diumenge, 9 de novembre del 2008

"Yes, We Can" (Sí, podem)

FC Vilafranca 1 - CP San Cristóbal 0
Suposo que de tots és conegut aquest eslògan que usà Barack Obama en les recents eleccions a la presidència dels Estats Units i que guanyà d'una manera aclaparadora. Doncs bé, tal com si els jugadors s'haguessin apropiat d'ell, avui han pogut celebrar la segona victòria de la temporada a base de coratge, ganes, actitud, fe, tenacitat,... i tots els sinònims que pugueu trobar.

I el bon joc? No!!! És pecat en aquest equip jugar pel terra! S'ha d'aixecar la pilota el més amunt possible i el que l'hagi tocat al final del partit més vegades amb el cap té premi.
Ja sé que em direu: que avui lo important eren els tres punts. D'acord, però penseu que jugant sempre com avui guanyarem molts més partits? Sincerament, jo crec que no. S'ha d'intentar jugar una mica més a futbol perquè jugadors capacitats per a fer-ho n'hi ha. Ara bé, si no s'intenta ni existeix la proposta per part de l'entrenador... doncs no hi ha res a fer. Per això té encara més mèrit el que està fent aquest grup humà que forma el vestuari.
De moment s'ha salvat el primer "matx-ball", però aquest és un partit que la Junta va programar a tres "sets". Diumenge a Tortosa, el segon. Tant de bo puguem aferrar-nos de nou al "Yes, We Can" afegint un "Sí, podem... jugar també".

Gran Reserva: Que el Vilafranca hagi estat l'únic equip dels 10 darrers classificats que ha guanyat el seu partit. Fet que l'ha valgut per a avançar tres llocs a la taula d'una tacada.

Vi picat: L'actitud de l'assistent de la banda de tribuna que en tot el partit no ha pres cap decisió abans de veure que feia l'àrbitre. Encara sort que una que ha pres (la d'anul·lar el gol de l'empat del San Cristóbal per fora de joc) l'ha encertat!

El futbol és així: "Puedo jugar en cualquier parte del campo. En la cama también soy un poco así" (Steven Gerrard, 1980, futbolista anglés).
M'agraden els jugadors polivalents i que s'adapten a qualsevol posició, però si em diuen que un dia veuré a Pere Costa jugant d'extrem dret, com avui ha succeït, no m'ho crec ni borratxo.

19 comentaris:

vil4fr4nqu1 ha dit...

Aquest entrenador té una flor al cul, cada cop que està a la corda fluixa s'acaba guanyant. Així que els dos propers partits els guanyarem, perquè imagino que el marge de tres partits és per guanyar-los tots, no només un!
Ahir vaig trobar molt a faltr l'ambient a la grada de l'altre dia, fins i tot el gall va fer "novillos".

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
1) Passat tortosí del míster vilafranquí

Isaac Fernández va dirigir el Tortosa les darreres 13 jornades de la Temporada 2006/07 deixant-lo classificat en 14è lloc després de substituïr en el càrrec a Xavi Cid.
Entre aquests partits trobem el que va disputar contra el Vilafranca, el 22 d'abril de 2007 al Municipal de Tortosa, i que acabà amb victòria local per 1-0.

javindreu ha dit...

T'has fet amic del Isaac Fernandez avui? En el primer apunt el deixes bé.

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, només és una dada del tot objectiva i informativa.
No sé si has escoltat Esports 21 on ha intervingut el míster vilafranquí, però ja que toques el tema vodria aclarir alguns aspectes:
1) Pel que he deduït, a l'Isaac Fernández no li ha agradat l'expressió de "salvar el primer matx-ball" que vaig fer servir en la crònica de Mundo Deportivo o ha volgut donar a entendre que ell no se sentia qüestionat per la Junta.
En aquest aspecte, jo no he inventat res. La Junta va dir, després de la reunió de dilluns passat, que donaven un marge de confiança de tres partits. Per tant, l'expressió "matx-ball" no la veig en cap moment ofensiva.
2) Potser no comparteixo alguns plantejaments tàctics o el fet que, en la meva opinió, infravalori l'actual plantilla pel fet que des del principi es va dir que l'objectiu era la permanència i lluitar per a no baixar; però això no vol dir que no respecti la feina que fa i que sàpiga apreciar coses positives, com ara el treball que es fa en les jugades d'estratègia (per exemple) o el fet que ha agafat un equip sabedor de les limitacions econòmiques a l'hora de fitxar i que aquests fitxatges vindrien imposats per la direcció tècnica.
3) I per acabar, que no desitjo res amb més ganes que l'equip surti d'aquesta delicada situació i amb aquest entrenador a la banqueta. Tant de bo una segona victòria, a Tortosa, serveixi per a redreçar el rumb i, si em permeteu la "conya", salvar el segon matx-ball".

Yes, We Can (Sí, podem)

Anònim ha dit...

Per mi el canvi ha de ser inevitable... Aquest planter, millor treballat pot donar molt m�s del qu� els nanos ja donen...

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" t'he de dir que ahir en el programa de Ràdio, vas estar molt moderat i cohibit davant l'entrenador. Sort que el Tito va sortir al rescat de la situació i li va cantar unes quantes veritats, com que no hi ha tanta gent de casa com ens volen vendre, i que el joc que es fa realment és de pena.
Igualment el Sória, que sembla que amb la marxa del Sayol s'hagi convertit en el pilota oficial del club.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, vols dir que vas escoltar el programa? Tant els companys Pep Sauleda i Joan Sòria, com jo mateix, vam tractar tots els temes d'actualitat amb l'entrenador amb el màxim respecte i educació, cadascú aportant els seus punts de vista (estiguem d'acord o no amb segons quines coses). Ara bé, això de que se li fa la pilota al club no sé d'on ho has tret.
Si precisament s'han caracteritzat per alguna cosa les retransmissions en directe ha estat per explicar el que passa sense preocupar-nos si agrada més o menys el que diem. Tot el contrari! Més d'una vegada ens hem hagut de sentir que som massa crítics! Bé, de fet la frase final del míster ahir: "Hem d'anar tots a una! deixa ben a les clares que existeix la opinió que la premsa no recolzem prou l'equip. Quan no és així!

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
2) Un partit que durà quasi 2 mesos

El 4 de setembre de 2005 el Vilafranca encetava el Campionat de Lliga de 1a Catalana a Tortosa en un encontre marcat per la polèmica. El partit va haver de ser suspès al minut 71, amb 1-1 al marcador, a causa d'incidents dels afeccionats tortosins de la grada de general amb l'assistent d'aquella banda a qui van agredir. Quan tothom pensava que la reanudació es jugaria a porta tancada, la Federació Catalana, de forma sorpresiva, ordenà disputar els 19 minuts restants amb públic i amb una tripleta arbitral diferent a la del primer dia.
El degà penedesenc va haver de viatjar de nou a Tortosa el Dia de Tots Sants i, a més, tornà a Vilafranca derrotat per 2-1.

javindreu ha dit...

El Tito es veia bastant cremat, amb el rollo aquest de la gent de casa. Gent de casa?No masses,oi Prèvia?Potser tenia raó.
Lo bo va ser el tema del juvenil quan li va dir que anaven penúltims, però clar, perquè juguen al tiki taka i no de manera pràctica, quina excusa més pobre.
Per cert, hi va haver duel de galls al descans?
No es va entregar cap placa a Juanje i al seu germà Jordi pels serveis prestats al club?

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, discrepo amb tu i amb el Tito. Per a mi "gent de casa" no només són els jugadors d'aquí Vilafranca o de la comarca. No pots limitar-te a jugar amb jugadors només de la vila perquè el nivell seria com a molt de 1a Regional.
Ja que jugues amb desavantatge respecte a equips de l'àrea metropolitana de Barcelona, que tenen un ventall més ampli de jugadors que escollir, has d'aprofitar les comarques veïnes (Garraf i Anoia) per a anar a buscar els jugadors joves que despuntin més.
El problema radica en que a banda de tot això, necessites aquells jugadors que et marquin les diferències. I aquests sí poden ser de fora, però que les marquin! Per exemple, després de veure al Talla aquest diumenge no crec que li enveji res a Pere Roca. O si t'he de dir quin davanter ha de ser el titular en aquest equip tindria dubtes a l'hora d'escollir entre Palote i Medina.
El que em vinc a referir, és que la darrera fornada de grans jugadors vilafranquins que van arribar a jugar a Tercera (Cano, Moral, Adán, Fos, Besolí, Mesa, Montfort, Massana, Miret, etc...) estaven complementats per gent com Arjona, Valldosera, Marc, Santi Triguero, etc... que jo també considerava de casa. Suposo que queda clar el que vull dir?
Pel que fa al Juanje i al Jordi Rodríguez van fer un partit fluixet. Diria que aquest serà l'últim "atraco", però es veu que no. Allà "només" cobren 400€ quan l'any passat aquí Juanje en cobrava 1800.

Anònim ha dit...

No se d`on has tret aquesta conclusio , no se si escoltes les retransmissions televisives o estas al camp i tampoc se si escoltes la ràdio els dilluns o ets dels quals dius , "m'han dit", com ja ha comentat LA PRÈVIA , en les retransmissions, des que es realitzen , sempre hem estat titllats de critics amb el joc de l'equip i amb els misters de les ultimes temporades axi com amb alguns jugadors....Ara si tu creus que estar sempre amb els ganivets afilats és el corecte , perquè tu puguis gaudir i reirte, estas molt equivocat, la feina d'un entrevistador, o locutor, a part de donar la seva opinio , (que crec que ja la donem cada setmana), és fer les preguntes perquè els que estan escoltant (com tù) treguin les seves conclusions i les valoracions , la nostra feina és exposar i punt. Si vols , ja que suposo que vas al camp , et convido que estiguis en la Cabina de Premsa en un partit,o a la tertúlia, i axi serem mes els que riurem. El que has de tenir clar és que això no és un "CIRC" ,perquè alguns riguin a l'esquena , per cert, espero conèixe't algun dia , ja que jo tambè t`estimo..........

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
3) Jordi Pujol, espectador de luxe

No parlo del "nostre" sots-president, sinó del Molt Honorable President de la Generalitat, qui va assistir al partit que van disputar Tortosa i Vilafranca el 30 d'octubre de 1988 i saludà, un a un, els jugadors d'ambdós equips abans de l'encontre. La visita a la capital del Baix Ebre estava motivada, entre d'altres coses, per la inauguració pel matí del Pont del Mil·lenari (en aquell moment el més llarg d'Europa sobre un riu) i per la tarda del Velòdrom dins del recinte de l'Estadi Municipal. El partit acabà 1-1 i el gol vilafranquí fou obra d'Òscar Casasempere.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Hola "joan sòria", no us escolto els partits perquè estic al camp, però l'any passat sí que us vaig escoltar un parell de dies, i ereu molt més crítics, en canvi dilluns (us vaig escoltar personalment, no faig allò de m'han dit...) a la Ràdio veu estar molt fluixos, especialment quan veu tenir a l'entrenador en antena. No dic que estigueu sempre amb els ganivets afilats, però tampoc està bé llençar la pedra i amagar la mà, com vau fer dilluns.
No cal que em presenti, jo ja us conec, i l'altre dia no us reconeixia, inclús "la prèvia" que aquí al blog molt criticar... però en antena encara li diu que va encertar els canvis. Ara, potser si no s'hagués guanyat no diria el mateix.
No serà el cas, que com que hi ha gent de casa, i coneixeu més els jugadors teniu por de criticar?

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, per al·lusions:
1) Si l'any passat erem molt més crítics va ser perquè els objectius marcats i el pressupost que hi havia ho exigia. Amb els diners que es van arribar a "llançar" l'any passat hi havia per a criticar el que fes falta i més. Enguany, en canvi, el pressupost no dóna per a més. Ara bé, equip per a mantenir la categoria n'hi ha de sobres. Que se'n sàpiga treure el rendiment o no és una altra cosa.
2) Si segueixes el blog sabràs bé que no soc dels que em calli coses. Per tant, sempre que cregui opinaré i donaré els arguments necessaris per tal que allò que consideri incorrecte no quedi sense sortir a la llum. Però també et diré que sempre des del respecte i guardant les formes. Si esperaves que "matèssim" a l'entrenador per antena vas equivocat. Se li van exposar algunes coses que creiem o veiem incoherents (com el plantejament tàctic o la posició de Pere Costa) i si haig de reconèixer que va encertar en els canvis d'aquest diumenge ho faré sense que se'm caiguin els anells.
3) I lo de criticar... o no criticar... no és tracta d'això. Entendràs que si estem retransmetem un partit per televisió no podem enganyar a la gent explicant coses que no són. Si es juga malament ho diem i no ens amaguem. Seria absurd voler disfressar la realitat per tal de quedar bé o "fer la pilota" (com dius tu) a la Junta perquè perdríem qualsevol credibilitat. És més, n'hi hauria per aixecar-se i apagar la televisió.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
4) 294 dies sense guanyar a fora

Des de que el 27 de gener d'aquest any va guanyar al camp del Benavent (0-2 amb gols de Castillejo i Capilla), el Vilafranca no ha tornat a vèncer en cap dels seus desplaçaments en lliga. Concretament, encadena 13 partits consecutius amb un balanç de 6 empats i 7 derrotes:

AD Prat 1-1 FCV
UE Poble Sec 0-0 FCV
CF Amposta 3-3 FCV
CF Montañesa 2-1 FCV
UE Vilassar Mar 1-0 FCV
UD At. Gramenet B 2-1 FCV
CD Montcada 3-1 FCV
UD Cornellà 4-3 FCV
---
CE Manresa 1-1 FCV
UE Tàrrega 3-2 FCV
UE Vilassar Mar 1-1 FCV
UD Castelldefels 1-1 FCV
UE Poble Sec 3-1 FCV

Kimi ha dit...

Mira quien habla de tirar la piedra y esconder la mano, el que por aquí raja pero no se atrebe a dar la cara, y busca la complicidad de los periodistas para que le hagan el trabajo sucio.
Si tienes que criticarle algo al entrenador o al secretario técnico o al presidente, hazlo en el campo dando la cara, anda se valiente.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
5) L'Ateneu Tortosa, el primer rival tortosí

Abans d'enfrontar-se amb el CD Tortosa (fundat el 1940), el Vilafranca s'enfrontà amb altres clubs de la capital del Baix Ebre com el FC Ateneu, l'Ibèric CF o el Dertusa FC. Precisament, el primer partit en terres tortosines disputat pel degà penedesenc es produí contra l'Ateneu Tortosa, el 27 de gener de 1923, dins del Campionat Provincial. El resultat final de l'encontre deparà una còmoda victòria vilafranquina per 0-4 amb gols de Cundet, Jové i David (2).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Que jo sàpiga "juanmi" tu tampoc dónes la cara.
T'ho dic en català perquè suposo que el deus entendre, perqué bé saps qui critica i qui elogia, que per cert no són gaires, estàs més sol que la una.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Tortosa-Vilafranca)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Tortosa-Vilafranca són:
1 = 72 %
X = 24 %
2 = 4 %