dissabte, 6 de juny del 2009

Un artista a la banqueta

Després d'algunes setmanes "marejant la perdiu", dijous passat es feia oficial (que no pas públic) el fitxatge d'Agustín Pujibert "Puchi" com a nou entrenador del degà penedesenc. Els que seguiu de prop el futbol català, debeu conèixer de sobres la seva dilatada trajectòria a les banquetes des de que començés a entrenar a mitjans dels anys 80. Hi ha facetes de la seva vida però menys conegudes que el converteixen en un autèntic "showman" i un personatge que no deixa indiferent a ningú.
Fa pocs dies, en la seva primera entrevista a Esports 21, de Ràdio Vilafranca, confessava la seva altra gran passió a banda del futbol: el dominó. De fet, ha estat diverses vegades campió de Catalunya i també ha participat en Campionats d'Espanya realitzant grans papers.
Precisament, parlant de papers però en aquest cas al cinema, el que poca gent sap és que l'any 2002 va participar en la pel·lícula Volverás (dirigida per Antonio Chavarrías i protagonitzada per Tristán Ulloa i Unax Ugalde) donant vida al propietari d'un bar en el barri on es desenvolupa la trama d'aquest llargmetratge.
El film, basat en la novel·la de l'escriptor barceloní Francisco Casavella, "Un enano español se suicida en Las Vegas", s'endinsa en l'ambient conformista d'una família aburgesada catalana i en la qual regna la incomunicació entre pares i fills.
Us deixo el tall de la pel·lícula on "Puchi" esdevé protagonista en una seqüència molt divertida i còmica alhora.
Tres, dos, un,... Acció!

Gran Reserva: "Al César, el que és del César". Gent com Jordi Pujol, Vicenç Uberni o Pepe Fos sempre que se'ls ha requerit han donat la cara (a les bones i a les dolentes). La crítica del dilluns passat a la ràdio anava més encaminada per als que estan al capdavant del club en els seus respectius àmbits (President, Director Tècnic,...).

Vi picat: L'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España per premiar amb el Goya al millor actor revelació, en l'edició del 2003, a José Ángel Ejido ("Los lunes al sol") en comptes de donar-li al nostre "míster".

El futbol és així: "El problema no es por qué echan a los entrenadores. El problema es que no saben para qué los fichan" (César Luis Menotti, 1938, ex-futbolista i entrenador argentí).
Espero que d'una vegada hagin aprés dels errors d'anys anteriors. Amb "Puchi" portem ja 8 entrenadors en les 8 temporades de Pere Montserrat.

42 comentaris:

Conrad ha dit...

Hola previa!!!
Habeis echo un buen fichaje.Ya estuvo con nosotros en Marianao hace 3 años e hicimos un tercer puesto en Preferente la temporada 2005/06 cuando ascendió el Igualada y el Amposta quedó 2º.No tiene un futbol vistoso pero es efectivo porque suele sacar muchos partidos en jugadas a balón parado y se caracteriza por tener equipos que les cuesta hacerle goles.Estoy convencido que hareis una gran campaña.
un saludo

josep sauleda ha dit...

Hola Previa,
Comparteixo el Gran Reserva. Sempre s'ha pogut parlar amb els que dius, hi ha vegades que ells tenen una opinió i jo un altre, però ens respectem. Unicament vull comentar que a camp del Montanyesa em va sorprendre que em diguessin que, a la meva asseveració de que Puchi ere el proper entrenador del Vilafranca, que no. Ja vaig aclarir mes endavant que fins que els acords no son al sac i ben lligats, no es pot dir res per evitar problemes, però de dir un no rotund a, per exemple, dir que hi ha algunes possibilitats, la cosa canvia i evita que personalment sortis del camp del Montanyesa amb cara de sorprés, vaja, com si m'haguessin pres el pel i mes quan després, a les poques hores el fitxatge és una realitat.
Per cert previa, de si es queden mes o menys jugadors no en tinc ni idea, tant sols va ser un comentari que em va arribar i el vaig exposar. Soposo que al cos técnic hi ha seny i es quedaran més jugadors de la lliga passada i que entre els que pugui portar Puchi i els que hi han (compto amb els de la Fundació i juvenils)es podrà fer un equip competitiu.

Anònim ha dit...

Ets la pera PREVIA , cada cop en sorprens mes , molt bò lo del "artista" que tindrem com entrenador , desitjo que li donin un oscar com miyor entrenador de la 1ª catalana la propera temporada, eixo voldra dir que el Vila u a fet bè ,

javindreu ha dit...

Espero que la película de la temporada pròxima no sigui al revés i que el Pere surti darrera del Puchi veient com li ha fotut la poca caixa que queda al club.
Almenys tindrem un actor a Vilafranca, sembla que ara, a part de fitxat entrenadors, busquem el glamour mediàtic. Ja el veig a VTV fent algun curmetratge o sortint al "Cor de la Ciutat" al Bar del Peris jugant al domino.
Gran investigació Prèvia, lo teu és gran.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Molt bo "Prèvia".
Espero "conrad" que tinguis raó i haguem fet un bon fitxatge, un tercer lloc a Preferent amb l'Igualada i l'Amposta per davant no està malament, si no recordo malament l'any següent a Catalana va pujar l'Igualada i l'Amposta va fer un bon paper i va acabar pujant a l'any següent.
"javindreu" no crec que li torni a passar el mateix al Pere Montserrat, ja està escarmentat amb l'Alonso, i no crec que els pocs socis que quedem estiguem per més derrames. Això si seguim...

La prèvia ha dit...

Hola conrad, gràcies per la teva aportació i aprofito per felicitar-vos per la gran temporada que ha fet el Marianao Poblet. Llàstima d'aquest tram final, perquè podríeu haver assolit l'ascens a Tercera i tot! Ja sé que hi han hagut factors externs de darrera hora que no eren els idonis per afrontar el desenllaç de la Lliga... però bé, crec que és per estar orgullós del vostre equip. Ens retrobem la propera temporada!
D'acord amb el teu raonament josep sauleda, suposo que demà a Esports 21 (amb la presència d'en Jordi Pujol segurament) podrem aclarir tot aquest tema del fitxatge de "Puchi". Per saber el futur de la plantilla haurem d'esperar una mica més dedueixo. A més, encara queda parlar amb alguns jugadors importants.
Osti javindreu, esperem que no passi això que dius!!!
Com a curiositat, dir-vos que avui he tingut l'ocasió de conèixer en "Puchi" personalment i tractar-lo (en el transcurs del partit La Múnia-Santa Eulàlia) i us puc assegurar que és un apassionat del futbol (com ja m'havien dit) i un "tio" molt "catxondo". També intueixo però, que quan treu la "mala baba"... dins del vestuari ai, ai, ai... No sé si es jugarà bé o no al futbol, si guanyarem o perdrem, però el que és segur és que estarem entretinguts que fa por!
Ah, vil4fr4nqu1, en Josep Alonso no ens va "prendre" res. Va ser el nostre President que, en un acte de generositat i ingenuïtat alhora, li va donar uns centimets per avançat confiant en que assoliríem les fites marcades. És molt diferent "robar" que dir: "Santa Rita, Santa Rita... lo que se da no se quita".

Anònim ha dit...

este nuevo entrenador es un impresentable, no se puede ir con tanta soberbia por la vida.

Anònim ha dit...

Bajo mi punto de vista hay tres jugadores del juvenil de mucha calidad que se tiene de contar con ellos antes que vengan de fuera y nos los quiten dos de ellos tienen varios equipos que les van detras no nos encatemos que nos puede pillar el toro ademas mas baratos que ningunos ,SABE ALGUIEN SI SE CUENTA CON ELLOS PARA LA PROXIMA TAMPORADA ????

La prèvia ha dit...

Hola anònim, doncs suposo que no has escoltat Esports 21, ja que el fins ara Director Tècnic, en Juantxo San Miguel, ha explicat que la idea (encertada segons el meu parer) dels responsables de la Fundació és que continuïn amb la fase de formació al Juvenil i estar disponibles per a qualsevol moment que el primer equip o el filial els requereixi.

Anònim ha dit...

Hola la previa solo quiero decir con esto que aqui estan en 1ª y son jugadores para jugar tranquilamente en nacional i hasta en divion de honor,por eso creo que se tendrian de proteger de alguna manera. Via ,duran ect...

Unknown ha dit...

Doncs la veritat es que no deixa de sorpendrem aquest fixatge ...

Quan varem anar a la Satàlia a jugar contra el Poble Sec, hem va jurar i perjurar que aquesta era la seva última campanya com a entrenadr, que n'estava molt cansat, etç, etç ...

Es tot un personatge.

Anònim ha dit...

Pagando San Pedro canta.

En el Sec no veía un duro, aquí le dan el oro y el moro.

Anònim ha dit...

sobre los juveniles , son buenos jugadores pero tanto para poder jugar en nacional i division de honor yo no los veo, creo que les falta un poco de nivel. Sino porque no stan jugando en una categoria superior? De momento que sigan jugando con el juvenil i despues ya se vera si tienen sitio en el primer equipo, que de momento creo que les queda grande. Hay que seguir trabajando chavales!!!! Y suerte!!!! Y sobre los jugadores del primer equipo se sabe ya quien ha renovado y quien no?

La prèvia ha dit...

Del que comenteu dels juvenils, torno a repetir, han de seguir el seu procés de formació sense forçar en cap moment la situació. I si un jugador destaca de tal manera que té possibilitats de jugar amb el primer equip, endavant! El que no pot estar un noi en aquestes edats és sense jugar i escalfant banqueta. Això és del tot perjudicial. Si puja al primer equip, que sigui perquè es millor que el que tenim o en casos puntuals de necessitat. Mai per a ser un complement.
Dit això, jo soc de la opinió que si es fan bé les coses amb aquesta fornada, a no molt llarg termini podrien esdevenir la base del primer equip. Per a que això es doni però, han d'intervindre els següents factors: que s'acabi de treballar bé la seva formació, que es confiï realment en ells (com a projecte de gent de casa) i aquella mica de sort (o molta) d'envoltar-se amb altres jugadors que els aportin i ensenyin aquelles coses innates i que només s'adquireixen amb l'experiència i la veterania.
Pel que fa al tema Puchi, se'm fa difícil imaginar-me'l lluny d'una banqueta o d'un terreny de joc. És un apassionat del futbol. No vol dir que tingués en ment prendre's un any sabàtic (abans de rebre l'oferta del Vilafranca) per a desconnectar una mica... però retirar-se? No ho crec pas.

Anònim ha dit...

jajaja els juvenils s'acabaran perden com roca, admetlla, serrano i companyia.. mentres estigui en montserrat redera.. malament!!!

vng xulitos ha dit...

sense nar veure mols partits tasseguro k arreu de la comarka ia gent suficient inclòs algun juvenil k es millor k el saddik,palote i el david avila akest k numes ve a cobrar

que pardillos que arribem a ser..

no n'apendrem mai..

Anònim ha dit...

el montserrat ha echo mucho daño a la Fundació y lo pagara muy caro

Anònim ha dit...

k jugadores renuevan¿? se keda alguno¿?

Unknown ha dit...

Donca a mi el tal Avila hem va agradar força, això si durant 15 o 20 minuts. No més.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, Pere Roca perdut? Però si ha estat el 9è jugador més utilitzat de la plantilla (27 partits jugats) i dels pocs que s'ha salvat de la debacle general! Estic segur que comptarà pel nou míster (el contrari no s'entendria).
El cas de Serrano és diferent. Estava ben clar que era el segon porter de la plantilla i de cara a l'any vinent podria tenir el mateix rol (ja que crec que estan buscant porter titular davant la no continuïtat de Ródenas).
I d'Admetlla crec que en Juantxo San Miguel ho va explicar amb prou claredat dilluns passat a la ràdio. Hi ha vegades que els futbolistes anteposen els seus interessos personals davant la possibilitat de progressar en el món del futbol.
De les possibles altes i baixes cap novetat. Sé que hi ha una possible llista de jugadors que vindrien amb el míster però només són hipotesis.
Sobre el David Ávila, ja ho saps albert, li feu una oferta i cap a Benavent a jugar a Tercera. Us el deixaríem bé de preu i tot. A mi d'Àvila només m'agraden les muralles, el "chuletón" i les "Yemas de Santa Teresa".

Unknown ha dit...

Home, si feia pinta de menjar bons chuletons i alguna que altra yema de santa teresa ... xD

Anònim ha dit...

ultima noticia y de buena fuente el juvenil del vilafranca Eric Via tiene un acuerdo con el castelldefels y si no hay ninguna novedad la semana que viene sera nuevo jugador del catelldefells de juvenil de nacinal,el vilanova tambien estava intereresado en el ,bueno pasaremos como podamos el año que viene sera complicado en preferente.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, doncs si és per a que el jugador millori esportivament... De totes maneres, s'aprén molt més entrenant i jugant al costat de gent de superior categoria que en un juvenil de Lliga Nacional. Ara bé, segurament, allà jugarà molts més minuts que amb el primer equip. I més, si com tot indica, enguany es té poca intenció de comptar amb la cantera.

Anònim ha dit...

estic veient bastant comentaris sobre el tal avila, cadascu pot tenir la seva opinio, pero crec que us esteu equivocant molt, em sembla que aquest jugador a estat al club l'ultim mes,i els jugadors que han jugat tota la temporada? que han fet? em sembla que res o no? per tant no em sembla just que fem comentaris sobre una persona, que li han trucat i li han donat calers per jugar, que faria qualsevol persona per el seu treball? aquest jugador no te cap culpa del que pasa al vilafranca, per tant fotem les culpes a qui las tingui, pero a un jugador que li han donat la oportunitat de jugar, perque em sembla que al vilanova no jugaba per unes raons extradeportives, aixo me han dit, i per cert i ho se de bones fonts en una persona molt estimada per vilanova.

Anònim ha dit...

Mira anomin aquest diners haurien d´anar per la resta de Jugadors que no han cobrat l´últim mes I HAN ESTAT TOTA LA TEMPORADA LLUITANT PER SALVAR LA CATEGORIA, SI PER TU ES NO FER RES DONCS FITXA TU A VEURE SI FAS MES QUE ELS JUGADORS DE LA PLANTILLA.
Que facil es dir que no s´ha fet res per cert amb gent com tu a la grada del municipal es passen les ganes de sortir al camp.

La culpa la té el Pere Montserrat.

La prèvia ha dit...

És que jo no entenc com els jugadors no es van rebel·lar davant d'aquesta situació. Que estiguis tot l'any lluitant i treballant dia a dia per a assolir un objectiu, que et diguin que per culpa de la "famosa" crisi econòmica (?) no podran pagar-te les dues darreres mensualitats i mentrestant veus com el President fitxa un jugador, i no barat precisament, que pagarà ell de la seva pròpia butxaca... Bueno, és com lo de fer pagar als socis la mala gestió econòmica amb una "derrama"... No m'escalfeu, no m'escalfeu...!!!

PD: Ara bé, tot això tindrà conseqüències importants dins de l'equip i del club. I si no, temps al temps...

Anònim ha dit...

previa tens tota la rao no ens hem queixat perque tots coneixem aquest president i nomès pensa amb ell es vergonyos i es veu que va dient que els jugadors que estavem dacord en no cobrar lultim mes normal si venen i ens diuen que si volem cobrar el penultim mes i lultim no ok cobrarem el penultim po que si voleu cobrar els dos mesos sera molt komplikat cobrarlos i que lo mes segu no cobreu ningun dels dos...k i penses previa lamentable n?¿ po es lo k ia

Anònim ha dit...

Vergonyós l´actitud del president, pero també la del nou entrenador, la gent de casa no es valora vol pagar 600 euros a la gent de fora i 300 als de casa pues per part meva i de molts jugadors que fagi 1 equip amb cotxes de Barcelona i que pagui, no es el que voleu doncs vinga ja ho teniu.

Jugadors mercenaris de casa no pero burrus tampoc que quedi clar.

Vinga 1 vilafranca amb gent que no coneix ningu despres voleu que la gent baixi al minicipal a veure el partit doncs us quedareu solets que el camp fa pena quan juguem

Anònim ha dit...

jo no estic parlant deportivament,que fariau vosaltres si esteu treballant i venen d´un altre lloc i us donen un incentiu? segur que tothom diu que si, o no? aquest jugador no te la culpa de que els altres no cobrin, segurament ni u sabria,així que les culpes no son per ell, us penseu que al CRISTIANO RONALDO, ha preguntat si els jugadors del MADRID, cobren?

Anònim ha dit...

No comparem, que si un jugador del Madrid, Barça, etc. no cobra ja ho sabriem pels diaris, pero aqui per 300 euros no val la pena perque despues et diuen traidor i chivato i et deixen verd per la radio.

El Pere Montserrat ja va despreciar una vegada a la gent de casa i quan els va nesecitar l´any pasat li va costar que vinguesin, una segona vegada pot ser fatal, pero com que ell está més pendent de la Federació i deixará el club tan li fa que pugui pasar.

Estem presenciant la mort d´un club centenari, el degà penedesenc, i fa falta gent nova que vulgui salvar-lo i fer fora al Montserrat.

Anònim ha dit...

ningu diu que la culpa sigui seva la culpa la te el president si es pot dir president clar pq ja et dic que per alguns jugadors de la plantilla del any passat no es ni persona.

AIXO NO ES FA PERE TEMPS AL TEMPS.

PRIMER SOM PERSONES DESPRES JUGADORS, ENTRENADORS, DIRECTIUS O PRESIDENTS PERO PRIMER PERSONES I EL PERE MONTSERRAT NO TE PARAULA COM A PERSONA I SI LA TÉ NO LA COMPLIEX QUE QUEDI CLAR.

Anònim ha dit...

I AQUEST ANY QUAN ARRIBI EL MES DE MARÇ LI DIUS AL PUCHI QUE VENGUI NUMEROS DE LOTERIA PER PAGAR ALS JUGADORS A VEURE QUE ET RESPON.

Anònim ha dit...

si pero el problema no es vendre numeros, el problema es que era un timu i al final son els jugadors els que quedem com lladres, i si no els bens resulta que no cobras.

Vinga PERE, diguelsi als de Barcelona que veingin numeros a 15 euros per un sorteig fantasma! veuras com et ve mes d´un a trencarte la cara!

I si algun dia fa falta convocar algun de la Fundació veuras quines ganes tenen de venir... millor jugar a regional que pel Vilafranca.

opcional ha dit...

Totes aquestes frases que dieu aquí al blog són molt fortes i si realment penseu així millor que a la plantilla es fagi neteja general i començem de nou, no es licid que hi hagi pomes podrides al vestidor i que un cop començada la lliga es treguin els draps bruts d´altres lligues passades.
Aquest jugadors que s´expresen així amb raó o no, no poden defensar mai els colors i l´escut del Vilafranca.
Que n´opineu seguidors?

vil4fr4nqu1 ha dit...

Doncs tens raó "opcional", pel que sembla aquests que opinen són jugadors o gent molt propera a ells, i fa molta pena sentir coses tan desagradables cap el club i la seva gent, però dos no es barallen si un no vol, i no podem carregar tota la culpa contra els jugadors, a més últimament costa molt sentir-li a algú que marxi del club paraules boniques, ni que tingui bons records i això és perquè se'ls tracta com a mercaderies i no com a persones.
El President ho està fent molt malament, i la mostra és que té males relacions amb els jugadors, entrenadors, directors tècnics, socis i afeccionats, i els únics que li donen suport són els seus companys de directiva per raons obvies.
Que n'opines tu?

Anònim ha dit...

yo sok jugador i opcional em fa molt mal que diguis que no hem defensat els colors i el club, em lluitat x salvarlu enkara saben k no s cobraria encara k i ages un nou mister... i em seguit lluitant el problema tothom sap que no es el club es el president que es vergonyos. opcional digem si no es vergoños ke ens fagin vendre una loteria on ens diuen que hem d timar a la gent perque ens la compri i k ens digi k si la venem trankils k kobrarem tt, kuan vam vendre la loteria u feiem x el club x ajudarlos perque u estaven pasant malament axo si als juagors no sels ajuda n¿? opcional

La prèvia ha dit...

El més trist de tot és que quan hi havia jugadors que cobraven sous "galàctics" (Capilla, Castillejo, Yann, Juanje, Parés, Vílchez, Ibrahim, Pipa,...) no només se'ls va pagar fins el darrer euro, sinó que de vegades se'ls convidava a abandonar l'entitat a mitja lliga abonant-los el que quedava de temporada. En canvi, amb la "gent de casa" si s'hi veuen amb cor i demanen ajuda al soci quan han estat anys i anys malgastant els diners vilment.
I els "mercenaris" són aquests, no? Aquells no, oi? Per favor...!!! Si s'ha salvat la categoria ha estat gràcies als jugadors, eh. No pas al fitxatge de darrera hora de David Ávila. La veritat, sigui dita, és que el noi no en té cap culpa si el President va i li ofereix un grapat de diners per jugar els quatre últims partits.
Tots aquests temes seran tractats, dilluns vinent, a Esports 21 on ja està confirmada la presència d'en Pere Montserrat. Veurem quines explicacions dóna...
I opcional, no vinguis a donar lliçons a ningú. Pel com i que escrius puc deduïr de quina part estàs. Pensa primer si molts membres d'aquesta Junta senten els colors o hi estan per interessos propis. De "pomes podrides" n'hi ha a tot arreu... i aviat potser cauran de l'arbre algunes...

opcional ha dit...

De lliçó no em vull donar pas a ningú, jo fa poc temps que segueixo el Vilafranca pero declaracions fetes en el teu blog fan que un es desinfli i no vegi un horitzó gaire bonic pel club.
Esperem que tot canvï ben aviat i es fagi una bona planificació.

tik tak ha dit...

venga opcional no kieras disimular k te se ve k eres el terra. ya no te atrebes a opinar como terra?? k casualidad k te aficiones cuando ha terminado la liga....... uyuyuyuy cuanto cobarde anda suelto..... te la tengo jurada!!!!!!!!!!

javindreu ha dit...

El Montserrat no guanya ni les eleccions a la federació catalana. Què farà ara?

El pegatina* ha dit...

m'agradaria q anesiu informant d tots els descartes i fitxatges o rumors q sapigueu sobre el vila, per tenir temes d conversa durant aquest estiu...

Anònim ha dit...

Me alegro por ERIC y por toda la familia de la Fundació At vilafranca que siga un año mas con nosotros ,porque yo me cuento uno mas del Vilafranca soy seguidor del Vilafranca y de algún partido del juvenil , solo decir que le deseo toda la suerte del mundo como jugador, para mi es muy completo: técnico,calculador,rápido y trabajador,como persona no lo conozco pero tengo la sensación de que es buena persona y humilde por encima de todo.venga ERIC Via sigue trabajando y como dice la previa que nos puedas dar muchas tardes de gloria en Vilafranca, suerte fiera.....