Vila i la previa, amb tota la seva bona informació, vaja, com sempre, va donar explicació sobre l'actual situació de quasi tots.
Vaig veure que quedava Jacobo Garea i Alex Ortiz, doncs resulta que com que el Montcada també va iniciar rebaixes a principi de temporada, tant un com l'altre van deixar l'equip i ara estan sense feina. Han tingut varies ofertes, però molt per sota de les seves pretensions economiques. Per cert si algu els vol fitxar estan a la llista de jugadors del corredor Baraza.

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, no anomenis el nom de satanàs!!! Deixa'l que "enganyi" a altres clubs i mantinguem-lo ben lluny de les nostres contrades!
Per cert, jo també he vist en ocasions a en Juantxo Sanmiguel pel Municipal els dies de partit (curiosament, el dia del 0-1 amb el Martorell va marxar a manca de cinc minuts pel final fart, segurament, de patir i de veure el desastre aquell). A fora també ha viatjat a camps com el Congost (Manresa) o el Nou Sardenya (Poble Sec).

L'APUNT (Vilafranca-Morell)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Morell són:
1 = 30 %
X = 33 %
2 = 37 %

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, segons ha comunicat oficialment el club aquest dissabte, el Vilafranca s'ha fet amb els seveis del jove futbolista Dani Gómez que prové de l'equip de l'UC La Estrella de la localitat extremenya de Los Santos de Maimona. La temporada passada va contribuïr amb els seus gols a l'ascens a Divisió d'Honor del juvenil del CE L'Hospitalet.

Daniel Gómez Peral
19 anys - Davanter

08/09 UC La Estrella (3a Div. Grup XIV - 4 PJ / 108 minuts / 0 gols / 1 TG / 0 TV)
07/08 CE L'Hospitalet (Lliga Nacional Juvenil - 13 gols)


Podeu veure'l fent click aquí.

Avui ja podria estar a disposició del míster vilafranquí Isaac Fernández per a jugar davant del Morell.

l´avi del vila ha dit...

unatra fichatga ara que návam ve???

buenu, grasias noys par kestas dos bictorias beckams. e´stat dos samanas futud amal grib akesta dals kullons y als bostras triunfus m´an ayudad mol. y grasias tanvé a las tartulias dals diyums a la nid que son mol distretas.

abuy a las sinch ma puçaré d´abán la tela isperu cam vrindeu unatra triunfu. no ma féu kridá mol que ankara stick anragullad. y daspués a chalá amal bartsa. paró ma fa una pó kesta laçió dal llaó meçi...

vil4fr4nqu1 ha dit...

Victória vital la d'avui!! Sí senyor, quin patiment al final, però ha merescut la pena i ens hem sobreposat a l'arbitratge!!!

Anònim ha dit...

On estan tots els q criticaven tant al juancho! i q deien q no assisteix als partits, quan le vist casi sempre als partits d casa.
Us puc ben dir q es dls q mes pateix si no treuen bons resultats o no juguen be. Es va passar tot l'estiu, dsd comensamnts(juny), confeccionan l'equip, sense fer vacances mentre tots vosaltres us passaveu pel forum aquet per criticar possibles fitxatges.
Ara sembla q els resultats comencen a donar els fruits d tots els esforços fets, i esperem que segueixin aixi, pq som inferiors a molt pocs equips, amb lo vist fins ara.

La prèvia ha dit...

Hola gabardina, tens raó quasi en tot.
He dit moltes vegades ja que equips superiors al Vilafranca, exceptuant potser a l'Olesa pel seu bloc i al Castelldefels pel nom dels seus jugadors, no n'he vist cap.
També he comentat que he vist en ocasions a en Juantxo Sanmiguel pel Municipal els dies de partit i a fora en alguna ocasió, però perdona, això que dius que es va passar l'estiu confeccionant la plantilla i sense vacances no ho deuria fer gratis, oi? És la seva feina i si li toca fer-la a l'estiu doncs mala sort tu. Des d'aquí aprofito l'ocasió per a desitjar-li una ràpida recuperació de la lesió que es va fer al genoll jugant amb els veterans.
Per cert, l´avi del vila, quanta raó tenia amb lo del Leo Messi. Sense ell no és res aquest Barça. Millori's de la grip!

Anònim ha dit...

Ja ja previa, es cert q cobra per aixo, pero dsd aquet forum alguns estan donant a entendre q nomes cobra i no fot res mes, q va fitxar els primers jugadors q va trobar sense esforçarse, pq sabia q igualmnt cobraria,... o coses aixi q no son gens certes.