diumenge, 23 de novembre del 2008

Joc, set i partit

FC Vilafranca 2 - CD Morell 1
No és per remenar més el tema del famòs "matx-ball", de si va existir l'ultimàtum de tres partits al míster o si tot va sorgir d'un comentari de mirar de sumar set o nou punts en aquests encontres que donessin tranquilitat, però el cas és que s'han guanyat tots tres de manera consecutiva i, en un cap de setmana d'actualitat tennística, el símil era inevitable i recorrent.
A tot això, l'entrenador vilafranquí sembla haver trobat la fòrmula per a treure el màxim rendiment als seus homes: fer-te fort al darrera, un mig del camp rocós i consistent i, a partir d'aquí, aprofitar al màxim les ocasions al davant (amb un Palote en estat de gràcia que ha marcat de nou per tercera setmana consecutiva).

L'espectacle avui però, més que els futbolistes, l'ha posat l'àrbitre. Un senyor que des del primer moment s'ha dedicat a xiular en contra del Vilafranca descaradament amb una mania persecutoria acusada en excés. I per a mostra, un botó: 26 faltes assenyalades al Vilafranca per 10 al Morell, un penal en contra (claríssim, val a dir-ho, però precedit d'un còrner inexistent) i 11 targetes grogues més 2 vermelles per al degà pendesenc per només 1 groga als visitants!!!
Per a més inri, els assistents no n'han encertat una ni de casualitat en les seves decisions. I un d'ells ha tingut la lluïdesa encara d'aixecar el banderí assenyalant fora de joc en un servei de banda!!! Desastrós.
Sort han tingut que el partit acabés amb victòria vilafranquina perquè els nervis a la graderia (i a dins del camp també) estaven molt exaltats i no sé que haguès pogut passar...
El partit serà recordat però per la curiosa imatge de Sylla jugant els darrers deu minuts de porter (a lo Kameni) degut a l'expulsió de Ródenas quan ja s'havien fet els tres canvis.

Gran Reserva: El golàs de Moral, des de prop de trenta metres, que ha servit per a obrir la llauna. És el seu 7è gol en 377 partits amb la samarreta vilafranquina. Quasi res.

Vi picat: A banda del col·legiat és clar, la lesió de lligaments creuats (i probablement menisc) soferta pel Director Tècnic, en Juantxo Sanmiguel, en un partit amb els veterans, motiu pel qual els jugadors han decidit sortir amb una samarreta per a donar-li ànims.

El futbol és així: "El problema con los árbitros es que conocen las reglas, no el juego" (Bill Shankly, 1913-1981, ex-entrenador del Liverpool).
El que no deu conèixer tampoc aquest àrbitre és que Bodegas Torres ha tret al mercat "Natureo" (el primer vi sense alcohol a Espanya). Diuen que està dirigit per a conductors, dones embarassades, persones que es mediquen,... i àrbitres afegiria jo també!

17 comentaris:

vil4fr4nqu1 ha dit...

Vinga va, que estem en ratxa!! Esperem que aquestes tres victòries no sigui causa de l'ultimàtum que li van donar i ara que s'ha afiançat al càrrec el míster es torni a columpiar.
Força Vila!!!

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
1) "Palote" vs "Palote"

L'un és central del Marianao Poblet i el seu nom real és David Arcos Fernández. L'altre, davanter del Vilafranca i es diu Óscar Javier González López. A tots dos però, esportivament, els coneixen com "Palote" i diumenge protagonitzaran un dels duels de l'encontre damunt del terreny de joc i recordaran èpoques passades quan van ser companys d'equip a l'UE Poble Sec la Temporada 2006/07 (1a Catalana).
David Arcos fou notícia la temporada passada degut al fet que, a causa d'una relliscada en unes escales va caure i es va donar un cop al cap, perdent momentàniament la memòria per uns dies. Feliçment, va poder recuperar-se i continuar la pràctica del futbol.

Anònim ha dit...

Vaig estar aquest diumenge al municipal per primer cop aquesta temporada, havia vist algun partit l'estiu. Personalment l'equip no em va desagradar i vaig veure una bona actitud, no vaig sortir pas descontent del camp, de totes maneres tots tenim les nostres opinions i en la distància, ja dic que tinc pocs arguments, crec que Condis i Sylla han de ser titulars, per qui? no ho sé. Respecte al nou porter vilafranquí, dona la impressió que té molt bones maneres, ara bé, també té, almenys l'altre dia una actitut una mica provocativa i que no ens pot pas beneficiar. La segona tarja groga és inadmissible, veus que l'àrbitre va a per l'equip, l'equip ha fet els tres canvis i continues jugan-te la segona tarja en cada ocasió que pots, no pot ser. Amb aquesta actitud algun jugador que es comenci a entrenar de porter perquè no serà la darrera expulsió, i evidentment Sylla no ha de fer la substitució, no sabia ni blocar una pilota tova i a més estava fresc per haver entrat a la segona part i va bé per alt de cap... no sé potser és que Cano, Massana, Mora (epd) i el Marc ens tenien massa ben acostumats en totes les facetes.
I com vaig dir l'estiu...

MORAL FOREVER

La prèvia ha dit...

Hola raimon4barres, benvingut de nou. Ja sé que les obligacions laborals no et permeten assistir al Municipal amb l'asiduïtat que voldries però les teves opinions sempre són ben rebudes, amén de coherents i argumentades.
Jo també crec que en Ródenas es podria haver estalviat la segona targeta (recordo que les dues van ser per protestar). Són aspectes que, segurament, des del cos tècnic li hauran comentat per a que no torni a succeïr perquè, tot i que diumenge no va tenir conseqüències, ens podria haver costat el partit.
Del Condis es va comentar que no estava en el seu millor moment de forma, però vistos els darrers partits del Corbi... (en l'aspecte que no li acaben de surti les coses, eh; perquè el noi ho deixa tot a dins del camp!). El Sylla si que no sé on el posaria ara perquè tant el Talla com el Pere Roca estan fent una bona feina. Jo crec que tenint aquests tres jugadors al 100% i que a la segona part un d'ells pugui sortir quan un altre estigui fos, donarà molta consistència al mig del camp.
Deu n'hi do aquests quatre noms que esmentes que van defensar la porteria vilafranquina... Ja que treus el tema, jo voldria destacar un altre gran porter: el Sr. Miró (e.p.d) que sempre et rebia a la porta del camp amb un somriure... o amb un renec (jajaja). Tota una vida dedicada al Vilafranca continuant la tasca que va començar el seu pare. Certament, no va tenir el comiat ni el reconeixement que es mereixia un home de la seva índole.

Anònim ha dit...

Bé, tampoc vull excedir-me en el meu comentari sobre en Ródenas, ja que l'àrbitre del diumenge és dels que fa avorrir el futbol, dels que vol que els 22 que juguen no tinguin protagonisme sinó tenir-lo ell, i per tant, podem perdonar-li a Ródenas aquesta expulsió, fins i tot jo que no ho havia fet mai al Municipal vaig anar a escridassar el "jutge de banda"?! de la part del marcador. Un arbitratge així es pot entendre a 3a regional, que un àrbitre s'aixequi amb el peu esquerre i digui-vinga avui tocaré els collons a aquest equip- ara a 1a Catalana els àrbitres es poden equivocar no tocar els collons.

MORAL FOREVER

Rai ha dit...

Ródenas podrà jugar el pròxim partit?

La prèvia ha dit...

Hola rai, sí podrà jugar Ródenas, sí. A 1a Catalana les expulsions per doble targeta groga no comporten partit de sanció com ocorre a partir de 3a Divisió en amunt. Fins i tot, alguna vermella directa sempre que no sigui per joc violent o insult (ser el darrer home, salvar un gol amb les mans,...) tampoc ho comporta. Per tant, si el míster ho creu convenient, estarà a la seva disposició a l'igual que en Navarro.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
2) Un únic precedent

Marianao i Vilafranca només s'han enfrontat en una ocasió al llarg de la història d'ambdós clubs. Va ser l'11 de gener del 2004 quan, en partit corresponent a la 16a jornada del Campionat de Lliga de Regional Preferent, els de Sant Boi van derrotar el degà penedesenc per un còmode 2-0.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
3) Estrena de samarretes

En aquell primer i únic precedent, es va estrenar la indumentària suplent commemorativa del Centenari, basada en la primera equipació que lluí el club en els seus orígens quan duia el maillot blanc i una "V" blava al pit. Segurament, aquest diumenge es tornarà a fer servir aquesta equipació degut a la coincidència del vermell a les samarretes i els pantalons foscos.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
4) No volies caldo...? Dues tasses!

Per si no en vam tenir prou diumenge passat amb el debutant Bastida Torres al Municipal, aquesta setmana repetim amb col·legiat nou a la categoria. Es tracta del lleidatà Serrano Hernández, qui ha dirigit enguany dos partits a 1a Catalana. Un d'ells, ni més ni menys, l'Olesa-Poble Sec que va acabar amb cinc jugadors visitants expulsats i l'entrenador, en "Puchi". I això venint d'on venim... ai, ai, ai...!!!

D'altra banda, dues notícies relacionades amb l'actualitat vilafranquina.
La primera és que els dos jugadors expulsats diumenge passat davant el Morell, Ródenas i Navarro, podran jugar al camp del Marianao Poblet ja que no han estat sancionats pel Comitè de Competició. Tot i que ja es va dir que l'expulsió per dues grogues no comportava partit de sanció, l'àrbitre va fer constar en l'acta que un cop expulsats es van dirigir a ell despectivament. Un recurs presentat dimarts pel club ha evitat que els jugadors fossin sancionats.
I l'altre notícia és que el proper partit a casa, davant del Montcada, es jugarà el dissabte 6 de desembre a les 17:00 h..

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
5) Ara sí, per mèrits propis

Aquesta és la segona vegada que el Marianao Poblet juga a 1a Catalana després d'ascendir la temporada passada en quedar campió del Grup II de Regional Preferent.
La Temporada 2004/05 però ja va participar en ella, gràcies al fet que a l'estiu va comprar la plaça de l'Hospitalet Atlètic que s'havia fusionat amb el CE L'Hospitalet, quan en realitat hauria d'haver jugat a 1a Regional (on havia baixat aquell any).


PD: Ah! I demanaria, si us plau, que la gent no opinés tant seguit ni tantes vegades que col·lapseu el blog. (Evidentment, és conya... jajaja)

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" i qué vols que opinem? Si l'actualitat del club és tan minsa. No cal que hi hagi fitxatges sonats ni res d'això, però des que no fan les veus sàvies del Sayol ni les retransmissions a fora res és el mateix, i mira que no era gaire del meu gust. No hi ha manera d'assabentar-nos de quasi res, el poc que sabem és gràcies al teu blog i a la crònica del Tres de Vuit.
I del Sayol que se n'ha fet? Ha fitxat per alguna altra emissora? No l'he vist més pel camp.

josep sauleda ha dit...

Personalment espero que tant sols sigui un any sabatic (per definir-lo d'alguna manera).
Francament penso que algu es va equivocar amb confondre la ràdio que entre per les orelles amb una imatge que entre pels ulls i per tant pot estar vinculada a uns drets d'imatge. Es va dir que algú tenia els drets d'matge i prohibia la retransmisió per TV (que ho entenc), i per radio (que no ho entenc). Després la cosa es va complicar i ara estem com estem, sense en Sayol i en canvi, es pot veure el Vila per la tele.
Si des d'un principi, des del primer partit s'haguéssin retransmés els partits per radio independentment dels temes de dret d'imatge, ara com ara, estic convençut que encara es donarian els partits per radio.

josep sauleda ha dit...

Pregunta del dia.

Ressistira un arbitre nou a la categoria la pressió ambiental que de ben segur hi haurà al camp del Marianao Poblet?
Verem un arbitre com el del Masnou amb penal contra els de casa als 95 o com el de diumenge passat? o veurem un col.legiat com el de Castelldefels, Vilassar,etc, també nous a Catalana i que al darrer tram de partit van escombrar excessivament cap a casa.?
Demà a les dues del mig dia tindrem la resposta.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Marianao Poblet-Vilafranca)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Marianao Poblet-Vilafranca són:
1 = 66 %
X = 22 %
2 = 12 %


Hola vil4fr4nqu1, referent al que dius, jo també trobo a faltar el company Sayol. Hi ha molta gent que seguia el Vilafranca gràcies a les seves locucions a Tarda de gols o als matins dins del programa Diumenge Esportiu.
Que jo sàpiga no treballa en cap altre mitjà radiofònic. Suposo que ara podrà dedicar més temps a la seva família (que ja li tocava) i a les seves obligacions laborals/aficions però et puc assegurar que segueix fil per randa l'actualitat del degà penedesenc.
Enyoro temps pretèrits quan el Vilafranca era el club de més categoria del Penedès-Garraf i es donaven els partits tan per Ràdio Vila com per la Cadena Ser (amb el Batet).
És una opinió meva, però crec que així com el club va lluitar per a que es retransmetessin els partits de casa per VTV no ha fet el mateix per a que continuessin les retransmissions per ràdio a fora (on no hi ha interessos econòmics pel mig). Evidentment, la decisió final és de la Corporativa de RTVV però es podria haver inclós aquest punt en les negociacions de cara a mirar una mica pels interessos i el benefici dels socis que tota la vida hem escoltat els partits per la ràdio.

l´avi del vila ha dit...

sagú que guñem kontra ked puvlet llamad "mariano mariano". adamés tanim la bantacha que eys banam muletas y no korran gaira

amic pera ansansurrat, no sali currechi duná una cusina als chugadós par guañá sinch partids saguids que ya beu canó funsiona niamal real mandril. lu que té café ambusté es vuscá un "llaó meçi" dentru la fundisión que nus fasi disfrumtá da balén! parqué ma muriré y ankara nourá surtid nihún chugadó inpurtán dala fundisión aspuntiva bilafranca

Anònim ha dit...

Te cullons ke akesta semana els fesin un supar als jugadors, la seva ubligacio es guañar i punt.
AVIIIIII! no pateixi ke segú ke en el supar ya van parlar de primas, pro avui toca pedre ke ya sa acabat el ultimatum i despues de la euforia ve la crisis com a tota reu, miri com va el pais, ke li va pasar al barça fa dos anys i ara al Madrid.