diumenge, 27 de juny del 2010

La 3a Divisió que ve (II)

Els desplaçaments
Dels 19 en total que haurà d'efectuar el degà penedesenc aquesta temporada, més de la meitat (11) són a la província de Barcelona (sent, dins d'aquests, Vilanova el més proper i Manlleu el més llunyà). Es viatjarà a les comarques gironines en tres ocasions: Llagostera, Palamós i Cassà. A la Terra Ferma, després de la "fugida" del Benavent, tan sols una vegada: Balaguer. I, finalment, quatre desplaçaments a la província de Tarragona: Amposta, Pobla Mafumet, Reus i Ascó (aquest últim en un enfrontament inèdit a la història).
En total seran 3.462 quilòmetres a fer per tota la geografia catalana en el retorn a Tercera.

Els camps
A diferència de la temporada passada, enguany no ens trobarem amb cap camp de terra i augmenta el nombre d'estadis amb gespa natural. En concret són 5 els equips que disposen d'aquesta superfície: Reus, Palamós, Gavà, Espanyol B i Ascó (foto). La resta (14) ho fan sobre herba artificial.
Pel que fa a l'aforament, destaca per damunt de tots l'Olímpic de Terrassa. Inaugurat l'any 1960 i remodelat el 1992 (amb motiu dels JJ.OO. de Barcelona) té capacitat per a 11.500 espectadors.
Els horaris
Aquí tenim un empat tècnic: nou equips juguen diumenge al matí i nou més ho fan per la tarda. Per contra, el Llagostera és l'unic equip que disputa els seus partits com a local en dissabte (norma habitual els dos o tres darrers anys).
Cal recordar que el Vilafranca, la temporada passada, va provar de jugar els partits a l'hivern pel matí. A efectes d'assistència, la diferència amb l'horari de tarda no va ser l'esperat. Ara bé, no és descartable (i no estaria gens malamament) que s'opti de nou per la mateixa fòrmula ja que, els pocs que hi anem, agraïm el fet que el fred és més suportable a aquelles hores del migdia...

Gran Reserva: Divendres passat en Rafa Moral, per tal de celebrar els 400 partits i amb motiu del seu comiat del Vilafranca, va voler convidar (tal com havia promés) a la premsa que habitualment hem seguit l'equip a un sopar a la pizzeria "La Trebbia". Va ser una vetllada per a recordar i repassar els 17 anys de trajectòria del gran capità del degà penedesenc. Gràcies amic!

Vi picat: La venda de places entre equips de la nostra territorial. No entenc com la FCF permet aquest tipus de mercantilisme. El president del Mollet ha portat el cas del Vic i l'Aiguafreda al Tribunal Català de l'Esport. Consideren que no és normal que el Vic (11è) pugi a 1a Catalana per davant d'ells que van quedar tercers. I raó no els falta.

11 comentaris:

La prèvia ha dit...

Ja podeu participar en la nova enquesta del blog:
Quin dels nous fitxatges t'il·lusiona més?

Anònim ha dit...

Prèvia, el camp del Terrassa no és de gespa artificial ara?

La prèvia ha dit...

@anònim 12:06: Tens tota la raó del món. L'estiu passat van col·locar una gespa artificial considerada una de les millors a nivell mundial. Ja ho he rectificat al "post". Com m'agrada que esteu atents i no em deixeu passar una! Gràcies.

josep sauleda ha dit...

Hola Prèvia,

he fet un petit treball de camp ajudat pel google maps i veig que Manlleu no és el desplaçament més llunyà (veus com jo també estic atent !)
des de Vilafranca he trobat que a:

MANLLEU 114 Km.

Cassa 132
Palamos 123
Llagostera 125

Amposta 131

Ascó 132
Balaguer 142 (per AP-2)

i quan anavem a Benavent ni havia
132 per l'A-2 i a Banyoles 154.

altra cosa es parlar del temps que es necessita per fer aquests Km.

La prèvia ha dit...

@josep sauleda: Parlava dins la província de Barcelona... Potser sí que dóna peu a la confusió però especifico: "...sent, dins d'aquests,...".

grenouille ha dit...

Veig que amb la incorporació de Ferran Alabau el vestuari tornarà a fer olor de Dolce Gabana com vas dir un dia per ràdio hem elusió a les vedets de fa uns anys.

terra ha dit...

Doncs millor que el porti buida l´ampolla, ja que d´aquestes olors no em volem sentir.
Ja en vam tenir prou amb tota la companyia de noms de fa 2 anys!!!

La prèvia ha dit...

@grenouille, terra: No us esvereu... Això ja va passar a la història. Ara, el compromís és màxim. I si el "míster" veu una petita resquícia d'acomodament el talla de rel.

Anònim ha dit...

Lamentable l'actitud del ajuntament de Vilafranca , anit , es va celebrar, en Masia Vilarnau de Sant Sadurni , la nit del sport , que organitza el Consell Comarcal cada any , tots els municipis estaven representats pels seus alcaldes o regidors d'esports , ja que aquests feian el lliurament del guardo als premiats , per part de Vilafranca , els premiats eran, el F.C. VILAFRANCA i el XAMBA , la sorpresa va ser , que el premi ho lliura l'alcalde de Sant Sadurni , ja que no avia cap representacion de l'ajuntament de Vilafranca , una llastima , que els politicos , no sapiguan separar l'esport de la politica......

F.R.G. ha dit...

aixos en temps del PSC seria un crim, ara no pasa res. Regull dimisió.

La prèvia ha dit...

@anònim 11:06: Serà que volien estalviar-se que en Pere Montserrat els tornés a "plorar" amb que els ajudés econòmicament... no?
@F.R.G.: No barregem política amb esport. Abans amb el PSC, ara amb CiU i hi hagi qui hagi, als dirigents polítics vilafranquins els agrada poc l'esport. I el futbol, menys encara!