dilluns, 25 de desembre del 2006

NO-DO (Noticiario Documental)

“El pasado martes 19 de Diciembre celebróse la tradicional cena navideña del Club de Fútbol Villafranca para jugadores, directivos, responsables técnicos y los medios de comunicación afines al régimen. Después del suculento ágape ofrecido por su Excelencia el Generalísimo Presidente del C.F. Villafranca, éste se dirigió a sus allegados presentes para agradecerles la fidelidad mostrada a lo largo del presente ejercicio. Al finalizar el discurso, los concurrentes a la cena ovacionaron con vítores y aplausos enfervorecidos al caudillo, que mostró su complacencia ante ellos con cariñosas muestras de entusiasmo dada la excelente trayectoria del primer team en el campeonato de liga actual...”

En Villafranca del Panadés, a 25 de Diciembre de 2006

Sembla ser que haguem tirat cinquanta anys enrera i que visquem en època de dictadura, on la llibertat d’expressió no existia. Segurament resultin incòmodes algunes de les meves opinions en aquest blog (i també en les retransmissions de VTV com ja se’ns va advertir) i per tal motiu no se’ns va convidar a l’esmentat sopar.
Amic Joan Sória, tranquil, nosaltres seguirem amb la nostra línia d’explicar el que veiem agradi més o menys als qui manen.

Gran Reserva: Que tots els que seguiu aquest blog cada setmana i opineu en ell, podreu fer-ho sense cap tipus de censura, sempre i quan no es falti al respecte a ningú (per cert, com feu sempre).

Vi picat: El directiu responsable de l’àrea de comunicació del club i d’aquest oblit (si és que realment ha estat un oblit... o una desconsideració envers la nostra feina). Tot un professional no pot permetre’s un error com aquest.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo,realment bo.
Bones Festes a tothom.

Anònim ha dit...

T’entenc i ho entenc, crec que tens raons més que suficients per fer aquest comentari recriminatori des de la “La Prèvia”, i que et sentis ferit, jo he viscut aquesta mateixa situació anys enrere i no per això hi canviat el meu discurs que és meu i de ningú més, mai m’hi aturat a pensar si el que dic, o deixo de dir, regala les orelles de ningú, faltaria més. Tot i això, també t’haig de dir que no hi ha cap servilisme en vers al club que s’està tractant, aquí crec que cadascú fa la feina que se l’hi ha encomanat des de el mitja de comunicació al qual representa i punt.
Ja hi han les persones (directius) a cada àrea que es responsabilitzen de les diferents decisions que es prenen en el si del club. Ara bé, no vulguis barrejar l’hipotètic servilisme (?) dels mitjans, amb les decisions que prenguin els responsables. Jo particularment us vaig trobar a faltar, i això no treu que entengui o no, el per què d’aquestes absències.
També ho haig de dir, utilitzar el NO-DO posant-hi el símil dictatorial a aquesta junta directiva està tant fora de lloc com un pingüino al desert, tant de bo, totes les directives funcionessin tant estructurades i democràtiques com aquesta, amb tots els errors i/o omissions que es pugin produir. D’acord que hi ha vegades que els arbres no deixen veure el bosc, i pot ser que hagi passat això. Pau...molta pau i que duri

Anònim ha dit...

Ostres la prèvia, m'has fet riure com feia temps que no ho feia amb el FC Vilafranca, m'has recordat molt el Josep M. Batet quan parlava a la Cadena Ser.
Últimament et llegia i em semblava que sentia a tots els altres periodistes, pensava que t'havien rentat el cervell.
No entenc la decisió de no convidar-vos al sopar, de fet que vosaltres retransmeteu els partits per la tele de Vilafranca és gràcies a la gestió de l'actual president (per cert molt bona idea, ja que pot donar a conéixer més el club a la resta de vilafranquins).
Bones Festes, i a veure si no et calles res, tal com dius.

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS., amics de
l`prèvia, a estat extraordinari la idea del format d`aquet escrit. i logicament tambè en sento descriminat, x k jo tambè canto els GOLS del VILA, possant + pà k formatge!!!,i u faix x k u sentu al meu cort i tot i alguns comentaris k faix en k no estigui d`acord en el sistema del equip,sempre,sempre,sempre,sempre desitjo k el F.C. VILAFRANCA, guany i krec k fem una feina molt important, tambè s`a de reconiexe k es gracies al presi (Pere Monteserrat)per lo tant,tots tenim un objectiu i un interes identic, au BONES FESTES, per ser, DISSAPTE a les 11hores AL MUNICIPAL, partit anual, POLITICS - PREMSA, sense descrimina a ningù, esteu tots convidats-----BONES FESTES.....

La prèvia ha dit...

Hola uff!!,

Com bé tu dius, cadascú fa la feina que se l'hi ha encomanat des del mitjà de comunicació al que representa. I entenc que si se m'ha de recriminar quelcom sigui des del mateix mitjà (que no ho han fet mai) i no des del si del club. M'entens? És aquesta a la llibertat d'expressió a la que em refereixo. En cap moment he dubtat de la teva feina, ni dels altres companys, és més, crec que tot reconeixement que se us pugui fer serà poc comparat amb la dedicació que heu mostrat en tots aquests anys. Ara bé, discriminar des del club pel fet de ser més o menys discordant en les opinions, pel fet de dur més o menys anys en el "mundillo" o per qualsevol altre raó ho veig desencertat. És com si hagués anat el sopar el capità de l'equip perquè porta moltes temporades al club i és un home cabdal i no convidessin a un nouvingut aquesta temporada o al que juga poc i es queixa de la seva suplencia. M'entens?
Ah, i en tot moment ha volgut ser un blog divertit, irònic i mordaç i treient ferro a l'assumpte. En cap cas he volgut ofendre ni crear polèmica alguna. Si ha estat així, no era la meva intenció.
Una salutació!!!

Anònim ha dit...

Noi utilitzar els termes com generalisimo, caudillo, regimen...te molt poca gracia. i si et dediques al humor, potser el millor q podrias fer es pasa un casting a la tele i no fer croniques esportives. potser la millor proba de la dictadura que regeig al club es q tu estiguis com a colaborador a les retransmicion dels partits!!!

Anònim ha dit...

Com a cronista de El 3 de vuit i altres mitjans, vaig assistir al sopar que es comenta a la previa. En arribar i veure els que erem vaig preguntar pels altres de la premsa i s'em va dir que s'havia convidat tant sols els que segueixen l'equip a casa i a fora.
La meva opinió pot ser diferent, però com que no soc qui pagava, he de respectar el que es va fer, ara bé, ni que sigui en termes humoristics no m'ha agradat gens que se'm digui que soc un "medio de comunicación afin al regimen". Penso que la previa pot criticar les decissions que es prenguin a nivell de club, però caram, deixem els companys tranquils i com diu uff!! que hi hagi Pau i més en aquestes festes.

Anònim ha dit...

Mira que et dic “vil4fr4nqu1”, d’entrada entenc pel que escrius, que tot el què és “caspós” et fa riure, bé, res a dir, allà tu amb els teus “gustos”, que no són els meus, ni de bon tros, per que qualsevol al•legoria a temps passats amb cites “dictatorials” sempre hem semblaran de molt mal gust, crec que hi han altres maneres de reivindicar i/o demanar més paritat a l’hora de valorar els diferents àmbits propers al club (ràdio, TV, premsa...), ara bé “la prèvia”, ja ha aclarit que no era la seva intenció ferir susceptibilitats, ans el contrari i jo ho he entès i ja està, ara bé que tu vulguis fer caldo de cultiu a aquestes alçades hem sembla de molt mal gust.
Si jo soc, segons tu, un dels “altres” periodistes amb el cervell rentat, ‘només et puc contestar que t’ho facis mirar(urgentment) per que no tens ni la més mínima dot de la percepció, et falta classe, tens molt poca categoria i amb aquesta afirmació tant falsa com gratuïta demostres el poc esperit positiu que tens, no desesperis, de vegades el temps canvia les persones(?), a lo millor tens sort.
Estic totalment d’acord amb tu, de que és una bona idea la de transmetre els partits per VTV, tot i això, no t’oblidis que és una qüestió totalment comercial, i possiblement, en l’espectre merament esportiu no hi aporta pas massa cosa.
Pel que fa al callar o dir coses, jo des de fa temps m‘he adona’t que moltes vegades s’ha de ser prudent i escorcollar el temes i intentar no parlar per parlar, i amb això, no vull dir que els meus companys (el màxim respecte per ells, els vull i els respecto) ho facin, és tant sols una manera d’entendre les situacions.
Pau per tu...i per tothom.

La prèvia ha dit...

Hola j.sauleda,

Tens tota la raó del món. El terme emprat com "medios afines al régimen" es totalment desapropiat i fora de lloc. Des d'aquí et demano disculpes i a tots els altres companys que us heu sentit ofessos. Ara bé, et diré que això és de l'únic del que em penedeixo d'haver escrit. Com deia l'uff!! no hi teniu res a veure amb les decisions que es prenguin des del club. Lamento profundament haver-vos molestat (ja he repetit anteriorment que era més una conya que cap altra cosa). I si l'argument que van donar per convidar als mitjans és el de seguir l'equip a casa i a fora... que s'ho facin mirar. Jo crec que és una discriminació, no només cap a mi sinò envers altres mitjans que intenten fer la seva feina dignament i que si no poden anar als desplaçaments a cobrir el partit (pel motiu que sigui) informen igualment en el seu mitjà de comunicació. No creus? O és que si no es va a veure el partit ja no cal informar-ne? No fotem!!!
Una salutació i quan ens veiem em disculparé personalment, que és com s'han de fer les coses.

Anònim ha dit...

...Estic totalment d’acord amb tu, de que és una bona idea la de transmetre els partits per VTV, tot i això, no t’oblidis que és una qüestió totalment comercial, i possiblement, en l’espectre merament esportiu no hi aporta pas massa cosa.

Joan Sayol, aquet comentari esta fora de lloc

Anònim ha dit...

Hola Joan Sayol, però perquè t'ofens quan s'et diu "afin al régimen" si estàs demostrant la teva afinitat?
Pel que fa als meus gustos, em tranquilitza saber que no són els mateixos que els teus, i t'he de dir que a vegades també ric amb les teves locucions.
Pel que fa a la meva clase, potser sí en tingui poca, tanta com tu tens de criteri, només mires de quedar bé amb tothom (ets lliure de fer el que et sembli millor).
Per acabar, cap retransmissió (de ràdio o tele) aporta res en l'"aspecte" esportiu (els jugadors no juguen millor si hi ha el Puyal o el Sayol donant el partit, és més algun partit aburrit tú encara el fas més, i alguna vegada m'he quedat dormit i tot.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1,

A veure... crec que no has entés el perquè del blog d'aquesta setmana. T'has obstinat en atacar als mitjans (tele, radio,... els que se't posin per davant) quan en realitat la crítica anava exclusivament destinada al club. Pero bé, deixem-ho estar perquè no sé cap a on vas, d'on vens i que pretens. Bé, el que pretens crec que sí que ho sé: buscar raons. Et suggereixo que si no aportem res els mitjans, no ens escoltis, no ens miris ni ens llegeixis!!! D'acord? (De bon rotllo, eh)