diumenge, 27 de maig del 2007

"Míster", ves-te'n ja !!!

FC Vilafranca 0 - CF Igualada 1
Rumors que m’arribaven abans del partit apuntaven a la més que probable marxa de Manel Rodríguez de la banqueta vilafranquina la temporada que ve. Després de veure el partit d’avui, encara ho tinc més clar. No es pot llançar un partit com ha fet ell, quan amb 0-1 ha fet debutar a un juvenil que anava convocat per primera vegada aquesta temporada, donant entrada a Álex Ortiz o deixant a la banqueta a homes com Fofana i Jarabo que per les seves característiques haguessin pogut canviar el rumb que duïa el partit. Però el mal no ve d’avui, ve de lluny. A principis de temporada, el míster estava més a fora que dins després del mal inici (sumat a la pèsima temporada anterior) però un parell de bons resultats a fora i les intactes opcions d’ascens (només degut a la igualtat a la categoria) van fer que se li donés una darrera oportunitat. Estic segur, que si no tingùes decidida la seva marxa per iniciativa pròpia, la Junta haguès optat pel canvi perquè no crec que estiguin gaires contents de la tasca realitzada (sobretot al tram final de lliga, on no ha sabut plantejar els partits). O potser si que estan contents...? Perquè en ocasions, he tingut la impressió que se li han rigut les "gràcies" en comptes de donar un cop de puny a la taula (tant a ell com a alguns "cracks").
I és que aquesta, és una altra... Amb el pressupost més alt de la història, amb jugadors de talla mundial i amb l’ascens com a objectiu principal des de principi de temporada, només se m’acudeixen dues paraules ridícul i fracàs. Més veient, que l’Igualada amb un dels pressupostos més baixos de la categoria o la Pobla de Mafumet, amb poques estrelles però un bloc consistent, ens han passat la mà per la cara i ens han tret els colors.
La incògnita està ara sobre el futur entrenador que ocuparà la banqueta vilafranquina. Quin perfil busquem? Quin paper hi tindrà Álex Sans en aquesta elecció? Busquem un entrenador amb currículum (Creixell, Alavedra, Moscoso,...) que amb una plantilla més econòmica però més implicada pugui donar els seus fruits o llançarem de nou la casa per la finestra i portarem un entrenador que estigui en mans de jugadors de "campanetes" que facin i desfacin al seu antuvi?

Gran Reserva: La Múnia i Sant Cugat han salvat l’honor de la comarca, ja que han sigut els únics equips que han pujat de categoria. Molta sort als dos a 2ª Regional.

Vi picat: Vilafranca, Espirall-Les Clotes, Torrellenc, Sant Sadurní, Sant Pau d’Ordal,... i altres equips penedesencs que no han complert les espectatives creades a inicis de temporada.

PD: Ah! I per si algún despistat no ho sap, en cas d'haver guanyat s'haguès acabat quart classificat amb moltes opcions de pujar. És o no ho és per estar emprenyats?

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, respecte al Vilafranca comentar que avui m'he desesperat amb els canvis del Manel i la manera de jugar. No he entés que Capilla sortís davant i acabés baixant a buscar la pilota per fer centres al més baixet de l'equip, que lògicament no podia contra 4 torres. Pilotades i més pilotades, i mira que l'Igualada no ha fet casi res.
Al final, he marxat al 80 i algo, m'estava fotent nerviós, i mira que només he anat als 2 ultims partits a casa(m'haig de replantejar que no sigui gafe, però aixo va a part).
Pel que fa a la secció Vi Picat, on "critiques" a Sant Pau i Sant Sadurni, hauriem de plantejar-nos que farien els altres si es trobessin amb els equips del grup 8. Ves al camp del Cinco Rosas, a veure que et passa...jo crec que havent aquests equips de l'Anoia, els 2 haguessin fet un gran paper al seu grup natural.

La prèvia ha dit...

Potser no m'he explicat bé pel que fa al Vi Picat. Evidentment, que l'estar en el Grup 8 els ha perjudicat notòriament. Jo em referia a que és una mala notícia pel futbol penedesenc el seu descens. No els poso en el mateix "carro" que Vilafranca i Espirall-Les Clotes que tenien l'ascens com a fita primordial.

Anònim ha dit...

Aquest resultat final ja es pot considerar un fracàs. Mira que fa 4 jornades veia l'equip a tercera, però no sé que ha passat en aquests 4 partits. Ara ja s'ha acabat i crec que el Vilafranca té que fer un canvi de rumb,plantejar-se què vol fer i com bé deies "la prèvia" mirar quina estructura és l'idonea pel futur i que es mullin els que s'han de mullar, suposo que el tal Alex Sans.
Es porten 2 anys intentant-ho amb molta gent de fora i suposo que molts jugadors plegaran per la temporada que ve o se'ls donarà porta a alguns? Són qüestions que suposo que s'aniran resolent aviat.
I per acabar, espero que per la temporada que ve es replantegin moltes coses i que es dongui alguna oportunitat a gent de la casa(que per alguna cosa hi deu haver la fundació) i deixin de portar gent de fora que sabem a lo que ve i que ja se'ls hi ha passat l'arròs.

Anònim ha dit...

Me ecataria saber que opina la gente del delantero "Landi".gracies

Anònim ha dit...

TOTALMENt dacord am la prèvia..emprenyat es poc el k sentu ara mateix! sels i auria d caure la cara d vergonya després de tenir lascens a la mà i an stat pendents d veureles venir i d si pujem pujem pk si..sense dunarse conte del k significa aaxóo! aki sa vist el k fa la butxaca..omes kom en fofana k a de treballar a lagrosistem del señor pere montserrat allà currant com un "negre" perdoneume lexpressió pero es clara i jugan els 10 minutets per salvar al partit..n li donen confiansa..i tal km pot ser en fofi potser kualsevol altre jugador km nés el gran porter TONI SERRANO que n a jugat cap minut crec i es un grandisim porter..axi dons k els k ya tenien els puestos fixes o su curravan..apa la butxaca plena a fi de mes i a jugar els diumenges..(guanyem o n cobraré igual)

kina rabia!!! espero i dessitjo k el progrès de la fundació sigui rentable i que almneys els diumenges cuan baxi al municipal vegi gent am dos collons i ke portin els colors!!

Anònim ha dit...

He agafat tot el calendari i amb paper i llapis a la mà he arribat a conclusions, m'atreveixo a dir que tot ha vingut per falta de gol al llarc de la temporada. O per que ningú portava pilotes bones al davant(Jarabo massa temps lesionat)o per que els davanters han estat poc encertats.
Mireu aquests números del Vilafranca:
1ª Volta 23 gols a favor i 20 en contra.
2ª Volta 24 gols a favor i 17 en contra.
es a dir manca de gol. 10 equips han fet mes gols i ha quedat empatat amb altres dos a 47 gols.
I mireu també els mes golejadors:
1ªvolta: Esteban 5 Condis i Capilla 4, Eloi i Jarabo 3.
2ªvolta: Capilla 8 Landi 6 i Condis 3
Capilla ha marcat a la segona volta en 7 partits de 19 i Landi ha marcat tant sols en 4 partits (2+2+penal+penal).
Conclussio positiva que Capilla ho ha fet francament bé en atac i que la defensa i porter han tret un notable alt prop de l'excelent.
Les altres conclusions que les tregui cadescú.
Es clar que atenent a aquell típic comentari que va fer em sembla que era un entrenador mexicà,que deia que el futbol és com una flassada curta. Si et tapes el coll tens fred als peus i si et tapes els peus tens fred al coll. El Vilafranca s'ha tapat bé el coll però l'excessiu fred de peus ha fet que no es pugi a Tercera.

Anònim ha dit...

hola previa pode tens rao que no a sigut el final de temporada que tots esperabem, per que teniem el ascens de categoria a la ma els tres ultims partits, pero tambe sabiem que no seria facil els partits que ens quedaben, la pobla a casa que era un rival incomode y que lo mes segur vindria amb una movitacio extra per guanyar, el banyoles a fora cuan nomes habia perdut un partit a casa contra la grama i amb el aliciem que aquets euqips portaven bona ratxa de victories, i el igualada que seria dificil pel fet que es un derbi, poder no s´ha vist el millor vilafranca en el moment mes deciciu de la temporada pero aixo no et dona dret a criticar la tasca del entrenador de tot el any, per que quin criteri tens tu com a periodista cuan les coses anaven be deies quel el MISTER era el gran "artifex" de tot aixo, per ami nomes emb demodtres que la teva opinio nomes va depen els resultats i com a periodista que tu et considers tindries que ser mes objectiu i no anar a remolc dels resultats per fer una cronica ni agafar "pataletes" cuan les coses no van com a tu t´agraden com el sopar de nadal cuan a tu no et van convidar que vas agafar una pataleta, nomes et dic que siguis mes imparcial i respectis mes les decicions que es prenguin amb un equip per que com es normal tampoc saps els motius que te un mister per fer jugar a un jugador o al altre per que duran la setmana se esta entrenar i tu no saps com estan els jugadors i per que juguen o no

Anònim ha dit...

aixo, aixo...fa tres setmanes el mister el artfex, capilla el crack, i el presi millor q el laporta, ara el mister q el cremin, els cracks fora i el presi i la junta els desterrem de vila, aixo, aixo sobre tot criteri...amb aquet entorn a primera regional!!!!

Anònim ha dit...

El comentario enviado por anònim 30/5/07, me parece acertadisimo y puede servir para resumir la temp.06/07, si acaso añadir, porque a la vista está, los nombres de los artifices de la situación empezando por el entrenador (Manel);

Se podrá estar o no, de acuerdo con su forma de entrenar, de hacer los cambios, y en definitiva de utilizar los recursos en hora y lugar más acertados, pero nadie podrá dudar de la eficacia de los fichajes, a saber:

MARC, no creo que nadie en su sano juicio pueda objetar nada respecto de este portero, intachable su actitud y profesionalidad, todos los minutos de todos los partidos jugados a un gran nivel.

RAFA MURILLO, a pesar de su juventud y de no haber gozado de minutos en los primeros partidos, ha demostrado ser uno de los centrales con más proyección del campeonato, me consta que otros equipos lo saben.

GAREA, es cierto que ha alternado actuaciones buenas con otras más discretas, pero su fichaje fue un acierto, aparte de por su polivalencia por su entrega.

OSCAR, ha respondido eficazmente a lo que de él se esperaba y eso la defensa lo ha notado, su experiencia en ocasiones, ha sido fundamental.

CAPILLA, no sabemos que hubiera pasado si delante el equipo hubiera tenido otro hombre de sus carácteristicas, con ese grado de implicacación y de responsabilidad y no lo digo sólo por los goles.

Despúes de estos cinco ejemplos sería justo dudar del acierto del entrenador en los fichajes?, ya se que otros tal vez no hayan dado los resultados que a priori cabría esperarse, pero es imposible pretender acertar al ciento por ciento.

Otra cosa es qué factores han podido darse para que a pesar de lo citado anteriormente no se haya conseguido el objetivo que, obviamente, era el ascenso.

Llegado a este punto se podría alegar que, la mala suerte en la lesión de JARABO ha resultado fundamental al no tener un "cerebro" encargado de organizar el juego pues cuando CAPILLA bajaba a hacer esas funciones se perdia "punch" arriba y de eso, está claro que no hemos andado sobrado precisamente.

La ausencia de un hombre de área, rematador nato, es otra causa para mi decisiva, ya se que es posible que esto al aficionado del Decà no le agrade, pero por un lado es una humilde opinión y por otro he visto demasiados partidos esta temporada como para pasar por alto este detalle. Sin ningún genero de dudas se ha carecido de un "hombre-gol".

Tampoco se han encontrado unos "carrileros natos", las diferentes pruebas a lo largo de la temporada (CONDIS; ELOI; RUBEN; GAREA; RAFITA, incluso ESTEBAN cuando estaba) no han resultado todo lo positiva que en esta categoría -sin duda la más dificil por igualada del futból català- se precisa.

Podría continuar con el ánalisis pero tampoco es cosa de aburrir al personal, aparte de que "doctores tiene la iglesia" que a buen seguro sabran tomar las medidas adecuadas de cara a la próxima temporad.

Aprovecho para animar al President Sr. Pere Montserrat a que continue creyendo en el proyecto pues personalmente, creo que dará alegrias más temprano que tarde, me consta que los jugadores estan afectados por no haber conseguido lo que han tenido cerca, dejando de lado otros intereses que se hubieran visto favorecidos.

Todos mis respetos a otros jugadores que han formado parte de la plantilla y que no he nombrado, pero en esta ocasión he querido centrarme en los fichajes - no hago referencia al caso de LANDIS, porque se incorporó ya comenzada la segunda vuelta, no obstante creo que se esperaba más de él- y porque opino que en cuanto a ello es de justicia reconocer el acierto que en la parte que le correspondió ha tenido Manel.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, en al·lusió al teu comentari (30/05/07 00:10), exposar els següents arguments:
a) En cap cas em considero periodista (pel simple fet que no he estudiat ni tinc la carrera de periodisme), només soc un bon afeccionat (en ocasions massa i tot) al Vilafranca que li agrada opinar des d'aquest blog i en altres mitjans sobre allò que envolta el club, l'equip, la Junta, l'afició,... però això no vol dir que en tot el que digui tingui raó (ni molt menys). Després cadascú que tregui les seves pròpies conclusions. Les quals, jo respecto totalment.
b) Quan et refereixes a la frase "...al principal artífex, el míster Manel Rodríguez" (del dia del partit amb el Cassà) em referia en aquell partit en concret, on es va plantejar i afrontar de la millor manera. No al global de la temporada.
És més, no pots dir que la meva opinió depén de si es guanya o es perd perquè, sense anar més lluny, el dia que es va guanyar amb la Gramenet B a casa, vaig escriure que s'havia jugat malament i que tard o d'hora podria ser que la sort no ens acompanyès. I així ha estat. El temps m'ha donat la raó.
c) I per acabar, dir-te que considero al Manel Rodríguez un gran entrenador (i una gran persona, perquè m'ho ha demostrat) però que, en la meva modesta opinió, ha acabat un cicle a Vilafranca. D'aquí el perquè del blog d'aquesta setmana. Estic segur que vagi on vagi triomfarà perquè coneixements no li falten. I si com va dir el Sayol, a Esports 21, té ofertes importants sobre la taula li desitjo tota la sort del món perquè se la mereix. Com a jugador va deixar una gran empremta i com a entrenador també. No crec que ningú dubti de la professionalitat del Manel ni de les seves capacitats, però els cicles a la vida i a l'esport van canviant i crec que és l'hora que ell agafi un altre camí (segurament millor).

Anònim ha dit...

Bé, havent deixat passar un temps per calmar la ràbia amb la que vaig sortir del Municipal, i no dir coses que ja veig que hauria rebut força retrets també, dir que sí que el calendari era difícil: Pobla Mafumet, Banyoles i Igualada, però que me'n dieu del miserable punt que només vam saber treure del camp del cuer, i que jugava sense cap al·licient doncs ja estava condemnat al descens? A saber com haguéssin anat els tres darrers partits si haguessim vençut aquell dia!!!

De totes maneres, no cal fer llenya de l'arbre caigut, com acostuma a tancar els seus missatges l'"UFF", molta pau i que duri. Fins l'any que ve, i esperem que no juguin amb les nostres il·lusions. Una abraçada a tots, inclús a qui s'hagi pogut ofendre amb alguns dels meus comentaris.

Ahhh, "LA PRÈVIA" enhorabona per la brillant iniciativa del blog, ha estat una manera de que tothom que seguim més o menys el Vilafranca, poguem dir-hi la nostra, un recurs que fins ara no existia, esperem que el decepcionant final de Lliga, no et faci decidir de no repetir-ho!!!

Anònim ha dit...

Des de l'anonimat és molt fàcil criticar i dir segons quines coses, però el que no es pot dir és que la prèvia sigui ventatgista i que es carregui a l'entrenador sino s'ha pujat.
Com bé diu la prèvia, fa temps ja publicava que es guanyaven els partits a casa però que no es jugava massa bé i que el dia que no es guanyés a casa a veure què passaria. I efectivament, ha passat el que no volíem, veure l'equip vuitè al final de lliga i sense cap opció de pujar.
Com bé ha exposat "anònim" en el seu comentari analitzant a certs jugadors puc estar d'acord que han mostrat un bon nivell segons diu ell,sobretot el porter, però llavors què ha fallat? També s'ha portat a Isidro que ha estat un fracàs de fitxatge, es va portar a Albert,a Esteban, a Jordi Rodriguez, ...
Ara la gran incòngita que em queda és veure què es farà cara a l'any que ve, quin rumb s'agafarà, quin entrenador tindrem, quina filosofia, jugadors que marxen, jugadors que venen, ... Tot això deu ser feina del director tècnic,no? Doncs ara el vull veure per fer un equip de 1a catalana.

Anònim ha dit...

Buenos dias: quiero dar mi opinion del comentario post partido y con el titular de mister...ves-te´n ja!!! creo desde mi humilde punto de vista que es una cronica totalmente resultadista, creo que injusta para el aun nuestro entrenador y con un titular que el mismo que lo ha puesto lo podria hacer servir para el. Creo y esto en el futbol es asi, que tienes muy poca memoria al dirigirte asi a un entrenador que indiscutiblemente con sus defectos y sus virtudes, llego ha este club en su primera etapa lo dejo donde lo cogio en primera catalana y se fue dejando un ewuipo hecho y con estructura...ya en su segunda etapa cogio un equipo mas cercano a la primera regional que a la tercera division, lo saco de preferente de una tacada y lo ha consolidadao en primera catalana...es verdad que le podemos reprochar el hecho que nunca lo ha podido subir tercera... seguramente el es el primer disgustado... pero de ahi a decirle ...vete ya...indiscutiblemente soy un defensor de manel como de todos aquellos entrenadores que solos ante el peligro buscan sus objetivos, a la vez me consta que es un entrenador que trabaja muy bien y para eso lo mejor es hablar con los jugadores... en fin, solo deseo que la proxima temporada tengamos otra vez el equipo alli arriba y que nos falten 3 puntos para el ascenso y que no nos falten 3 para el descenso...creo que el trabajo de nuestro entrenador actual se valorara mas con el tiempo, que en la actualidad y mucha suerte al nuevo entrenador que por cierto se sabe algo??? la opinion de un socio.

La prèvia ha dit...

Hola a tots, sembla ser que o no m'acabo d'explicar bé o que no s'enten el que penso d'aquesta situació.
Soc el primer en reconèixer que el Manel és un gran entrenador i que està capacitat per entrenar a categories més altes (i probablement amb èxit). Ho dic sincerament. És més, quan va arribar al Vilafranca en la seva primera etapa, jo estava vinculat al club i vàrem apostar per ell (malgrat els dubtes de la gent ja que venia de baixar amb el Calafel a 1a Regional) sabedors de la seva capacitat per portar un vestuari i del seu saber fer. Ara bé, torno a repetir, jo crec que ha acabat el cicle a Vilafranca. I si no vaig equivocat, ja a mitja temporada van sorgir rumors que el propi Manel tenia decidit no continuar. Suposo que ell també n'era conscient que havia acabat una etapa.
Només desitjo que allà on vagi triomfi, perquè malgrat agradar més o menys a la gent la seva manera de fer jugar l'equip o els resultats obtinguts, per damunt d'això està la persona i ell ha demostrat ser un senyor des del primer dia que va arribar fins al darrer (si és que al final marxa).
Míster, molta sort!!!

Anònim ha dit...

Bé, amb tants anònims ja no sé com dirigir-me, diré: "l'últim que ha opinat". Sí que prefereixo que ens faltin tres punts per pujar que tres per baixar, però amb la inversió econòmica i les espectatives que s'havien creat, és per estar ben emprenyat, només faltaria haver quedat a tres punts del descens... hagués estat per "apaga y vámonos". Si et conformes amb aquesta reflexió...allà tu.