diumenge, 22 de maig del 2011

Anàlisi final de Lliga

De l'1 al 10, un 7. O sent generosos, potser un 8? Bé, segurament la nota sigui el de menys. Lo realment important són les bones sensacions que ens ha deixat l'equip en aquesta primera temporada del retorn a 3a Divisió i que no ha passat angoixes per a mantenir la categoria (cal tenir en compte que a la Jornada 27 ja s'havien sumat els 42 punts necessaris finals per a la permanència).
Si mirem la classificació final del degà penedesenc (11è) un, fredament, pot pensar i dir: home, s'ha acabat a mitja taula... Sí, és cert però cal tenir en compte les limitacions econòmiques envers altres clubs amb pressupostos molt més alts i que han obtingut el mateix resultat. A més, aquí tan val quedar a un pas del play-off (Espanyol B) com acabar 15è i salvar-te en una darrera jornada d'infart (Balaguer). D'un equip a l'altre, tots jugaran a Tercera la temporada vinent.

Una Tercera que fins que no acabin les promocions d'ascens a 2a B no sabrem per quins equips estarà formada.
De moment, la cosa pinta bastant bé per als conjunts catalans. La Pobla Mafumet derrotà ahir 1-0 al Constància (en un partit que vaig poder presenciar en directe) i avui el Llagostera ha fet el mateix (2-0 contra el Cerceda). Tots dos han encarrilat les seves eliminatòries conscients que en aquests casos mantenir la porteria a zero jugant com a local és quasi decisiu. Per la seva part, la Montañesa ha arrencat un valuós empat (1-1) al camp del Cartagena B que el fa encarar amb optimisme el partit de tornada a Nou Barris mentres que el Reus ha empatat també però a casa (1-1) davant l'Universidad de Oviedo i haurà de treballar dur en terres asturianes per a passar ronda.
El que sí coneixem ja són dos rivals que han pujat de 1a Catalana: l'Olot i el Vic. El tercer sortirà d'entre Tàrrega i Rubí que s'ho jugaran tot en les dues jornades que manquen. Serà un duel entre dos exvilafranquins que van deixar empremta del seu pas per la vila: Palau i Medina. Només un s'endurà la glòria i tornarà a viure les emocions d'assolir un ascens...

Gran Reserva: La Fundació, després de la seva victòria contra el Suburenc (3-1) combinada amb el sorprenent empat de l'Òdena, depén d'ella mateixa per a alçar-se la setmana vinent amb el Campionat de 2a Regional i assolir l'ascens a la nova categoria de 2a Catalana.

Vi picat: Els rumors sorgits a mitja setmana sobre una propera reunió entre els patrons de la Fundació i que podria acabar com el "rosari de l'aurora" ja que les postures respecte els temes a tractar estan d'allò més allunyades. Veurem com acaba tot però intueixo que serà molt i molt malament...

PD: Trobareu un anàlisi acurat i extensiu del que ha estat la Temporada 2010/11 en números dins dels comentaris del blog.

8 comentaris:

La prèvia ha dit...

ANÀLISI 3a DIVISIÓ (Temp. 2010/11)

Partits disputats: 380 = 1: 155 (40,79 %) / X: 115 (30,26 %) / 2: 110 (28,95 %)
Gols marcats: 954 (2,51 per partit) / Locals: 525 - Visitants: 429
TG: 2343 (6,17 per partit)
TV: 216 (0,57 per partit)
Penals assenyalats: 111 (0,29 per partit) / Locals: 61 - Visitants: 50
Millor equip com a local: Reus (40 punts) / ... Vilafranca (12è, 29 punts)
Millor equip com a vistant: Llagostera (35 punts) / ... Vilafranca (12è, 20 punts)
Equip més golejador: Espanyol B i Llagostera (65 gols)
Equip menys golejat: Reus (26 gols)
Victòria local més àmplia: Reus 6-0 Premià i Pobla Mafumet 6-0 Premià
Victòria visitant més àmplia: Ascó 0-6 Cornellà
Partit amb més gols: Espanyol B 5-2 Gavà i Llagostera 5-2 Vilafranca
Jornades en llocs de play-off: Llagostera (29), Montañesa (27), Pobla Mafumet (22), Reus (21), Cornellà (16), Europa (14), VILAFRANCA (6), Espanyol B (4), Manlleu (2), Ascó, Prat i Vilanova (1)


FC VILAFRANCA (Temp. 2010/11)

11è Classificat (49 punts)
Gols marcats: 48 (1,26 per partit)
Gols encaixats: 55 (1,45 per partit)
TG: 111 (2,92 per partit)
TV: 11 (0,29 per partit)
Penals a favor: 3 (3 GF)
Penals en contra: 6 (4 GC)
Victòries (13)
Empats (10)
Derrotes (15)
Màxima golejada a favor: 3-0 (Prat i Premià) i 0-3 (Amposta i Ascó)
Màxima golejada en contra: 5-1 (Europa)
Partit amb més gols: Llagostera 5-2 Vilafranca
Partits consecutius sense perdre: De Jornada 1 a 5 (2 victòries i 3 empats)
Partits consecutius sense guanyar: De Jornada 28 a 33 (2 empats i 4 derrotes)
Golejadors: Puchi (9), Enric i Valerio (8), Alabau (6), Bacaicoa i Sergio Ginés (3), Dani García, Eitan i Rubén Ortiz (2), Erik, Ismael, Pere Roca, Piñol i Xavi Martínez (1)
Jugador amb més partits jugats: Puchi (37)

Javi_Reusenc ha dit...

Si estaves cabregat per alguna cosa i volies dir algo, al final del Reus-Uni, t'haiguessin donat ganes de dir moltes coses!

Grans esteadistiques, l'any que ve avere si milloreu i que acaeu com vau començar :)

La prèvia ha dit...

@javi_reusenc: Ja he llegit la teva crònica... Deu n'hi do! Penal en contra al minut 93... Sort per al partit de tornada!

Anònim ha dit...

mol gran previa posan com a gran reserva la fundacio, pel gran temporadon q estan fent. Pero tot i això, no està clar que segueixin líders, l'odena a recurrit el partit del ribes que van empatar pq un juvenil no feia les hores o alguna cosa semblan. Si finalment els hi donen els punts, seria molt penós que acabessin pujant així...

Anònim ha dit...

Primer de tot felicitar a la fundació per la magnifica temporada que han fet els homes de parxi atsarà.
M'agradaria saber si se sap els jugadors que es queden o si més no alguns que marxin prèvia?

La prèvia ha dit...

@anònim 17:54: Sí, no sabia lo de la reclamació de l'Òdena (me n'he assebentat al programa Esports 21). Pel que deien tot indica que els donaran el partit per guanyat 0-3.
@anònim 23:20: Et refereixes als jugadors del Vilafranca o de la Fundació?

Anònim ha dit...

Em referia als jugadors del vilafranca.

La prèvia ha dit...

@anònim 23:06: Doncs tot el que sé és el que ens va explicar l'entrenador en la darrera entrevista que li vam fer a Esports 21 fa un parell de setmanes.
En teoria, segueixen només els següents jugadors: Ismael, Eitan, Puchi, Valerio, Bacaicoa, Rubén Ortiz i Dani García.
Tots els altres deixen l'entitat per diferents motius:

Saperas, Gerard, Alabau, Erik i Toni Ramírez (decisió tècnica).
Pere Costa (retirat)
David, Enric, Pere Roca i Aleix (motius personals o laborals)
Sergio Ginés (torna al RCD Espanyol)
Moya (a prova amb l'Osasuna Promesas).