diumenge, 5 d’abril del 2009

No marquem ni a l'Arc de Sant Martí

FC Vilafranca 0 - CD Tortosa 1
Però per marcar s'ha de xutar, i per xutar s'ha de arribar a l'àrea, i per arribar a l'àrea s'ha d'intentar jugar la pilota, i per jugar la pilota... se n'ha de saber! I no en sabem. O potser és que no tenim els homes adequats?

Jo he vist jugar a tots els equips de la categoria i puc afirmar que, almenys, intenten fer més futbol que nosaltres. Amb això no dic que siguin millors, perquè equip que corri, pressioni i sigui difícil de batre com el Vilafranca n'hi ha pocs. Ara bé, no es juga a res. Puntada cap amunt i a còrrer! I fa temps que passa, eh. No és cosa d'aquesta temporada només.
És evident que la idea de gent de casa (aprofitant aquesta fornada de juvenils) serà de nou el leitmotiv (motiu conductor) per a la temporada vinent. Perque l'economia dels clubs està com està, perquè veritablement es creu en aquesta filosofia... o pel que sigui, però així serà. Tot i això, seria recomanable plantejar-se buscar una columna vertebral de garanties que, condimentada amb els Fran, Raventós, Àlvar, Roca, Condis i companyia més els que pugin, sigui l'eix bàsic i els homes claus en l'esquema de l'equip. I si cal gastar-se els "quartos" en aquests jugadors gastem-nos-los.
I per acabar, si us plau, si volem que vingui gent al camp no més partits com el d'avui. Perquè qualsevol dia no vindrà ni l'àrbitre a xiular-nos!!! (Que per cert, ha estat molt bé. I això sempre és notícia). Bones vacances a tots!

Gran Reserva: El porter Ródenas tot i que he estat a punt de no posar-lo, perquè en el gol ha badat clamorosament. Però si avui no arriba a ser per les seves quatre o cinc intervencions de gran mèrit, sortim del Municipal golejats àmpliament pel Tortosa.

Vi picat: Ja sé que la temporada es fa llarga i, sense opcions a res, més encara. I mig entenc també que el web del club aprofiti la crònica del Vilafranca-Poble Sec per al San Cristóbal-Vilafranca... Ara bé, el resultat del titular s'ha de canviar! Va ser 0-0 i no 1-1!!!

El futbol és així: "Antes jugábamos como un parabrisas, de lado a lado del campo sin apenas avanzar" (Marcelinho Carioca, 1971, futbolista brasiler que arribà al València de la mà de Jorge Valdano l'any 1997).
D'esquerra a dreta, de dreta a esquerra i després de marejar la perdiu, quan ja no sabem que fer,... pilotada endavant!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Previa aora que ablas de la columna vertebral, donde esta fran que hace mucho tiempo que no juega? Es de los pocos jugadores que le dava un poco de sentido al juego del vilafranca. Esperemos que vuelva pronto que con el futbol que se ve en el campo.. de vez en cuando se agradece algun detalle tecnico del chico. Anims vila!

Anònim ha dit...

ayer sintoma de nerviosismo en la graderia y en el banquillo local , un aficionado estaba muy critico con el entranador cuando hizo entrar a los juveniles , fue tan critico que al final el segundo del mister no se pudo aguantar y le contesto , recriminandole que no criticara y que animara mas , mal sintoma , el que paga manda y el que cobra , en este caso no puede hacer lo que quiera

vil4fr4nqu1 ha dit...

Jo no entenc el nerviosisme d'ahir, si ja tenim la permanència assegurada no cal patir per si juguen juvenils o no, i això sí, intentem jugar millor. Jo ja faria neteja i els que no hagin de continuar l'any que ve fora, i comencem a donar alternatives a jugadors del filial, que no em crec que no els faci gràcia jugar amb el primer equip.

Anònim ha dit...

Neteja?
Estem parlant de persones o d'animals?

La prèvia ha dit...

Hola anònim, Fran està lesionat i no ha jugat els darrers 6 partits per aquest motiu. Tens raó en el que dius. És un jugador amb molt criteri a l'hora de jugar la pilota des del darrere, i quan els migcampistes no aporten sortida al joc ofensiu és una bona alternativa. Si no canvien molt les coses, el tàndem Fran-Raventós hauria de ser la parella de centrals del futur del Vilafranca.
Pel que dieu del nerviosisme a la graderia, jo crec que va ser un cas aïllat (a la graderia i en el temps, perquè no és habitual tampoc cada diumenge). Per tant, ho deixaria com una mera anècdota. Ara bé, el que paga una entrada té tot el dret a criticar (sempre i quan no s'arribi a l'insult) i els que juguen o estan a la banqueta han d'estar al marge d'aquestes coses (tot i que pugui arribar a ser difícil).
Neteja? Uf, potser sí que no és la paraula idònia vil4fr4nqu1. En altres temporades hauria estat més adequada utilitzar-la (jo mateix ho vaig fer, crec) però enguany... que la totalitat de jugadors han estat compromesos amb el club... El que sí seguirem veient serà gent de la pedrera al primer equip. Això està clar.
Per cert, aquest vespre els tres juvenils que ja han debutat (Eric Via, Roger Marí i Marc Duran) seran protagonistes al programa Esports 21 de Ràdio Vilafranca (20:30 hores).

Anònim ha dit...

I les dades del partit?

Anònim ha dit...

I no penseu que raventos, fran , pere roca algun d'aquests no tindra alguna oferta de categoria superiror , perque tal com estan els equips economicament aquests son jugadors quet garantexen treball, ganas calitat i no cobran les bojeries ques pagan per alguns jugadors que alora de la vritat no demostren res.

vil4fr4nqu1 ha dit...

A veure, fer neteja vull dir donar baixes a jugadors que se sap que no continuaran l'any que ve. Beneficia el club perquè es desprendria d'una càrrega econòmica important, i dóna l'oportunitat als jugadors de buscar un equip amb opcions de pujar o baixar abans dels darrers cinc partits i poder garantir la seva continuïtat per l'any que ve.
Tampoc cal forçar a ningú, si no volen marxar res, però es pot parlar.

Anònim ha dit...

Molt bona l´entrevista amb els nois de la Fundació. Ha sigut la millor de la temporada. Us felicito. Quin porter ocuparà la porteria del degà el proper partit? Jo aposto per donar l´alternativa al Toni.

La prèvia ha dit...

Sí que ha estat bé la "xerrada" amb els tres juvenils, sí...
A veure anònim, podria donar-se això que dius d'ofertes d'equips de superior categoria. Evidentment, si ve per exemple el Vilanova en busca d'algun jugador (com va fer amb l'Eloi) i aquest vol marxar no podràs fer res per a retenir-lo. Serà una llàstima però és llei de vida. Durant molts anys el Vilafranca estava molt per sobre del Vilanova i passava això mateix però a la inversa.
I sobre el debat de la porteria, no estaria malament que jugués el Toni Serrano com a premi també pel seu treball al llarg de la temporada. Però ull! Hi ha alguns factors que ha de saber gestionar el míster. Primer, assegurar quan abans millor la permanència per estar del tot tranquils. I segon, fer entendre aquesta situació a Ródenas de cara a que no ho vegi com un menyspreu o càstig. Per cert, té contracte encara amb el Vilafranca per a la temporada vinent?

Us deixo les dades del partit que demanàveu:
FC Vilafranca: Ródenas, Bello, Rafita, Raventós, Moral, Talla, Pere Costa, Pere Roca (Corbi), Condis (Via), Àlvar (Roger) i Dani Gómez.
CD Tortosa: Coca, Pradas, José Ramón, Quique, Mauri, Darío, David, Jaime, Raúl (Cristian), Subi (Joel) i Rojas (Anell).
Gols: 0-1 Jaime (min. 61).
Àrbitre: Congost Larrosa (Sabadell).
TG: Bello, Talla, Isaac Fernández (entrenador) i Xavi Vives (2n entrenador); Coca, Jaime i Subi.
TV: -.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, a manca d'actualitat merament relacionada amb el primer equip degut a l'aturada de la lliga per Setmana Santa, comentar-vos una notícia relacionada estretament amb el nostre club:

L'ex-jugador i ex-entrenador del FC Vilafranca, Josep Maria Nogués, ocuparà la banqueta del Real Betis a Primera Divisió fins a final de temporada després de la destitució del fins ara tècnic Francisco Chaparro.
Nogués arribà al Vilafranca a mitjans de la Temporada 87/88 i contribuí a l'ascens a 3a Divisió en la recordada promoció amb el Calella. Curiosament, després d'aquella temporada decidí deixar el futbol en actiu (rebent un homenatge al Municipal vilafranquí amb un partit entre el FC Vilafranca i una Selecció Comarcal).
En el transcurs de la Temporada 88/89, Àngel Casado deixà el seu càrrec d'entrenador i el club li va brindar a Nogués la oportunitat de fer-se càrrec de l'equip. L'objectiu d'assolir la permanència a Tercera es va complir en la penúltima jornada gràcies a la victòria al camp del Badalona (1-2).
Nogués continuà a la banqueta la Temporada 89/90 fins que a la jornada 19 va ser cesat de les seves funcions i rellevat, primer per Josep M. Batet i posteriorment per Sebastian Velasco.
Així doncs, la importància del fet que un ex-entrenador del degà penedesenc tingui el privilegi d'entrenar a la màxima categoria del futbol espanyol ho és més si tenim en compte que la primera oportunitat d'asseure's en una banqueta se la vam donar aquí a la nostra vila.

Trajectòria com a jugador:
Temp. 87/88 (Reg. Preferent) / 20 PJ - 5 TG - 0 TV - 1 gol
Debut: FCV 2-0 At. Baronense (10/01/1988)

Trajectòria com a entrenador:
Temp. 88/89 (3a Divisió - Jornada 21 a 42) / 22 partits (6 PG - 6 PE - 10 PP) / 33 GF - 39 GC
Temp. 89/90 (3a Divisió - Jornada 01 a 19) / 19 partits (5 PG - 3 PE - 11 PP) / 26 GF - 41 GC
Debut: FC Martinenc 6-3 FCV (22/01/89)

Vila-frankin ha dit...

jo soc amic de Pitu i estic segur no, sé, k pitu sta desitjant k jugui Toni pk es una recompensa k es mereix per treball i per ganes de entrenar. K us penseu k es Pitu?
Clar k ho entendrà!

Anònim ha dit...

Avui la secció Futbol català del diari esportiu Sport destaca com a negatiu l´entrenador del Vilafranca per que ha tornat a veure targeta, 6 en 9 partits. Es patetic i se l´hauria de castigar economicamen des del club.
Crec que el Nogues va entrenar a 2ª amb el Nàstic es aixi prèvia?

La prèvia ha dit...

Hola anònim, així és. Per als que vulguin saber tota la trajectòria de Nogués com a entrenador us deixo les següents dades:

Josep Maria Nogués Salvatella
29/04/1959 · Barcelona

Temporada 88/89: FC Vilafranca (3a Divisió) = 6 PG - 6 PE - 10 PP / 33 GF - 39 GC (S'incorpora en la jornada 21)
Temporada 89/90: FC Vilafranca (3a Divisió) = 5 PG - 3 PE - 11 PP / 26 GF - 41 GC (És cesat a la jornada 19)
Temporada 90/91: RCD Espanyol (Infantil B)
Temporada 91/92: RCD Espanyol (Infantil A)
Temporada 92/93: RCD Espanyol (Cadet A)
Temporada 93/94: RCD Espanyol (Sub-19)
Temporada 94/95: CD L'Hospitalet (2a Div. B Grup III) = 10 PG - 16 PE - 12 PP / 48 GF - 58 GC
Temporada 95/96: CD L'Hospitalet (2a Div. B Grup III) = 12 PG - 11 PE - 15 PP / 41 GF - 58 GC
Temporada 96/97: Elx CF (2a Div. B Grup III) = Secretari Tècnic
Temporada 96/97: Terrassa FC (2a Div. B Grup III) = 3 PG - 3 PE - 1 PP / 12 GF - 6 GC (S'incorpora en la jornada 32)
Temporada 97/98: Terrassa FC (2a Div. B Grup III) = 21 PG - 8 PE - 9 PP / 69 GF - 44 GC (Play-Off a 2a Div. A)
Temporada 98/99: Terrassa FC (2a Div. B Grup III) = 14 PG - 9 PE - 6 PP / 48 GF - 31 GC (Dimiteix a manca de 9 jornades amb l'equip en llocs de Play-Off)
Temporada 99/00: C Gimnàstic Tarragona (2a Div. B Grup III) = 14 PG - 10 PE - 14 PP / 43 GF - 44 GC
Temporada 00/01: C Gimnàstic Tarragona (2a Div. B Grup III) = 19 PG - 11 PE - 8 PP / 52 GF - 30 GC (Ascens a 2a Div. A)
Temporada 01/02: C Gimnàstic Tarragona (2a Div. A) = 1 PG - 5 PE - 5 PP / 9 GF - 15 GC (Destituït a la Jornada 11)
Temporada 02/03: R. Jaén CF (2a Div. B Grup IV) = 7 PG - 4 PE - 6 PP / 22 GF - 21 GC (S'incorpora en la jornada 22)
Temporada 03/04: R. Jaén CF (2a Div. B Grup IV) = 14 PG - 9 PE - 15 PP / 39 GF - 36 GC
Temporada 04/05: Girona CF (2a Div. B Grup III) = 5 PG - 12 PE - 5 PP / 27 GF - 33 GC (De la jornada 8 a la 29)
Temporada 07/08: Écija Balompié (2a Div. B Grup IV) = 21 PG - 9 PE - 8 PP / 54 GF - 29 GC (Play-Off a 2a Div. A)
Temporada 08/09: R. Betis B (2a Div. B Grup IV) = 12 PG - 11 PE - 10 PP / 50 GF - 43 GC (Fins a la jornada 33)
Temporada 08/09: R. Betis (1a Divisió) = ???


La setmana passada va ser Valero, aquesta Nogués,... Ara no us acostumeu a manar-me feina d'investigació cada setmana, eh...

Anònim ha dit...

torno a pepetir " ETS UN CRAC"....

Anònim ha dit...

Gràcies prèvia per l´informació, ho saps tot.
El club no pot cobrar uns diners com a drets de formacio de l´entrenador? Amb els jugadors pasa aixi quan debuten a 1ª.

La prèvia ha dit...

No anònim, això que comentes només existeix per a la formació de jugadors, no pas en el cas dels entrenadors. Ja ens anirien be uns calerons, ja...