diumenge, 4 de juliol del 2010

Petita història del Vilafranca a Tercera

La Temporada 2010/11, que donarà inici segurament a finals del mes d'agost, serà la vintena a la història en la qual el degà penedesenc militi a la 3a Divisió Nacional. Les 19 anteriors ens deixen els següents números:
662 Punts / 728 Partits Jugats (234 PG - 167 PE - 327 PP) / 1009 GF - 1263 GC.
Curiosament, la primera vegada que ho va fer (Temporada 56/57) fou degut a una reestructuració federativa d'última hora en les diverses categories i gràcies a la classificació obtinguda en l’anterior campanya. Tot i no haver format un equip per a jugar en aquesta categoria, s'acabà la lliga en una digna 9a posició.

De les 6 diferents etapes en les quals el Vilafranca ha estat a Tercera, la més llarga i exitosa fou a principis de la dècada dels vuitanta. Van ser 7 temporades seguides destacant per damunt de totes la Temporada 80/81 on es va quedar 4t a la classificació (el millor lloc assolit mai). En aquell equip, entrenat per Juan Miguel Reina, hi jugava gent com Lara, Marimón, Torcal, Franch, Granja o el capità Raimon Cervera. El degà penedesenc fou considerat l'equip revelació del campionat.
La darrera ocasió que el Vilafranca va estar a Tercera va ser la Temporada 98/99. La mala classificació al llarg de tota la primera volta suposà l'adèu de la banqueta de Lluís Aloy (el qual havia fet una gran feina amb la gent de casa els sis anys que estigué al club). El seu substitut, José Luis Guerra, no va poder redreçar el rumb de l'equip i es va acabar en la darrera posició de la taula i, conseqüentment, baixant a 1a Catalana.

Gran Reserva: El premi que va rebre el company i amic Joan Sória, en reconeixement a la seva trajectòria dins del món periodístic del futbol penedesenc, per part del Consell Comarcal en la 11a Edició de la Festa de l'Esport celebrada enguany a Sant Sadurní d'Anoia. Enhorabona!

Vi picat: L'eliminació a quarts de final del Mundial de la selecció de Ghana davant l'Uruguai. Per tres motius: per la crueltat amb la qual es va produïr (amb el penal fallat al temps d'afegit de la pròrroga); per l'oportunitat perduda de fer història en classificar per primer cop un equip africà per a semifinals i, bàsicament, perquè vestien aquella samarreta quadribarrada com la del degà penedesenc.

15 comentaris:

red xikilin ha dit...

felisitats soria pero no sera per lu be k parles de la fundacio eh?

Anònim ha dit...

presisament es per aixo k li donen el premi. l xikilin cau malamen a molta gen.

sòria ha dit...

red xikilin , no entenc pas el teu comentari , ja k no tinc cap problema , a mes et puk dir k las relacions amb els directius i mols jugadors , es extraordinaria .....no sera k tu estas massa obseccionat per qualsevol comentari k es fa a la ràdio????, jo personalment no tinc res , contra , el "xiquilin , Fundacio o Atl.... digali con vulguis....ah , moltes gracies per la teva felicitacio.....

josep sauleda ha dit...

Felicitats company, la feina ben feta no te fronteres...
ara a seguir treballant.

vicenç ha dit...

Felicitats Joan pel premi aconseguit i esperant que continuïs molts anys al capdavant d´aquest teball ben fet.
Aquest any tocarà treballar totsplegats més units que mai i tandebó fer els menys errors possibles per la nostra part.
Enhorabona i que gaudeixis d´un bon estiu.

Anònim ha dit...

aixi m'agrada vicenç fent autocritica, digali al teu presi. lo que no veu fer vosaltres ho fa el consell comarcal.

Anònim ha dit...

soria, soria... ets sospitos del comentari de la falta d´asistència de l'ajuntament a la Festa. Que et va dir el teu amic de la Cruz que el fagis?

vil4fr4nqu1 ha dit...

Felicitas Joan Sória per la teva trajectòria professional en benefici del futbol penedesenc, no només donant els partits per ràdio i televisió, sinó en el programa dels dilluns i organitzant la Copa.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Aprofito per a animar a tothom a anar dissabte a Barcelona. Sóm una nació: Nosaltres decidim!

terra ha dit...

Per qui aposteu aquest diumenge, qui guanyarà: Espanya o Holanda?
Per cert, Johan Cruyff amb quina selecció anirà a favor?

vil4fr4nqu1 ha dit...

Per Holanda! I Cruyff anirà amb Holanda, la mare pàtria tira molt, per això nosaltres anirem amb Holanda, perquè Catalunya no juga.
Demà dissabte tothom a Barcelona!

terra ha dit...

Pero be juguen 7 jugadors catalans i no pas tots del barça, n´hi han de l´Arsenal i del Villarreal.
Així a qui animem?

La prèvia ha dit...

@terra: Si tot transcorre amb normalitat hauria de guanyar Espanya perquè és qui ha jugat el millor futbol i té millors futbolistes. Però a un partit, pot passar de tot.
En Johan és holandés però i en Jordi Cruyff? Amb qui anirà?
Cadascú que animi a qui vulgui però en la meva modesta opinió crec que si un és del Barça i amb Espanya hi juguen jugadors com Xavi, Puyol, Piqué, Iniesta,... que representen al teu club, hauria de ser un orgull que guanyessin el Mundial. A més, seria el colofó a un palmarés brutal! En realitat, la gent d'Espanya que no vol reconèixer que aquesta selecció està empaltada amb l'estil Barça "lamenten" que els Butragueño, Míchel, Raúl, Hierro,... no ho hagin pogut fer.

Anònim ha dit...

Al Xavi, Puyol i Piqué se'ls hauria de caure la cara de vergonya d'anar amb una nació que no és la seva. Han renunciat als seus principis a canvi de prestigi i diners.

satèl.lit ha dit...

per Anònim 9:58 de ben segur que si tens un fill i li surt aquesta oportunitat d´omplir tant les botxaques, seguríssim que no hi renuncies.
Tota la vida predominarà els diners abans que la ideologia d´una persona.
Cas estrany es el de Oleguer Preses,pero estic convençut que ho va fer pq. sabia que no era un jugador d´elit i per això va renunciar-hi.