divendres, 10 d’abril del 2009

Temporada d'abstinència

Setmana sense activitat futbolística a 1a Catalana i amb poques notícies relacionades amb el degà penedesenc. A més, a diferència de les darreres temporades, on s'arribava a l'aturada de Setmana Santa amb clares opcions d'assolir l'ascens a Tercera, enguany les aspiracions són unes altres i l'emoció i l'interés serà poc (o nul) fins a final de campionat.

Per una vegada no obstant, l'objectiu marcat a principi de temporada es farà realitat ja que la permanència sembla un fet (llevat d'hecatombe). Ja sé que mantindre la categoria és el mínim al que ha d'aspirar un equip quan comença una competició (no jugaràs pas per baixar!) però donat el mal inici de Lliga i les condicions adverses que es van haver d'anar superant, podrem arribar a considerar-lo, no un gran èxit, però sí una bona fita dins d'aquesta idea de fer un equip amb gent de casa de cara a un futur proper.
Qui no ha descansat aquests dies ha estat la 3a Divisió amb una jornada que ens ha deixat ja el primer equip que jugarà la temporada vinent amb nosaltres. Aquest no és altre que el CD Banyoles (foto), cuer destacat de la categoria i que a 16 punts de la salvació (amb només 15 en joc) dijous va consumar matemàticament al camp del Blanes (5-2) el seu descens a 1a Catalana. Ull, perquè ara mateix els altres dos conjunts que l'acompanyarien serien Vilajuïga i Palamós. Per tant, sumats a Guíxols, Peralada i potser Llagostera, les "excursions" a terres gironines podrien esdevenir bastant habituals la Temporada 2009/10.

Gran Reserva: Dues bones notícies relacionades amb el futbol penedesenc. Una, l'èxit i el gran nivell un any més (amb equips com Barça, Espanyol, València, Vila-Real, Nàstic,...) del Torneig Pilota d'Or organitzat pel CF H. Stoitchkov. I l'altra, l'obertura d'horitzons de la Copa Ràdio Vilafranca que enguany disputaran també equips del Baix Penedès junt amb els del Garraf i l'Alt Penedès.

Vi picat: En època de "Via Crucis" res més indicat que posar en aquesta secció el rosari de males actuacions arbitrals que hem sofert i patit la parròquia vilafranquina en el que portem de temporada.

El futbol és així: "Todo lo que tiene que hacer un entrenador es tener contentos a once jugadores: los suplentes. Los once titulares ya son felices porque son titulares" (Rodney Marsh, 1944, ex-futbolista anglès del Fulham, Manchester City i Queens Park Rangers entre d'altres).
Com ha comentat molta gent, i amb la salvació quasi a la butxaca, pot ser l'hora de donar oportunitats a aquells jugadors que han gaudit de menys minuts.

8 comentaris:

satèlit ha dit...

Quants anys fa que no es descansava per semana Santa??.
Bona pasqua a tohom i bon dissabte de glòria!!.
diumenge vinent tots cap al Morell.

La prèvia ha dit...

Hola satèlit, suposo que et refereixes a quants anys fa que no es descansa per Setmana Santa? Doncs és ben fàcil, des de la Temp. 98/99 (3a Divisió) sempre s'ha descansat ja que les categories en les que hem jugat (1a Catalana i Regional Preferent) depenen de la FCF i habitualment no programen jornada per a aquestes dates.
Ja que treus el tema, i com a amant de les estadístiques que dedueixo que ets, en el transcurs de la setmana vinent estigues atent perquè hi ha un APUNT esfereïdor sobre això que comentes.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
1) Una mala combinació

Des de la Temporada 78/79 que el Vilafranca no guanya el primer partit després de l'aturada de Setamana Santa si aquest es juga fora de casa. El balanç des de llavors és de 2 empats i 5 derrotes:

Temp. 07/08 J30 CF Montañesa 2 - FCV 1
Temp. 02/03 J33 CE Júpiter 5 - FCV 2
Temp. 93/94 J30 CFJ Mollerussa 0 - FCV 0
Temp. 91/92 J29 CE L'Hospitalet At. 1 - FCV 0
Temp. 90/91 J27 UE Poble Sec 0 - FCV 0
Temp. 87/88 J27 Gim. Iberiana 5 - FCV 0
Temp. 86/87 J23 CF Balaguer 3 - FCV 2

La darrera victòria es produí la Temp. 78/79 (FC Santboià 0 - FCV 2, Jornada 32).

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
2) El mateix àrbitre que a l'anada!!!

El col·legiat Bastida Torres (Terrassa) ja va ser l'encarregat de dirigir el partit de la 1a volta entre Vilafranca i Morell jugat al Municipal vilafranquí. Tot i la pèsima labor arbitral en contra dels interessos vilafranquins l'encontre acabà amb victòria del degà penedesenc (2-1). Aquell dia, ens va xiular un penal en contra, ens mostrà 11 targetes grogues i va expulsar Navarro i Ródenas (fet pel qual Sylla acabà jugant de porter els darrers minuts).

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
3) El pitjor equip a casa

El Morell és l'equip que ha sumat menys punts com a local (12) i també el que menys partits ha guanyat (2). La darrera victòria en el seu estadi data del 30 de novembre de 2008 quan van guanyar a l'Olesa de Montserrat (3-2) en la 14a jornada de Lliga. Des de llavors, 2 empats i 6 derrotes.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
4) Bona ratxa a Tarragona

El Vilafranca porta 5 desplaçaments consecutius a terres tarragonines sense perdre en partit de Lliga:

Temp. 08/09 J12 Tortosa 1 - FCV 2
---
Temp. 07/08 J28 Amposta 3 - FCV 3
Temp. 07/08 J20 Morell 0 - FCV 2
Temp. 07/08 J14 Tortosa 0 - FCV 4
Temp. 07/08 J06 Roda Barà 1 - FCV 3

La darrera derrota data del 22 d'abril de 2007 (Tortosa 1 - FCV 0, Jornada 33) i, com a curiositat, l'entrenador tortosí era Isaac Fernández.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
5) Una mica d'història

El partit de la temporada passada (0-2) suposà la primera victòria vilafranquina a Morell en tota la història. Pel degà penedesenc van marcar Sylla i Jarabo, de penal. En aquell encontre van debutar Juanje i Parés, dos dels fitxatges d'hivern que arribaren amb vitola de cracks i no rendiren al nivell esperat.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Morell-Vilafranca)
6) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Morell-Vilafranca són:
1 = 26 %
X = 33 %
2 = 41 %