diumenge, 18 de gener del 2009

Àlvar tira del carro

CF Olesa Montserrat 0 - FC Vilafranca 2
Els hem tornat la moneda. No sé quantes vegades he repetit que no havia vist un equip superior al Vilafranca en tota la primera volta a excepció de l'Olesa en el que va ser el partit inaugural de la Lliga. Doncs avui, ni l'Olesa. El degà penedesenc ha quallat el millor encontre a camp contrari del que portem de temporada i està demostrant ser un dels equips més en forma de la categoria.

A més, el míster (se li ha de reconèixer) està treient el millor de cada jugador ateses les seves característiques. Podem dir que tots estan ratllant a un gran nivell però que n'hi ha un que en els darrers partits, i especialment aquesta tarda, està tenint unes actuacions de "10": l'Àlvar. Avui, ha dut de corcoll al seu ex-equip i ha marcat els dos gols (en suma cinc en les darreres sis jornades) explotant la seva millor arma (la velocitat) i exhibint una gran definició davant la porteria rival. Sens dubte, el seu ha estat un partit per a "emmarcar".
És curiós el seu cas, ja que la oportunitat de jugar amb el Vilafranca (sent de la comarca i sabedors tots de les seves condicions i qualitat) no li ha arribat fins ben endinsada la seva carrera futbolística. Fins i tot, el seu fitxatge a principis de temporada no era dels que més engrescava a l'afeccionat que, en molts casos, ni el coneixia.
En la meva opinió, la maduresa personal (ha estat pare recentment) ha arribat acompanyada de la maduresa futbolística (26 anys) llençant per terra aquella famosa dita que diu: "Home casat,... burro espatllat" (i perdó per lo de burro però avui és inevitable).

Gran Reserva: Que estiguem a només sis punts de l'ascens gràcies a la gran ratxa d'imbatibilitat que porta l'equip que s'eleva ja a deu jornades sense conèixer la derrota.

Vi picat: La por que em fa precisament això. Perquè, amb l'experiència d'altres temporades, sempre que ho tenim a tocar es quan arriba la gran davallada. Per a entendre'ns, és el mateix que li passa històricament a l'Espanyol quan comencen a parlar d'anar a la UEFA.

El futbol és així: "Tenemos la mejor hinchada del mundo, pero nunca he visto a un hincha marcar un gol" (John "Jock" Stein, 1922-1985, ex-seleccionador escocès).
Avui s'ha demostrat. L'afició d'Olesa, encapçalada pels seus supporters (els Green Warriors), era majoria i ha animat de valent, però ni això ha servit per a evitar la victòria del Vilafranca.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

previa,podries ficar l alineacio?

josep sauleda ha dit...

Hola anonim,
aqui la tens. Si vols mes detalls t'els puc donar.
Olesa.- Pujol, Rafa Belles, Francis, Fos, Manolo, Moron (Capilla), Raul Cortezón, Soler, Pelegrin, Alex Martin i Medina (Marc Carreño).
FC Vilafranca: Pitu, Dani Bello, Rafita, Fran, Raventos, Talla, Costa, Roca (Sylla), Palote (Einard), Alvar i Corbi (Condis).
Gols: 0-1 Alvar (min 48). 0-2 Alvar (min 76)
Per mi els millors Talla al mig camp i Alvar al davant. Els demés un 10 a cada un.

Anònim ha dit...

Felicidades al FC. Vilafranca y a mi amigo Álvar.
Ojalá esto vaya a más.

Hacia tiempo que no me pasaba por aquí (lo siento previa, pero ya sabes que mi sinceridad me pierde) aunque ya veo que sigue siendo un gran blog ;)

PD: Ahora que las cosas van bien no habria que olvidarse de gente como Jesús, Francesc...etc que seguro que, aunque no estén jugando tanto, podrian hacerlo igual que los que sí lo hacen ;)

Saludos a TODOS

vil4fr4nqu1 ha dit...

Bé, aquesta victòria ens pot ser molt bona per afrontar la segona volta amb tranquil·litat i optimisme i millorar la primera.
Per cert, "Alex Gaitan" té molt mèrit que opinis en aquest bloc ara que l'equip va bé després que deixessis el club. Un altre hagués aprofitat quan anava malament per criticar l'equip, l'entrenador i tot plegat, de veritat és un gest que t'honora.

Anònim ha dit...

Collons, això comença a fer patxoca, ara bé, vaig estar el dia de la Montañesa i encara tinc la beta dels calçotets glaçada, i els nens acostipats, però tot i no fer-se un gran partit, un 10 amb actitud. la prèvia deia que el just era un empat, jo crec que l'actitut mereixia la victòria per la nostra part.

Potser em faré pesat pero després de veure el partit(Montañesa) jo em faig la mateixa pregunta que els altres dies que he vist el Vila, no entenc la suplència del Sylla.

A mi l'Àlex Gaitan m'agradava, i no és perquè ara hagi escrit al blog, però jo de l'any passat el recordo a ell i al Marc Ramírez però els altres no els recordo haver aportat massa cosa...

Prèvia, després de veure estampetes, carros, copes de conyac... que collons et fots abans de fer la crònica...?

Sauleda no siguis tant benevolent amb les puntuacions, fes cas al Guardiola...

Endavant Vila, Endavant,

Moral Forever

Anònim ha dit...

bé l'article anterior no és anònim sóc Raimon 4barres

Anònim ha dit...

com és que no hi han penjades les fotos dels dos últims partits??

Kimi ha dit...

Amigo la previa, se me ocurre otro refran: que siempre te apuntas al carro ganador.
Suerte que cuando iban mal dadas no se les ocurrió hacerte caso.