diumenge, 18 de maig del 2008

La mort d'una institució

FC Vilafranca 1 - CF Peralada 2
Dilluns ens deixava el Fèlix Balañà. Un home que estimava el FC Vilafranca com pocs. Un vilafranquí de soca arrel. Un autèntic sibarita, apassionat del jazz i dels castells. Valgui el blog d'aquesta setmana per homenatjar una de les persones més entranyables que he conegut en el món del futbol, amb qui vaig tenir l'orgull de compartir Junta Directiva, i que m'inculcà la devoció per aquest club.

(Foto del primer equip que pujà a Tercera la Temp. 87/88 junt amb l'aleví on jo hi jugava. Darrera meu Fèlix Balañà, un incondicional del Futbol Base).

De tots és conegut la més de mitja vida de dedicació del Fèlix envers el degà penedesenc. Com bé relata el company Batet a les planes d'El 3 de Vuit (pàg. 27), des de que l'any 1952 entrà a la junta i fins a finals de la dècada dels noranta quan la deixà, va servir al club amb el màxim respecte, entusiasme i afany que pugui haver-hi. És en aquesta última època on vaig poder compartir amb ell el dia a dia a l'hora d'estar al capdavant d'un club com el Vilafranca i on vaig aprendre a estimar uns colors que, junt amb el verd dels Castellers, duia i durà sempre al cor el bo del Fèlix.
Per tot això, és inconcebible (i imperdonable) que des de part del club no s'hagi tingut el mínim detall ni de posar una esquela recordatòria als mitjans locals en agraïment als anys i anys dedicats en cos i ànima al FC Vilafranca. Només un minut de silenci no serveix per honorar una vida entregada al club degà del Penedès. Ell, coneixent-lo com era, no ho haguès permès. Són massa detalls, que passaran desapercebuts per a molts, sí, però que enalteixen i fan gran a un club. D'aquí ve, el titular del blog d'aquesta setmana.

Gran Reserva: Que per fi s'hagi acabat aquesta temporada al Municipal, cúmul de despropòsits i de com no s'han de fer les coses dins del món del futbol.

Vi picat: Una vegada més, Ibrahim ha tingut un acte indisciplinari arribant tard al partit d'avui. El més flagrant és que, després, el míster l'ha fet jugar a la segona part. (Per a llogar-hi cadires).

Al soci no se'l pot enganyar: Es desmenteix que... després de la mocadorada "en massa" d'avui (cinc a la Penya El Litro i un a Tribuna) s'estigui preparant una moció de censura com a "Can Barça".

22 comentaris:

Anònim ha dit...

sincer condol pel felix balañà!

vi picat el aparatós bendatge a possible trau al cap den torrents..

posssiblement el nanu que ens ha marcat els dos gols era juvenil pero ya n numes aixó sino la gran badada defensiva al primer gol i al segon doncs k.o. defensiu..

arribava a les 17:10 al municipal i veia ibrahim caminan amb un neceser em pensava que mekivokava de persona pero realment era ell!
quina vergonya..i a sobre el fas jugar?

perfi ya sacabat al municipal..

assitencia de public d'ahir?

Anònim ha dit...

Ahir era el DIA MUNDIAL DELS MUSEUS i tots feien portes obertes, menys el Municipal que s'ha convertit en el MUSEU FUTBOL-ARQUEOLÒGIC DE CATALUNYA, de la quantitat de fòssils que tenim (Castillejo, Juanje, Capilla,...) que valen molts calers però no fan res més que ser contemplats!!!

Anònim ha dit...

molta pena la imatge mostrada ahir al municipal... al camp, graderies, jugadors arribant tard, etc.
L'any q ve una bona neteja i gent de casa o q vagi a totes cada partit.

Anònim ha dit...

Planten un circ i els creixen nans , para mes inri li toca el cotxe del grata grata al jugador Franc , si contaven amb aquests diners , en cas que no sortís l'afortunat , per a afrontar l'ultimo mes , doncs s'ha fastiguejat l'invent , per cert , Vicens , quants s'han venut al final ? , és per curiositat.......

Anònim ha dit...

la britat es ke fa riura molt tot plagat. som l'ekip hazmereir de la comarca. nomes cal escultar el programa del tito a radiovila.

Anònim ha dit...

un kinto lugar en catalana os parece poco??? realmente estais a l'altura del ekipo y de la Junta, moción de censura para todos los kriticos....

Anònim ha dit...

prèvia, sabies que hi va haver moviments interns i alhora molt propers del Club que van voler posar un camiseta actual i una del centenari al feretre del sr. Balañà??? sabies que a la seva família li hagués fet molta il.lusió??? sabies que el mossèn no ha va permetre??? doncs quan no sàpigues segons què, millor que callis i així no faràs el rdícul!!!
segurament hi ha d'altres coses i tampoc les saps....

Anònim ha dit...

Quan diuen gent de casa pel nou projecte,què volen dir exactament? Nanos molt joves o jugadors ja amb experiència que hi hagi desperdigats del Penedès? Tornaran jugadors que van haver de marxar i ara els tractaran de convencer cobrant 4 duros enfront de les millonades que han pagat a la gent de fora?

Anònim ha dit...

S´ha de pensar bé el projecte que es vol fer, per que desde la meva humil opinió, i encara que no agradi, amb gent de la fundació i d'equips de la comarca, no hi ha nivell ni molt menys per afrontar la 1º catalana, i qui pensi el contrari està equivocat. Ara que cadascú pensi el que vulgui.

Anònim ha dit...

És impresentable que no es publiqués una esquela en els mitjans de comunicació deixant constància de l'agraïment del club envers una persona tan important en la nostra història.
Com bé va dir l'entrenador ahir a les veus sàvies, quan va morir el seu pare l'Espanyol va enviar un pom de flors i el Reus va guardar un minut de silenci en el proper partit, i aquests detalls s'agraeixen.
Pel que comentes "soci" el detall de la samarreta és una llàstima que el rector no deixés posar-la, però l'esquela també us ho va prohibir?

Anònim ha dit...

VEIG que està calentet tots els temes que toqueu aquesta setmana.
Pel que fa als nous jugadors que poden venir la propera temporada ja s´anirà veien molt aviat i segons m´he informat penedesencs que han estat a les files del Vila no volen pas tornar i això que economicament segur que no els hi han parlat encara.
Voldríen tornar: Pujantes, Condis,Fos, Faust...etc...
I pel que respecte el tema del sorteig del raca rasca no n´esteu contents que hagi tocat a un noi jove del primer equip.
I el terçer tema que us sembla una renovació del Míster?? un nou projecte de casa!!!! va no em feu riure.

Anònim ha dit...

Que deplorable es l´intervenció d´alguns de vosaltres, voleu dir que no voleu arruinar al futbol club Vilafranca? El meu punt de vista i de molta gent es que s´ha fet un paper molt digne durant tota la lliga i que s´ha relliscat al tram final.Un begatge del tot correcte i que estem d´acord que millorable mirant el presupost del club, pero fixem-nos en el planter del Barça i el del espanyol i els seus pressupostos i digue´m qui ha fet més el RÍDICUL??
es difícil oi, de respondre!!!!!!!
El Futbol es així i per sort ningú el pot canviar.
Que necessita aquest NOU Vilafranca? Nous jugadors,Entrenador,Junta directiva ????? i nosaltres, l´afició, quin numero del 1 al 10 ens mereixem?

Anònim ha dit...

algu sap els numeros del GRATA-GRATA?

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, a veure diversos temes:
Per començar, anònim, els números premiats del sorteig del rasca-rasca van ser:
COTXE: 59360 i BICICLETES: 01263 - 49005 - 101263
D'altra banda, satèlit, quan dius arruinar al Futbol Club Vilafranca pensa que les opinions són gratuïtes, no com les fitxes desorbitades que s'han pagat enguany a jugadors d'aquest planter que no han servit per a res. Per a mi, un paper digne és el que ha fet equips com el Poble Sec, Montañesa o Montcada per exemple, amb un pressupost infinitament inferior al nostre (el més elevat de la història). I responent al que necessita aquest NOU Vilafranca et diria que tres coses bàsiques: IDENTITAT PRÒPIA, HUMILTAT i TRANSPARÈNCIA.
Respecte als nous fitxatges que comenteu, la setmana vinent (un cop acabada la nostra lliga i les respectives dels jugadors implicats) sortiran els noms dels jugadors que té en ment el club de cara a la temporada que ve. Però és evident, com també deieu, que jugadors que es van fer fora (alguns de males maneres i llençant "merda" sobre seu) vulguin tornar i menys a preu de "saldo". Com bé diu en joan, haurà d'haver una base de casa i els quatre o cinc jugadors que marquin les diferències (però que d'una vegada les marquin!).
Per acabar, tant me fa a qui toquès el rasca-rasca, l'únic que em preocupava és que no ens costès calers sinò que en puguèssim guanyar algun. I pel que veig, no ha estat així.

Anònim ha dit...

dons ja estan sortin molts noms pel vilafranca, i bastants de la comarca o voltants, i esta clar q no es tindrà com objectiu pujar, pero q preferiu, anar pagant a gent q només ve aqui a cobrar, o q vingui gent d la casa q cada partit ho doni tot per guanyar?
Amb mes gent d'aqui prop i joves, vindrà mes gent al camp? Q en penseu?

Anònim ha dit...

Es evident que em gent de casa la grada del municipal augmentarà,pero després es veurà com deixen el degà penedesenc els mitjans de comunicació quan l´equip no estigui a l´alçada i els resultats no es compleixin com vol la perroquia vilafranquina, a mi l´idea m´encanta i vull el millor per la fundació, ja que es lo millor que li pot passar a un club, que es generi del futbol base
i així cada any va creixent i econòmicament no perd.
Per mi si tot surt bé, ENDEVANT.
Pero la meva pregunta es: qui serà el míster que portarà les regnes del nou projecte?

Anònim ha dit...

Per cert prèvia, veig que encara no has actualitzat la web de la setmana, encara hi ha la del partit del Montcada.
Volem saber tot lo de l´últim partit de lliga davant el Cornellà.
Merci.

Anònim ha dit...

Hola a tothom, a veure, com que ja les hem viscut de tots els colors hem de tenir clar:
• Primer, unificar criteris i objectius en vers la propera temporada, és a dir, que volem i com ho fem (fer un projecte a mig termini amb una barreja de jugadors de casa i de fora que donin l’equilibri just i necessari)
• Segon, amb garanties suficients per tal d’engrescar a la gent (socis i aficionats, que no són masses i se’ls a d’il•lusionar i a la vegada motivar per que segueixin donant suport)
• Tercer, importantissim!...tots a una, directius, tècnics i jugadors amb un sol discurs nítidament clar, transparent i seriós ( no si valen experiments ni improvisacions que al cap i a la fi no porten enlloc...el sac ben lligat)
• Quart, el mitjans de comunicació han d’estar el suficientment informats per tal d’evitar al màxim l’ús de l’hipòtesi, que no fa cap bé a ningú
• Cinquè, deixar de banda, entenc jo, les opinions interessades (que d’haver-hi en n’hi han) i deixar-se d’històries que no aporten res de positiu
• Sisè, s’ha donar confiança, convicció, convenciment i marge de maniobra als responsables de les respectives àrees de que es composa l’estructura social i esportiva...en definitiva donar temps al temps
• Setè, posem-hi il•lusió...cony!
Salut!
Jonsay

PD- ...i si us plau deixeu d’especular, tingueu un mica de paciència

Anònim ha dit...

Creieu que amb gent de casa vindrà més gent al camp?No pas massa crec jo.
I pels que diuen que es rebaixen els objectius,mireu fa uns anys l'equip que va crear el Sr.aloy, 3 anys a 3a divisió i no sé quants a 1a catalana i amb posicions molt dignes, tot amb gent del penedès-garraf i amb 1 o 2 jugadors que marcaven la qualitat de fora. Avui què tenim?
I una pregunta pel "noi",els noms aquests de jugadors que poses, són que voldrien o no voldrien tornar?Pq jo suposo que tontos no seran, ara voldran que tornin per 4 duros alguns d'ells?

Anònim ha dit...

Ara tots aquests noms vindrán pel preu que marqui el mercat actual, que es senzillament la meitat del any passat,la crisis també ha arribat al món del futbol i tots els equips de totes les categories dividiran els seus pressupostos ja que les misses no arriben, degut al baix rendiment de moltes empreses que patrocinaven els equips sobretot del món de la construcció, una peça bàsica en els últims anys en el tema econòmic futbolístic.
Així que segurament molts d´ells s´ho pensaran abans de decidir si marxar del seu poble. Penseu que la gasolina cada dia va més cara, també.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, i especialment al satèlit. Ja es pot consultar la prèvia del partit Cornellà-Vilafranca tal com demanaves. (Per cert, que segons ha comentat el company Sayol a Esports 14, és segura la presència del President de la Generalitat, Josep Montilla, per a presenciar el partit, en el que es preveu sigui una festa per a celebrar l'ascens de l'equip del Baix Llobregat. Hi haurà passadís? Algú ho sap?)

Anònim ha dit...

Què passa "prèvia" que no actualitzes el bloc?