dissabte, 16 de juny del 2007

Per una vegueria pròpia

Intuïnt que s’ha tallat l’aixeta pel que fa als diners a invertir en súper-fitxatges i que s’aposta per una plantilla amb gent jove (obligats per les necessitats o escarmentats per les experiències anteriors, qui sap...?) aprofito per "denúnciar" el poc o nul aprofitament que s’ha fet en els darers anys dels jugadors de les comarques que engloben la tant famosa i sol·licitada Vegueria Penedès (Anoia + Alt Penedès + Baix Penedès + Garraf). Em vinc a referir al fet de buscar jugadors joves, amb grans qualitats futbolístiques i que arribin a Vilafranca amb la màxima il·lusió per fer-se un nom aquí i, arribat el moment, donar el salt a categories més importants. Si tirem una mica enrera i fem memòria, veurem que homes com Santi Triguero, Valldosera, Sellarés, Óscar Alquézar, o Arjona entre d’altres, no eren coneguts en el panorama futbolístic català abans de venir a Vilafranca. Aquí, se’ls va donar la primera oportunitat i després han desenvolupat la seva carrera entre Tercera i Segona B. És clar que, això és molt més fàcil quan tens una base a l’equip amb homes com Cano, Massana, Adán, Moral, Casan, Montfort, Atsarà, Fos, Troyano, Ripoll, Miret, Besolí o el propi Mesa (proper jugador del Vilafranca?...) i molts més que formaven una fornada de jugadors vilafranquins gairebé impossible de tornar a repetir. Segurament, el camí més fàcil hagi estat tirar per la via de representants i convertir això en un cementiri d’elefants (léase Gris, Marcos Zamora, Herrera, Brea, Motoso, Yann,... i altres que han vingut aquí a complir amb l’expedient i amb tot fet dins del món del futbol de casa nostra). I repeteixo, la culpa no és d’ells, sinò de qui els ha portat.

Gran Reserva: La Copa Ràdio Vilafranca que avui acaba (amb l'alicient del premi econòmic de 1200€ pel campió) amb la final al Municipal vilafranquí entre el Suburenc i el Ribes i amb un partit previ entre els grups X i XI de 3a Regional (la darrera oportunitat de veure futbol comarcal aquesta temporada).

Vi picat: El lamentable incident, a les semifinals de l'esmentada competició, entre el porter de La Múnia i el col·legiat de l'encontre que intentà repel·lir l'agressió del primer amb una còmica acció més típica del kung-fu. Es d'esperar que la Federació sancioni al jugador, però... i a l'àrbitre?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel que he sentit, referit al tema dels jugadors joves, m´han informat (desde dins la junta a nivell personal i com a comentari)que per la propera temporada el Vilafranca ha fixat 4 nois que aquest any han jugat la Divisio d´Honor Juvenil, en equips com la Damm, el Cornella i un altre que ara mateix no recordo, aixi que de moment sembla que t´estan fent cas.

I com aficionat segueixo demanant que en quant es vagin sabent els fitxatges que estem esperant es comuniqui rapidament al´aficionat.

Per cert, com va el tema Mesa?

Anònim ha dit...

El tema Mesa està sobre la taula.Ojalá el puguessin fitxar.

La prèvia ha dit...

Hola joan, ja saps que en quan se sàpiga res sobre nous fitxatges us informaré a tots els bloggers. De moment, tot són rumors i possibles incorporacions, però no s'ha anunciat res definitivament. Han sortit alguns noms a la llum pública, com Mesa (que tu comentaves), Cristian Raño (segon porter del Vilassar Mar i que segons diuen al fòrum de FutbolCatalunya el Vilafranca estaria interessat en la seva contractació), o Vila (davanter del Ribes i que, pel que he pogut veure avui a la final de la Copa Ràdio Vilafranca, no m'ha demostrat res). En canvi m'ha sorprés agradablement el dorsal 2 del Suburenc (crec que es diu Toni Ruzafa), un lateral amb recorregut, bon domini de la pilota, ambidextre, agressiu en defensa i molt ràpid. Ha començat el partit jugant a la banda dreta i ha acabat a l'esquerra. No estaria de més no perdre-li la pista de cara a un futur o el present immediat.
Ah! I d'això dels juvenils de Divisió d'Honor que comentes, no en sabia res. Esperarem novetats!

Anònim ha dit...

Es hasta divertit, veure que quan tenim jugadors de casa, els volem de fora i que tinguin nom. Quan son de fora i amb nom volem els de casa. Jo suposo que si a casa tinguesim jugadors per jugar a 1ª catalana els tecnics no buscarian fora. Algu podria dir quin es el juvenil de la comarca que esta a una categoria de cert nivell? Jo no estic masa al dia pero crec que cap. Sense anar mes lluny tenim l'espirall amb jugadors ´d'aquet perfil i no fa ni la promocio a 1ª regional. Molt en temo que el nostre futbol base no esta en el millor moment i aqui a vila per ejemple algun iluminat va vendre la base a una empresa privada...al final arrivas a la conclusio que els pocs que tenim, condis, eloi, rafa etc son els pocs que valen per aquestes categorias.

Anònim ha dit...

Perdoneu-me, però tinc una pregunta: És definitiu el fitxatge de Sarasa com a entrenador del Vila? És que em sobta que no s'hagi publicat la notícia ni al 3 de 8, ni Fura, ni Cargol (en cap mitjà escrit s'ha parlat del tema). Què passa, que ara hi ha castells i ja omplen pàgines, i l'esport només és el recurs per no deixar trossos en blanc?