dissabte, 17 de juliol del 2010

"Estic convençut que es mantindrà la categoria"

Josep Sauleda Rovira (Vilafranca del Penedès, 20-02-1949) porta més de 35 anys fent les cròniques del FC Vilafranca en diferents mitjans de comunicació escrita (Tothom, El 3 de Vuit, Mundo Deportivo,...) i, entre altres més coses, és un dels contertulians del programa Esports 21 de Ràdio Vilafranca que cada dilluns analitza l'actualitat del degà penedesenc. Qui millor que ell, degut a la seva dilatada trajectòria i experiència, per a parlar-nos del Vilafranca i del seu esdevenir la propera temporada a 3a Divisió.

Sé de bona font, que la teva relació amb el Vilafranca ve ja des del mateix dia que vas néixer. Explica'ns-ho, va...
Bé, de fet el meu pare era soci de tota la vida, seguia molt al Vilafranca i aquell 20 de febrer (diumenge) que jo vaig nèixer, a les tres de la tarda, va fer que el meu pare no pugués anar a veure el Vilafranca-Bisbalenc (5-1).
Quan el teu pare et portava al futbol de petit, tenies algun ídol en concret?
Recordo perfectament que, al voltant dels set anys, quan el Vilafranca es concentrava al "Bar El Lloro" de la Carretera de Tarragona, jo com que estava al costat, al forn de pa del meu avi, m'escapava de nou dinat i anava a saludar als jugadors. L'únic que em feia cas era el porter Monasterio i per tant era el meu ídol.
Si tornessis a ser nen, quin seria el teu ídol de l'actual plantilla?
Com que només en puc dir un, em quedaré amb en David Fontanils. És un gran tio (jugant i fora del terreny de joc).
I com a futbolista amateur que vas ser, a quin jugador d'ara et compararies per les teves característiques?
Als primers anys potser em compararia amb en Palet ja que era ràpid i no m'ho pensava a l'hora de xutar (llavors feia molts gols). Més endavant, vaig passar a ser defensa; primer lateral i després lliure. No era amant del joc directe. M'agradava controlar i donar la pilota, de manera que potser em podria comparar amb en Francesc Fos.
En tots aquests anys seguint al "Vila", hauràs vist desfilar gran quantitat d'entrenadors. Dels darrers que van assolir l'ascens a Tercera, defineix-los, si pot ser, amb una paraula.
César Rueda (67/68):
I+D (Investigació i desenvolupament).
Ricart Pi De la Serra (78/79): La feina ben feta.
Ángel Casado (87/88): Exigència.
Lluís Aloy (95/96): Experiència.
Puchi (09/10): Estrateg intel.ligent.
Parlem de la teva faceta periodística. En ocasions se t'ha titllat (i fins i tot t'has endut alguna "estirada d'orelles") de ser massa objectiu comparat amb altres corresponsals dels equips contraris que sempre "escombren" cap a casa. Què en penses?
Com bé dius les meves estirades d'orelles sempre m'han vingut per dir el que penso en les cròniques (normalment fetes en calent, el mateix diumenge a la tarda i per dir la veritat del que he vist). A la gent no se la pot enganyar i si l'altre equip ha jugat millor, cal dir-ho.
Perque, quines han de ser les qualitats d'un bon periodista?
Com bé saps, jo no soc periodista; soc químic de professió i la meva afició al periodisme, especialment esportiu, em ve de solter, de quan tenia 23-25 anys, i escrivia al Tothom. A la teva pregunta, penso que el bon periodista ha de saber ser el primer en captar les informacions i explicar-les de manera fàcil per a que tothom les entengui.
També ets asidu a molts camps de la comarca. Es disfruta més anant a veure un partit de 2a Regional? O potser és pel fet que el veus sense cap tipus de pressió?
A la regional hi ha partits molt interessants però també n'hi ha de molt avorrits (com a totes les categories). Veig molt futbol, a vegades algun 2a A a la televisió i he de dir que la diferència potser és en el fet de conèixer els jugadors. Normalment es gaudeix més d'un Moja-Sant Cugat que d'un Castelló-Éibar (per dir algun nom) per més bon partit que facin aquests.
I això de veure-hi, a vegades, més gent que al Municipal a què es deu?
Doncs a això que et dic, que a Segona Regional quan juguen els del Penedès entre sí, al camp s'hi troben els amics. I al Municipal hi ha els de sempre. El jovent no és seguidor del Vilafranca.
Tema àrbitres. Ja saps que no son sants de la meva devoció... però són necessaris. Ara bé, el nivell és millorable?
Si mires fredament tots els arbitratges que ha tingut el Vilafranca aquesta temporada passada podem dir que el nivell, en general, ha estat més que acceptable. El nivell sempre és millorable i s'ha pogut veure en el passat Mundial. Potser cal donar la benvinguda a noves normes i noves maneres de controlar les jugades compromeses i/o decisives.
I creus que pot existir mala fe o la intenció de perjudicar algun equip per part d'un col·legiat?
Aquesta temporada he pogut parlar amb àrbitres de la categoria i tots estan molt contents de com son tractats pel Vilafranca. Diuen que dona gust xiular als homes de Puchi. En anteriors temporades, a vegades arribàvem a la conclusió que alguns àrbitres perseguien al Vilafranca. Treieu vosaltres mateixos les oportunes conclusions.
Diuen que les estadístiques estan per trencar-les? Com a amant d'elles que ets, creus que es trenquen més que es mantenen?
Les estadístiques s'acostumen a mantenir tot i que de tant en tant es trenquen, però molt de tant en tant...
En relació amb això, si tirem de números i història veiem que després d'assolir un ascens mai s'ha baixat a la següent temporada. Serà el cas també d'aquest any?
L'equip del Vilafranca no necessita pre-temporada per a conjuntar l'equip ni per a assajar jugades (enteneu-me). Per tant, ja te molt de guanyat per a la propera temporada. Estic convençut que es mantindrà la categoria.
Com veus el futur del Vilafranca dins del futbol modest català?
Com tot el futbol amateur en general: sense diners, sense promotors, sense socis i amb poca gent al camp. En el context actual, el veig negre. Per tant, per a sobreviure cal buscar noves maneres d'autofinanciació. El camí que s'ha fet fins ara ja no serveix, cal canviar de direcció i buscar nous camins.
Aviat seràs avi, si el teu nét quan sigui gran ha de ser una de les següents tres coses, que li recomanaries: futbolista, àrbitre o periodista?
Primer que es formi estudiant i després que triï el que vulgui. Jo li diré que un bon futbolista pot guanyar molts bitllets en una curta carrera; un bon àrbitre no tants i sempre serà criticat i un bon periodista també pot guanyar diners i la seva carrera és llarga.
Per acabar, petit exàmen sorpresa.
Quin president va recuperar els colors de la senyera a l'escut i la samarreta l'any 1948?

El president del Vilafranca al 1948 va ser en Lluís Melo (segons la web del Vilafranca).
Qui ostenta el rècord de 606 minuts imbatut a la porteria vilafranquina en partits de lliga?
L'Óscar Massana. Recordo aquest rècord de no fa pas gaire, quan el Sayol i jo donàvem els partits per Ràdio Vilafranca.
Contra quin equip va caure el Vilafranca a la 2a Ronda de la Copa del Generalísimo de la Temp. 69/70?
Contra el Mestalla. Quina memòria tinc eh? Ho he vist a la pàg. 216 del llibre de la història del Vilafranca. (riures)
Bé, has fet una mica de trampes... però no t'ho tindré en compte.
Ha estat un plaer Pep. Per cert, Sant Pol quina hora és?

Amb aquesta pregunta veig que saps que la foto que acompanya els meus escrits al blog de la previa és de Sant Pol de Mar (el poble dels Sauledes). No et respondré a Sant Pol quina hora és,... ara bé et diré com a curiositat que abans de jugar amb el Vilafranca, Juanito Segarra (el gran capità del Barça) ho havia fet també al Sant Pol.

Gran Reserva: La propera aparició a internet del portal www.esportspenedes.cat que pretén omplir un buit existent pel que fa a un lloc web on estigui tota la informació esportiva de la comarca i actualitzada el més aviat possible.

Vi picat: Un cas més de crisi dins del futbol català i que ens afecta directament. El Cassà, veient les dificultats econòmiques per a complir amb el pressupost d'aquest any, ha decidit renunciar (que no vendre) a la seva plaça a Tercera i jugar a Preferent. El seu lloc l'ocuparà un històric: el Premià.

13 comentaris:

paco lobatón ha dit...

dons el meu idol ets tu, tans anys seguint el Vilafranca has demostrat que te l'estimes no com aquests "periodistes" que se sumen ara al carro guanyador.
Sabem si el Sr. Monasterio encara està viu? Previa fes seguiment i a veure si pots fer una trobada amb ídol i fan.

La prèvia ha dit...

@paco lobatón: Mirarem d'investigar però no prometo res (ja t'ho dic ara!).

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, us passo un resum dels temes tractats en l'Assemblea d'aquest vespre per a que qui no hi heu pogut assistir esteu informats i pugueu opinar sobre ells.

A les 20:30 hores (en segona convocatòria) i amb 25 assistents (dels quals 22 eren socis) dóna inici l'Assemblea General Ordinària del FC Vilafranca a la Sala d'Actes de l'Escorxador de Vilafranca.

1.LECTURA ACTA ANTERIOR

2.ESTAT DE COMPTES

El tresorer del club, en Joaquim Pascual, repassa el balanç econòmic de l'entitat que reporta els següents números:

*Temporada 2009/10
Ingressos: 132.731 €
Despeses: 162.878 €
El que fa un dèficit de 30.147 € (que sumats als 10.945 € que s'arrossegaven fan un total aproximat de 40.000 €)

En l'apartat dels ingressos, les partides per publicitat i quotes de socis no han estat les esperades.
De totes formes, el president comenta que si fa dos o tres anys li diuen que estarà a 3a Divisió i amb aquest dèficit no s'ho hagués cregut (¿?)
Aprofita per a fer una crida demanant més implicació de la gent de la vila i la comarca.

*Temporada 2010/11
Ingressos: 196.000 €
Despeses: 196.000 €

3.INFORME ESPORTIU
El president diu que "els diners no ho són tot" i parla de les experiències d'altres temporades on s'havien gastat molts diners per a assolir l'ascens i que aquest any, sense tenir-lo com una prioritat, s'ha produït. Que les claus d'aquesta fita han estat el bon grup format, la bona harmonia, el treball,...
Per a enguany, creu que tenim la obligació moral de mantenir-nos a Tercera sense fer una despesa excessiva de diners i que l'objectiu és assolir la permanència sense passar angoixes i d'una manera digna.

continua...

La prèvia ha dit...

4.ACTUALITAT DEL CLUB
S'expliquen les obres al Muncipal per a construïr uns nous vestidors i que durant uns mesos s'haurà de conviure als "barracons" provisionals.

Es presenta en societat a la Sra. Anna Puig que formarà part de la Junta Directiva i serà l'encarregada de captar nous socis i fòrmules publicitàries. Una d'elles seria la idea d'englobar en un "PACK" publicitat estàtica al Camp de Futbol + publicitat a Ràdio i TV.

S'anuncia que es té en ment muntar una tòmbola per a la Festa Major de Vilafranca (situada al C/de la Palma entre el C/Sant Joan i la Rambla) amb la col·laboració de dos dels espònsors del club: Caixa Penedès i Elements.

Els preus dels carnets per a enguany queden de la següent manera:
SOCI = 210 € a pagar en 3 quotes de 70 € (setembre, desembre i març).
JUBILATS = 105 € a pagar en 3 quotes de 35 € (setembre, desembre i març).
EMPRESES = 360 € a pagar en 3 quotes de 120 € (setembre, desembre i març).
Tanmateix, el carnet d'ABONAT (per a assistir a tots els partits però sense els drets de soci) valdrà 100 €.

Es creen dues noves modalitats:
VIP = 500 € (que dóna dret a poder asseure's a la llotja i altres més "privilegis").
COL·LABORADOR = 400 € (destinat més per a empreses que disposaran de 10 carnets per a repartir entre els seus treballadors, amistats,...)

S'aprova que a partir d'ara els pagaments dels carnets es faci exclusivament a través de domiciliació bancària.

El preu de les entrades s'apujarà fins als 12 € o 15 € segons en quin partit (entengui's Vilanova,...)

Es repassa la ja sabuda plantilla actual (amb les 3 noves incorporacions) i es parla de la possibilitat de "tantejar" el fitxatge de l'ex-vilafranquí Sergio Mesa.

S'esmenten els partits de pre-temporada que són els següents:
14 agost (Sant Pere Molanta): Molanta (2a Reg) - Vilanova (3a Div) - FCV (Triangular)
15 agost (Cubelles): CF Cubelles (1a Reg) - FCV
21 agost (Valls): UE Valls (1a Reg) - FCV
22 agost (Barcelona): CE Júpiter (Reg Pref) - FCV

La Lliga començarà el 29 d'agost i el club ha demanat a la RFEF començar la lliga a casa amb motiu de la Festa Major de la Vila.

5.PRECS I PREGUNTES
Dos socis volen felicitar a l'entitat per l'èxit esportiu assolit i també a en Josep Sauleda per la gran feina al capdavant del web del club i de la secció quinzenal a El 3 de Vuit.
A rel de la pregunta sobre a quina hora es jugarien els partits a casa, el president exposa que la idea original és jugar a les 5 de la tarda però que si des de l'Ajuntament no s'arranja el problema d'il·luminació al Municipal es tornarà a jugar pel matí en els mesos d'hivern (tot i que la prova de la temporada passada no donà els fruits esperats). Precisament, en la reunió amb l'alcalde del dia 22 es tractarà aquest tema.
El directiu Joaquim Pascual vol felicitar als mitjans de comunicació per la gran tasca realitzada al llarg de la temporada (felicitació que també fa avinent el president i que aprofita per demanar disculpes per no haver-ho fet en el transcurs de la Festa de Final de Temporada).
Davant d'una proposta d'un soci, es compromet a entablir conversacions amb el CF Vilanova per a mirar que els socis d'ambdues entitats puguin presenciar els partits de l'altre equip a un preu reduït de 2 o 3 € per exemple (a excepció dels partits que juguin entre ells, evidentment).

La prèvia ha dit...

Una vegada finalitzada l'Assemblea Ordinària ha començat una d'Extraordinària per tal de convocar Eleccions a la Presidència del Club. Aquestes, es duran a terme entre els mesos de setembre i octubre segons els procediments habituals.
Els socis i els mitjans de comunicació seran degudament informats en el seu dia.

josep sauleda ha dit...

Hola Paco Lobaton, tinc entés que Monasterio era o és l'amo de Transportes Monasterio del Garraf. Desconec si encara es viu, però ho podríem averiguar. Ja et diré alguna cosa.

Anònim ha dit...

RENÚNCIA DE L’UD CASSA A TERCERA DIVISIÓ
La Federació Catalana de Futbol informa oficialment de la renúncia del l’UD Cassà a 3a Divisió Nacional i la resolució empresa conseqüentment.

La prèvia ha dit...

@anònim 14:37: Doncs podria no ser la darrera novetat sobre descensos d'equips per impagaments. Avui, a MUNDO DEPORTIVO, apareix la segúent notícia:

A Tercera Divisió poden haver fins a 22 equips (Si el Lleida i la Gramenet no poden fer front als seus respectius deutes)
Els problemes econòmics del Lleida i de la Gramenet estan a l'ordre del dia, tot i que ambdues entitats tracten de buscar solucions per evitar el descens a Tercera Divisió.
El club de la Terra Ferma, en la seva condició de SAD, està a l'espera, ja que ha sol·licitat la suspensió de pagaments. El jutge que tramita el cas ha rebut la documentació que faltava i que havia sol·licitat. La impressió generalitzada és que el mencionat magistrat del jutjat mercantil pot admetre a tràmit el concurs de creditors i després ja prendrà la decisió oportuna.
A banda d'això, el Lleida, a final de mes, haurà de complir les seves obligacions amb les denúncies presentades pels jugadors davant l'AFE. La suspensió de pagaments res no té a veure amb els contractes que tenen pendents els futbolistes.
Pel que fa als colomencs tot està molt clar. El flamant president Rafael Osuna no està disposat a posar més de 183.000 euros, ja que és la quantitat que li van dir que s'havia d'abonar abans de presentar-se a les eleccions. Així que si els jugadors no estan d'acord a repartir-se aquesta xifra i firmar la totalitat de les seves liquidacions, el club consumaria el descens de categoria.
Si el Lleida, sempre que no desaparegui, i la Gramenet baixen a Tercera Divisó, el grup V català constaria de 22 equips i s'haurien de disputar quatre jornades intersetmanals. Al final de l'exercici baixarien cinc conjunts de forma directa.
Si es donés el cas que un d'ells es quedés a Segona Divisió B, l'agrupació constaria de 21 formacions i, naturalment, perdrien la categoria quatre esquadres i únicament se celebrarien dos partits o bé en dimecres o bé en dijous.

Anònim ha dit...

no em cuadra previa aquesta noticia perque a segona b quedaran amb 18 equips? i si vas dir que surtia el calendari dema i tenen fins a final de mes per paga que faran?
yo crec que tot plegat es un despelote.....

satel.lit ha dit...

Quin equip ens ha tocat en la primera jornada de lliga

La prèvia ha dit...

@anònim 11:00: En això tens raó. Una cosa es que els baixin per "morosos" però el seu lloc a 2a B bé l'ha d'ocupar algú no?
@satel.lit: Fins demà o divendres no es coneixerà el calendari segons ha informat la RFEF. En quant se sàpiga n'informaré al blog.

angel maria villar ha dit...

K TENS VIA DIRECTE AMB LA RFEF?

La prèvia ha dit...

@angel maria villar: Cada matí ens truquem. Avui ha passat això:

RFEF: Las Rozas, ¿dígame?
LA PRÈVIA: Ha sortit el calendari de Tercera?
RFEF: ¿Cómo?
LA PRÈVIA: Que si ha sortit el calendari de Tercera?
RFEF: En castellano, por favor.
LA PRÈVIA: Que si ha salido ya el calendario de Tercera...!!!
RFEF: Ah, un momento que le paso con alguién de aquí. Yo solo soy la señora de la limpieza y le estaba sacando brillo a la Copa del Mundo.
LA PRÈVIA: Tu-tu,... tu-tu,... tu-tu,...