diumenge, 1 de febrer del 2009

Espessos com la xocolata

CF Igualada 3 - FC Vilafranca 1
Bé, algún dia havia de passar, no? Eren 11 jornades consecutives sense perdre i avui s'ha trencat la ratxa. El que emprenya una mica és la manera com ha passat. Perquè encara no ens havíem assentat a la cadira i gol dels locals en una indecisió de la defensa vilafranquina. Als 10 minuts, nova badada i el segon de l'Igualada... I abans del descans, Talla perd una pilota tonta al mig del camp i un xut llunyà, fort i ras sorprén a Ródenas que veia com en 45 minuts li havien fet més gols que en tots els partits que portàvem del 2009.

Al descans, imagino que hi haurà hagut esbroncada (amb raó) del míster i un parell de substitucions que han canviat la dinàmica del partit (amén de la relaxació local amb aquell marcador que ningú es creia). El gol de Sylla (a la sortida d'un còrner, com no) i l'expulsió d'un jugador local presagiaven aires de remuntada però no ha estat així. S'ha intentat fins al darrer moment, cal dir-ho, però avui no era el dia del Vilafranca.
Igualada segueix sent un camp "gafe". L'estadística diu que són ja 28 anys des de la darrera victòria vilafranquina. Desconec el motiu d'aquesta mala estrugança perquè els jugadors no són els mateixos, ni els entrenadors, ni els àrbitres,... El cas és que els anys passen i no hi ha manera de tornar de "Les Comes" amb la victòria al sarró. Abans podíem "culpar" a les maleïdes corbes de la carretera vella, però ara? En fí, coses del futbol.

Gran Reserva: Que després d'unes setmanes "fluixes" pel que fa al número de comentaris, el blog s'ha revifat i ha gaudit de molta activitat. Tot, després d'una victòria (fet inusual, ja que normalment això passava en èpoques de crisi o derrotes on es tendeix a "rajar" més).

Vi picat: La lesió de Condis, en una topada fortuïta amb un rival, que l'ha portat a l'hospital per a arranjar, amb uns quants punts de sutura, la ferida a la cara. Esperem que no sigui res i pugui jugar diumenge vinent.

El futbol és així: "Todo el mundo sabe jugar al fútbol si le dejas cinco metros de espacio" (Johan Cruyff, 1947, l'entorn).
La prova és que un equip mediocre com l'Igualada, a la primera part, semblava la millor versió del Brasil de Pelé als anys 60.

31 comentaris:

Anònim ha dit...

bueno per una derrota no passa res, a seguir am la ratxa i io crec que el Toni es mereix jugar mes que si li donem confiansa es un gran porter i si no ja es vura!

Anònim ha dit...

Un mal dia el té tothom, no cal patir. Ara estem a 9 punts, però és una diferència salvable. D'altra banda cal que tinguem en compte el fet de les compensacions, és a dir, ALERTA (tal i com diria el magnífic Monegal) que queden moltes batalles que disputar.

P.D.: Veig que la meva crida ha tingut bastants suports. SERRANO TITULAR!!!!

Anònim ha dit...

Les baixes (voluntaries) dels 2 jugadors no són noticies bones per l´equip i s´han pogut comprobar aquest diumenge amb la primera derrota després de tants bons resultats consecutius, voleu dir que no hi ha part de culpa la fuga d´aquests jugadors?

Anònim ha dit...

A veure qui em pot dir qui va marcar el GOL aquest diumenge a Igualada?
Resulta que el diari el mundo deportivo nombra com autor del gol a RAFA, després el diari el 9 diu que marca CORBI i el diari Sport diu que materelitza el gol SYLLA, si no m´equivoco la crònica la fimes tu mateix oi, prèvia? Qui te la raó?

Anònim ha dit...

va marcar en sylla!

La prèvia ha dit...

Hola satèl.lit, fes cas a La Prèvia i sempre aniràs bé. Va ser en Sylla a la sortida d'un còrner llençat per l'Àlvar des de la banda dreta de l'atac vilafranquí. I sí, la crònica de l'SPORT la vaig fer jo perquè el corresponsal d'Igualada no estava localitzable en tota la tarda. Pots comptar que deuria estar celebrant la victòria "por todo lo alto" (perquè alguns de la grada semblava que haguessin guanyat la Champions). Total, per acabar a Preferent l'any que ve...

Anònim ha dit...

Jo diria q el centre de corner el va fer en Condis...

Anònim ha dit...

uy uy uy quantes correccions hi han avui, en que quedem?
I mai t´habia vist tan agoserat dient tan cruelment que l´Igualada es carn de preferent, la derrota d´ahir va coure i molt pel que veig.

Anònim ha dit...

Jo voldria fer una queixa als mitjans de comunicació pel seu poc interes en alguns aspectes com poden ser els resultats i també els autors del gols com va fer el set dies de la setmana passada quan deia que la fundació habia guanyat el partit quan en realitat va perdre per 1-2.
Parlant del futbol base del f.c. Vilafranca voldria ressenyar perque el cap d´esports de radio i televisió de vilafranca esmenta sempre atlètic vilafranca quan els seu nom real es Fundació atlètica Vilafranca, que vol tocar els collons algú o passa de tot aquest senyor?

Anònim ha dit...

ara no podrán dir que el número 13 es el de la mala sort ja que una jornada abans s´ha trencat la ratxa de jornades sense perdre.
Ara toca guanyar al Tàrrega sigui com sigui o ens despenjerem massa del grup capdavanter, no val a vadar.
Falta gent al camp per animar força i tirar el partit endevant.

Anònim ha dit...

perdo TERRA , " FUNDACIO ESPORTIVA ATLETIC VILAFRANCA " vale......

vil4fr4nqu1 ha dit...

Tens raó "satel·lit" jo també he trobat a "la prèvia" dolgut amb els d'Igualada, si van fer el que havien de fer, guanyar, que estan necessitats de punts. No serà que et vas barallar amb algú d'Igualada? A més també et trobo massa prepotent amb això que et facin cas i aniran bé. T'he de recordar que a principi de lliga no confiaves en l'entrenador? Jo tampoc, però no em crec en possessió de la veritat absoluta.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Permeteu-me un incís: La setmana passada es va parlar aquí d'un sopar de plantilla, tècnics i junta, jo no ho vaig criticar sinó que vaig dir que no em feia gràcia perquè porta al relaxament i a creure que ja ho hem guanyat tot. Algú se'm va enfadar i em va dir que si s'ha de criticar tot? que si es feia un sopar era perquè hi havia bon ambient, i ara resulta que el bon ambient no és tant i dos jugadors no estaven a gust perquè no tenien minuts i han marxat.
Bé, ara ja està fet i ben mirat potser igualment haguessim perdut ahir, però quedem-nos amb el detall per a properes ocasions que espero que tornem a encadenar 11 o més partits seguits sense perdre. Els sopars per Nadal i final de temporada, i si volen fer pinya que facin els jugadors entre ells un sopar íntim però sense que ho sàpiga ningú més. D'acord?

Anònim ha dit...

Molt bé cap d´esport per la teva millora per ara et falta que també ho expresis en directe pels teus programes que tanta gent segueix i que es mereix que nombris les seves coses pel seu nom correcte tal com deu mana.
merci.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, per aquells que hagueu escoltat aquest vespre Esports 21 us deixo la ressenya sobre el llibre Els altres mites. Moments del futbol català dels anys 60. que ha presentat, en el transcurs del programa, el seu autor en Manel Valero.
En ell, es repassa la història (amb anècdotes, resultats, classificacions, fotografies,...) dels 55 clubs més representatius d'aquella època (on, evidentment, hi figura el FC Vilafranca).
Tothom que estigui interessat en adquirir un exemplar ho pot fer escrivint a la següent adreça de correu electrònic: manel.valero@gmail.com
El preu del llibre és de 23 €. Per a tots aquells que us agradi el futbol català de debó és un llibre molt recomanable.

La prèvia ha dit...

Sobre els temes parlats al blog:
* No crec que les baixes (Einard i Navarro) influïssin en la derrota d'ahir. Tot i que sí és veritat que algú em va comentar que això podia haver trencat una mica el "bon rotllo" que hi havia al vestuari. Si els jugadors no estaven a gust i el tècnic considera que no són imprescindibles no hi ha res més a dir. I de pas, són uns calerons que s'estalvia el club. O es té pensat fitxar algú més? (Em pregunto jo, eh).
* La derrota va coure? No, perquè des del primer minut ja es va veure que ahir no teníem el dia. Més mal fa quan et guanyen al darrer minut. El que passa és que és un equip que no em cau simpàtic (així de clar). Ja ens van guanyar a la primera volta, fa un parell d'anys els van regalar un penal que va veure tot Catalunya pel 33, ens van privar de l'ascens al darrer partit, 28 anys sense guanyar,... molts factors, tu! És o no per tenir-los una mica de tírria?
Ah! I no em vaig esbarallar amb ningú.
* Realment, el nom correcte és FE At. Vilafranca. Però també és veritat que hi ha molts condicionants per a relacionar-lo amb l'Atlètic Vilafranca. Per exemple: va heretar la categoria on jugava, l'equipació és més semblant a la de l'Atlètic que a la del "Vila", la gent que hi ha al capdavant són quasi (per no dir tots) "ex-xiquilineros",... i el més important, molta gent del Vilafranca en la seva essència no el veu o el sent com el seu segon equip o filial.
* Lo del sopar (i la seva vinculació amb la derrota) ho veig més com una mera anècdota que no pas una relació causa-efecte. Però tens raó que si no es fa públic ara no en parlaria ningú.

Anònim ha dit...

lo millor del Igualada és la seva web www.cfigualada.com,
Ni la del Benavent és tan llamativa. Aquesta si que fa goig de mirar.

Anònim ha dit...

parlant de webs de la nostra categoria els diaris d´avui i el futbolcat recomanen veure avui a la web del Manresa, visiteu-la.
Prèvia la nostra la podríem millorar? que hem de fer?

Kimi ha dit...

vil4fr4nqu1 tranquilo que a la proxima cena te invitaremos, serás el primer plato.
Siempre tienes que estar criticándolo todo, si te vieras... Al final que te gusta nuestro entrenador?

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Tàrrega)
1) 5 empats i tots a zero

Dels 25 enfrontaments existents en tota la història, el resultat més habitual dels Vilafranca-Tàrrega, a la nostra vila, ha estat el 0-0.
Curiosament però, enguany el Vilafranca encara no ha saldat cap partit de lliga amb empat sense gols. De fet, ens hem de remuntar al 2 de març de 2008 (FCV 0-0 FE Figueres) per a trobar el darrer precedent.


Ah!, iván alonso, molt bo lo del web de l'Igualada. Jajajaja..., catxondo... A mi el que més m'ha agradat és el lema que encapçala el web: Futbol es más importante que la vida o la muerte.
Per acabar. Coses a millorar del nostre web? Uf! Moltes... Però bàsicament que donés més informació (perquè les aliniacions ja les podem trobar al diari). Per exemple: dades dels jugadors, estadístiques, notícies de l'actualitat del club, fotografies dels partits,...
I tant que parlàvem del tema de la Fundació i l'Atlètic Vilafranca, doncs al web no es pot trobar cap informació relacionada amb ella. Això voldrà dir algo?

rodrigo de valdemoro! ha dit...

vilaa!

rodrigo de valdemoro! ha dit...

vinga vilaaa que no passa res!
una ensopegada la te tothom!

rodrigo de valdemoro! ha dit...

bueno vilafranca os llevo siguiendo desde hace mucho timepo i decir que me gusta mucho vuestro rendimiento en el campo!
yo creo que lo que hace falta es un buen extremo porque los que tenemos no demuestran ser muy desiquilibrantes,como mucho corbi pero sa de buscar otro!

bueno a ganar esta semana!



el rodrigo de valdemoro lo parte...

Anònim ha dit...

Quin culet mes mono el de la futbolista de l´Igualada, això si que es una web tal com mana.
No us la perdeu!!!
Quina putada pel club igualadí, i ara que ha de fer?

Anònim ha dit...

on ha anat el navarro?

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Tàrrega)
2) A per la setena victòria seguida a casa

El Vilafranca ha encadenat 6 triomfs consecutius al Municipal [San Cristóbal (1-0), Morell (2-1), Montcada (2-0), Guíxols (5-2), Montañesa (1-0) i Manresa (3-1)]. Altres dos equips de la categoria, Olesa i Llagostera, també van acumular-los pero no van poder ampliar més la ratxa.
L'anterior registre vilafranquí similar va ser la Temp. 06/07 (1a Catalana) amb 7 victòries. Lluny queda (i quasi insuperable) el rècord absolut del club que data de la Temp. 67/68 (1a Regional) amb 13 victòries seguides (llavors a la Creu de Sant Salvador).


Coincidint amb el partit de diumenge, el web oficial del Tàrrega (www.uetarrega.cat) també ha penjat una prèvia amb tota la informació de l'encontre.
I pel que fa als destins de les baixes de les darreres setmanes, dir-vos que Marc Guzmán està jugant al Sitges, Einard es comentava que tornaria a Cantàbria (possiblement al Racing B) i Navarro, de moment, segueix vinculat al degà penedesenc ja que encara no s'ha tramitat la seva baixa i, per tant, no pot haver fitxat per cap altre club.

Anònim ha dit...

soc rica, tenia el 80077 i em tornen els 12 eurus ke mavia gastat y el 80078 no te ningun premi.

La prèvia ha dit...

Hola lluna, doncs tens raó, avui era el dia del sorteig (ni ho recordava ja). Efectivament, el nº 80078 no ha estat agraciat amb el primer premi i, per tant, no hi haurà sorteig dels 10 Audi A6 entre tots els que han comprat les butlletes. El cas és que, com tu dius, el club tampoc ingressarà cap quantitat ja que ni les terminacions han estat considerades amb el número que es jugava. Llàstima!

Us deixo, els darrers apunts de cara a l'important partit de demà:
L'APUNT (Vilafranca-Tàrrega)
3) A fora sempre rep gol

Tot i no ser un dels pitjors equips com a visitant (12è), sí que té el deshonor (junt amb el Poble Sec i l'Igualada) d'haver encaixat almenys un gol en tots els partits que ha disputat a camp contrari.

L'APUNT (Vilafranca-Tàrrega)
4) "Raco Targarí" vs "Penya El Litro"

El conjunt de la comarca de l'Urgell disposa d'una incondicional penya, anomenada el "Racó Targarí", que no només l'anima en els seus partits al Mpal. de La Plana sinó que també sol acompanyar a l'equip en els seus desplaçaments. Per tant, diumenge rivalitzarà amb la nostra "Penya El Litro" a l'hora de donar suport i penjar les habituals pancartes.

L'APUNT (Vilafranca-Tàrrega)
5) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Tàrrega són:
1 = 23 %
X = 23 %
2 = 54 %

Rai ha dit...

Per lo de la Fundació numés us dic que si alguns com tu dius no considereu la F.E.At.Vilafranca com a filial feus-ho mirar perquè em sembla que d'aqui en endevant quasi bé tota la plantilla serà ex-fundació... mira ara mateix hi han diversos jugadors que hi ha hi van jugar... i d'altres qu no ho sé segur pero que podria ser...Moral, Roca, Serrano etc.etc.

Anònim ha dit...

y ke feias tu aki en el blog en akesta hora en contes d'estar al camp? en canvi a la mitja part havien uns xavals del Stoikov fen xuts. Els de la fundacio us sentiu el vila com al vostra primer equip o numés segiu als vostrus amics ke juguen?

Rai ha dit...

sóc estudiant... setmana d'examens ;)i he passat per aqui aviam si deia algu del resultat del Vila ;)

tu vas cada setmana a veure el vila?:o

referent al stoikov et recordu que no es van voler ajuntar amb el vilafranca ;)

Vilafranca 1-2 Tàrrega