dimecres, 24 de maig del 2017

L'altre precedent a Madrid

El partit d'aquest proper diumenge a l'Estadi Vicente del Bosque (18h), corresponent a la tornada de la 1a eliminatòria d'ascens a 2aB, no serà el primer que disputi el degà penedesenc a Madrid. Hi ha un altre precedent i malgrat que no era un partit oficial, el triomf tingué gran ressó a la nostra vila i comarca tal com quedà patent als mitjans de l'època.

El mes de maig de 1922, la Societat Coral de l'Ateneu Vilafranquí i el FC Vilafranca organitzaren una excursió d'uns dies a la capital del regne. L'orfeó vilafranquí va ser rebut a l'Ajuntament de Madrid (concretament al "Salón de Cristales") interpretant entre altres peces el "Gloria a España". Tot seguit van actuar a la tribuina de la taula petitòria que al Passeig de la Castellana presidia la Condesa de Romanones. Convidat per aquesta última, a l'acte acudí el Rei Alfonso XIII el qual, en arribar, va ser obsequiat per la coral vilafranquina amb la interpretació de la "Marcha Real". En agraiment, el monarca va convidar l'expedició vilafranquina a visitar el Palau Reial.

Palau Reial (Madrid) a la dècada dels anys 20

Aprofitant l'estada, el degà penedesenc s'enfrontà en un partit amistós al Ràcing Club de Madrid derrotant-lo per 2-3. Aquest, era un club nascut l'any 1914 al barri de Chamberí i tot un referent d'aquella època a la capital. Entre els seus èxits destaquen els 2 títols del Campionat Regional Centre (1914/15 i 1918/19), la participació en 3 edicions de la Copa del Rei (en una d'elles eliminat pel Reial Madrid) i el fet de ser un dels clubs participants en la primera edició de la 2a Divisió Espanyola la Temporada 1928/29.

Escut del Ràcing Club de Madrid

Ja tornats a casa, el Vilafranca fou rebut amb tots els honors. La comitiva es dirigí per les Rambles cap a l'Ateneu per a fer un refrigeri en mig d'una increíble gentada. Allà, l'alcalde accidental, el Sr. Fuster Gálvez, pronuncià un discurs felicitant a tothom per l'èxit de l'excursió. A banda d'això, el FC Vilafranca organitzà un dinar ('lunch') per a celebrar un èxit de tal magnitud.

Curiosament, aquell Ràcing de Madrid vestia idèntics colors (vermell i negre) que el rival del proper diumenge, la Unión Adarve. Tant de bo el resultat sigui el mateix...