diumenge, 29 d’octubre del 2006

Treure les castanyes del foc

FC Vilafranca 1 - CF Montañesa 0
La victòria merescuda, però soferta, davant la Montañesa (1-0) ens deixa alguns detalls que ens haurien de fer reflexionar a tots.
Primer: que Sylla, un jugador que en un principi segurament no estava cridat a ser home important en l’engranatge de l’equip que tenia en ment el míster, hagi estat (i de llarg!) el millor del partit fent un treball de destrucció encomiable al mig del camp i incorporant-se en nombroses ocasions a l’atac. El jugador guineà, que avui precisament complia 20 anys (li auguro un bon futur si se’l sap “cuidar” i se li dóna la confiança necessària), amb el seu gol al minut 8 ha evitat que el Vilafranca, en cas d’haver empatat o perdut, consumés el pitjor inici de lliga de la seva història a casa. Aixó, junt amb el fet que altres jugadors anomenats de “la classe mitja” (Eloi, Del Barrio, Condis,...) estiguin sent qui treguin les castanyes del foc, ens ha de fer caure la bena dels ulls i adonar-nos que sovint creiem que el que ve de fora (per ser més car, per tenir més currículum,... o pel que sigui) és millor que el que tenim ja a casa. Fitxem cracks!!! Hi estic d’acord, però cracks que siguin decisius!!!
I segon: que hi hagi tripletes arbitrals tan nefastes i perjudicials pel món del futbol com la que avui ha xiulat al Municipal, encapçalada pel col·legiat Puibert Grima. A base de decisions incongruents per a ambdues parts ha convertit un partit lluitat i disputat noblement pels 22 protagonistes, en un festival de targetes tant innecessari com absurd. L’afany de protagonisme d’un dels seus auxiliars no l’ha ajudat gens i ha acabat amb els dos entrenadors expulsats en un acte de “rebequeria” de nen petit de l’esmentat linier. Aquests, també es pensen que són cracks... En resum,... una castanya d’arbitratge!!!

Gran Reserva: La presentació, dijous passat, del nou club de futbol de la vila, el CF Hristo Stoitchkov. Poder veure sobre un terreny de joc a cracks de la talla de Rijkaard, Tixiqui o Eusebio i davant la Seleció de Veterans del Penedès amb mites del FC Vilafranca com Atsarà, Marimon o Montfort va fer les delícies dels allà presents. Molta sort en aquesta nova etapa!

Vi picat: La duríssima entrada del conegut “Feliuet” al president del Barça, Joan Laporta, en l’esmentat partit. A les TV i mitjans de comunicació nacionals van voler treure punta a la jugada i el van “batejar” com a “madridista infiltrado”. Res, va ser allò que se’n diu “lances del juego”... Qui li anava a dir que tindria els seus minuts de glòria?

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord, Sylla és un bon jugador, jove, de 20 anys i va fer uns primers 20 minuts espectaculars, però i la resta que?
M'agradaria més continuitat o si mes no que aquest i altres jugadors anessin aparaguent mes sovint, ja que després dels 20 min. inicials vaig tornar a veura el Vila de cada partit a casa.

Anònim ha dit...

Les presses sempre són dolentes, ara bé, s'han de seguir probant
cosetes, per cert, 3 punts a aquestes alçades son molt importants, malgrat la precarietat,
en molts moments, de joc. Salutacions

Anònim ha dit...

Hola uff!!,

Tens raó, els 3 punts són molt importants, i més encara quan es guanyen davant el que ara per ara és un rival directe per fugir del descens, esperem però que aquesta vegada hi hagi més continuïtat en els resultats i puguem anar allunyant-nos del descens, perquè amb la dinàmica de victòria-derrota que portem, difícilment ho aconseguirem, i és important que a final de temporada no haguem de lluitar per no baixar, ja que hi haurà molta pressió, i això no és bo.

Anònim ha dit...

he quedado alucinado al ver en la web del club, la foto de Capilla en portada diciendo "un dels fitxatges estrelles de la temporada" querrán decir estrellado supongo, porque lo que se le ha visto...

La prèvia ha dit...

usuario anónimo,

Molt bona la teva apreciació. Posar la foto de Capilla per acompanyar la crònica de la victòria de diumenge (quan ademés va estar tot el partit molt desencertat) és... si més no, curiòs. Però sobta més el comentari de "fitxatge estrella". Aquest titular a principi de temporada ens haguès passat desapercebut, però ara que ja hem obert el meló i hem vist com ens ha sortit... No entenc res. I ho posa en plural!!! Qui són els altres fitxatges estrelles??? A veure si el dia que Capilla faci un hat-trick ens posen la foto de Sylla, no?

Anònim ha dit...

Que vol dir fitxatge estrella ? Que d'una part cobra molt i de l'altre que ho de demostrar al camp i liderar a un equip?
Està clar que per molt que fitxis de fora,els de casa o la classe mitja com dieu són els que quasi sempre acaben traient l'orgull de sentir els colors,encara que realment ja no queda casi ningú de casa.Això ens ho hauríem de fer mirar, ara tothom vol venir a jugar a vilafranca perquè hi ha gespa i a part perquè se'n pot treure calerada, no ens enganyem. Que passarà el dia que plegui l'actual president i s'acabi la pasta?Amb qui ens quedarem sino hi ha casi ningú de la vila?I el futbol base?

Anònim ha dit...

Tranquis, el dia k plegui el Pere, el sr.Xavi Torres, k es molt mediatic i tè mols endolls, ja es possarà de president i si no ja li dira al propi Johan Cruiff, aquet xicot es molt valit (si ia alguna cosa a guanyar) jejejejejejejeje

Anònim ha dit...

Hola "usuario anónimo", pel teu comentari ja veig que ets un detractor del projecte del CF Hristo Stoichkov i la seva gent. Et diré que si no fos per ells, no haguéssim pogut gaudir del partidàs que vem tenir pel Centenari "FC Vilafranca - FC Barcelona" i veure el debut amb el Barça de l'Eto'o i Deco, dos grans cracks. Després l'actual president era partidari de tenir bona relació amb tots els clubs de la vila i comarca. Per què ara ataca a un club veí tan legítim com tots els altres? Reflexiona i contesta.

Anònim ha dit...

Amb això de fer jugar a joves futbolistes del planter hi ha un detall molt important i és que cal donar oportunitats. De ben segur que als clubs de la Vila hi ha juvenils que podrian ser aptes pel primer equip, però caldria anar-los introduint poc a poc sense pressió i això es podria fer sense apuntar des del primer partit de lliga que enguany cal pujar i que a 1/3 de la lliga s'està jugant per no baixar. Amb tranquilitat i una còmoda classificació de ben segur que es podrian donar oportunitats a juvenils que, per cert, entrenessin al primer equip.

Anònim ha dit...

No soc cap detractor, a mi ja m `esta bè, mentres mes equips mes riurem, l`unic k dik es que cuant no sigui rentable, ja veurem k seran el dirigens del CF Hristo Stoichokov,i tambe vuerem la cananya (k ACTUALMENT,pares i nens en done la impresio k comencen a estar dividits) com els pitjos anys del ATL y el FCV. Referen al partit del Centenari, d`acord k partidas ven veure , pero ens a ajudat a k el FCV. estigui en ZONA D`ASCEN, NOOOOOOOOO, jo nomes intento defendre els interesos dels penedesenc, jugadors del CF.HRISTO inclosos,
RESUMIN: espero equivocarme, i si es aixin (RECTIFICARE) 2 anys dono com a maxim

Anònim ha dit...

Si enguany no estem en llocs d'ascens no és ni gràcies ni per culpa del Hristo Stoichkov, ja que actualment no tenen cap autoritat en el club; és dels que han fitxat tan malament com han pogut. Sí que són, en part, culpables del descens a Regional Preferent, però el gran culpable va ser qui els va asignar la responsabilitat de planificar la Temporada del 1r Equip. Però tothom es pot equivocar, que per això som humans, només cal mirar de no ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra.